Vinutdanning- WSET Level 1



Kursarrangør: Kulinarisk Akademi
Sted: Kulinarisk Akademi avdeling Sagene
          Oslo, Sagene
Kursadresse: Maridalsveien 87, 0461 Oslo (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 17:00 - 21:00
Pris: 4000
Neste kurs: 18.01.2025 | Vis alle kursdatoer

Level 1 Award in Wines er en lettfattelig og god introduksjon til vin. Det krever ingen forkunnskaper og studiet passer for alle som har interesse for vin, men begrenset forhåndskunnskap.

Greit å vite
Kurset gir deg basiskunnskap om druedyrking og vinmaking, ulike vinstiler, kjente druesorter og lærer deg grunnprinsippene bak mat og vin i kombinasjon. WSET Level 1 er en perfekt introduksjon for deg som skal starte en karriere innenfor restaurant eller vinfaget.

Du lærer å smake vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smaking (SAT) og i løpet av undervisningsdagene smaker man ca. 10 viner. Smakingen er en vesentlig del av kurset og ca. 50% av tiden brukes til praktisk læring. Studiematerialet er produsert og publisert av WSET og er på engelsk. Undervisningen foregår på norsk og engelsk i Kulinarisk Akademis lokaler.

Etter kurset har man lært
*De viktigste prosesser i druedyrking og vinmaking
*De viktigste druetyper, deres egenskaper og stiler av vin laget av disse druesortene
*Grunnprinsippene for paring av mat og vin, lagring og servering av vin
*Hvordan beskrive vin ved å bruke WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)
*Kurset anbefales som basis for å gå videre til WSET Level 2 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Kursmateriell: WSETs egenproduserte bok er obligatorisk kursmateriell.
Boken kan enten kjøpes fysisk i våre lokaler på Sagene for 400 kr , eller i vår nettbutikk for 650 kr inkl. porto.

Etter kurset har man lært
Basiskunnskap om de viktigste prosessene i druedyrking og vinmaking.
Basiskunnskap om de viktigste druetypene, deres egenskaper samt stiler av vin laget på disse druetypene.
Basiskunnskap og grunnprinsippene bak mat og vin i kombinasjon, lagring og servering av vin.
Basiskunnskap om hvordan man smaker vin profesjonelt med WSETs systematiske tilnærming til smakning (SAT).
Kurset anbefales som basis for å gå videre til WSET Level 2 Award in Wine og er også anbefalt som forberedelse før man starter på Vinkelnerutdanningen ved Kulinarisk Akademi.

Vis flere tilsvarende kurs: