Lurer du ofte på hva du skal ha til middag? Det blir kanskje litt ensformig? Du trenger ikke være gourmetkokk for å lage gourmetmat.. Meld deg på et matkurs og lær å lage varierte og smakfulle middager.
Vi tilbyr kurset Det lille Kjøkkenhagekurset. Det lille Kjøkkenhagekurset er ett dagskurs med både praktisk og teoretisk læring.Kurset gir en innføring og oppfriskning om økologisk kjøkkenhagebruk.
Vi tilbyr kurset Dyrking av økologiske veksthusgrønnsaker. Kurset er aktuelt både for yrkes og markedshagedyrkere, men også for hobbydyrkere som vil fordype seg i drivhusdyrking. Kurset er en dagskurs på en ukedag. Kurset gir deg inspirasjon til å doble veksthusarealet ditt umiddelbart!
Vi tilbyr kurset Økologisk kjøkkenhagedyrking -og planlegging. Kjøkkenhagekurset inneholder både praktisk og teoretisk læring og går over to dager. Kurset skal gi deg inspirasjon til å sette i gang, viljen til å fortsette, og kompetanse til å ta hagen i bruk, -utvikle og leve med den lenge!
Baker du av og til et brød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Vil du prøvebake i steinovn? Da passer dette kurset!
Vi tilbyr kurs i fermentering - surkål, kefir, surdeigsbrød, eplesider. Mye av maten vår er fermentert. Brød, melk, sjokolade, vin, spekepølser, surkål, yoghurt, ost, sylteagurk er bare noen forebilder av ting som (ofte) er fermentert.
Tradisjonen i Norge var å spise mye fisk, og mye fersk vannsfisk. Per i dag er det ikke så mange som vet lengre hvilken ferskvannsfisk som kan spises, hvordan man graver fisk eller hvordan å lage gode fiskekaker. På dette kurset, skal vi i gang med å lage fiskeretter.
Gå ikke glipp lengre av dine favoritter! Lær å bake fantastiske glutenfrie oppskrifter sammen med Karin, som er gourmetkokk, småbruker og glutenintolerant. Dette kurset er for alle som ønsker å få en introduksjon i smakfull glutenfri bakst på småbruket vårt på vakre Hadeland.
Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, gryter som putrer og ikke minst en fantastisk middag? De fleste av oss forbinder gryteretter med bestemødre, store kjeler på komfyren og glemte dufter.
Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Hva spiser høner (ikke)? Hvorfor legger høner egg året rundt når ingen andre fugl gjør det? Skal jeg eller skal jeg ikke ha lys i hønsehuset om vinteren?
Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Ingen høner, uten haner. Og har du høner, vil du etter hvert oppdage å få for mange haner. På dette kurset vil du derfor også lære om hvordan avlive fjærkre på en human måte. Vi lærer om bruk av hele dyret, fra nebb til hale, og ikke minst innvollene.
Vi hlder kurset julemat. Lær deg tradisjonell norsk julemat med spennende oppskrifter
Vi holder kuret julepølser. Lær å lage dine egne pølser!
Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, himmelske lammeretter og får-retter og ikke minst en fantastisk middag ved langbordet i vinterhagen!
Vi tilbyr kurs i mat fra ville vekster. Dette kurset er nytt og vi er kjempespente over å kunne tilby det! Bli med på en dag med spede unge blader, flotte spiselige blomster og duftende nyskudd!
Dette kurset er ganske nytt og vi er kjempespennende over å kunne tilby det! Bli med på en ettermiddag med tapaslaging med norske råvarer med gourmetkokken vår, Karin, etterfulgt av en nydelig tapasmiddag!
Vi tilbyr kurs i pølselaging. På dette kurset lager vi 4 forskjellige typer pølser. Vi vil lære om hva slags kjøtt man kan bruke, hva slags tilleggsingredienser man kan bruke og hvilke typer pølseskinn som finnes. Vi vil lage forskjellige typer pølser og selvfølgelig skal vi smake på resultatene.
Dette blir et nytt kurs. Vi er kjempespente over å kunne tilby dette nye kurset. Program og beskrivelse kommer snart. Vil du ikke vente? Send gjerne en melding eller ring til Karin, kursholderen, på 414 26 983 eller fyll ut kontaktskjemaet herunder.
Liker du sopp, men tør du ikke plukke mer enn kantarell, steinsopp og kanskje en håndfull til? Vil du lage mer spennende mat med sopp, lære å konservere dem på andre måter (soyasaus!) og bli inspirert til å dra på leting er nye sopp da er dette kurset noe for deg!
Vi tilbyr kurs om spekemat og kjøttpålegg. .Lyst å lære å lage din egen spekemat og kjøttpålegg: spekepølser, lammerull, bacon og leverpostei? Lizas småbruk inviterer til kurs i spekemat og kjøttpålegg.
Vi tilbyr kurs om vegetarmat. Grønnsaker er digg! Hvem trenger kjøtt?! På dette kurset skal vi lage fantastiske retter med sesongens lokale grønnsaker. På kurset skal du lage mat. Vi lærer deg masse triks og gir deg masse tips om hvordan gjøre om sesongens grønnsaker til velsmakende måltider.
Vi tilbyr kurs om feta og ferskost. Lyst å lære lage feta (-stil) ost, yoghurt, ferskost og ricotta? På dette kurset lærer du hvordan du selv kan yste hjemme, med utstyret du har hjemme.
Vi tilbyr kurs i å lage gouda, camembert, ricotta og brunost! Dette kurset er rettet mot de som har vært på første kurset, de som yster litt hjemme eller kan noe om ysting. Du har laget noen få ferske ysteprodukter og har lyst å ta neste steget.
Vi tilbyr nettkurs i å lage drops. Har du lyst til å lage dine egne drops? Fargerike drops er morsomme å lage og smaker himmelsk!
Vi tilbyr kurs i ASC-standarden for ansvarlig lakseoppdrett. Vårt kurs i ASCs standard for ansvarlig lakseoppdrett tar utgangspunkt i standardens fokus på produksjon og direkte innsatsfaktorer til produksjonen.
Vi tilbyr kurs i GlobalG.A.P CoC og ASC CoC som nettkurs. Formålet med kurset er å gi en helhetlig innføring i kravene i GlobalG.A.P CoC og ASC CoC standardene i henhold til den til enhver tid gjeldende versjon av standarden.
Vi tilbyr kurs i fermentering på viderekomne nivå for bedrifter eller større grupper. På dette kurset går vi videre inn i fermenteringens verden. Utvikle dine ferdigheter med nye prinsipper, spennende oppskrifter og ikke minst god feilsøking.
Vi tilbyr introkurs i fermentering for bedrifter eller større grupper. Lær deg fermentering i teori og praksis. Du får grundig innføring i metoden, historien og helsefordelene med fermentert mat. Ta i bruk en tradisjonell konservering for å dyrke frem spennende smaker og god fordøyelse.
Vi tilbyr vin og dessertkurs: søtt eller salt til dessertviner (med 5 forskjellige små franske kaker og 2 forskjellige oster).
Vi tilbyr innholdsrike og spennende vin og matkurs hvor både vin og mat er inkludert! Mat og vin hører sammen, men det å velge riktig vin til kan være en utfordring - vi kan hjelpe!
Vi tilbyr kurs om vin og ost for bedrifter. Vin og ost er alltid en klassiker, og her er mulighetene mange.
Vi tilbyr kurs i vin og tapas for bedrifter. Med tapas kan man lage mange ulike vin og matkombinasjoner. Dette er kurset for deg som vil prøve mye forskjellig på en gang!
Vi tilbyr nettbasert sykurs om flatbrød med Margit Dale. Har du alltid hatt lyst til å bake dine egne flatbrød? Nå har du sjansen. I dette kurset tar vi deg gjennom de ulike stegene som trengs for å lage det perfekte flatbrødet.
Vi tilbyr nettbasert kurs hvor du lærer å dekorere fine kaker. Enten du vil lære å pynte gullrotkake, pynte sjokoladekake, eller det som er din favorittkake, så vil dette kurset perfekt for deg. I dette kakekurset på nett tar vi deg gjennom hele prosessen med å dekorere en kake.
Vi tilbyr nettbasert sykurs om lefsebaking med Margit Dale. Er du nysgjerrig på å utforske de tradisjonelle norske smakene og teknikkene som gjør lefse til en uunnværlig del av skandinavisk kulturarv? Da er dette kurset skreddersydd for deg!
Vi tilbyr nettbasert sykurs om melkeprodukter med Margit Dale. I dette kurset viser og forklarer Margit hvordan du lager viktige melkebaserte retter fra det tradisjonelle kostholdet i Setesdal. Kurset er helt nettbasert, så du kan ta det når du ønsker.
Vi tilbyr online surdeigsbakekurs på ditt eget kjøkken. Surdeig gir mer magevennlige brød, pizza og boller, i tillegg til at det smaker fantastisk. Du vil også få en kort innføring i ulike melsorter som spelt, emmermel, bygg og rug. Surdeig og boken Brødskiva (verdi 350 kr) blir sendt i posten.
Vi tilbyr onlinekurs om den beste babymaten. Kostholdet har stor betydning for barnets utvikling og helse. Margit Vea deler sine råd og om hvilke matvarer og hva som næring som er bra for barnet de første leveårene, samt gir tips og demonstrerer noen smakfulle og næringsrike retter.
Vi tilbyr onlinekurs om fermentert mat og drikke. Fermentert mat og drikke er gull verdt for en velfungerende og god mage. Margit Vea deler historier, tips og vil demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på, samt hvordan lage vannkefir og kombucha.
Vi tilbyr onlinekurs om fiks tarmen og resten fikser seg selv. Dette kurset gir deg gode verktøy for hvordan du kan fikse tarmen, restituere tarmen din som igjen vil påvirke helsen din positivt. Kurset ligger i egen Facebookgruppe, og du kan stille spørsmål i gruppen.
Vi tilbyr onlinekurs om julebakst med surdeig. Det er tid for julebaking – med surdeig! Surdeigsbaking er spennende! Og så gjør det alt av bakverk lettere for kroppen å fordøye, også julebaksten!
Vi tilbyr onlinekurs om julens beste godteri og snacks. Julen kommer fortere enn du aner, og hva er vel bedre enn å møte den med det beste julegodtet? Bli med på kurs der du fyller opp med julens godteri og snacks fra eget kjøkken!
Vi tilbyr online kraftkokekurs. Høsten er tiden for å koke kraft. I fryseboksen min ligger det nå bein av lam og hjort, samt økologiske høner som utover vinteren skal bli til nydelig kraft som kan brukes i mange retter.
Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke. Lære å lage sprudlende vannkefir og kombucha, sunne festdrikker som er gode for magen. Du får tilsendt kulturer i posten slik at du kommer raskt i gang.
Vi tilbyr online nybegynnerkurs i fermentert drikke og fermentert mat. Fermentert mat og drikke er gull verdt for mage og tarm. Margit Vea viser hvordan lage vannkefir og kombucha, deler historier, tips og demonstrere ulike måter å fermentere grønnsaker på.