Bachelor i internasjonale studier med fordypning



Kursarrangør: Oslo Nye Høyskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (180 studiepoeng)
Undervisningstid: Ta kontakt for avtale
Varighet: 3 år

En bachelorgrad i internasjonale studier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet er midt i blinken for deg som er interessert i hva som former verden. Du vil få innsikt i både de brede internasjonale spørsmålene og de spesifikke sikkerhetsutfordringene som finnes globalt.

Gjennom fordypningen i etterretning og internasjonal sikkerhet vil du få innsikt i hvordan nasjoner beskytter sine interesser, håndterer globale trusler, og hvordan etterretningstjenester opererer. Du vil lære om strategier for nasjonal og internasjonal sikkerhet og hvordan globale konflikter analyseres og håndteres.

Etter fullført studium, får du en bachelorgrad i internasjonale studier. Etterretning og internasjonal sikkerhet er en faglig fordypning innen denne graden.

Hva lærer du?
Du undervises av en entusiastisk gjeng som gjerne bruker podkast og interaktive kart som læringsverktøy. Med dette studiet får du kunnskap, ferdigheter og kompetanse til å analysere og drøfte spennende og viktige problemstillinger.

På dette studiet lærer du blant annet om:
- internasjonalt samarbeid og konflikt
- internasjonal økonomi
- globaliseringens konsekvenser
- klimaspørsmål
- internasjonal rett
- militær maktbruk
- etterretningstjenesters rolle
- strategier for nasjonal og internasjonal sikkerhet

Hva består fordypningen av?
For å få en bachelor i internasjonale studier med fordypning i etterretning og internasjonal sikkerhet er det tre obligatoriske emner som kommer i tillegg til emnene man må ta for å få en bachelor i internasjonale studier. Dette er:
- Spionasje, etterretning og hemmelige operasjoner
- Ekstremisme og terror
- Sikkerhetsstudier

I tillegg har dere 30 studiepoeng med frie emner, hvor man kan - om man ønsker - ta ytterligere emner innen fordypningen:
- Innføring i freds- og konfliktstudier
- Geopolitics and Security in the Arctic
- Security in the 21st Century