Flyktningers psykiske helse - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: ca 3 timer

Vi tilbyr webinar om flyktningers psykiske helse. En fagdag for alle som følger opp flyktninger, innvandrere og andre som har opplevd flukt, vold og overgrep. Flyktninger har en ofte en krevende vei til Norge, preget av store påkjenninger og overgrep.

Litt om webinaret:
Vi vet hvor vanskelig det kan være for deg å finne praktiske løsninger på de tøffe utfordringer du kan møte i din arbeidshverdag, når du treffer flyktningene du vil hjelpe. Vi har samlet noen av landets fremste eksperter til å hjelpe deg å øke kvaliteten på jobben som gjøres.

Du vil få mer kunnskap om:
• Flyktningenes egen forståelse av psykiske helseplager
• Personlighetsendringer hos alvorlig traumatiserte
• Langtidsvirkningene av traumer

Program:
kl 09:00 - 09:45 Flyktningers forståelse av psykiske helseplager og psykisk helsehjelp:
Kulturell forståelse er en vesentlig faktor i det psykososiale arbeidet med flyktninger. Hva som er psykiske helseplager og hva som skal til for å oppsøke psykisk helsehjelp er i mange tilfeller betinget. I dette innlegget vil Sandal vise hvordan flyktninger selv forstår psykiske helseplager og verktøy til hvordan støtteapparatet kan hjelpe den enkelte til å oppsøke hjelpen de trenger - på deres egne premisser.
- Gro Mjeldheim Sandal, Professor

kl 10:00 - 10:45 Personlighetsendringer hos alvorlig traumatiserte:
Mange mennesker med alvorlige traumer særlig knyttet til migrasjon kan klare seg godt i mange år. Så kan det komme endringer i livet som fører til at tidligere traumer kan komme opp igjen. Dette skjer ofte i form av endring i personlighetsstrukturer. I dette innlegget viser Lien hvordan det er mulig å kjenne igjen dette og gir råd til hvordan dette kan håndteres til det beste for den enkelte.
- Lars Lien, Professor og psykiater

kl 11:00 - 11:45 Langtidsvirkningene av krigstraumer
Hva gjør krig med folk, hva tar de som flykter med seg og hvordan påvirkes de som er i eksil fra før? Hvilke psykiske utfordringer møter de og hvordan kan vi som helsepersonell i Norge møte dem med det de trenger?
- Birgit Lie, Overlege

Slik fungerer webinaret:
Deltakerne får tilgang til webinaret på startdato, og først kjøres webinaret live (link og passord sendes en uke før start). Når webinaret er ferdig har du full tilgang til innholdet i 14 dager etterpå. Da kan du kan spole, se på nytt, og dele det opp slik du ønsker. Ved påmelding av grupper kan dere sitte sammen, eller hver for dere. Etter 14 dager stenges tilgangen.

Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine webinarer er åpen for alle