Å planlegge foreldremøte om psykisk helse i skolen



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Hele landet, Vi kommer til din bedrift
          
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: På bestilling
Varighet: 1 dag
Pris: Avtales

Vi tilbyr kurs om å planlegge foreldremøte om psykisk helse i skolen. Dette spesielle dagskurset er utviklet for lærere som ønsker å planlegge og gjennomføre et informativt og støttende foreldremøte om psykisk helse i skolen.

Litt om webinaret:
Skolen spiller en sentral rolle som utviklingsarena for barn og unge, og lærere har en unik mulighet til å bidra til god psykisk helse hos elever. Dette spesielle dagskurset er utviklet for lærere som ønsker å planlegge og gjennomføre et informativt og støttende foreldremøte om psykisk helse i skolen. Kurset vil gi lærere innsikt, ressurser og praktiske verktøy for å hjelpe dem med å utforme og lede en vellykket og meningsfull samtale med foreldre.

Dette kurset vil utstyre lærere med kunnskapen og verktøyene de trenger for å engasjere foreldre og skape en meningsfull dialog om psykisk helse i skolen. Deltakerne vil lære å planlegge og lede foreldremøter som er informative, støttende og bidrar til å fremme elevers trivsel og læring. Bli med oss for en dag med kunnskapsdeling og praktisk veiledning for å hjelpe deg som lærer å planlegge et vellykket foreldremøte om psykisk helse i skolen og skape et trygt og støttende skolemiljø for alle elever.

Program:
09:00 - 15:00 - Å planlegge foreldremøte om psykisk helse i skolen:
1) Skolen som viktigste utviklingsarena for barn og unge:
• Utforsk skolens unike rolle som et sentralt miljø for barn og unges utvikling og læring, inkludert betydningen av det fysiske og sosiale skolemiljøet.

2) Foreldrerollen:
• Reflekter over betydningen av foreldrenes engasjement og støtte i barnas skoleliv og hvordan lærere kan samarbeide med foreldre for å fremme psykisk helse.

3) Hvordan kan skole og hjem sammen støtte utviklingen av god psykisk helse hos barn og unge:
• Lær hvordan samarbeid mellom skole og hjem kan styrke elevers trivsel og velvære, med fokus på å bygge bro mellom de to miljøene.

4) Livsmestring og "Generasjon prestasjon":
• Ta opp temaer knyttet til livsmestring og utfordringene "Generasjon prestasjon" står overfor, og hvordan lærere kan bidra til å utvikle mestringsevner hos elever.

5) Hva er normale utfordringer i barne- og ungdomsårene:
• Få innsikt i de vanlige utfordringene barn og unge står overfor under oppveksten, og hvordan lærere og foreldre kan støtte dem gjennom disse utfordringene.

6) Hva gjør vi når bekymringen melder seg:
• Lær hvordan man kan gjenkjenne, håndtere og henvise bekymringer knyttet til elevers psykiske helse, og utforsk tilgjengelige ressurser og støttealternativer.

Kursholder: Marit Tørstad

Marit Tørstad er klinisk pedagog og familieterapeut. Hun har blant annet arbeidserfaring fra skole, pedagogisk-psykologisk tjeneste, barnevern, psykisk helsevern for barn og unge i spesialisthelsetjenesten (BUP), Helsedirektoratet, samt fra tjenesteutvikling knyttet til tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i kommunen. Marit har også undervist i spesialistutdanning av leger, psykologer, og er en dyktig og etterspurt foredragsholder.

Bestillingskurs:
• Dette kurset kan du bestille og tilpasse til egen arbeidsplass

Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs åpen for alle