Årsstudium i krise- og katastrofepsykologi



Kursarrangør: Oslo Nye Høyskole
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning (60 studiepoeng)

Dette studiet gir deg innsikt i hvordan mennesker reagerer på og håndterer overveldende hendelser, og hvordan best forstå og bistå i oppfølgingen i etterkant. Studiet gir deg også en mulighet til å få innblikk i psykologien som fagområde, hvordan øke kommunikasjonsferdigheter i hjelperelasjoner.

Vi lever i en tid hvor mange mennesker blir utsatt for traumatiske og katastrofale hendelser, enten i nære relasjoner eller i større katastrofehendelser som ulykker, terror og krig. Med et årsstudium i krise- og katastrofepsykologi får du viktig kunnskap som kan bidra inn i møtet med slike livsomveltende hendelser.

I dagens samfunn blir vi bombardert med informasjon om kriser og katastrofer. Å oppleve kriser i form av enkeltstående traumehendelser eller katastrofesituasjoner som terror, krig og ulykker gjør noe med oss mennesker.

Hva lærer du?
Årsstudiet i krise- og katastrofepsykologi har hovedfokus på menneskelige reaksjoner på traumatiske og overveldende opplevelser i livet. I studiet lærer du om hvordan både enkeltpersoner og samfunn blir preget av slike hendelser. Studiet gir kunnskap om hvordan traumer påvirker tidlige tilknytningsprosesser, samt hvordan menneskers psykiske helse preges av katastrofeopplevelser, og hvordan vi som samfunn kan innrette oss for å bistå i slike hendelser.

Gjennom de fire ulike emnene årstudiet består av, vil du kunne opparbeide deg kunnskap og ferdigheter knyttet til hvordan mennesker fungerer generelt, og på hvordan ulike traumatiske og katastrofepregede hendelser kan påvirke menneskers utvikling og psykiske helse.

På dette studiet lærer du blant annet:
- Om hvordan individer og samfunn påvirkes av katastrofehendelser
- Om hvordan (lokal)samfunn kan innrette sine tjenester i møtet med katastrofer
- Kommunikasjonsferdigheter som er grunnleggende for å tilrettelegge for endring gjennom samtale
- Om sammenhengen mellom traumer, og barn og unges utvikling og fungering
- Om tilknytningsprosesser og hvordan tidlige traumer påvirker disse