California Wine Institute har utviklet et utdanningsprogram over fire nivåer, fra begynner til ekspert. Alle nivåene bygger på forrige nivå og er bygget opp etter samme modell.
Capstone:
Med fire nivåer av sertifisering og vinsmakingskurs holdt av godkjente forelesere over hele verden er sannsynligvis CAPSTONE det mest omfattende landsspesifikke utdanningsprogrammet i hele vinverden.
Teoretisk undervisning foregår online og undervisningsmaterialet er utviklet av noen av verdens fremste vineksperter. Foreløpig er level 1, 2 og 3 lansert og snart kommer level 4.
Kulinarisk Akademi er Norges utvalgte utdanningsorganisasjon for undervisning av disse kursene og Heidi Iren Hansen Vestvik Master of Wine er sertifisert ambassadør av California Wine Institute. Vi tilbyr vinsmaking av relevante viner for de ulike nivåene og tilbyr i første omgang smaking for level 1, level 2 og level 3. Smakingene er stedbasert og gjennomføres i Kulinarisk Akademis lokaler.
Det vil etter hvert gjennomføres smakinger i andre større norske byer.
Kursmaterialet:
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student.
Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute.
Ved påmelding til smakingen for level 1-3 får man tilgang til det teoretiske innholdet og sertifiseringen digitalt.
Kursoppbygging:
Capstone California:
Alle nivåene er bygget opp etter samme modell hvor de dekker ulike temaer, mer og mer dyptgående for hvert nivå.
Historie og anekdoter
Geografi og klima
Jordsmonn
Druer
Vitikultur og vinifikasjon
Lagring
Vinlov
Klassifikasjon
Produsenter
Årganger
Vinbransjen og statistikk
Eksamen
Level 3:
Varighet: Level 3 bygger på level 1 og 2 og dekker 50 timer teoretisk pensum og smaking av 24 viner.
Smakingen går enda mer i dybden enn ved de forrige nivåene. Teoretisk dekkes en del av de samme temaene med mer detaljer og dybdekunnskap pluss at det kommer til enkelte nye temaer.
Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:
Tidslinjen til Californisk vin, viktige hendelser og hovedpersoner som har vært med på å forme statens vinindustri.
Vitikultur: U.C. Davis degree day systemet, viktige jordsmonnstyper, bærekraftig og økologisk dyrking og klonseleksjon
Vitikultur og vinifikasjon av Californias viktigste druesorter
Musserende og rosévin
Avansert vitikultur som rotstokker, poding, skadedyr og sykdommer
Gjennomgang av historiske AVAs som Lake County, Solano County, San Benito County, Santa Clara County, Amador County, El Dorado County, San Joaquin Valley, Sacramento Valley, Madera County and Temecula Valley.
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 3 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 3.
Smaking:
Vi smaker 20 spennende viner i løpet av to kvelder. Vinene blir sendt direkte fra USA og representerer et bredt utvalg av stiler og viner hvor noen er tilgjengelig i det norske markedet, men ikke alle.
Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.