I kategorien samliv og omsorg finner du kurs innen sex, samliv, depresjoner, angst, rus og røykeavvenning, fobier og barnevern med mer. Har du planer om å slutte å røyke? Meld deg på et røykesluttkurs i dag! De fleste som klarer å stumpe røyken sier at det egentlig ikke var så vanskelig, og at de ikke skjønner hvorfor de i det hele tatt gjorde det. Hva med å sprite opp samlivet med et sexkurs eller samlivskurs? Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr konferanse om barn og ungdom med angst. Bli med på konferansen - en unik mulighet for deg som jobber i skolen eller i barnevernet! Vi er stolte av å samarbeide med Angstklinikken, Norges ledende fagmiljø innenfor angst og depresjon for unge.
Vi tilbyr barnepalliasjonskonferansen 2025. Din selvsagte møteplass for alle som arbeider med barnepalliasjon. Dette er den sjette konferansen i rekken, i det som er blitt vårt nordiske nettverk.
Vi tilbyr barnevernskonferansen 2024. De vanskelige sakene handler ikke bare om rette tiltak, men ofte hvem som har mandat og ansvar, samt hvordan man undersøker og analyserer utfordringene. Vi samler de beste foredragsholderne for å gi deg praktiske råd til hva du kan gjøre annerledes.
Vi tilbyr BHT-konferansen 2025. Vi samler alle som arbeider med bedriftshelse, arbeidshelse og HMS for å sette fokus på endringene i rammebetingelser, og nye fokusområder for alle som arbeider med arbeidsmiljø og arbeidshelse.
Vi tilbyr konferanse om de komplekse barnevernssakene. En konferanse om sakene som virkelig utfordrer barnevernstjenesten og samarbeidspartnere. De vanskelige sakene utfordrer barnevernet, psykisk helsetjeneste, oppvekstsektoren og politiet.
Vi tilbyr konferanse om de særskilt utfordrende. Hvordan behandler vi de potensielt farlige? De som motsetter seg hjelp? De som ikke mestrer bosituasjonen. En konferanse om de få, men svært utfordrende sakene, som hjelpeapparatet møter.
Vi tilbyr konferanse om fra utenforskap til medborgerskap. En konferanse om sosial inkludering av rusavhengige. Hvordan er det mulig å bidra til sosial inklusjon og fjerne rus-stigmaet.
Vi tilbyr konferanse om gode bofellesskap for personer med utviklingshemming. Dag 1 av konferansen er felles, og handler om hvordan det er å jobbe i andres hjem. Dag 2 deles mellom: bofellesskap for personer med ROP-lidelser, og bofellesskap for personer med utviklingshemming og psykisk lidelser.
Vi tilbyr konferanse om helsefremmende og forebyggende arbeid for eldre. I en tid der helsetjenesten settes under press, er forebygging viktigere enn noensinne. Helsefremmende og forebyggende arbeid er en stor del av svaret på hvordan vi møter utfordringene.
Vi tilbyr konferanse om helsehjelp og samfunnsvern om å arbeide med de potensielt farlige. Nyhetsbildet preges av historier om personer som utfører voldelige handlinger, og der behandlingsapparatet har vært involvert. Upresise uttrykk som "tikkende bomber" slås sensasjonelt opp i media.
Vi tilbyr konferanse om IPS for andre målgrupper. Vi ser at mange etterspør mer informasjon om IPS metodikkens inntog for andre målgrupper, og setter derfor opp en 2-dagers konferanse for de som ønsker å dykke ned i nye anvendelsesområder.
Vi tilbyr landskonferansen om ungt utenforskap. Hvorfor faller så mange utenfor? Og hva gjør vi med det? Vi viderefører konferansen som arrangeres for 7. år på rad! Hardere konkurranse på jobb og utdanningsmarkedet, økende uføretall, og et etterslep etter koronapandemien.
Vi tilbyr konferanse om miljøterapi i skolen. Miljøterapeuter har blitt en mer og mer vanlig innslag i norske skoler, og alle er enige om at større tverrfaglighet i skolen er nødvendig for å løse alle oppgavene man har fått etter fagfornyelsen.
Vi tilbyr konferanse om omsorg ved livets slutt. Hjemmedød er årets tematikk for konferansen. Vi ser nærmere på ulike aspekter ved en verdig død i eget hjem. Etter tilbakemeldinger fra nettverket ønsker vi i år å fokusere på hjemmedød. Flere ønsker å dø hjemme, men svært få får muligheten.
Fagfokus inviterer til en spennende konferanse om hvordan mennesker med psykiske helseutfordringer skal få jobb, eller kunne beholde jobben sin. Psykiske lidelser, som angst og depresjon, er blant de vanligste årsakene til sykefravær, og det som fører til flest tapte arbeidsår i Norge.
Vi tilbyr konferanse i samarbeid om god integrering. En integreringskonferanse med fokus på samarbeid mellom tjenester og sektorer. Samarbeid mellom sektorer og tjenester er nøkkelen for at den enkelte kan kvalifisere seg til ordinært arbeid og få arbeid etter endt introduksjonsprogram.
Vi tilbyr konferanse om sammen mot ungdomsvold. En konferanse om langsiktig arbeid for forebygging av ungdomskriminalitet, vold og ekskludering. Sannheten er at det er fullt mulig å forebygge at ungdom havner i gjenger, kriminalitet og et liv utenfor normene.
Vi tilbyr sykehjemskonferansen. Å arbeide på sykehjem er både givende og utfordrende. Vi har samle de gode eksemplene og de gode verktøyene for å skape sykehjem som også er gode, trygge og varme for de som dessverre ikke lenger kan bo hjemme.
Vi tilbyr 4-dagers utdanning for organisasjoner som trenger å utdanne egne instruktører for å lære opp egne ansatte i forebygging og håndtering av vold og trusler. Arbeidstilsynet har nå fokus på håndtering og vold og trusler i arbeidslivet.
Vi tilbyr konferanse om utfordrende atferd i skolen. En konferanse for skoleansatte som arbeider med alle former for utfordrende atferd. Hvordan kan utfordringene forstås og bli møtt på en ivaretakende og utviklingsfremmende måte?
Vi tilbyr kurs i barn og skilsmisse. Forskning viser at skilsmissen påvirker barna mindre negativt hvis foreldrene har et godt samarbeid
PlanB tilbyr samtaler med deg som har behov for hjelp til stressmestring og andre utfordringer i hverdagen knyttet jobb, familie eller andre relasjoner.
Vi tilbyr parterapi. Vansker i parforhold og familieliv er en del av livet. I perioder kan vi trenge bistand til å komme videre på en god måte. Å ha en fagperson å gå sammen med i slike prosesser bidrar til sortering av følelser, at alle parter får plass og at uavklarte spørsmål kan få et svar.
Alle mennesker strever med utfordringer og problemer av ulike slag i løpet av livet, og noen ganger kan disse være vanskelig å håndtere uten hjelp fra andre. Våre dyktige psykologer tilbyr korttids- og langtidsterapi der terapeutisk tilnærming og metode skreddersys for deg og ditt behov.
Vi tilbyr kurs i voksen med skilte foreldre? Voksne opplever også at foreldre skiller seg. Den hjemlige banen som har vært forutsigbar hittil i livet, brytes opp.
Ta et PREP-kurs for å lære å kommunisere bedre, og finne tilbake til gleden og nærheten i forholdet som dere hadde da dere ble kjærester. Vi tar opp også opp problemhåndtering reparasjon, tilgivelse og forsoning.
Vi tilbyr PREP samlivskurs for par. Hva med å gi et samlivskurs som gave til et par du bryr deg om? Et PREP-kurs vil bedre kommunikasjonen deres, og kunne bli en booster som revitaliserer forholdet. Bedre gave finnes ikke når kjærligheten trenger hjelp!
Vi tilbyr familieterapi - samlivsterapi som privatundervisning. Trenger dere hjelp til å få glød, nærhet og harmoni i samlivet? Å utvikle kjærlighetsrelasjonen i et forhold er en god måte å utvikle seg på som menneske.
Vi tilbyr kommunikasjonskurs for par. I noen tilfeller er det en dårlig og en bra person i et forhold som går i stykker, men erfaringsmessig er det for det meste to bra mennesker som ikke får det til, og veldig ofte er det kommunikasjonen som er grunnen.
Vi tilbyr webinar om ADHD, autisme og tourettes-syndrom i skolen. Et skreddersydd webinar for skolens planleggingsdager. Dette webinaret kan bestilles og ses på skolens planleggingsdager, når det passer den enkelte skole, også utenfor våre oppsatte datoer.
Vi tilbyr webinar om autisme i skolen. Et stort antall barn har en diagnose innenfor autismespekterforstyrrelser. Hva kjennetegner arbeidet med disse i skolen, og hvilke verktøy kan benyttes for å gi disse elevene en bedre skolehverdag?
Vi tilbyr kurs om barn i sorg og krise som webinar Et praktisk webinar for alle som arbeider med barn. Kurset er godkjent av NPF som 4,5 timer vedlikeholdskurs for psykologspesialister.
Vi tilbyr konferanse om barn og ungdom med angst som webinar. Bli med på konferansen - en unik mulighet for deg som jobber i skolen eller i barnevernet! Vi er stolte av å samarbeide med Angstklinikken, Norges ledende fagmiljø innenfor angst og depresjon for unge.
Vi tilbyr konferanse om barn som pårørende som webinar. En konferanse for alle som er opptatt av barn og pårørendesamarbeid. Programmet tar for seg blant annet omsorgssvikt, rus, samtaler og søsken. Hele dag to er i år viet til det store søskenprosjektet (SIBS).
Vi tilbyr konferanse om BarneMOT - om barn som pårørende som webinar. Snakke Med, snakke Om, snakke Til. Velkommen til fagsamling for ansatte som i sitt arbeid møter barn som er pårørende. Dette er et oppspark til den årlige konferansen «Barn som pårørende» som arrangeres på nyåret.
Vi tilbyr barnepalliasjonskonferansen 2025 som webinar. Din selvsagte møteplass for alle som arbeider med barnepalliasjon. Dette er den sjette konferansen i rekken, i det som er blitt vårt nordiske nettverk.
Vi tilbyr webinar om barnevern og foreldrekonflikter. Dagskurset er egnet for ansatte i barnevernet, men også for kommuneledelse. Målsettingen er å øke de ansattes trygghet i jobb, samt minske faren for konflikt.
Vi tilbyr webinar om barnevern, meldeplikt og taushetsplikt. Er det nok å være bekymret? Det er fortsatt mange misforståelser rundt vilkårene for å sende meldinger til barnevernet. Meldeplikten til barnevernet, slik den er nå, ble innført i barnevernloven i 1992.
Vi tilbyr barnevernskonferansen 2024 som webinar. De vanskelige sakene handler ikke bare om rette tiltak, men ofte hvem som har mandat og ansvar, samt hvordan man undersøker og analyserer utfordringene. Vi samler de beste foredragsholderne for å gi deg praktiske råd til hva du kan gjøre annerledes.
Vi tilbyr webinar i basispakke demens. 5 bolker a 3 timer om det grunnleggende som du som helsearbeider trenger å vite om demens. Dette er et kurs som er ideelt for blant annet turnusarbeidende. Hver bolk er tilgjengelig på video i fjorten dager etter gjennomføring.
Vi tilbyr kurs om belastningspsykologi som webinar. Unngå utbrenthet, omsorgstretthet og sekundærtraumer. Å jobbe med mennesker er svært meningsfullt, men også belastende. Å ta innover seg andre menneskers smerte, lidelse og vonde opplevelser påvirker oss mer enn vi tror.
Vi tilbyr BHT konferansen 2025 som webinar. Vi samler alle som arbeider med bedriftshelse, arbeidshelse og HMS for å sette fokus på endringene i rammebetingelser, og nye fokusområder for alle som arbeider med arbeidsmiljø og arbeidshelse.
Vi tilbyr konferanse om de komplekse barnevernssakene som webinar. En konferanse om sakene som virkelig utfordrer barnevernstjenesten og samarbeidspartnere. De vanskelige sakene utfordrer barnevernet, psykisk helsetjeneste, oppvekstsektoren og politiet.
Vi tilbyr konferanse om de særskilt utfordrende som webinar. Hvordan behandler vi de potensielt farlige? De som motsetter seg hjelp? De som ikke mestrer bosituasjonen. En konferanse om de få, men svært utfordrende sakene, som hjelpeapparatet møter.
Vi tilbyr foredrag om enslige mindreårige flyktninger som webinar. Et webinar om utfordringer og løsninger for mening og mestring i hverdagen. Enslige mindreårige asylsøkere er en særdeles sårbar gruppe når det kommer til bosetting og integrering.
Vi tilbyr fagdag som webinar for ansatte i helse- og omsorgsyrker og skole, om forebygging av trusler og vold i møte med tjenestemottaker. Kurset retter særlig oppmerksomhet på forebyggingsaspektet i situasjoner hvor en tjenestemottaker viser aggressiv adferd.
Vi tilbyr foredrag om flyktningbarn i barnehagen og skolen som webinar. Barnehagen og skolen har en avgjørende og viktig rolle i flyktningbarns liv. For mange er dette et første møte med norsk kultur og er et sted for å skape sitt første nettverk og utvikle sosial kompetanse.
Vi tilbyr webinar om flyktninger og rus. Etter lang tid på flukt kan rus for noen være en løsning. Samtidig vil dette skape utfordringer i integreringsarbeidet. Det er mange som sliter med kulturelle utfordringer og av og til er det ikke naturlig å snakke om følelser og hvordan man har det.
Vi tilbyr webinar om flyktningers psykiske helse. En fagdag for alle som følger opp flyktninger, innvandrere og andre som har opplevd flukt, vold og overgrep. Flyktninger har en ofte en krevende vei til Norge, preget av store påkjenninger og overgrep.
Vi tilbyr fagdag om forebygging av trusler og vold i møte med tjenestemottaker som webinar. Dette webinaret er tilrettelagt for ansatte i helse- og omsorgsyrker og skole, men også andre som møter trusler og vold på arbeidsplassen vil ha nytte av fagdagen.
Vi tilbyr webinar om forebygging og håndtering av seksuelle overgrep. De siste årene har sett en økt forekomst av særlig internett-relaterte overgrep, inkludert bruk og nedlasting av seksuelt overgrepsmateriale.
Vi tilbyr webinar om foreldre- og lærerrollen når livet ikke går på skinner. Den mangeårige pedagogen Merete Ovesen holder sammen med sin sønn Isak seminar om oppdragelse, om ADHD-diagnose og om mestring.
Vi tilbyr konferanse om fra utenforskap til medborgerskap som webinar. En konferanse om sosial inkludering av rusavhengige. Hvordan er det mulig å bidra til sosial inklusjon og fjerne rus-stigmaet.
Vi tilbyr konferanse om gaming i arbeid med barn og unge som webinar. En konferanse som gjør deg bedre rustet til å jobbe med sårbare unge, som er i fare for isolasjon og utenforskap. Ny kunnskap kan gi deg unik adgang og kontakt med ungdom.
Vi tilbyr webinar om gode bofellesskap for personer med utviklingshemming. Dag 1 av konferansen er felles, og handler om hvordan det er å jobbe i andres hjem. Dag 2 deles mellom: bofellesskap for personer med ROP-lidelser, og bofellesskap for personer med utviklingshemming og psykisk lidelser.
Vi tilbyr konferanse om helsefremmende og forebyggende arbeid for eldre som webinar. I en tid der helsetjenesten settes under press, er forebygging viktigere enn noensinne. Helsefremmende og forebyggende arbeid er en stor del av svaret på hvordan vi møter utfordringene.
Vi tilbyr konferanse om helsehjelp og samfunnsvern, om å arbeide med de potensielt farlige som webinar. Nyhetsbildet preges av historier om personer som utfører voldelige handlinger, og der behandlingsapparatet har vært involvert. Upresise uttrykk som "tikkende bomber" slås sensasjonelt opp i media.
Vi tilbyr webinar om hvordan bli en nærværskole. Dropout, skolevegring og ufrivillig skolefravær er alle begreper som benyttes. På dette kurset lærer du hvordan du kan ta grep for å fremme nærvær i skolen, samt forebygge skolefraværssaker.
Vi tilbyr webinar om: slik blir du dyktig til å observere og forstå samspill mellom elever. Dette er et praktisk webinar som gir deg verktøy til å undersøke en sak ved mistanke om mobbing.
Vi tilbyr integreringsuka som webinar. En digital samling av webinarer for hele integreringsfeltet. Gjennom de siste to årene har vi hatt en rekke webinarer fra dyktige og anerkjente foredragsholdere. Nå har vi samlet alle webinarene i en pakke!
Vi tilbyr konferanse om IPS for andre målgrupper som webinar. Vi ser at mange etterspør mer informasjon om IPS metodikkens inntog for andre målgrupper, og setter derfor opp en 2-dagers konferanse for de som ønsker å dykke ned i nye anvendelsesområder.
Vi tilbyr webinar om kan de ikke bare ta seg sammen. Et webinar om barn og unge som utfordrer med sin atferd. Lisbeth har holdt kurs for skoler, helsestasjoner, PPT og Barnevernssektoren, om nevroutviklingsforstyrrelser, i mange år. Her kjører hun sitt siste kurs før hun går av med pensjon.
Vi tilbyr webinar om kronisk stress, smerte og utmattelse. Det er et paradigmeskifte under vei i måten å tenke behandling av smerte og stressproblematikk på. Hva må vi gjøre annerledes og hvordan tilnærmer vi oss problematikken på en ny og mer effektiv måte?
Vi tilbyr landskonferansen om ungt utenforskap som webinar. Hvorfor faller så mange utenfor? Og hva gjør vi med det? Vi viderefører konferansen som arrangeres for 7. år på rad! Hardere konkurranse på jobb og utdanningsmarkedet, økende uføretall, og et etterslep etter koronapandemien.
Vi tilbyr webinar om lavaffektiv tilnærming - håndtering av atferd som utfordrer. Lavaffektiv tilnærming er en metode som brukes for å håndtere barn, unge eller voksne som utfordrer oss. Metoden har sitt grunnlag i et etisk perspektiv.
Vi tilbyr konferanse om miljøterapi i skolen som webinar. Miljøterapeuter har blitt en mer og mer vanlig innslag i norske skoler, og alle er enige om at større tverrfaglighet i skolen er nødvendig for å løse alle oppgavene man har fått etter fagfornyelsen.
Vi tilbyr webinar om miljøterapi som ramme for omsorgen - perspektiver og praksis. Arbeider du miljøterapeutisk og ønsker å løfte miljøterapien frem som ramme for omsorgen? Ole Greger Lillevik gir deg teoretiske perspektiver og konkrete verktøy til arbeidshverdagen.
Vi tilbyr miljøterapikonferansen 2025 som webinar. Møteplassen for deg som miljøterapeut. Konferansen er et samarbeid mellom Omsorgspartner, Omsorgspartner Ung og Fagfokus. Som miljøterapeut arbeider du med å sørge for at sosiale og fysiske omgivelser skal få en terapeutisk funksjon.
Vi tilbyr webinar om negativ sosial kontroll. En fagdag for alle som arbeider med problemstillingene tilknyttet negativ sosial kontroll, patriarkalske familiestrukturer og transnasjonale familier.
Vi tilbyr webinardag om nye krav til forebyggende arbeid i alle landets kommuner. Hvordan definere og identifisere utsatte barn og unge? Hvordan jobbe tverrfaglig med medvirkning og forebygging på tvers av tjenester og i samarbeid med barnevernet?
Vi tilbyr webinar om omsorg ved livets slutt. Hjemmedød er årets tematikk for konferansen. Vi ser nærmere på ulike aspekter ved en verdig død i eget hjem. Etter tilbakemeldinger fra nettverket ønsker vi i år å fokusere på hjemmedød. Flere ønsker å dø hjemme, men svært få får muligheten.
Vi tilbyr webinar om pedagogisk metode i møte med autisme og ADHD. Praktiske metoder for å senke stress og muliggjøre læring. Anneli Karlsson er en av Sveriges mest etterspurte foredragsholdere innen tematikken pedagogikk og uviklingsforstyrrelser.
Vi tilbyr webinar om positiv atferdsstøtte. Positiv atferdsstøtte (PAS) kommer i større grad inn i helsesektoren, da spesielt innen bolig og miljøarbeidertjenesten. Flere velger nå å implementere PAS som felles plattform og grunnmur i alle omsorgsboliger.
Vi tilbyr webinar om psykisk helse i skolen. Det blir flere og flere elever som sliter. Lærere opplever ofte at de ikke har det nødvendige kunnskapsgrunnlaget for å forstå bakgrunnen, samt hvordan de skal forholde seg til elever med psykiske problemer.
Fagfokus inviterer til en spennende konferanse / webinar om hvordan mennesker med psykiske helseutfordringer skal få jobb, eller kunne beholde jobben sin. Psykiske lidelser som angst og depresjon, er blant de vanligste årsakene til sykefravær, og det som fører til flest tapte arbeidsår i Norge.
Vi tilbyr kurs om psykiske helsetjenester, fra grøft til grøft som webinar. Randi Rosenqvist er en nestor innen norsk rettspsykiatri, og har nettopp gitt ut boken "Mitt liv, mitt fag", der hun tar for seg endringene i måten vi behandler de sykeste på gjennom moderne tider.
Vi tilbyr kurs om samarbeid med foreldre når barn og unge strever. Når barn og unge strever, er et sterkt samarbeid med foreldre avgjørende for å skape en positiv og effektiv støtteprosess.
Vi tilbyr konferanse i samarbeid om god integrering som webinar. En integreringskonferanse med fokus på samarbeid mellom tjenester og sektorer. Samarbeid mellom sektorer og tjenester er nøkkelen for at den enkelte kan kvalifisere seg til ordinært arbeid og få arbeid etter endt introduksjonsprogram.
Vi tilbyr konferanse om sammen mot ungdomsvold som webinar. En konferanse om langsiktig arbeid for forebygging av ungdomskriminalitet, vold og ekskludering. Sannheten er at det er fullt mulig å forebygge at ungdom havner i gjenger, kriminalitet og et liv utenfor normene.
Vi tilbyr webinar om samtykkekompetanse og autonomi. De fleste som arbeider innen helse og omsorg kommer tidvis, eller ofte, i kontakt med mennesker som fungerer så dårlig av de ikke er i stand til å ivareta egne behov.
Vi tilbyr webinar om seksuelle overgrep mot barn. I dette webinaret har hun fokus på å gi barn et språk for å kommunisere rundt seksualitet og dermed være i stand til å tidlig gi beskjed om overgrep. Hva gjør man for å forebygge, og behandle overgrep mot barn.
Vi tilbyr kurs om selvskading som webinar. En digital fagdag om hva du kan gjøre for å forebygge og hjelpe de som går løs på seg selv. Å møte personer som går løs på seg selv kan være både vanskelig og uforståelig.
Vi tilbyr webinar om skolefravær og autismespekterforstyrrelser. Hva skal til for å forebygge problemet, og hjelpe disse elevene å være mer tilstede på skolen? Ellen Kathrine Munkhaugen skrev sin doktoravhandling om autisme og skolevegring. Hun er blant de fremste på dette fagfeltet i landet.
Vi tilbyr foredrag om skolenærvær som webinar. Dropout, skolevegring og ufrivillig skolefravær er alle begreper som benyttes. På dette kurset lærer du hvordan du kan ta grep for å fremme nærvær i skolen, samt forebygge skolefraværssaker.
Vi tilbyr webinar om slik blir du dyktig til å observere og forstå samspill mellom elever. Opplæringslovens § 9 A krever at alle ansatte på skolen skal følge med på elevenes sosiale situasjon og gripe inn når elever ikke har det bra.
Vi tilbyr webinar om stabilisering av pasienter med dissosiative lidelser. Vi er så heldige å ha Modum Bad på laget, og den meget anerkjente Ellen Jepsen. En hel fagdag om anbefalte strategier for å overvinne dissosiasjon og dens ødeleggende følger.
Vi tilbyr sykehjemskonferansen som webinar. Å arbeide på sykehjem er både givende og utfordrende. Vi har samle de gode eksemplene og de gode verktøyene for å skape sykehjem som også er gode, trygge og varme for de som dessverre ikke lenger kan bo hjemme.
Vi tilbyr konferanse om tourettes syndrom i skolen som webinar. Elever med tourettes syndrom (TS) er sårbare for å bli ekskludert fra fellesskapet i skolen og på SFO, og sannsynligheten for mobbing er stor.
Vi tilbyr kurs om tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i risikosonen. For barn og unge i risikosonen kan det ofte handle om et relasjonelt problem, der samarbeidet og samordningen ikke fungerer mellom de som er rundt.
Vi tilbyr konferanse om utfordrende atferd i skolen som webinar. En konferanse for skoleansatte som arbeider med alle former for utfordrende atferd. Hvordan kan utfordringene forstås og bli møtt på en ivaretakende og utviklingsfremmende måte?
Vi tilbyr webinar om utforskende bekymringssamtaler. Samtaler med barn ved bekymring for vold, seksuelle overgrep og omsorgssvikt. Å ha en samtale med barn vi er bekymret for, innebærer mer enn bare å stille spørsmål.
Vi tilbyr konferanse om utviklingshemming og psykisk helse som webinar. Mennesker med utviklingshemming er mer utsatt for å utvikle psykisk lidelse og atferdsforstyrrelse enn befolkningen generelt.
Vi tilbyr vernepleierkonferansen 2025 som webinar. Primærkontakt, koordinator og tjenesteansvarlig - kjært barn har mange navn og rollen praktiseres ulikt i de fleste kommuner og tjenester. Her ser vi nærmere på vernepleierens rolle i boligene.
Vi tilbyr webinar om vold og trusler for skoleansatte. Skoleansatte er blant yrkesgruppene som er mest utsatt for vold og trusler. Forskning fra Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI), viser at 1 av 4 lærere på grunnskolen har opplevd vold- og trusselepisoder på jobb.
Vi tilbyr webinar om vold og trusler på jobb for alle som opplever truende situasjoner og vold på jobb. Kurset retter særlig oppmerksomhet på forebyggingsaspektet i situasjoner hvor en noen viser aggressiv adferd.
Vi tilbyr webinaret: bygge psykisk helse for ungdom. Ungdom gjennomgår store endringer. Noen opplever årene som en emosjonell berg-og-dal-bane. Forandringene skjer raskt, både i hjernen og i kroppen. Hvordan bygger man gode relasjoner slik at man kommer i posisjon til å hjelpe ungdom som sliter.
Vi tilbyr kurs om å planlegge foreldremøte om psykisk helse i skolen. Dette spesielle dagskurset er utviklet for lærere som ønsker å planlegge og gjennomføre et informativt og støttende foreldremøte om psykisk helse i skolen.
Vi tilbyr webinar om å veie sine ord. Hvordan kan vi skape trygge barn og trygge og sunne kropper. Måten vi som arbeider med barn og unge kommuniserer om vekt, mat, trening og kropp, kan gjøre vondt verre.
Vi tilbyr angsttilstander som nettkurs. Angst er et av de hyppigste symptomene man møter i allmennpraksis. Over en tredel av de pasientene som presenterer et psykiatrisk problem, klager over angst.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
vi holder kurs i basale smittevernrutiner på nettkurs. Kurset har som formål å sikre og dokumentere at helsepersonell har nødvendig kompetanse om basale smittevernrutiner som skal følges i arbeid med alle pasienter.
Vi tilbyr depresjoner som nettkurs. Kurset omfatter tilstandene depresjon, postnatal depresjon, posttraumatisk stresslidelse, søvnforstyrrelser og bipolar affektiv lidelse.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr grunnkurs i forebygging av tvang og makt ved utviklingshemning som nettkurs. Målet med kurset er å øke kunnskap, kompetanse og refleksjon hos helsepersonell som yter tjenester til personer med utviklingshemning, og gjennom dette forebygge bruk av tvang og makt.
Vi tilbyr kurs om gastroenterologi, voksne som nettkurs. Magetarmsykdommer i øvre og nedre del av fordøyelseskanelen er vanlige i allmennpraksis.
Vi tilbyr generell legemiddelhåndtering for helsefagarbeider som nettkurs. Med dette oppfriskningskurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne, for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Dette er et teoretisk kurs som bør komplementeres med praktisk øvelse med HLR-dukke.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne for helsefagarbeider som nettkurs. Dette er et teoretisk kurs som bør komplementeres med praktisk øvelse med HLR-dukke.
Vi tilbyr grunnkurs i HLR, basal voksne for sykepleiere som nettkurs. Basal hjerte-lunge redning (BHLR) har som mål å sikre tilstrekkelig sirkulasjon til hjernen ved hjertestans. Etter kurset kan du repetere / se på avgitte svar i din egen kursgjennomgang.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset har som mål å styrke ernæringsarbeidet i hjemmetjenesten og institusjoner, og bidra til at nødvendige tiltak iverksettes på et tidlig stadium, før personen utvikler underernæring.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs legemiddelhåndtering for helsefagarbeider som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Kurset gir en gjennomgang av de hyppigste kardiovaskulære symptomene og sykdommene som allmennlegen kan møte.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs om hverdagsmestring som nettkurs. Innføring i hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering. Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering er noen av tiltakene i reformen Leve hele livet. Målet er å øke mestring og livskvalitet og å forebygge funksjonssvikt.
Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Vi holder kurs i infeksjonsmedisin som nettkurs. Klinisk emnekurs i infeksjonsmedisin Kurset gir en gjennomgang av de hyppigste symptomene og infeksjonssykdommene som allmennlegen kan møte.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi holder kurs i koronavaksinasjon som nettkurs. For å oppnå et vellykket vaksinasjonsprogram er det avgjørende at helsepersonell har kunnskap om vitenskapsbaserte vaksinasjonsstrategier og hvordan best utføre en vaksinasjon.
Ikke alle har tilgang på NHIs kursplattform for helsepersonell. Derfor gjør vi innholdet i dette kurset om Koronavirus og smittevern tilgjengelig for alle – både helsepersonell og allmennheten.
Kurset er godkjent som valgfritt kurs med 3 poeng i videre- og etterutdanningen i allmennmedisin (gammel ordning) og i ny ordning -se læringsmål.
Vi holder kurs i luftveisinfeksjoner og covid-19, sykdomslære og observasjonern som nettkurs. Kurset gir grunnleggende kunnskap i sykdomslære, relevante observasjoner, rapport og tiltak i forbindelse med virusinfeksjon i luftveiene..
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi holder kurs i nevrologi som nettkurs. Det finnes mer enn 600 nevrologiske sykdommer. I dette kliniske emnekurset tar vi utgangspunkt i nevrologiske symptomer og tegn som allmennlegen kan støte på
Vi holder kurs i nye koronavirus, informasjon og råd til helsepersonel- nett. Kurset har som formål er å sikre og dokumentere at pleie- og omsorgspersonell i primærhelsetjenesten har lest og forstått sentral informasjon om utvidede smitteverntiltak i forbindelse med det nye koronaviruset SARS-CoV-2.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i aldring og legemiddelbehandling av eldre som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for helsefagarbeider som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering med fokus på rus og psykiatri for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for helsefagarbeidere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på Nasjonale faglige retningslinjer, relevant lovverk, Felleskatalogen, Norsk elektronisk legehåndbok (NEL), nhi.no.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for helsefagarbeidere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved hjerte-kar sykdom for helsefagarbeidere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr psykiatri som nettkurs. Kurset omhandler angstlidelser, depresjoner og psykoser.
Vi tilbyr kurs om psykoser som nettkurs. Kurset dreier seg om tilstandene schizofreni, paranoia, postnatal psykose og en sesjon generelt om psykose.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om smerter ved demens som nettkurs. Lindring av fysisk smerte må prioriteres like høyt hos personer med demens som hos andre, og en kompetent smertevurdering er en forutsetning for god smertebehandling.
Vi tilbyr søvn og insomni som nettkurs. Det skrives stadig om søvn i media og ikke alt er like presist. Langvarige problemer med insomni behandles best med ikke-medikamentelle tiltak - først og fremst søvnrestriksjon og stimulus-kontroll.
Vi tilbyr trygdemedisin som nettkurs. Dette kurset gjør rede for nåtidig faglig og etisk grunnlag for å forstå og gjøre en god trygdemedisinsk jobb.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.