Samarbeid om god integrering - webinar



Kursarrangør: Fagfokus AS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2 dager

Vi tilbyr konferanse i samarbeid om god integrering som webinar. En integreringskonferanse med fokus på samarbeid mellom tjenester og sektorer. Samarbeid mellom sektorer og tjenester er nøkkelen for at den enkelte kan kvalifisere seg til ordinært arbeid og få arbeid etter endt introduksjonsprogram.

Litt om konferansen:
Denne konferansen tar for seg virkemidler, tiltak og gode samarbeidsmåter som muliggjør at flyktninger får mulighet til å leve frie og selvstendige liv. Vi fokuserer på bosettingsstrategier, arbeid og kvalifisering, samt familien. Vel møtt til to spennende dager.

Program dag 1:
BOLK 1 - Bosettingsstrategier:
kl 09:45 - 10:30 Inkludering og fellesskap ved bosetting av flyktninger:
For å lykkes med integrering er det nødvendig å ha et godt samarbeid mellom frivillig- og offentlig sektor. Hvilke vilkår er det som skal være på plass for at sektorene skal lykkes med samarbeid om god integrering?
- Frivillighet Norge

kl 10:45 - 11:30 - Hvordan skape tillitt:
Tillitt er nødvendig for å kunne legge til rette for en god bosetting. I starten av bosettingen er det viktig at de som bosettes har tillitt til de rådene og veiledningen de får. Grimstad kommune jobber konkret med å skape tillit og viser i dette innlegget hvordan det er mulig å samarbeide for å få dette til.
- Linn Iren Engemyr Knutsen, prosjektleder, Prosjekt frihet

kl 11:45 - 12:15 - Skape nettverk i etableringsfasen:
Å ha folk rundt seg er viktig for å ikke føle seg ensom og det er viktig for å føle seg inkludert. Røde Kors har en rekke tilbud som gir flyktninger mulighet til å skape og opprettholde nettverk i etableringsfasen. I dette innlegget viser Røde Kors hvordan det er mulig å bidra til å skape et nettverk og hvor viktig dette er for å legge et godt fundament for integrering i samfunnet.
- Røde Kors

kl 12:30 - 13:00 - Bosetting av personer uten fulle rettigheter:
Personer som har rett til bosetting, men samtidig ikke har fulle rettigheter, utgjør etterhvert en stor gruppe personer som er bosatt i norske kommuner. Hvordan kan det jobbes med denne gruppen og legge til rette for at de personene kan delta i ordinært samfunnsliv? Hvilken hjelp kan det offentlige bistå disse personene med?
- NOAS

BOLK 2 - Arbeid og kvalifisering:
kl 14:00 - 14:45 - Hvordan gi flyktninger varig fotfeste i arbeidslivet:
Det investeres betydelige ressurser for å hjelpe flyktninger inn i norsk arbeidsliv. Målet er å bidra til at flest mulig kan skaffe seg en stabil jobb og en lønn å leve av. Men settes innsatsen inn der det trengs mest og brukes kreftene på riktig måte? Hvis (for) mange ikke kommer inn i arbeidslivet, eller blir hengende fast i midlertidighet eller i ufrivillig deltid - hvordan kan integreringsarbeidet bidra til å motvirke denne tendensen?
- Hanne Cecilie Kavli, forskningssjef FAFO

kl 15:00 - 15:45 - Rett i jobb:
Prosjektet Rett i jobb leverte gode resultater på å flyktninger i arbeid og utviklet en egen metodehåndbok for å lykkes. I dette innlegget presenterer Monica hvilken målgruppe dette kan passe for og hvordan det bør jobbes internt og eksternt for å lykkes.
- Øygarden kommune

Program dag 2:
kl 08:45 - 09:30 - Samhandling for gode kvalifiseringsløp:
For at den enkelte skal få mulighet til varig tilknytting til arbeidslivet er det viktig med koordinert og god kvalifisering. Derfor er det viktig å kjenne til virkemidler og ta i bruk hele tiltaksviften for å få dette til. I dette innlegget presenterer IMDi hvordan det er mulig å legge til rette for gode kvalifiseringsløp og hvilke rammer som ligger til grunn.
- Imdi

kl 09:45 - 10:30 - Ressurser, karrierekompetanse og kunnskap om arbeid og utdanning:
Karriere forstås som noe alle har, og er knyttet til læring, kompetanse og erfaring som du utvikler gjennom ditt livsløp. Karrierekompetanse - Livsmestring i et nytt land (hkdir.no). I denne presentasjonen vil Cathrine se på ressursen «Karrierekompetanse» som er et av to temaområder i standardelementet «Livsmestring i et nytt land» etter den nye Integreringsloven av 2021.
- Cathrine Bjordal, rådgiver

BOLK 3 - Familien:
kl 10:45 - 11:30 - Hvordan samarbeide med barnevernet om de utfordrende sakene:
Barnevernet skal bidra til at barn får gode og trygge oppvekstsvilkår og kan brukes som en støtte i arbeidet med integrering. For å kunne gjøre dette er samarbeid og koordinering vesentlig for å lykkes. Hvilke faktorer er det som er viktige for å lykkes med et godt samarbeid?
- Bufdir

kl 12:30 - 13:15 - God og trygg familieveiledning:
For å lykkes med integrering må familierelasjonene fungere godt. Etter lang tid på flukt er det viktig å kunne finne tilbake til en normal og trygg familiehverdag. Hvordan kan flyktningfamilier støttes og veiledes i prosessen med å normalisere sin egen hverdag?
- Firdawsa Ahmed, daglig leder

kl 13:30 - 14:15 - Flyktningers psykososiale helse etter bosetting:
God mental helse for den enkelte og familien er grunnleggende for å kunne utvikle seg. Flukten kan etter bosetting føles båe nærme og langt unna. I dette innlegget settes det fokus på hvordan det er mulig å samarbeide og legge til rette for god mental helse for familien og for den enkelte.
- Mohamed Hersi, minoritetsrådgiver Rio

Målgruppe for kurset:
Konferansen er åpen for alle