Vi tilbyr diplomkurs - bli ekspert på fransk vin. I kursserien vil du lære om fransk vin generelt, historikk, klassifiserings-systemet, vindistriktene, druesorter, produksjonsmetoder og mye mer. Kurset omfatter prøving av relevante viner fra hele Frankrike.
Vi har fått meget positive tilbakemeldinger fra de som har vært igjennom kurset, og evalueringer har gitt gjennomgående 6 av 6 mulige poeng i vurderingene.
Kurslærer: Cathinca Dege
Cathinca Dege er Beverage Academys hovedlærer i vin, og Frankrike er et av hennes spesialområder. Hun innehar WSET Diploma og er i tillegg sertifisert fra Bureau Interprofessionnel des Vins de Bourgogne. Cathinca har i en årrekke vært tilknyttet franske vinprodusenter gjennom sitt arbeid i vinbransjen og en rekke produsentbesøk samt arbeid ved fransk vingård. Cathinca er tidligere norgesmester i vinsmaking.
Program:
• Kurskveld 1: Historie, klassifisering. Champagne, Alsace.
• Kurskveld 2: Loire, Chablis
• Kurskveld 3: Bourgogne, Beaujolais
• Kurskveld 4: Bordeaux, Sørvest-Frankrike
• Kurskveld 5: Rhône, Jura, Savoie
• Kurskveld 6: Provence, Languedoc-Roussillon. Eksamen, avslutning.
Målgruppe for kurset:
Alle som ønsker å bli ekspert på fransk vin
Forkunnskaper:
• Kurset krever ingen forkunnskaper utover generell vininteresse, men vi anbefaler Norsk Vinfagskoles grunnkurs i vinsmaking 1 og 2, som vil gi deg en god grunnkunnskap i vinproduksjon og vinsmaking.