Level 3 Award in Wines er en videregående innføring i vin fra ulike deler av verden. Studiet dekker viktige dyrkningsområder i kjente vinproduserende land og går i dybden på deres druesorter, vinproduksjon, ulike faktorer som påvirker vinens stil, musserende viner, søte og forsterkede viner.
Studentene lærer å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 70 viner hvor mange av disse smakes «blindt» for at studentene skal utvikle gode ferdigheter i blindsmaking.
Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiepakken med bøkene er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i våre lokaler.
Eksamen inneholder blindsmaking av to viner på 30 minutter og 2 timer skriftlig eksamen med short written answer questions og multiple choice eksamen.
Dette er et intenst intensivkurs og krever dedikasjon, aktiv deltagelse i undervisning samt ca. 55 timer selvstudie for å bestå eksamen.
Intensivkurs:
Dette kurset er lagt opp som et intensivkurs, spesielt tilpasset de som reiser langt. Det er viktig å være klar over at man må forberede seg godt på forhånd til dette kurset, dersom man skal henge med i undervisningen.
Kurset er tilpasset deg som ønsker å ta WSET Diploma, og du som har grunnkunnskaper om vin og ønsker å lære mer. Opptak til Level 3 forutsetter bestått WSET Level 2 eller tilsvarende kunnskapsnivå.
Bespisning:
Enkel servering ved ankomst og kaffe/te under kurset er inkludert i kursavgiften.
Kursmateriell:
WSETs egenproduserte studiepakke er obligatorisk kursmateriell.
Bokpakken kan enten kjøpes fysisk i våre lokaler på Sagene for 1280 kr, eller i vår nettbutikk for 1530 kr inkl. porto.
Eksamensform:
To viner på blindsmaking og skriftlig og multiple choice eksamen på engelsk.
Om du har vært forhindret fra å delta på eksamen tidligere eller trenger et nytt forsøk på eksamen, meld deg opp til denne eksamenen ved å sende en epost senest 30 virkedager før eksamensdato. Påmeldingen er bindende og eksamensavgift betales via vipps eller faktura til bedrift ved påmelding.
Etter kurset har man lært:
Inngående kunnskap om viktige dyrkningsområder i viktige vinproduserende land og deres druesorter.
Inngående kunnskap om vinproduksjon og ulike faktorer som påvirker vinens stil, som druedyrking og druenes opphav, vinmaking, lagring og tapping på flaske.
Inngående erfaring med å beskrive verdens viktigste og mest anerkjente hvite-, røde-, rosé-, musserende-, søte-, og forsterkede viner.
Inngående kunnskap om å blindsmake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT).
Hvorfor velge oss!
Velkommen til vårt kursprogram, hvor vi skiller oss ut fra andre aktører på flere måter. Mens kursmateriell og eksamen er standardisert over hele verden, tilbyr vi en unik tilpasning som gir studentene den beste mulige opplevelsen. Vårt fokus på detaljer strekker seg til valget av viner under kurset, hvor vi ikke bare følger WSET’s anbefalinger, men også prioriterer stil og kvalitet, selv om det kan medføre økte kostnader.
Under kursene våre får deltakerne ikke bare undervisning, men også ubegrenset tilgang til kvalitetskaffe, te, og Purezza-vann, samt en velsmakende varmlunsj eller middag tilberedt av våre kokker. Vårt dedikerte personale, med ekspertise og kunnskap som overstiger grunnleggende krav, sikrer en engasjerende og lærerik opplevelse. Når det gjelder prising, foretrekker vi å opprettholde en bærekraftig tilnærming som gjenspeiler vår tro på kvalitet. Vår erfaring og dedikasjon til kvalitet gjør oss til det ideelle valget for de som søker en grundig og givende studieopplevelse.