California Wine Institute har utviklet et utdanningsprogram over fire nivåer, fra begynner til ekspert. Alle nivåene bygger på forrige nivå og er bygget opp etter samme modell.
Capstone:
Med fire nivåer av sertifisering og vinsmakingskurs holdt av godkjente forelesere over hele verden er sannsynligvis CAPSTONE det mest omfattende landsspesifikke utdanningsprogrammet i hele vinverden.
Teoretisk undervisning foregår online og undervisningsmaterialet er utviklet av noen av verdens fremste vineksperter. Foreløpig er level 1, 2 og 3 lansert og snart kommer level 4.
Kulinarisk Akademi er Norges utvalgte utdanningsorganisasjon for undervisning av disse kursene og Heidi Iren Hansen Vestvik Master of Wine er sertifisert ambassadør av California Wine Institute. Vi tilbyr vinsmaking av relevante viner for de ulike nivåene og tilbyr i første omgang smaking for level 1, level 2 og level 3. Smakingene er stedbasert og gjennomføres i Kulinarisk Akademis lokaler.
Det vil etter hvert gjennomføres smakinger i andre større norske byer.
Kursmaterialet:
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student.
Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute.
Ved påmelding til smakingen for level 1-3 får man tilgang til det teoretiske innholdet og sertifiseringen digitalt.
Kursoppbygging:
Capstone California:
Alle nivåene er bygget opp etter samme modell hvor de dekker ulike temaer, mer og mer dyptgående for hvert nivå.
Historie og anekdoter
Geografi og klima
Jordsmonn
Druer
Vitikultur og vinifikasjon
Lagring
Vinlov
Klassifikasjon
Produsenter
Årganger
Vinbransjen og statistikk
Eksamen
Level 2:
Varighet: Level 2 bygger på level 1 og dekker 20 timer teoretisk pensum og smaking av 16 viner.
Teori:
Teoretisk pensum dekker blant annet følgende:
Tidslinjen til Californisk vin, viktige hendelser og hovedpersoner som har vært med på å forme statens vinindustri.
Viktige geografiske faktorer som påvirker Californias viktigste underregioner som elver, tørlagte elveleier og viktige fjellkjeder som Costal Range, Mayacamas Mountains, Vaca-fjellene og Santa Cruz Mountains.
Et dypdykk i syv av Californias viktigste druesorter ved å utforske regionene hvor de dyrkes og deres distinkte smaksprofil.
Drueplantens livs- og vekstsyklus inkludert oppbindingssystemer, knopping, blomstring, grønn innhøstning, véraison, innhøstningstidspunkt, beskjæring og mye mer.
Viktige faktorer for vinifikasjon og modning inkludert hvordan bruk av ulike eikesorter (Fransk, Amerikansk og annen Europeisk eik) påvirker vinstilen.
Gjennomgang av historiske AVAs som Lodi og Sacramento Delta, Mendocino County, Paso Robles, San Luis Obispo County, Monterey County og Santa Cruz Mountains.
Det teoretiske innholdet gås gjennom digitalt av hver enkelt student. Det digitale materialet er utviklet av og oppdateres av California Wines Institute. Ved påmelding til smakekurset Level 2 får man tilgang til det digitale teoretiske innholdet og sertifiseringen Level 2.
Smaking:
Vi smaker 16 spennende viner i løpet av tre timer.
Smakingene er ledet av Kulinarisk Akademis vineksperter og vinene som vises reflekterer noen av de viktigste AVAs og druesorter som dekkes i det teoretiske kursmaterialet. Det er anbefalt at man gjennomgår det teoretiske kurset online før smakekurset.