Kurs i hverdagsmat i Oppland

Det lille Kjøkkenhagekurset

Vi tilbyr kurset Det lille Kjøkkenhagekurset. Det lille Kjøkkenhagekurset er ett dagskurs med både praktisk og teoretisk læring.Kurset gir en innføring og oppfriskning om økologisk kjøkkenhagebruk.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.700 kr

Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker

Vi tilbyr kurset Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker. Kurset er aktuelt både for yrkes og markedshagedyrkere, men også for hobbydyrkere som vil fordype seg i drivhusdyrking. Kurset er en dagskurs på en ukedag. Kurset gir deg inspirasjon til å doble veksthusarealet ditt umiddelbart!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.900 kr

Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging

Vi tilbyr kurset Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging. Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager. Kurset skal gi deg inspirasjon til å sette i gang, viljen til å fortsette, og kompetanse til å ta hagen i bruk, -utvikle og leve med den lenge!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 2 dager 4.100 kr

Brødbakst - surdeig og spelt på på Lizas Småbruk

Lær å bake fantastiske brød med surdeig og gamle kornsorter! Baker du av og til et hvetebrød, men ønsker å lære mer om hvordan du kan bake smakfulle og næringsrike brød med spelt, emmer, rug og andre meltyper? Vil du forstå surdeigskultur, gjærmetoder og langtidsheving?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 15.06.2025 (+1) 1 dag15.06.2025 (+1) 2.490 kr

Glutenfri bakst på Lizas Småbruk

Bli med på en inspirerende dag med glutenfri baking sammen med kokken vår, Karin! Vi kombinerer teori og praktisk matlaging der du får lage ditt eget surdeigsbrød, pizza, paier og muffins – alt glutenfritt og med sunne råvarer.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 06.06.2025 (+2) 1 dag06.06.2025 (+2) 2.490 kr

Hønsehold på Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Har du noen gang lurt på hva høner (ikke) spiser? Hvorfor legger høner egg året rundt når andre fugler ikke gjør det? Og hva med å ha lys i hønsehuset om vinteren?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.200 kr

Hønseslakt og hønsehold på Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Har du høner og ønsker å lære mer? Har du ofte for mange haner? Da er dette kurset skreddersydd for deg! På dette kurset lærer du ikke bare om hønsehold, men også hvordan du kan avlive fjærkre på en human måte.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 24.10.2025 1 dag24.10.2025 2.490 kr

Kraft, sauser og gryteretter på Lizas Småbruk

En dag fylt med gode smaker, smarte triks og masse matglede! Bli med på en inspirerende dag hvor vi utforsker hemmelighetene bak gode kraftbaser, smakfulle sauser og fyldige gryteretter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 18.10.2025 1 dag18.10.2025 2.490 kr

Lammekjøtt og sau på Lizas Småbruk

Lam og sau har vært en del av norsk matkultur i generasjoner, men mulighetene strekker seg langt utover fårikål og lammefilet. Med vår kokk, Karin, lærer du å tilberede nye, smakfulle retter – inkludert bruk av innvoller.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 01.11.2025 1 dag01.11.2025 1.650 kr

Pølselaging på Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs i pølselaging. Bli din egen pølsemaker! Nå er grillsesongen i gang! Har du lyst til å mestre kunsten til pølselaging? Enten du drømmer om saftige grillpølser eller smakfulle spekepølser, er dette kurset skreddersydd for deg.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 19.09.2025 (+1) 1 dag19.09.2025 (+1) 2.490 kr

Soppkurs - høstens skatter på Lizas Småbruk

Er du glad i sopp, men holder deg mest til kantarell og steinsopp? Ønsker du å lære hvordan du kan konservere sopp og bli inspirert til å sanke nye arter? Da er dette kurset perfekt for deg!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 13.09.2025 1 dag13.09.2025 2.490 kr

Spekemat og kjøttpålegg på Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs om spekemat og kjøttpålegg. Har du lyst til å lage ditt eget kjøttpålegg og spekemat? På dette kurset lærer du konservering, speking og salting av kjøtt.Sammen lager vi bacon, spekepølse, leverpostei og lammerull – og du får med deg dine egne produkter hjem!

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 14.11.2025 1 dag14.11.2025 2.490 kr

Ville vekster og mat på Lizas Småbruk

Bli med på kurs om ville vekster – fra naturen til tallerkenen! Det er en herlig følelse å komme hjem med en full kurv av naturens beste råvarer – men hva gjør du med dem? Hvordan bruker du dem i matlaging, og hvordan kan du konservere dem?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 13.06.2025 1 dag13.06.2025 2.490 kr

Ysting på kjøkkenet - feta og ferskost på Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs om feta og ferskost.Lyst å lære lage yoghurt, tjukkmjølk, ferskost, ricotta og fetaost? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 05.09.2025 1 dag05.09.2025 2.490 kr

Ysting på kjøkkenet - gouda og camembert på Lizas Småbruk

Vi tilbyr kurs i å lage gouda, camembert, ricotta og brunost! Kurset passer for deg som har vært på vårt første kurs, har litt erfaring med ysting hjemme, eller har grunnleggende kjennskap til ysting. Men alle er selvsagt hjertelig velkommen – og alle vil få til ostene i løpet av dagen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 26.09.2025 1 dag26.09.2025 2.490 kr

Bedre brød med surdeig - online

Vi tilbyr online surdeigsbakekurs på ditt eget kjøkken. Bli med på surdeigsbakekurs online på ditt eget kjøkken. Surdeig gir mer magevennlige brød, pizza og boller, i tillegg til at det smaker fantastisk.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 580 kr

Den beste babymaten - online

Vi tilbyr onlinekurs om den beste babymaten. Kostholdet har stor betydning for barnets utvikling og helse. Margit Vea deler sine råd og om hvilke matvarer og hva som næring som er bra for barnet de første leveårene, samt gir tips og demonstrerer noen smakfulle og næringsrike retter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 350 kr

Fiks tarmen og resten fikser seg selv - online

Vi tilbyr onlinekurs om fiks tarmen og resten fikser seg selv. Dette kurset gir deg gode verktøy for hvordan du kan fikse tarmen, restituere tarmen din som igjen vil påvirke helsen din positivt. Kurset ligger i egen Facebookgruppe, og du kan stille spørsmål i gruppen.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 580 kr

Hvordan forebygge og dempe stress med mat, urter, pust - nettkurs

Vi opplever alle stress i livet, noen mer enn andre. I dette webinaret deler vi egne erfaringer om hvordan forebygge stress. Eva snakker også om hvor viktig det er å puste riktig. I slutten av webinarer praktiserer vi noen enkle meditasjonsøvelser og Qigong.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 2 timer 250 kr

Kraftkokekurs - online

Vi tilbyr online kraftkokekurs. Høsten er tiden for å koke kraft. I fryseboksen min ligger det nå bein av lam og hjort, samt økologiske høner som utover vinteren skal bli til nydelig kraft som kan brukes i mange retter.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 450 kr

Nybegynnerkurs i fermentert drikke og fermentert mat - online

Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke og fermentert mat. Fermentert mat og drikke er gull verdt for mage og tarm. Margit Vea viser hvordan lage vannkefir og kombucha, deler historier, tips og demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 550 kr

Webinar: Helseutfordringene dine kan skyldes fettmangel

Vi tilbyr webinar om helseutfordringer kan skyldes fettmangel. Fett er et viktig næringsstoff gjennom hele livet, fra befruktning til død. Sliter du med tørr og skrukkete hud, dårlig hukommelse, vekt, betennelser og slitenhet?

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 250 kr

Webinar: Spiselige alger er supermat for tarmfloraen

Peggy Ellingsen, en av de i Norge som har mest kunnskap om alger, er med i sendingen 22 april 2025. Hun er fra Lofoten og har de siste sju årene arbeidet med spiselige alger, hvordan høste, behandle, oppbevare og hvilke fordeler de har for helsa vår

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 250 kr

Webinar: Tilsetningsstoffer forurenser tarmfloraen

Velkommen til livesending hvor jeg går gjennom de mest brukte tilsetningsstoffene og hvordan de påvirker tarmfloraen vår, mikrobene i vårt indre jordsmonn. Hvis vi kan si at naturlig mat er din medisin, kan vi si at død industrimat er din gift.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 250 kr

Flatbrød med Margit Dale - nettkurs

Vi tilbyr nettbasert sykurs om flatbrød med Margit Dale. Har du alltid hatt lyst til å bake dine egne flatbrød? Nå har du sjansen. I dette kurset tar vi deg gjennom de ulike stegene som trengs for å lage det perfekte flatbrødet.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 20 minutter 149 kr

Melkeprodukter med Margit Dale - nettkurs

Vi tilbyr nettbasert sykurs om melkeprodukter med Margit Dale. I dette kurset viser og forklarer Margit hvordan du lager viktige melkebaserte retter fra det tradisjonelle kostholdet i Setesdal. Kurset er helt nettbasert, så du kan ta det når du ønsker.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 20 minutter 149 kr

Fagbrev i industriell matproduksjon - nettkurs

Vi tilbyr nettkurs til fagbrev i industriell matproduksjon. Har du erfaring innen matproduksjon og ønsker å formalisere kompetansen din? Fagbrev i industriell matproduksjon åpner dørene til en verden av muligheter innen mat- og drikkevareindustrien.

Sted Neste kurs Varighet Pris
Nettkurs / nettstudie Nettkurs / nettstudie 20.09.2025 120 timer / 2 semestre20.09.2025 14.750 kr