Kronisk stress, smerte og utmattelse - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 3 timer

Vi tilbyr webinar om kronisk stress, smerte og utmattelse. Det er et paradigmeskifte under vei i måten å tenke behandling av smerte og stressproblematikk på. Hva må vi gjøre annerledes og hvordan tilnærmer vi oss problematikken på en ny og mer effektiv måte?

Program:
kl 09:00 - 10:00 - Smerter- vi står foran et paradigmeskifte:
Sigurd Mikkelsen innleder konferansen med å reflektere over spørsmålet «Står vi ovenfor et paradigmeskifte i vårt møte med pasienter med langvarige smerter?» Underveis gir han et innblikk i hvilke konsekvenser et slikt paradigmeskifte bør medføre for våre holdninger og handlinger. Dette foredraget tar sikte på å gi en større forståelse for hvorfor det er så utfordrende å forske seg i dybden på smerte og hvorfor det kanskje ikke er så viktig som vi en gang trodde likevel.
- Sigurd Mikkelsen, manuellterapeut

kl 10:15 - 10:45 - Når tiden ikke leger alle sår:
Vi har en kroppslig hukommelse som danner minner på flere måter, bl.a implisitte minner som sanseminner og motoriske minner knyttet til vonde og vanskelige livserfaringer. Dette er ofte minner vi bærer med oss som ikke kan klokka. De vet ikke at tiden er gått, fordi de forholder seg bare til sekunder og minutter. I dette foredraget får du høre hvordan traumer oppstår i kroppen og ikke i selve hendelsen som utløste dem.
- Lene Hubak Fleischer, spesialist i psykomotorisk fysioterapi MNFF

kl 11:00 - 12:00 - Hvordan krenkede barn blir syke voksne - et insentiv til forebygging:
Anna Luise Kirkengen har skrevet utallige bøker og artikler om sammenhengen mellom krenkelser og sykdom. Hun var en av de første innen sitt fagfelt som utfordret synet på den objektive medisinske behandlingen i møte med pasientens subjektive erfaring. I dette foredraget får du innsikt i hvordan en belastende oppvekst henger sammen med kompleks sykdom i voksen alder.
- Anna Luise Kirkengen, professor i allmennmedisin

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs og webinarer er åpen for alle