Pedagogisk metode i møte med autisme og ADHD - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr webinar om pedagogisk metode i møte med autisme og ADHD. Praktiske metoder for å senke stress og muliggjøre læring. Anneli Karlsson er en av Sveriges mest etterspurte foredragsholdere innen tematikken pedagogikk og uviklingsforstyrrelser.

Innhold i kursdagen:
Hun arbeider i hovedsak etter prinsippene for lavaffektiv tilnærming. i dette kurset tar hun for seg de praktiske pedagogiske metodene i møte med ADHS og autisme i undervisningen. Annelie Karlsson har lang erfaring med tilpasset undervisning og er utdannet spesialpedagog. Hennes utgangspunkt i alle møter er lavaffektiv tilnærming. Hun har arbeidet spesielt med skolevegring og skolefravær.

Hun er en av Sveriges mest etterspurte kursholdere innenfor sitt kompetanseområde, og har i dette kurset fokus på praktiske metoder for å redusere stress og muliggjøre læring. Når vi jobber med barn, unge eller voksne med autisme og / eller ADHD, kan stressnivået være høyt både blant personalet og de vi jobber med. Noen ganger skjer ting raskere enn vi er vant til, i andre tilfeller går det sakte, eller ingenting blir gjort i det hele tatt.

Autisme og spesielt ADHD er vanlige diagnoser i dag, men det betyr ikke at det er enkelt verken å leve med dem eller å jobbe med de som har diagnosen. I dette kurset blir det en kort gjennomgang av funksjonsforståelse, det vi trenger å forstå for å kunne tilpasse og jobbe med en pedagogikk som fungerer i hverdagen. Annelie viser hvordan vi kan tilpasse på en måte som gagner alle og gjør undervisningen tilgjengelig for de med spesielle behov som autisme og ADHD.

Dere vil få konkrete eksempler som hjelper de som trenger støtte, samtidig som det gagner alle. Annelie vil gå gjennom tilpasninger er nødvendige og hvilken forskjell det gjør, samt gjennomgå eksempler fra virksomheter der foreleseren har testet og utviklet ulike tiltak. Metodene er inspirert av TEACCHs tilnærming med Klargjørende pedagogikk.

Vi ser nærmere på:
• Funksjonsforståelse
• Stress
• Struktur, timeplan og forberedelse
• Kommunikasjon
• Hjelpemidler
• Vurdering (i de virksomheter det er relevant)
• Fysisk miljø
• Pauser og skolelunsj
• Møte
• Overganger og endringer

Etter kursdagen skal deltakerne ha med seg følgende:
Dypere kunnskap om konkrete metoder og arbeidsmåter for hvordan vi kan skape en dag hvor flere lykkes. Ved å bruke enkle praktiske metoder som gir mer ro, kan stressnivået i virksomheten reduseres, noe som fører til bedre læring, trivsel og arbeidsmiljø.

Kursholder: Annelie Karlsson

Annelie Karlsson har lang erfaring med tilpasset undervisning og er utdannet spesialpedagog. Hennes utgangspunkt i alle møte er lavaffektiv tilnærming. Hun har arbeidet spesielt med skolevegring og skolefravær, både i skolen, men også for de som har tilbud på svenske dagsentre.

Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle