Vi tilbyr kurs om tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i risikosonen. For barn og unge i risikosonen kan det ofte handle om et relasjonelt problem, der samarbeidet og samordningen ikke fungerer mellom de som er rundt.
Innhold:
Kurset kombinerer teori og praktiske øvelser for å gi deltakerne konkrete ferdigheter og innsikt. Dette kan man umiddelbart implementere i sitt arbeid med barn og unge i risikosonen. Dette kurset kombinerer teori og praktisk øvelse for å gi deltakerne konkrete ferdigheter og innsikt, som de umiddelbart kan implementere i sitt arbeid med barn og unge i risiko. Det vil være rikelig med muligheter for diskusjon, refleksjon og erfaringsutveksling, slik at deltakerne kan dra nytte av hverandres kunnskap og erfaringer.
Vi oppfordrer alle fagpersoner som er engasjert i arbeidet med barn og unge, inkludert lærere, helsepersonell, sosialarbeidere, psykologer og andre interesserte, til å delta i dette viktige kurset, for å bidra til å forme en lysere fremtid for neste generasjon. Sammen kan vi bygge broer, bryte ned barrierer og skape en tryggere og mer støttende miljø for barn og unge som trenger det mest.
Program:
kl 09:00 - 15:00 Tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge:
Nøkkelen til suksess: Tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge. Tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge står sentralt i arbeidet med å gi dem den beste starten i livet og å styrke deres vei mot en sunn og bærekraftig fremtid. Dette dagskurset analyserer det tverrfaglige arbeidet, med mål om å identifisere prinsipper og verktøy for suksess. Se utfyllende beskrivelse nedenfor.
Agenda:
1) Tverrfaglig samarbeid som tusenkroners-spørsmålet:
• Utforsk hvorfor tverrfaglig samarbeid er avgjørende for å lykkes i å støtte barn og unge som står overfor utfordringer.
2) Alle aktører på samme lag:
• Identifiser hva som kreves for å oppnå en felles forståelse og målsetting blant alle aktører som er involvert i barn og unges liv.
3) Relasjonelle utfordringer i samarbeidet:
• Gå i dybden på de vanlige hindringene som kan oppstå i samarbeidet mellom ulike faggrupper, og lær hvordan man kan overvinne dem.
4) Struktur og møteledelse:
• Lær effektive metoder for å strukturere samarbeidsmøter, og hvordan man kan lede dem på en måte som fremmer produktivitet og deltakelse.
5) Prinsipper for dialog:
• Utforsk nøkkelprinsippene for å etablere en åpen og respektfull dialog mellom ulike faggrupper, som er grunnlaget for vellykket samarbeid.
6) Målrettet samhandling:
• Få innsikt i strategier for å definere og oppnå konkrete mål i samarbeidet for å maksimere resultatene for barn og unge.
Kursholder: Marit Tørstad
Marit Tørstad er klinisk pedagog og familieterapeut. Hun har blant annet arbeidserfaring fra skole, pedagogisk-psykologisk tjeneste, barnevern, psykisk helsevern for barn og unge i spesialisthelsetjenesten (BUP), Helsedirektoratet, samt fra tjenesteutvikling knyttet til tverrfaglig samarbeid rundt barn og unge i kommunen. Marit har også undervist i spesialistutdanning av leger, psykologer, og er en dyktig og etterspurt foredragsholder.
Bestillingskurs:
• Dette kurset kan du bestille og tilpasse til egen arbeidsplass
Pris:
• Dette er et bestillingskurs og endelig pris får man ved avtale
Målgruppe for kurset:
Fagfokus sine kurs er åpen for alle