I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilby 2-årig heltidsstudium fagskoleingeniør-utdanning. I fagområdet elektro inngår fordypninger innen Elektronikk, Elkraft og Automatisering.
Eelkraft - Heltidsstudium 2-årig fagskoleingeniør-utdanning. Når du velger utdanning innen elkraft vil du kunne arbeide både med produksjon, overføring og forbruk av elektrisk energi. I tillegg kan du arbeide med å planlegge og utføre elektriske installasjoner i alle typer bygg.
Kulde og varmepumpeteknikk gir deg utfordringer i en interessant bransje som er av livsviktig betydning for store deler av samfunnslivet. Utdanningen er 2-årig, men det er også mulig å avslutte etter 1 år med kompetanse kjølemaskinist.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr kurs i FSE Lav og høyspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr kurs i FSE lavspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Kurset gir deltakerne en forståelse for RCM-prosessen og de grunnleggende prinsippene. Deltakerne får en generell forståelse for hva RCM er, hvordan metoden implementeres og hvordan den kan hjelpe med å oppnå organisasjonens pålitelighetsmål.
Vi tilbyr koordinatorskolen som går over 2 samlinger. Koordinatorskolen gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Koordinatorskolen ble etablert i 2013 for å bidra til at markedet skulle få tilgang til kompetente koordinatorer innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA). Kurset er et samarbeid mellom Norges bygg- og eiendomsforening, Quality Norway og Tekna.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr kurs i maskiners elektriske utrustning - maskintavler. Kurset er lagt opp slik at alle som arbeider med problemstillinger knyttet til maskintavlesystemer, herunder også elektroinstallatører og ventilasjonsleverandører, vil ha utbytte av kurset.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi tilbyr kurs i NS 8405 og NS 8406 norske bygge- og anleggskontrakter. Siktemålet med kurset er å formidle kunnskap om de sentrale spillereglene for gjennomføring av utførelsesentrepriser slik disse har kommet til uttrykk i NS 8405:2008 og NS 8406:2009.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tibyr koppdateringskurs for SHA-koordinatorer som nettkurs. Har du tidligere deltatt på koordinatorskolen og/eller trenger en oppdatering? Da er dette kurs for deg!
Vi tilbyr kurs om praktisk bruk av analyseverktøy for driftssikkerhet og vedlikehold. I dette kurset vil du lære om oppbygging og anvendelse av analytiske verktøy, i tillegg gir vi deg flere praktiske eksempler og erfaringer fra norsk næringsliv og forvaltning.
Vi tilbyr kurs i prosjektering av eltavler. Få kunnskap om prosjektering, verifisering og dokumentering av et beskrevet tavleprosjekt med 432-, 433- og 434-tavler. Det blir også gruppeoppgave «Fra tilbud til FAT».
Vi tilbyr kurs om rådgivningskontraktene NS 8401 - NS 8402. I dette 2-dagers kurset ser vi nærmere på NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag og NS 8402 Alminnelige kontraktsbestemmelser for rådgivningsoppdrag honorert etter medgått tid.
Vi tilbyr kurs om samspillkontrakter. I dette kurset vil man både få en teoretisk gjennomgang av de ulike temaene og eksempler fra det virkelige liv. Dette gir økt forståelse og man vil ha bedre forutsetninger for å lykkes i Samspillprosjekter.
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
Vi tilbyr kurs i totalentreprisekontrakter NS 8407. Kurset er utformet med tanke på alle som i sitt daglige virke har befatning med entreprisekontrakter, enten det dreier seg om ingeniører, økonomer, jurister, eller andre.
I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS – Uninterruptible Power Supply – og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er, installasjon og tilkobling av disse med fokus på vern og den øvrige utførelsen i tavlene. Kurset vil gi deg den tekniske forståelsen og de gode løsningene i praksis.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.
Kurs rettet mot bedrifter som prosjekterer og utfører radontiltak.
Kurset skal gi en generell og bred innføring i radonproblematikk. Kursdeltagere som har tatt dette kurset forventes å kunne gi enkle råd til publikum vedr. hva radon er, helserisiko, hvilke målinger bør foretas og hvor hjelp mot høye radonnivåer kan fås.
Kurset gir en praktisk fordypning i målemetoder.
Vi tilbyr kurs om fallsikring HMS - arbeid i høyden for HMS-personell. Verneombud, ledere og HMS-ansvarlige forventes å ha kjennskap til mange tema. Vi ønsker å styrke kunnskapen innen vårt fagområde hos HMS-personell, og lanserer derfor dette nye kurset.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om fallsikring HMS - arbeid i høyden for HMS-personell. Verneombud, ledere og HMS-ansvarlige forventes å ha kjennskap til mange tema. Vi ønsker å styrke kunnskapen innen vårt fagområde hos HMS-personell, og lanserer derfor dette nye kurset.
Vi tilbyr kurs om fallsikring i bratt terreng. Kurset er relevant for deg som ferdes i utsatt terreng ved for eksempel tilkomst til arbeidssted, befaring, tilkomst for henting av utstyr eller redning av nødstedt personer eller dyr.
Vi tilbyr kurs om fjellsikring. Fjellsikringskurset er for deg som skal bruke atkomst- og fallsikringsmetoder for fjellsikringsarbeid. Vi legger vekt på et helhetlig program der du får lære om regelverk, utstyr, fallteori og ikke minst redning, i tillegg til de praktiske metodene.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring NS 9610. Grunnleggende fallsikring er kurset for deg som ønsker en generell innføring i faget fallsikring. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring NS 9610 for bedrifter. Kurset er for deg som ønsker en generell innføring i faget fallsikring. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring og redning NS 9610. Kurset er velegnet for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring, og inneholder både fallsikringsopplæring og den grunnleggende opplæringen i bruk av redningsutstyr.
Vi tilbyr instruktørkurs i fallsikring NS9610. Instruktørkurs fallsikring NS 9610 er påbygningskurset for deg som ønsker å undervise i fallsikringsfaget. Kurset er ment å gi deg et godt grunnlag for at du skal føle deg trygg i instruktørrollen.
Vi tilbyr instruktørkurs i fallsikring NS9610 for bedrifter. Instruktørkurs fallsikring NS 9610 er påbygningskurset for deg som ønsker å undervise i fallsikringsfaget. Kurset er ment å gi deg et godt grunnlag for at du skal føle deg trygg i instruktørrollen.
Vi tilbyr kurs om konvertering / resertifisering NS 9610. Den nye standarden NS 9610 Fallsikring gir klare retningslinjer og krav til utforming, bruk og vedlikehold av fallsikringsutstyr, systemer og rutiner.
Vi tilbyr mastekurs fallsikring NS 9610. Mastekurs fallsikring NS 9610 er for deg som jobber i master, antenner og boretårn. Dette er et velegnet kurs for deg som skal bruke forskjellige sikringsmidler for å forflytte deg i relativt komplekse områder.
Vi tilbyr mastekurs tau. Mastekurs tau er for mastemontører som ønsker å benytte tau til arbeidsutførelse. Kurset er en kombinasjon av vårt ordinære mastekurs fallsikring og et kurs i arbeid i tau, og tilfredsstiller Forskrift om utførelse av arbeid sitt krav til samsvar med NS 9600 Tilkomstteknikk.
Vi tilbyr kurs om sakkyndig fallsikring. Sakkyndig fallsikring er kurset for deg som skal ta den årlige inspeksjonen av fallsikringsutstyret. Dette kurset gir deg kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til EN 365.
Vi tilbyr kurs om sakkyndig fallsikring for bedrifter. Sakkyndig fallsikring er kurset for deg som skal ta den årlige inspeksjonen av fallsikringsutstyret. Dette kurset gir deg kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til EN 365.
Vi tilbyr stolpekurs fallsikring NS 9610. Stolpekurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber i stolper og tremaster. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke stolpesko for å forflytte deg i høyden.
Vi tilbyr stolpekurs fallsikring NS 9610 for bedrifter. Stolpekurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber i stolper og tremaster. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke stolpesko for å forflytte deg i høyden.
Vi tilbyr takkurs med fallsikring NS 9610. Takkurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber ut mot kanter og på skrå flater. Det er et velegnet kurs for deg som skal bevege deg i slike omgivelser i forbindelse med for eksempel byggevirksomhet eller montasje av solcellesystemer.
Vi tilbyr kurs om taumoped. Taumoped er et verktøy som er underlagt krav til opplæring fra produsenten av utstyret. Taumopeder benyttes i dag til adkomst og forskjellige arbeidsoppgaver knyttet til arbeid i tau.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på nivå 1. Dette TT-kurset representerer den grunnleggende opplæringen i systemet, og bestått eksamen kvalifiserer for å arbeide som «nivå 1-operatør» i TT-lag ledet av en godkjent sikringsleder.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk nivå 1. Sertifikat / godkjenning på et gitt TT-nivå i TT-systemet har i henhold til NS 9600 en varighet på 36 mnd fra eksamensdato. For å opprettholde sertifikatet/godkjenningen utover dette må du gjennomføre og bestå et repetisjons-/ resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk nivå 2 modul 2. Tilkomstteknikk (TT) er et atkomstsystem for alle som har behov for å anvende taubaserte metoder, men med et vernenivå som er på linje med det som oppnås ved bruk av midlertidige, kollektive metoder for arbeid i høyden, som f.eks. stillas og lift.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk nivå 2 modul 1. Tilkomstteknikk (TT) er et atkomstsystem for alle som har behov for å anvende taubaserte metoder, men med et vernenivå som er på linje med det som oppnås ved bruk av midlertidige, kollektive metoder for arbeid i høyden, som f.eks. stillas og lift.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk nivå 2. Sertifikat / godkjenning på et gitt TT-nivå i TT-systemet har i henhold til NS 9600 en varighet på 36 mnd fra eksamensdato. For å opprettholde sertifikatet/godkjenningen utover dette må du gjennomføre og bestå et repetisjons-/ resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på nivå 3. Dette kurset representerer den mest avanserte opplæringen i systemet, og bestått eksamen kvalifiserer for å arbeide som «nivå 3-operatør» i TT-lag ledet av en godkjent sikringsleder.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk nivå 3. Sertifikat / godkjenning på et gitt TT-nivå i TT-systemet har i henhold til NS 9600 en varighet på 36 mnd fra eksamensdato. For å opprettholde sertifikatet/godkjenningen utover dette må du gjennomføre og bestå et repetisjons-/ resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs om årlig nedfiring mast for bedrifter. Årlig nedfiring er en øving som skjer med bakgrunn fra en tilstrekkelig dokumentert opplæring.
Vi tilbyr videregående kurs i tilbudsevaluering - fordypning i evalueringsmetoder. I dagliglivet sammenlignes to tilbud ved å holde deres styrker og svakheter opp mot hverandre. Slik finner man sjelden det beste tilbudet i offentlige anskaffelser.
Vi tilbyr videregående nettkurs i tilbudsevaluering - fordypning i evalueringsmetoder. I dagliglivet sammenlignes to tilbud ved å holde deres styrker og svakheter opp mot hverandre. Slik finner man sjelden det beste tilbudet i offentlige anskaffelser.
Vi tilbyr kurs om kontraktsjus for innkjøpere. Målet med kurset er å gi deg et sterkere grunnlag for å beherske sentrale, juridiske problemstillinger som kan oppstå underveis i innkjøpsprosessen.
For mange knytter det seg fortsatt utfordringer til bruk av statens standardavtaler. Målet med dette kurset er å gi deg nøkkelen til å foreta et korrekt valg av SSA-kontraktsype, uten å måtte lese gjennom hele porteføljen av maler. På denne måten effektiviserer du innkjøpsprosessen.
For mange knytter det seg fortsatt utfordringer til bruk av statens standardavtaler. Målet med dette kurset er å gi deg nøkkelen til å foreta et korrekt valg av SSA-kontraktstype, uten å måtte lese gjennom hele porteføljen av maler. På denne måten effektiviserer du innkjøpsprosessen.
Vi tilbyr kurs i SOA Basis - sertifisering i offentlige anskaffelser. Sertifiseringsordning for offentlige anskaffelser (SOA) er et av myndighetenes virkemidler for å øke kompetansen i innkjøps-Norge.
Vi tilbyr nettkurs i SOA Bærekraft - sertifisering i offentlig anskaffelser. Med dette kurset får du en praktisk gjennomgang av hvilke regler du som innkjøper kan benytte for å stille krav om miljø- og samfunnshensyn i kommende anskaffelser.
Vi tilbyr nettkurs om tilbudsevaluering - praktisk bruk av evalueringsmodeller. Hvor går grensen mellom rettslige krav og innkjøpsfaglig skjønn? De fleste tvister innen offentlige anskaffelser omhandler tilbudsevaluering.
Vi tilbyr onlinekurs om ADR 1.3 farlig gods-opplæring. Det er krav i farlig gods-regelverket at personer som har arbeidsoppgaver i forbindelse med transport av farlig gods skal ha opplæring i kravene som svarer til deres ansvar og arbeidsoppgaver. De skal også ha regelmessige oppdateringskurs.
Vi tilbyr kurs om belysning på arbeidsplassen. Sikre et sunt og produktivt arbeidsmiljø for dine ansatte med vårt praktiske kurs om belysning på arbeidsplassen. Dårlig belysning kan føre til en rekke helseproblemer og redusert produktivitet.
Vi tilbyr kurs om elektromuffesveising av plastrør. Kurset bygger på NS 416 og gir deg både praktisk og teoretisk kunnskap om blant annet materialer, sveisemetoder og regelverk. Kurset omfatter hovedsakelig trykkrør, men du vil kunne sveise både avløps- og trykkrørsystemer når du er ferdig.
Vi tilbyr e-læringskurs om hydrogen på engelsk. Hydrogen kan produseres fra bærekraftige kilder og er en ren, effektiv og allsidig energibærer for industri, transport og lagring. Hydrogen spiller derfor en avgjørende rolle i energiomstillingen.
Vi tilbyr kurs om gassrørsveising for sertifiserte plastrørsveisere. Utvid ditt plastsveisesertifikat til å også omfatte gassrør. Du får kunnskap om gasser, sikkerhet og regelverk.
Vi tilbyr nettkurs om gassrørsveising for sertifiserte plastrørsveisere. Utvid ditt plastsveisesertifikat til å også omfatte gassrør. I løpet av kurset får du kunnskap om gasser, sikkerhet og regelverk.
Vi tilbyr grunnkurs i korrosjon. Kurset er praktisk rettet og veksler mellom forelesninger, dialog og praktiske øvelser. Innholdet tilpasses aktuelle spørsmål og eksempler som blir stilt underveis i kurset, slik at du får mest mulig kunnskap.
Vi tilbyr HMS-kurs i bygg og anlegg for bedrifter. På kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer. Dette kurset holdes på forespørsel og kan skreddersys din bedrift.
Vi tilbyr onlinekurs om IWI-B/S internasjonal sveiseinspektør. Kurset gjennomføres i henhold til IIW Guideline IAB 041. For å bestemme hvilket nivå du kvalifiserer for, må du søke NSF (Norsk Sveiseteknisk Forening) som setter nivå. Når søknaden er godkjent, kan du melde deg på kurs.
Vi tilbyr onlinekurs om IWI-C internasjonal sveiseinspektør. Med vårt internasjonalt anerkjente IWI-C-kurs får du ferdigheter og kvalifikasjoner til å fylle den viktige rollen som sveiseinspektør på tvers av bransjer og applikasjoner - både nasjonalt og internasjonalt.
Vi tilbyr online IWS-kurs - om internasjonal sveisekoordinator. Kurset er basert på IIW Guideline IAB 252 og går over 6 uker. For å komme inn på kurset må du søke NSF (Norsk Sveiseteknisk Forbund) som kontrollerer at du tilfredsstiller kravene til opptak. Ved godkjent søknad kan du melde deg på.
Vi tilbyr onlinekurs om kjemikaliehåndtering. Delta på kurs uansett hvor du er! Dette e-læringskurset er kurset for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vårt e-læringskurs, introduksjon til plikter og krav, tar deg gjennom alle de viktigste lovene og forskriftene på kjemikalieområdet. Du kan selv velge når og hvor du vil gjennomføre kurset, og du kan selvfølgelig repetere kurset ved behov.
Vi tilbyr onlinekurs om kjemisk helsefare og bærekraftig kjemikaliehåndtering (V130). Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter og hvordan dette kan bidra til en mer bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr kurs om kjemisk helsefare og bærekraftig kjemikaliehåndtering (V130). Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter og hvordan dette kan bidra til en mer bærekraftig utvikling.
Vi tilbyr loddekurs. Kurset tar for seg teoretisk og praktisk gjennomgang av lodde prosesser. Etter gjennomgang av teori og praktisk trening, skal du være klar for sertifisering innen hardlodding av kobber mot kobber. Sertifisering vil tilfredsstille krav i ISO 13585 : 2021-12.
Vi tilbyr loddekurs for bedrifter. Kurset tar for seg teoretisk og praktisk gjennomgang av lodde prosesser. Etter gjennomgang av teori og praktisk trening, skal du være klar for sertifisering innen hardlodding av kobber mot kobber. Sertifisering vil tilfredsstille krav i ISO 13585 : 2021-12.
Vi tilbyr NDT basiskurs nivå 3. Dette kurset er obligatorisk for å kunne klatre videre på NDT stigen innenfor de enkelte NDT metodene. Noen standarder og kunder kan stille krav til at bedriften selv har, eller er tilknyttet en nivå 3 person, for de metodene, som blir benyttet i bedriften.
Vi tilbyr NDT basiskurs nivå 3 som onlinekurs. Kurset er obligatorisk for å kunne klatre videre på NDT stigen innenfor de enkelte NDT metodene. Noen standarder og kunder kan stille krav til at bedriften selv har, eller er tilknyttet en nivå 3 person, for de metodene, som blir benyttet i bedriften.
Vi tilbyr kurs om NDT magnetpulver testing (MT) nivå 1 + 2. Magnetpulvertesting er en av testmetodene innen NDT (Non-destructive testing). MT kan brukes på alle materialer som lar seg magnetisere, og avdekker feil i eller rett under overflaten (som eksempelvis porer og sprekker).
Vi tilbyr kurs om NDT magnetpulver testing (MT) nivå 3. På kurset får du repetisjon av den viktigste teoridelen fra MT nivå 1 + 2, gjennomgang av relevante standarder for MT og utarbeidelse og gjennomgang av prosedyrer for MT.
Vi tilbyr onlinekurs om NDT magnetpulver testing (MT) nivå 3. På kurset får du repetisjon av den viktigste teoridelen fra MT nivå 1 + 2, gjennomgang av relevante standarder for MT og utarbeidelse og gjennomgang av prosedyrer for MT.
Vi tilbyr NDT magnetpulverprøving (MT) oppdateringskurs før resertifisering. MT-sertifikatet ditt har en gyldighet på 10 år, og du må derfor huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato. Vi har kurset som gir deg en god "brush up" før resertifisering.
Vi tilbyr kurs om NDT penetrant testing (PT) nivå 1 + 2. Kiwas videobaserte NDT-kurs innen penetrant testing gir deg grunnlag for sertifisering som NDT-operatør i henhold til NS-EN ISO 9712 / Nordtest.
Vi tilbyr onlinekurs om NDT penetrant testing (PT) nivå 3. Gjennomføring: Kursets totale varighet er 4 dager, hvor de første 3 dagene gjennomføres online (Mandag til onsdag), mens eksamen tas på 4. dag (torsdag).
Vi tilbyr NDT penetrantprøving (PT) - oppdateringskurs før resertifisering. PT-sertifikatet ditt har en gyldighet på 10 år, og du må derfor huske å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato. Vi har kurset som gir deg en god "brush up" før resertifisering.
Vi tilbyr kurs om NDT strålevern. Vårt mål er å gi deg en bedre forståelse av sikkerhetsaspektene som er knyttet til strålevern. Du får et grundig innblikk i tilhørende lovkrav, samt alle relevante områder og sentrale begrep og prinsipp innen strålevern.
Vi tilbyr NDT visuell prøving (VT) - oppfriskningskurs før resertifisering. VT-sertifikatet ditt har en gyldighet på 10 år, og du må derfor huske å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato. Vi har kurset som gir deg en god «brush up»" før resertifisering.
Vi tilbyr kurs om NDT visuell prøving (VT) nivå 1 + 2. Kiwas videobaserte NDT-kurs innen visuell testing gir deg grunnlag for sertifisering som NDT-operatør i henhold til NS-EN ISO 9712 / Nordtest. Visuell testing (VT) er kanskje den viktigste testmetoden innen NDT (Non destructive testing.
Vi tilbyr kurs om NDT visuell prøving (VT) nivå 3. Gjennomføring: På dag 1 og 2 gjennomføres teori som online undervisning. Dag 3 er klasseromsundervisning og dag 4 eksamen. Disse to dagene krever fysisk oppmøte i våre øvingslokaler i Stavanger.
Vi tilbyr resertifisering i elektromuffesveising av plastrør som onlinekurs. Elektromuffesertifikat iht. NS 416 har en gyldighet på 3 år, med krav om nytt resertifiseringskurs hvert 6. år. Du må derfor alltid huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato.
Vi tilbyr nettkurs med resertifisering i speil- og elektromuffesveising av plastrør iht. NS 416. Speil og elektromuffesertifikat iht. NS 416 har en gyldighet på 3 år, med krav om nytt resertifiseringskurs hvert 6. år. Du må derfor alltid huske på å resertifisere deg innen sertifikatets utløpsdato.
Vi tilbyr kurs om speil og elektromuffesveising av plastrør. Kurset bygger på NS 416 og gir deg både praktisk og teoretisk kunnskap om blant annet materialer, sveisemetoder og regelverk. Kurset omfatter hovedsakelig trykkrør, men du vil kunne sveise både avløps- og trykkrørsystemer når du er ferdig.
Vi tilbyr sveisekurs som leder til sertifisering. Ønsker du å lære mer om de enkelte sveisemetodene og materialer? Vi har sveisekurs i alle manuelle sveisemetoder og materialer - for både bedrifter og privat personer. Alle våre kurs kan kvalifisere til sertifisering og sveisesertifikat.
Vi tilbyr sveisekurs med løpende opptak. Sveiseskolen er utarbeidet i samarbeid med NAV og er et godkjent AMO-kurs. Sveisekompetanse er sterkt etterspurt innen mekanisk industri, samt innen olje- og gass-sektoren.
Vi tilbyr nettkurs om sveising av ikke-lastbærende armering. Kurset tar for seg gjeldende krav for sveising av ikke-lastbærende armering i henhold til ISO 17660-2. Kandidaten får innføring i sveisemetoder og sveiseforbindelser som blir brukt i produksjon.
Vi tilbyr nettkurs om sveising av lastbærende armering. Ved sveising av lastbærende armering foreligger en del strengere krav til utførelse enn ved sveising av ikke-lastbærende armering. Kursdeltakeren får en grundig gjennomgang av ISO 17660-1 og innføring i disse kravene.
Vi tilbyr kurs om tråd- og ekstrudersveising av plater og konstruksjoner. Lær deg å utføre korrekt tråd og ekstrudersveising og kontrollere eget sveiseutstyr. Disse sveisemetodene benyttes i stor grad på plater og konstruksjoner innenfor havbruksnæring, fiskeoppdrett og bygg og anlegg.
Vi tilbyr ADR-kurs
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11). Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder.
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på engelsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr anhuker og stroppekurs for bygg og anlegg som nettkurs på polsk. Bruk av løfteredskaper er basert på en blandet undervisningsform og inngår som en del av et komplett læreløp for modul 2.3 (G11).
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på engelsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for bygg og anlegg på polsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd.
Vi tilbyr nettkurs for arbeid med stillas 2 - 9 meter. Kurset foregår som blandet undervisning. Første delen av kurset tas som spill utviklet av FIDL etter gjeldende lover, forskrifter og standarder. Den praktiske delen tas fysisk hos en bedrift.
Vi tilbyr kurs i fallsikring som nettkurs. Kurset foregår som blandet undervisning. Første delen av kurset tas som spill etter gjeldende lover, forskrifter og standarder. Den praktiske delen tas fysisk hos en bedrift.
Vi tilbyr nettkurs om lav- og høyspenning med førstehjelp (FSE). Trenger du eller dine ansatte opplæring i FSE? Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr nettkurs om lavspenning med førstehjelp (FSE)). Trenger du eller dine ansatte opplæring i FSE? Sikkerhetsforskriften stiller krav til at det gis nødvendig årlig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).