Lurer du ofte på hva du skal ha til middag? Det blir kanskje litt ensformig? Du trenger ikke være gourmetkokk for å lage gourmetmat.. Meld deg på et matkurs og lær å lage varierte og smakfulle middager.
Lær deg permakultur for hagebruk. Besøk oss for å oppleve kunst, aktiviteter og steminingen på gården, men får du det ikke til så kan du kjøpe her. Sikre deg en morsom og kreativ sommer med et kurs på Eker gård. Maleri - Mosaikk - Hage - Ville vekster
Lær å spise det du finner i naturen. Vi har glemt det meste av hva vi viste om å spise det vi kunne finne i naturen. Oppdag spennende smaker og muligheter i det som finnes i grøftekanten.
Lær å bake fantastiske brød med surdeig og gamle kornsorter! Baker du av og til et hvetebrød, men ønsker å lære mer om hvordan du kan bake smakfulle og næringsrike brød med spelt, emmer, rug og andre meltyper? Vil du forstå surdeigskultur, gjærmetoder og langtidsheving?
Vi tilbyr kurs i fermentering - surkål, kefir, kimchi og surdeigsbrød. Mye av maten vi spiser daglig er fermentert – brød, yoghurt, ost, sjokolade, vin, spekepølse, surkål og sylteagurk er bare noen eksempler.
Bli med på en spennende og smakfull dag hvor du lærer å mestre fiskeretter – og får en inspirerende introduksjon til tang i matlaging! Sammen med vår kokk, Karin, lærer du smarte teknikker og får den kunnskapen du trenger for å lykkes med fiskeretter hjemme.
Bli med på en inspirerende dag med glutenfri baking sammen med kokken vår, Karin! Vi kombinerer teori og praktisk matlaging der du får lage ditt eget surdeigsbrød, pizza, paier og muffins – alt glutenfritt og med sunne råvarer.
Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Har du noen gang lurt på hva høner (ikke) spiser? Hvorfor legger høner egg året rundt når andre fugler ikke gjør det? Og hva med å ha lys i hønsehuset om vinteren?
Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Har du høner og ønsker å lære mer? Har du ofte for mange haner? Da er dette kurset skreddersydd for deg! På dette kurset lærer du ikke bare om hønsehold, men også hvordan du kan avlive fjærkre på en human måte.
En dag fylt med gode smaker, smarte triks og masse matglede! Bli med på en inspirerende dag hvor vi utforsker hemmelighetene bak gode kraftbaser, smakfulle sauser og fyldige gryteretter.
Lam og sau har vært en del av norsk matkultur i generasjoner, men mulighetene strekker seg langt utover fårikål og lammefilet. Med vår kokk, Karin, lærer du å tilberede nye, smakfulle retter – inkludert bruk av innvoller.
Vi tilbyr kurs i pølselaging. Bli din egen pølsemaker! Nå er grillsesongen i gang! Har du lyst til å mestre kunsten til pølselaging? Enten du drømmer om saftige grillpølser eller smakfulle spekepølser, er dette kurset skreddersydd for deg.
Er du glad i sopp, men holder deg mest til kantarell og steinsopp? Ønsker du å lære hvordan du kan konservere sopp og bli inspirert til å sanke nye arter? Da er dette kurset perfekt for deg!
Vi tilbyr kurs om spekemat og kjøttpålegg. Har du lyst til å lage ditt eget kjøttpålegg og spekemat? På dette kurset lærer du konservering, speking og salting av kjøtt.Sammen lager vi bacon, spekepølse, leverpostei og lammerull – og du får med deg dine egne produkter hjem!
Vi tilbyr kurs om vegetar og grønnsaker. Grønnsaker – en smaksfest! Bli med vår kokk, Karin, på en reise inn i grønnsakenes verden! Vi lager smakfulle retter med sesongens beste råvarer, utforsker spennende teknikker og deler smarte tips.
Bli med på kurs om ville vekster – fra naturen til tallerkenen! Det er en herlig følelse å komme hjem med en full kurv av naturens beste råvarer – men hva gjør du med dem? Hvordan bruker du dem i matlaging, og hvordan kan du konservere dem?
Vi tilbyr kurs om feta og ferskost.Lyst å lære lage yoghurt, tjukkmjølk, ferskost, ricotta og fetaost? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme.
Vi tilbyr kurs i å lage gouda, camembert, ricotta og brunost! Kurset passer for deg som har vært på vårt første kurs, har litt erfaring med ysting hjemme, eller har grunnleggende kjennskap til ysting. Men alle er selvsagt hjertelig velkommen – og alle vil få til ostene i løpet av dagen.
Vi tilbyr kurset Det lille Kjøkkenhagekurset. Det lille Kjøkkenhagekurset er ett dagskurs med både praktisk og teoretisk læring.Kurset gir en innføring og oppfriskning om økologisk kjøkkenhagebruk.
Vi tilbyr kurset Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker. Kurset er aktuelt både for yrkes og markedshagedyrkere, men også for hobbydyrkere som vil fordype seg i drivhusdyrking. Kurset er en dagskurs på en ukedag. Kurset gir deg inspirasjon til å doble veksthusarealet ditt umiddelbart!
Vi tilbyr kurset Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging. Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager. Kurset skal gi deg inspirasjon til å sette i gang, viljen til å fortsette, og kompetanse til å ta hagen i bruk, -utvikle og leve med den lenge!
Vi tilbyr online surdeigsbakekurs på ditt eget kjøkken. Surdeig gir mer magevennlige brød, pizza og boller, i tillegg til at det smaker fantastisk. Du vil også få en kort innføring i ulike melsorter som spelt, emmermel, bygg og rug. Surdeig og boken Brødskiva (verdi 350 kr) blir sendt i posten.
Vi tilbyr onlinekurs om den beste babymaten. Kostholdet har stor betydning for barnets utvikling og helse. Margit Vea deler sine råd og om hvilke matvarer og hva som næring som er bra for barnet de første leveårene, samt gir tips og demonstrerer noen smakfulle og næringsrike retter.
Vi tilbyr onlinekurs om fermentert mat og drikke. Fermentert mat og drikke er gull verdt for en velfungerende og god mage. Margit Vea deler historier, tips og vil demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på, samt hvordan lage vannkefir og kombucha.
Vi tilbyr onlinekurs om fiks tarmen og resten fikser seg selv. Dette kurset gir deg gode verktøy for hvordan du kan fikse tarmen, restituere tarmen din som igjen vil påvirke helsen din positivt. Kurset ligger i egen Facebookgruppe, og du kan stille spørsmål i gruppen.
Vi tilbyr onlinekurs om julebakst med surdeig. Det er tid for julebaking – med surdeig! Surdeigsbaking er spennende! Og så gjør det alt av bakverk lettere for kroppen å fordøye, også julebaksten!
Vi tilbyr onlinekurs om julens beste godteri og snacks. Julen kommer fortere enn du aner, og hva er vel bedre enn å møte den med det beste julegodtet? Bli med på kurs der du fyller opp med julens godteri og snacks fra eget kjøkken!
Vi tilbyr online kraftkokekurs. Høsten er tiden for å koke kraft. I fryseboksen min ligger det nå bein av lam og hjort, samt økologiske høner som utover vinteren skal bli til nydelig kraft som kan brukes i mange retter.
Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke. Lære å lage sprudlende vannkefir og kombucha, sunne festdrikker som er gode for magen. Du får tilsendt kulturer i posten slik at du kommer raskt i gang.
Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke og fermentert mat. Fermentert mat og drikke er gull verdt for mage og tarm. Margit Vea viser hvordan lage vannkefir og kombucha, deler historier, tips og demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på.
Vi tilbyr kurs i ASC-standarden for ansvarlig lakseoppdrett. Vårt kurs i ASCs standard for ansvarlig lakseoppdrett tar utgangspunkt i standardens fokus på produksjon og direkte innsatsfaktorer til produksjonen.
Vi tilbyr kurs i GlobalG.A.P CoC og ASC CoC som nettkurs. Formålet med kurset er å gi en helhetlig innføring i kravene i GlobalG.A.P CoC og ASC CoC standardene i henhold til den til enhver tid gjeldende versjon av standarden.
Vi tilbyr vin og dessertkurs: søtt eller salt til dessertviner (med 5 forskjellige små franske kaker og 2 forskjellige oster).
Vi tilbyr innholdsrike og spennende vin og matkurs hvor både vin og mat er inkludert! Mat og vin hører sammen, men det å velge riktig vin til kan være en utfordring - vi kan hjelpe!
Vi tilbyr kurs om vin og ost for bedrifter. Vin og ost er alltid en klassiker, og her er mulighetene mange.
Vi tilbyr kurs i vin og tapas for bedrifter. Med tapas kan man lage mange ulike vin og matkombinasjoner. Dette er kurset for deg som vil prøve mye forskjellig på en gang!
Vi tilbyr mat og måltidsglede som bestillingskurs. Kan det friste med ny inspirasjon, kunnskap og konkrete verktøy til arbeid med mat og måltidsglede? Da kan Matjungelen tilrettelegge både fysiske og digitale kurs, tilpasset deres behov.
Vi tilbyr nettbasert fiskevelferdskurs, slakteri. VAL FoU og Sikkerhetssenteret Rørvik AS har utviklet e-læringskurs for havbruksnæringa. Kurset er lovpålagt og dekker lov- og forskriftsfestede kompetansekrav for laksefisk.
Vi tilbyr nettbasert fiskevelferdskurs, slakteri repetisjon. VAL FoU og Sikkerhetssenteret Rørvik AS har utviklet e-læringskurs for havbruksnæringa. Kurset er lovpålagt og dekker lov- og forskriftsfestede kompetansekrav for laksefisk.