I denne kategorien finner du kurs i forskjellige fag som filosofi, religion, anatomi, fysiologi, landbruk, pedagogikk og jus. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Tverrfaglighet har blitt framholdt som en nøkkel til dypere læring, men … mye av det såkalte tverrfaglige har vel, med respekt å melde, egentlig vært flerfaglig. I dette foredraget skal vi på sporet av «det forjettede land» - ekte tverrfaglighet gjennom multimodal læring.
Når elever arbeider kreativt med fag, anvender de samtidig det de lærer i nye sammenhenger, basert på eget engasjement. Derfor henger kreativitet og dybdelæring godt sammen. Dette er et kurs, webinar eller foredrag for lærere i alle fag.
Vi tilbyr nettstudiet forkurs Ingeniør. Mange av våre deltakere sikter seg inn på ingeniørstudier, og vi har derfor satt sammen en pakke som inneholder fagkombinasjonen som kreves.
Vi tilbyr forkurs Ingeniør. Mange av våre deltakere sikter seg inn på ingeniørstudier, og vi har derfor satt sammen en pakke som inneholder fagkombinasjonen som kreves.
Vi tilbyr nettstudiet Medie- og informasjonskunnskap 1. Medie- og informasjonskunnskap 1 er et valgfritt programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram, programområde for samfunnsfag, språk og økonomi. Du kan bygge videre med Medie- og informasjonskunnskap 2 for å få full fordypning i faget.
Vi tilbyr nettstudiet Medie- og informasjonskunnskap 2. Medie- og informasjonskunnskap 2 er et valgfritt programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram, programområde for samfunnsfag, språk og økonomi. Sammen med Medie- og informasjonskunnskap 1 får du full fordypning i faget.
Vi tilbyr nettstudiet Medisinpakke Norge. Medisinstudiet krever spesiell studiekompetanse. Dette innebærer at du må oppfylle visse fagkrav i tillegg til den generelle studiekompetansen. Akademiet Privatistskole skreddersyr pakker som passer for studiet.
Vi tilbyr liveundervisning i Medisinpakke Norge. Medisinstudiet krever spesiell studiekompetanse. Dette innebærer at du må oppfylle visse fagkrav i tillegg til den generelle studiekompetansen. Akademiet Privatistskole skreddersyr pakker som passer for studiet.
Ønsker du å studere medisin i utlandet? Dette innebærer at du må oppfylle spesielle krav til fag, i tillegg til fag som gir generell studiekompetanse. Akademiet tilbyr fagene du trenger for medisinstudier i utlandet i en egen pakke. Hos oss er labkurs alltid inkludert i pakken.
Vi tilbyr nettstudiet Naturfag VG1. Naturfag er et allmenndannende fag. Det betyr at faget skal gi kunnskaper og ferdigheter som folk flest trenger for å kunne delta aktivt i samfunnet, for å kunne forstå samspillet i naturen og bidra til å ta vare på kloden vår.
Vi tilbyr kurs i Naturfag VG1. Naturfag er et allmenndannende fag. Det betyr at faget skal gi kunnskaper og ferdigheter som folk flest trenger for å kunne delta aktivt i samfunnet, for å kunne forstå samspillet i naturen og bidra til å ta vare på kloden vår.
Vi tilbyr nettstudiet Naturfag VG3 påbygg. Du trenger naturfag for å få generell studiekompetanse. Pakken inkluderer praktisk gjennomføring av laboratorieøvelser med veiledning fra lærer.
Vi tilbyr nettstudiet Naturfag VG3 Påbygg. inkl. lab. Naturfag er et allmenndannende fag. Det betyr at faget skal gi kunnskaper og ferdigheter som folk flest trenger for å kunne delta aktivt i samfunnet, for å kunne forstå samspillet i naturen og bidra til å ta vare på kloden vår.
Vi tilbyr nettstudiet i Toppidrett . Toppidrett 1 er et valgfritt programfag innen utdanningsprogram for idrettsfag som også kan inngå som valgfritt programfag innen studiespesialisering.
Vi tilbyr deltidsstudier to dager i uka i Billedkunst utdannelse trinn 2. Vi underviser online i små klasser på maks 15 elever sånn at hver elev får tett oppfølging. Med digital undervisning kan vi bl.a male og forklare direkte på bildene dine.
Vi tilbyr deltidsstudier to dager i uka, billedkunst utdannelse trinn 1. Vi underviser online i små klasser på maks 15 elever sånn at hver elev får tett oppfølging. Med digital undervisning kan vi bl.a male og forklare direkte på bildene dine.
Dette er et år for deg som allerede har en del erfaring innen billedkunstfaget, men som ønsker oppfølging og veiledning på egne prosjekter. Det stilles ingen krav til at du må ha gjennomført en billedkunst utdannelse før du starter, men det anbefales da du stiller med en mye større “verktøykasse”.
For deg som vil lære barnet ditt gangetabellen slik at den sitter. Etter å ha tatt dette kurset har du de verktøyene du trenger for å kunne sikre at barna dine både forstår og husker hvordan de ganger, slik at de ikke lenger hindres i å lære mer matte fordi de ikke kan gangetabellen.
Hvordan fatte matte-veiledningsprogram. Fjern ditt barns mattevansker ved å lære hvordan du bygger den rette grunnmuren for læring og forklarer matte på en måte som gjør at barna forstår.
Noe av det viktigste vi kan gjøre for å hjelpe barna å lære lettere, er å lære dem om grunnleggende begreper.
Hvordan i alle dager regner man med brøker? Hva betyr de tallene over og under streken? Hvorfor skal man snu brøker opp ned og gange med dem? Hva gjør den streken der i det hele tatt, og hva i alle dager har brøker med desimaltall, prosent og promille å gjøre?
E-læringskurset tar deltakeren gjennom standarden med bruk av eksempler fra bedrifter. Kurset er interaktivt, noe som vil si at deltakeren blir testet med kontrollspørsmål og avsluttende eksamen. Kurset kan repeteres og eksamen kan tas på nytt hvis deltakeren ikke består ved første forsøk.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om bruk av nødvergeteknikker i skolen for lærere i alle klassetrinn. Hva gjør vi når dialogen kommer til kort og vi står i situasjoner som går på helse, miljø og sikkerhet løs?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om cooperative Learning - for barnetrinnet. Cooperative Learning gir deg som lærer et godt hjelpemiddel for å realisere intensjonene om økt elevmedvirkning og inkludering i læreplanen og lovverket.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om demokrati og medborgerskap i fremmedspråk for lærere i den videregående skole. Hvordan kan vi konkretisere demokrati og medborgerskap og jobbe med det i praksis i fremmedspråkene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om dialogisk undervisning for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi legge til rette for et elevaktivt læringsmiljø, der undervisningen er lagt opp rundt muntlige aktiviteter og samtale?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om effektiv læring med bedre studieteknikk for elever, for lærere i ungdoms- og videregående skole. Dette kurset retter seg mot elever og gir gode tips og råd til hvordan de kan endre og forbedre sine egne studievaner.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om effektiv undervisning for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hvordan kan vi bruke kunnskap fra nevrovitenskap og psykologi i for å legge til rette for dyp og varig læring hos elevene våre?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om eksamen i matematikk og LK20 - hva er nytt for lærere i alle klassetrinn. Hvilke konsekvenser får endringene på eksamen for undervisningen og for samarbeidet i matematikkseksjonen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elevaktive arbeidsmetoder i barneskolen for lærere i barneskolen 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi knytte læringsaktiviteter og fysisk aktivitet sammen, slik at det styrker elevenes læring?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elever med stort læringspotensial for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hvordan kan vi fange opp elever med stort læringspotensial og legge til rette for tilpasset opplæring for disse elevene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elever som utfordrer oss for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi som jobber direkte med elevene i skolen best mulig møte de elevene som har en atferd som utfordrer oss, slik at både elevene og vi får en bedre arbeidshverdag?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om elevtilpasset leseopplæring på 1.- 4. trinn for ledere, lærere og veiledere i grunnskolen. Hva gjør vi for å tilpasse leseundervisningen best mulig for den enkelte elev og dennes forutsetninger og ressurser?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om en rap-rektors råd for lærere som jobber i ungdoms- og videregående skole. Slik kan du involvere kidsa på en meningsfull måte - som funker. Alle skoler blir målt på elevmedvirkning, men ingen har lært hvordan man gjør det på en god måte.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om et komediedrama i fire akter for lærere i ungdoms- og videregående skole. I dette kurset får du et humoristisk, men dypt alvorlig, blikk på de skoleansattes mange roller i det sosiale samspillet i skolehverdagen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om EU, EØS-avtalen og Norge for lærere i videregående skole. Det er uro i den internasjonale økonomien. Det er krig i Europa. Storbritannia har forlatt EU. Kina vokser fram som en ledende verdensøkonomi i geopolitisk rivalisering med USA.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fortellinger som tverrfaglig verktøy for lærere i den videregående skole og voksenopplæring. Hvordan kan vi benytte fortellinger basert på elevenes egne erfaringer, som utgangspunkt for tverrfaglig arbeid i videregående skole og voksenopplæring?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fremmedspråk og fagfornyelsen for lærere i den videregående skole. Hva er nytt i fremmedspråkene i innføringen av LK20? Å kunne fremmedspråk handler om å forstå og bli forstått.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om geopolitikk, energi- og strømkrise i Europa for lærere i den videregående skole. Energikriser er ikke noe nytt. Mangel på energi, krig og internasjonale konflikter har flere ganger skapt høye priser på olje og gass. Men, markedene har over tid endret seg.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om gode lesestrategier for lærere i alle klassetrinn. Hvordan legge til rette for gode lesestrategier, i fag og på tvers av fag og klassetrinn? Dette kurset henvender seg til ledere og lærere som underviser i ulike fag, uansett trinn og skoleslag.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hvordan få en språkseksjon til å fungere for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi legge til rette for godt samarbeid i språkseksjonen på skolen? Læreplanen er den samme for 47 ulike språk.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hvordan lærer elever å lære, for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset vil du få forståelse for hvordan elever lærer å lære og konkrete verktøy du kan bruke som lærer elevene å lære uten at det går på bekostning av andre kompetansemål.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om «blir vi vurdert på dette» - vurdering anno 2023 for lærere som jobber i ungdomsskolen. Vurdering anno 2023 handler i stor grad om elevmedvirket undervisning og vurdering.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om hvordan vurdere i tråd med LK20s intensjoner for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hvordan kan ta i bruk handlingsrommet vi faktisk har knyttet til vurdering, og jobbe smartere med vurderingsarbeidet, til det beste for både elever og lærere?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om intensive lesekurs for elever med lesevansker for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan organisere og gjennomføre intensive lesekurs og hvordan lage gode rammer for dette tiltaket.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om internasjonal politikk for lærere i ungdoms- og videregående skole. I dette kurset løftes de viktigste spørsmålene på den internasjonale arenaen frem. Ser vi slutten på en globalisert verden?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om kildekritikk - hvordan skille gode kilder fra dårlige for lærere i alle klassetrinn. Vår tidsalder omtales ofte som kunnskapssamfunnet, men det blir stadig vanskeligere å orientere seg i informasjonsflommen.
Vi tilbyr bedriftsforedrag om klima for elver. Kursholderne går i dette kurset gjennom en rekke sentrale tema, som hjelper elevene å forstå kompleksiteten i klimautfordringene verden står overfor, og hva som kan være løsningene.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om kommunikasjon med unge i risikosonen - intro for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi på skolen møte elever som er i risikosonen for å havne i kriminalitet eller rus, eller som allerede står midt i problematikken?
Vi tilbyr bedrifsinternt kræsjkurs om klima. Dette kurset gir dere kunnskapen dere trenger for å kunne gi elevene gode svar på de viktigste spørsmålene om klimaendringene. Ungdom har lavere klimaskepsis enn den voksne befolkningen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om kur mot klimaapat. I dette kurset gis det gode eksempler på hvordan vi kan motivere elevene til økt interesse for klimautfordringene verden står midt oppe i.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om leksebevisst skole og praksis for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvilken leksepraksis har du? Hvordan kan skolen legge best mulig til rette for at leksesituasjonen hjemme blir en god læringssituasjon for elevene, dersom vi skal gi lekser?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om lese- og skrivevansker i videregående skole. I dette kurset ser vi på årsaker til vanskene, du får tips til undervisningsstrategier som kan fungere for disse elevene og til aktuelle digitale hjelpemidler.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om lesekartlegging i skolen for ledere, lærere og veiledere i skolen. Det handler om hvordan skoler kan følge med på elevenes lesing og skaffe seg tilstrekkelig kunnskaper om elevene med tanke på å iverksette og evaluere relevante tiltak på klasse- og / eller elevnivå.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om lesekurs i klassene for lærere i alle klassetrinn. Hvordan legge til rette for lesekurs for klassene, som fast praksis på skolen? Kurset henvender seg til ledere, lærere og veiledere, som ønsker å etablere klasselesekurs som fast praksis på sine skoler.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om å lesenøkler i voksenopplæringen for lærere i den videregående skole og voksenopplæringen. I dette kurset viser kursholder hvordan du kan jobbe systematisk med leseundervisning i voksenopplæringen, med metoden Lesenøkler.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om livsmestring i klasserommet for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan hjem og skole sammen bidra til at elever opplever å mestre eget liv uten at de blir pålagt et ansvar de ikke skal ha?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs for lærere om lærere som strever - hvem gjør hva og hvordan. Hva gjør vi, som skoleledere, når vi står overfor lærere som av ulike årsaker ikke mestrer alle sider av læreryrket, som opplever at de mislykkes og som trekker seg vekk fra samarbeidsarenaene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om læring i fokus for lærere i den videregående skole. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan skape en skolekultur der alle trives og lærer og hvor elevene involveres i egen skolehverdag i større grad.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om læringsstrategier og inkluderende fagundervisning for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan hjelpe elevene til å organisere kunnskap og regulere sitt eget læringsarbeid.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om mening, mestring og moro i matematikk for lærere i barne- og ungdomsskole fra 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi hjelpe elevene våre til å mestre matematikk, og samtidig ha det moro i matematikktimene?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om menneskerettigheter i alle fag for lærere i alle klassetrinn. Menneskerettigheter, ja - alle vet liksom hva det er, men så er det faktisk sånn at ikke alle egentlig vet så mye om menneskerettighetene.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om mestring, medvirkning og motivasjon i barneskolen for ansatte i barneskolen, PPT og andre instanser, som jobber med denne elevgruppen. Kurset fokuserer spesielt på arbeid med inkluderende læringsmiljø.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om mestring, medvirkning og motivasjon i u-skolen og vgs. -for ansatte i ungdomsskole, videregående skole, PPT og andre yrkesgrupper som arbeider med ungdom. Kurset fokuserer spesielt på arbeid med inkluderende læringsmiljø.
Vi tilbyr bedriftskurs om mestring, medvirkning og motivasjon i VO for ansatte i voksenopplæringen og flyktningtjenesten / NAV. Intensjonen med dette metodearbeidet er at elevene skal medvirke i å finne løsninger på det de strever med, og at de skal oppleve autonomi og mestring i skolehverdagen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om motivasjon og mestring for lærere i alle klassetrinn. Kurset bygger på sentrale teorier innen motivasjon og mestring og beskriver praktiske tiltak som både forebygger og avhjelper opplevelser av nederlag og lært hjelpeløshet.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om muntlig aktivitet i fremmedspråk for lærere i den videregående skole. Hvilke faktorer bør være til stede for at samtaler skal kunne være en hensiktsmessig og god læringsarena, og hvordan gjør man det i praksis?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om muntlig bruk av språket - i fremmedspråk for lærere i alle klassetrinn. I LK20 presiseres det et «Språket skal tas i bruk fra første stund». Hvordan gjør vi det? Og hvilke metoder kan vi bruke for å trene på muntlige ferdigheter i fremmedspråk?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om kommunikasjon med unge for lærere i alle klassetrinn. Mange barn strever med seg selv og med samspillet med de rundt seg. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan best kan møte barn som ikke vet hvordan de skal håndtere sine egne følelser.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om barn som pårørende. I dette kurset tar vi for oss hvordan vi kan møte, hjelpe og støtte barn som lever med fysisk syke foreldre, psykisk syke foreldre, eller har foreldre som strever med rusproblematikk.
Hvilket handlingsrom har skolen i saker som dreier seg om bekymringsfullt skolefravær? Hvordan kan vi jobbe, sammen med foresatte og andre hjelpeinstanser, slik at elever som av ulike årsaker ikke fikser skolen, vil komme tilbake?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om når team og ledergrupper ikke fungerer optimalt for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi si fra til kollegaer om det de gjør - som vi ikke synes fungerer - på måter som hindrer at forholdet oss imellom rakner?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om ord og begrepsundervisning for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset jobber vi med hvordan vi kan legge til rette for å utvide og utdype elevenes ordforråd og begrepsforståelse i fag og på tvers av fag.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om pedagogiske escape-spill for lærere i ungdoms- og videregående skole. Escape-spill gir elevene trening i kreativitet, samarbeid, kommunikasjon og kritisk tenkning.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmering for 1. - 7. trinn for lærere som jobber på barneskolen. I dette kurset får du som jobber i barneskolen både praktisk trening og god oversikt over hva du trenger å kunne, for å kunne introdusere programmering for dine elever.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmering for 8. - 10. trinn for lærere som jobber i ungdomsskolen. Kurset gir både praktisk trening og god oversikt over hva du trenger å kunne, for å kunne introdusere programmering for dine elever.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmering i matematikk S1 + S2 for lærere i videregående skole. Hvordan designe undervisningsopplegg i programmering? Kurset setter søkelys på de mest relevante programmene basert på læreplanen i LK20.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om programmeringsdidaktikk for ungdomsskolen. Gjør programmeringsundervisningen engasjerende, morsom og relevant med vårt visuelle programmeringskurs, for ungdomsskolelærere i matematikk!
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om pågående livstruende vold i skolen for lærere i alle klassetrinn. Hva gjør vi dersom en hendelse med livstruende vold oppstår på skolen og hvordan kan vi forebygge og forhindre slike situasjoner?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samarbeidslæring - et steg videre for lærere i alle klassetrinn. Dette kurset er for lærerkollegier som har noe kjennskap til samarbeidslæring og har lyst til å lære mer og videreutvikle undervisningspraksisen i tråd med prinsippene i denne metoden.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samarbeidslæring i undervisningen - intro for lærere i alle klassetrinn. Deltakelse i dette kurset vil deg god kunnskap om hvordan du kan strukturere for effektivt samarbeid i undervisningen, og for elevenes faglige og sosiale læring.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samarbeidslæring som ledelsesverktøy for lærere i alle klassetrinn. Kursholder legger vekt på samarbeidslæring som teori og metode, og sammen bygger vi en verktøykasse av strukturer og metoder som kan tas i bruk i egen praksis etterpå.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om samfunnskunnskap og historie i voksenopplæringen, for lærere i den videregående skole og voksenopplæringen. Hvordan aktualisere samfunnskunnskap og historie for minoritetsspråklige elever gjennom gjenkjennbare tema?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om skap bevegelsesglede for lærere i barneskole, SFO/AKS, 1 - 10 klasse. Bli med på en aktiv dag - lær med kroppen - få påfyll til inspirasjonsbanken. Dette kurset er for deg som vil skape mer varierte aktiviteter og bidra til større bevegelsesglede hos barn og voksne.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om skap et høytpresterende profesjonelt læringsfellesskap for lærere i ungdoms- og videregående skole. Hva kjennetegner et høytpresterende læringsfellesskap, og hva må til for å komme dit?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om skriveopplæring i videregående skole for lærere i den videregående skole. Hvordan kan vi jobbe med formativ vurdering i skriveopplæringen i et treårig løp, slik at elevene blir godt forberedt til videre studier?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om sparring for skoleledere, for lærere i alle klassetrinn. Savner du rommet for å drøfte viktige problemstillinger som skoleleder? Skoleledelsen spiller en sentral rolle for å lykkes med å skape de beste rammene for god, meningsfull og utfordrende undervisning.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om språk- og leseveiledning for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan lage kvalitativt gode rutiner for forebygging av lesevansker.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om språkvansker hos elever i grunnskolen for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi identifisere utviklingsmessige språkforstyrrelser i de første skoleårene og hvordan kan vi hjelpe elever med denne type språkforstyrrelser i skolehverdagen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om strategiske ledergrep i skoleutvikling for lærere i alle klassetrinn. Hvilke strukturer og arenaer må være på plass for at vi skal kunne skape rom for både individuell og kollektiv utvikling i det profesjonelle fellesskapet?
Vi tilbyr bedriftskurs om systematisk arbeid for et trygt og godt skolemiljø for lærere i barne- og ungdomsskole 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi legge til rette for systematisk og helhetlig jobbing med læringsmiljøet i skolen, slik at alle elever opplever at skolen er trygg, både faglig og sosialt?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tekstskaping i det inkluderende klasserommet for lærere i barneskolen 1 - 10 trinn. Hvordan kan vi ivareta behovet for spesialundervisning og tilpasning i klasseromskonteksten? Eleven på mellomtrinnet synes ikke lenger det er stas med lesekurs på grupperommet.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tilhørighet gjennom undervisning i skolen for lærere i alle klassetrinn. I dette kurset ser vi på hvordan arbeid med fagene kan hjelpe både sosial og faglig læring, og øke tilhørigheten for alle elever.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tverrfaglig læring i skolen for lærere og skoleledere i grunnopplæringen. Hvilket handlingsrom har skolen når det kommer til å jobbe tverrfaglig? I dette kurset ser vi på dette, og hvordan vi kan legge til rette for en skolehverdag som muliggjør denne arbeidsformen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tverrfaglig prosjekt i instruksjon/ ledelse/ norsk. Hvordan kan vi gjennomføre et tverrfaglig prosjekt i instruksjon og ledelse og norsk? I dette tverrfaglige prosjektet skal vg3 musikk lage en sceneadaptasjon av et litterært verk.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om tverrfaglig prosjekt i norsk og musikk for barnetrinnet. Dette kurset retter seg mot lærere som jobber på mellomtrinnet, og som har fagene norsk og musikk.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om underveisvurdering i matematikk P1 og P2 for lærere i alle klassetrinn. Hva kreves av lærere for å oppfylle krav til underveisvurdering og standpunktvurdering etter ny læreplan i matematikk, og hvordan kan vi øke elevenes motivasjon i faget?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om utforskende vurderingsformer med LK20 og AI/KI for lærere i den videregående skole. Utforskende og læringsfremmende vurdering, hvordan gjør vi det og hva oppnår vi? LK20 bringer med seg nye og interessante utfordringer for en lærer.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om utvikling av profesjonsfellesskapet for lærere i ungdoms- og videregående skole. I dette kurset ser vi på hvordan vi kan finne frem til og utnytte personalgruppens styrker, til det beste for utviklingen av det profesjonelle fellesskapet på skolen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om veiledning for skoleledere, for lærere i alle klassetrinn. Kjenner du som skoleleder behov for ha en nøytral samtalepartner og en arena der du trygt kan diskutere tema du synes det er vanskelig å snakke med andre om?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om vurdering i fagfornyelsens tid - i fremmedspråk for lærere i alle klassetrinn. Hvordan vurdere i fremmedspråk i tråd med læreplanens intensjoner, og med økt elevmedvirkning?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om vurdering i fremmedspråkene for lærere i alle klassetrinn. Hvordan kan vi få til elevmedvirkning i vurderingssituasjonene, og hvordan kan vurdering bli en naturlig del av undervisningen?
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om økt leseforståelse og bedre skrivekompetanse for lærere i den videregående skole og i voksenopplæringen. Kurset gir gode tips og ideer til lese- og skriveundervisning for minoritetsspråklige elever i videregående skole og voksenopplæringen.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om å lese og skrive i fremmedspråk for lærere i den videregående skole. Hvordan jobber vi for å sikre elevenes læring og progresjon, mestring og glede i fremmedspråkene?
Foredrag for foreldre, helsepersonell og lærere - vedr. urolige barn og unge med lærevansker og adferdsvansker. Spesialpedagogo Elin Natås har 15 års erfaring med å hjelpe elever.
Tre leger, en helsesøster, en kiropraktor og tre homeopater snakker om hva P-pillene egentlig gjør i kroppen til unge jenter, helt ned til 12 a°rs alderen. Foreldrene er sjelden med pa° avgjørelsen om at jenta begynner pa° P-piller.
Mange foreldre opplever at spørsma°let om vaksinasjon er vanskelig a° ta stilling til. Skal de velge risikoen ved ikke a° vaksinere eller blindt følge barnevaksinasjonsprogrammet? Foreldre som tviler, kan oppleve seg ledet av helsesøster, lege pa° helsestasjonen eller andre til a° ta alle vaksiner.
Behovet for dyktige fagfolk innen psykologi fortsetter å øke. Med en bachelor i anvendt psykologi fra Oslo Nye Høyskole tilegner du deg en solid breddekompetanse innen psykologi, som du kan bruke til å hjelpe mennesker i mange ulike situasjoner og yrker.
Vil du lære hvordan psykologiske faktorer påvirker mestring og prestasjon, samtidig som du får en solid grunnutdanning i psykologi? Da kan en bachelor i anvendt psykologi med fordypning i idrettspsykologi og mental trening være det rette for deg.
Ønsker du å lære om hvordan mennesker fungerer i organisasjoner samtidig som du får en solid grunnkompetanse i psykologi? Da kan en bachelor i anvendt psykologi med fordypning i organisasjonspsykologi være noe for deg.
Vil du lære hvordan traumatiske og katastrofale hendelser påvirker oss som mennesker? Da kan en bachelor i anvendt psykologi med fordypning i traume- og katastrofepsykologi være perfekt for deg.
Ta Norges eneste bachelor i digital markedsføring og ledelse! Oslo Nye Høyskole tilbyr bachelor i digital markedsføring og ledelse som nettstudium. Studiet har oppstart både høst og vår.
Oslo Nye Høyskole tilbyr bachelor i ernæring som nettstudium. Du lærer blant annet om hva som kjennetegner dagens livsstilsykdommer og hvordan de kan forebygges gjennom kostholdet.
Hvorfor oppstår kriger? Hva påvirker internasjonal politikk? Med freds- og konfliktstudier vil du tilegne deg både teoretiske og praktiske verktøy for å forstå og diskutere hvordan ulike krefter i samfunnet bidrar til å skape fred og konflikt.
Med en bachelor i freds- og konfliktstudier vil du lære å forstå og analysere hvordan ulike samfunnskrefter påvirker fred og konflikt. Ved å velge fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet, vil du også få innsikt i hvordan nasjoner beskytter sine interesser og håndterer globale trusler.
Bachelor i HR, ledelse og organisasjonspsykologi gir deg et solid fundament til å jobbe med HR- og personalfaglige oppgaver i et arbeidsliv som stadig endrer seg. Dette er også nyttig for ledere som ønsker å oppdatere sin fagkunnskap innen strategi, arbeidsrett, ledelse og HMS.
Er du interessert i verden utenfor Norges grenser og hva som former den? Lurer du på om FN fortsatt er relevant, om flyktningkrisen fører til økt usikkerhet eller hva pandemier gjør med internasjonalt samarbeid? Da er internasjonale studier for deg.
En bachelorgrad i internasjonale studier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet er midt i blinken for deg som er interessert i hva som former verden. Du vil få innsikt i både de brede internasjonale spørsmålene og de spesifikke sikkerhetsutfordringene som finnes globalt.
Forbered deg på fremtidens arbeidsliv. Et godt miljø på arbeidsplassen og en arbeidsgiver som tar sine medarbeidere på alvor er faktorer som gjør at folk blir i jobbene sine. Vil du jobbe med HR, personal og ledelse? Da er bachelorgraden i organisasjonspsykologi ved ONH riktig for deg.
Vi tilbyr bachelor i psykologisk helsearbeid som nettstudium. Psykologisk helsearbeid går ut på å forstå hva som kan ligge til grunn for at noen får dårlig mental helse, samt hvilke tiltak som kan iverksettes for at de kan få det bedre.
Har du lyst på en fleksibel og allsidig utdanning med mange spennende muligheter etter endt utdanning? En bachelor i økonomi og administrasjon er en flerfaglig utdanning som gir innsikt i områder som administrasjon og ledelse, organisasjonsliv, finans og økonomi.
Oslo Nye Høyskole tilbyr en rekke helsefaglige enkeltemner. De er tilgjengelige hele året på nett, så lenge du rekker å gjennomføre arbeidskrav og oppmeldingsfristen til eksamen.
Det er et stort og økende behov for medisinsk forståelse i samfunnet. Med et medisinsk grunnstudium over et halvt år får du en verdifull innføring i grunnleggende medisin. Dette studiet passer for deg som ønsker å lære det grunnleggende om kroppens oppbygging, funksjon og sykdommer.
Dette emnet gir deg en grunnleggende innføring i psykologiens hovedprinsipper og i bredden og mangfoldet i moderne psykologi. Du lærer også om sentrale enkeltpersoner som har hatt stor betydning for psykologiens utvikling, og faglige og etiske perspektiver innenfor ulike psykologiske retninger.
Oslo Nye Høyskole tilbyr internasjonal politikk som nettstudium. I dette emnet vil du lære om forholdet mellom stater og forholdet mellom stater og internasjonale institusjoner.
Er du opptatt av kosthold for barn? Eller jobber du med barn og er opptatt av hvordan mat påvirker deres kropp og helse? I Kosthold og ernæring for barn (emnepakke, 20 studiepoeng) får du en god innføring i hvordan man legger til rette for gode matvaner og måltider i barnehage og skole. Dette er en
Vi tilbyr enkeltemne iKosthold og ernæring for eldre (30 studiepoeng) som nettstudium. I dette emnet lærer du om vanlige ernæringsutfordringer som kjennetegner eldre som en gruppe, og hvordan det kan legges til rette for et godt kosthold livet ut.
Dette masterprogrammet gir deg inngående kunnskap om helsepsykologi og forebyggende arbeid. Studiet setter søkelys på hvordan denne kunnskapen kan anvendes for å fremme folks psykiske og fysiske helse og livskvalitet.
Ønsker du en spennende utdanning innen markedsføring og forståelse for hvordan digitalisering påvirker verdiskapning for bedrifter? Da er årsstudium i digital forretningsforståelse og markedsføring et perfekt valg!
Med et årsstudium i digital markedsføring kan du ta et dypdykk i spennende temaer innen markedsføring, digitaliseringen av samfunnet, økonomi og administrasjon, samt PR og omdømme.Årsstudiet danner en viktig faglig basis som gir deg et solid fundament innen digital markedsføring og ledelse.
Er du opptatt av endring i organisasjoner, og at bedrifter tilpasser seg det grønne skiftet? Årsstudiet i endringsledelse, strategi og etikk gir deg en grundig innføring i hvordan du kan lede mennesker i endringsprosesser.
Har du lurt på hvorfor land spionerer på hverandre, hvorfor politisk vold og terrorisme oppstår, eller hva som utgjør de største truslene mot vår sikkerhet? I dette årsstudiet vil du jobbe med å forstå og besvare disse, og mange andre sentrale spørsmål innen etterretnings- og sikkerhetsstudier.
Behovet for dyptgripende forståelse av komplekse, internasjonale, politiske fenomen og effektive tilnærminger for å håndtere dem, er mer presserende enn noen gang. Ta et årsstudium i fred, demokrati og humanitært arbeid for å lære mer om dette.
Et årsstudium i helsepsykologi og helsefremmende arbeid gir deg muligheten til å spisse kompetansen din og få praktisk kunnskap om mekanismene som påvirker psykisk helse og uhelse, både på individ – og gruppenivå, samt hvilke tiltak som kan iverksettes for at mennesker får det bedre.
Er du interessert i HR og ledelse, og har lyst til å lære mer om temaer som arbeidsmiljø, prestasjoner, lederutvikling og fremtidens arbeidsliv? Et årsstudium i HR, ledelse og organisasjonspsykologi gir deg kunnskap om viktige temaer som er særlig relevante for arbeidslivet.
Dette årsstudiet utforsker spennende konsepter som disruptive teknologier, kunstig intelligens og innovasjon innen industriell sektor. Dette studiet passer for de som ønsker å forstå og utnytte teknologiske fremskritt, spesielt i en tid med rask digitalisering og behov for omstilling.
Er du interessert i det som skjer utenfor Norges grenser, og ønsker du å forstå hvordan internasjonale hendelser og forhold påvirker oss? Da passer internasjonale studier for deg. Studieåret danner en viktig faglig basis som gir deg et solid fundament innen statsvitenskap.
Dette studiet gir deg innsikt i hvordan mennesker reagerer på og håndterer overveldende hendelser, og hvordan best forstå og bistå i oppfølgingen i etterkant. Studiet gir deg også en mulighet til å få innblikk i psykologien som fagområde, hvordan øke kommunikasjonsferdigheter i hjelperelasjoner.
Har du behov for økt forståelse for forbrukerpsykologi og -adferd? Dette er kompetanse som stadig blir viktigere i markedsavdelinger, og med årsstudiet i markedsføring og forbrukerpsykologi får du en grundig innføring i markedsføringsstrategier og hvordan du kan forstå og påvirke forbrukeratferd.
Er du interessert i helse og ønsker å lære om hva som skaper sykdom og hvordan den kan behandles? Medisin grunnfag gir deg et solid utgangspunkt.
Har du et ønske om å jobbe med mennesker med psykiske utfordringer? I dette årsstudiet i miljøterapi lærer du hvordan du kan hjelpe dem gjennom miljøterapi som metode.
Utforsk spennende temaer innen offentlig styring og ledelse med vårt årsstudium i offentlig administrasjon. Bli rustet til å møte dagens utfordringer innen offentlig administrasjon med kunnskap og ferdigheter tilegnet gjennom dette årsstudiet.
Årsstudium i prosjektledelse gir en grundig innføring i prosjekt som arbeidsform og hvordan å lede mennesker i prosjekt som arena.
Årsstudium i prosjektledelse og digitalisering gir deg en grundig innføring i moderne metoder for prosjektledelse, prosjektøkonomi og digital teknologi. Utforsk prosjektarbeid som en dynamisk arbeidsform og lær hvordan du effektivt leder mennesker i den digitale tidsalderen.
Med et årsstudium i psykisk helse i skolen kan du spisse kompetansen din og få praktisk kunnskap om hvordan man fremmer god psykisk helse og forebygger negativ utvikling for barn og unge.
Et årsstudium i psykologi passer for deg som vil ha en smakebit på psykologistudier, eller deg som eller ønsker lære mer om normalpsykologi. Etter at årsstudiet er ferdig, kan du fortsette på andreåret av bachelor i anvendt psykologi ved Oslo Nye Høyskole.
Er du interessert i å forstå mekanismene bak psykisk uhelse og finne ut hvilke tiltak som kan forbedre menneskers velvære? Og hvordan kan man effektivt støtte de som har opplevd komplekse traumer? Dette er kunnskapen du vil opparbeide deg gjennom et årsstudium i psykologisk helsearbeid ved ONH.
Et årsstudium i økonomi og administrasjon passer for deg som vil ha en grunnleggende innføring i økonomi. Studiet gir innsikt i områder som organisasjon og ledelse, forretningsjus, markedsføring og bedriftsøkonomi.
Et årsstudium i økonomi, bærekraft og ledelse passer for deg som vil ha en grunnleggende innføring i økonomi og verdifull kunnskap om bærekraft og ledelse i bedrifter. Studiet dekker fagområder som bedriftsøkonomi, organisasjon og ledelse, etikk og bærekraft, markedsføring og digital ledelse.