I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs i AutoCAD & AutoCAD LT 2D Basis 1. Få de grunnleggende prinsipper om AutoCAD på plass fra starten. NTI leverer opplæring for å forenkle og effektivisere din arbeidshverdag.
Kurset er en naturlig forlengelse av kurset AutoCAD & AutoCAD LT 2D Basis I. Målsettingen er at etter kurset skal kursdeltakeren ha fått innblikk i AutoCADs muligheter for å kunne velge den optimale arbeidsmetoden til en gitt oppgave.
Vi tilbyr AutoCAD P&ID grunnkurs. Du vil lære å opprette og håndtere P&ID-prosjekter, tegne diagrammer med de verktøy og kommandoer som er designet til formålet, og bruke tool-palettenes utstyr, ventiler, fittings og instrumenter.
Vi tilbyr AutoCAD Plant 3D grunnkurs. AutoCAD Plant 3D er en omfattende integrert løsning som er faglig engasjerende med fokus på effektiv prosjektgjennomføring. Kurset gir en innføring i systemets oppbygging med rørdesign i sentrum.
Vi tilbyr kurs i Autodesk Inventor - Advanced assembly. Kurset er en del av et kursforløp som henvender seg til bransjer som arbeider med anlegg og fabrikkslayout og andre store samlinger. fabrikkanlegg eller store samlinger.
Investing in a design-tool will normally provide a good return in the near future. If you need a quick and effective start with your new 3D design-tools, it makes sense to invest in a basic course.
Vi tilbyr kurs i Autodesk Inventor - Simulation. Målsettingen er at kursdeltakerne etter endt kurs skal kunne analysere mekanisk design ved simulering av driften til mekaniske og motoriserte konstruksjoner.
Vi tilbyr kurs i Autodesk Inventor - Tube & pipe design. På kurset lærer du de grunnleggende prinsippene og en anbefalt arbeidsflyt for å lage og dokumentere slanger og rør som skal benyttes i ditt system. Tube and Pipe Design er en del av Autodesk Inventor Professional eller Routed System Suite.
På kurset undervises det i Autodesk Inventors spesielle konstruksjonsverktøyer. Målsettingen er at etter endt kurs har du kunnskap og forståelse om oppbygning av veldefinerte mekaniske konstruksjoner med Autodesk Inventors avanserte design verktøyer som f.eks. ramme- og akselgenerator.
Vi tilbyr kurs i Autodesk Nastran In-CAD. Autodesk Nastran In-CAD grunnkurs får deg godt i gang med Nastan In-CAD og finite element (FE) beregninger. Du lærer grunnleggende funksjonalitet og metodikk som gjør at deltakeren kan skape FE-beregningsmodeller med utgangspunkt i 3D-modeller i Inventor.
Vi tilbyr grunnkurs i Autodesk Vault for deg som bruker Vault i det daglige arbeidet.
Vi tilbyr grunnkurs i Infraworks. Autodesk Infraworks er et konseptuelt designverktøy for planlegging av landskap-, transport-, energi- og vanninfrastruktur for å visualisere og kommunisere designidéer.
Vi tilbyr Inventor grunnkurs. Autodesk Inventor 3D CAD programvare brukes til produktdesign, rendering og simuleringer. Løsningen er viktig når smarte ideer skal bli til produksjonsklar design, og for å utvikle fremtidens produkter og tjenester.
Vi tilbyr kurs i Inventor Simulation. Vi går gjennom grunnleggende funksjonalitet i styrkeberegningsmodulen. Vi bruker lineær spenningsanalyse for å utnytte mulighetene i inventor til å gjøre styrkeberegninger, deformasjonsanalyser med mer.
Vi tilbyr videregående kurs i MagiCAD Electrical for AutoCAD. MagiCAD er det ledende systemet i Norge for VVS- og Elektro-prosjektering.
Vi tilbyr grunnkurs i MagiCAD Sprinkler for AutoCAD. Prosjektering og beregning av sprinklerinstallasjoner i MagiCAD. Dagens byggebransje fokuserer på BIM. MagiCAD er det ledende systemet i Norge for VVS-prosjektering.
Vi tilbyr videregående kurs i MagiCAD VVS for AutoCAD. På kurset gjennomgår man mer avanserte tegneteknikker for VVS-prosjektering. Det legges vekt på å gi god innføring i gjennomføring av et BIM-prosjekt.
Vi tilbyr kurs i Autodesk NavisWorks - videregående . Lær å sette opp kollisjonsanalyser og simuleringer i 4D / 5D-byggesekvenser.
Vi tilbyr kurs i Revit Architecture Basis 1. Formålet med dette kurset er å introdusere BIM, arbeidsmetodikken i Revit samt å gi deltakeren et innblikk i de mange mulighetene som BIM og Revit gir. Deltakeren vil etter kurset kunne gå i gang med å skissere / prosjektere er prosjekt i Revit.
Vi tilbyr kurs i Revit Architecture Basis 2. Formålet med dette kurset er å gi kursdeltakeren videre fordypning i Revit. Med utgangspunkt i den grunnleggende forståelse av Autodesk Revit Architecture ser vi nærmere på funksjoner som gir mulighet for å utføre mer avanserte oppgaver.
Dette kurset tar for seg alle de beregningsfunksjoner som ligger i MagiCAD i tillegg til noen funksjoner i NTI TOOLS og Revit forøvrig.
Vi tilbyr kurs i Revit NTI TOOLS. I dette kurset setter vi fokus på funksjoner i NTI TOOLS som kan effektivisere måten vi arbeider på i Autodesk Revit. Kurset passe både for nye og eksisterende brukere.
Solibri Anywhere er gratis-versjonen av Solibri, hvor du kan du sammenstille og navigere i IFC-modeller. Du har tilgang til all objekt-informasjon og data fra utførte mengdeuttak og regelsjekker utført i Solibri Office. Du har også mulighet til å kommentere og følge opp pågående saker relatert til m
Vi tilbyr kurs i Solibri Office på avansert nivå. Etter kurset har deltakeren fått utvidet kjennskap til innebygde regelsett, og er i stand til å lage egne, tilpassede regelsett. Deltaker vil kunne trekke ut informasjoner og mengder på bakgrunn av klassifikasjoner.
Vi tilbyr kurs i Solibri Office Basis. Kurset gir grunnleggende forutsetninger for å arbeide med en 3D-informasjonsmodell. Gjennom import av en eller flere IFC-filer skaper du din egen 3D-informasjonsmodell.
Vi tilbyr kurs i Solibri Site. Målsettingen er å oppnå grunnleggende ferdigheter i å navigere, kommunisere, og gjøre mengdeuttak fra BIM-modeller i IFC-formatet med bruk av Solibri Site.
Vi tilbyr kurs om enkle løfteinnretninger modul P-2.4. Målsettingen med opplæringen er at personen som gis opplæring, tilegner seg grunnleggende kunnskaper og praktiske ferdigheter om sikker bruk av løfteredskap og riktig signalgivning til kranfører, slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr kurs i Ex grunnleggende. Målsettingen er at etter gjennomført opplæring skal deltakerne ha tilegnet seg nødvendig kunnskap om elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder, slik at de skal kunne foreta installasjoner og utføre vedlikehold på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs om grunnleggende Ex og Exi. Etter endt kurs skal deltakerne være i stand til å tyde sonekart og installere elektrisk utstyr i eksplosjonsfarlige områder samt installere og funksjons- og sikkerhetsmessig beregne egensikkert elektrisk utstyr i eksplosjonsfarlige områder.
Vi tilbyr kurs om Ex vedlikehold. Dette er et påbyggingskurs for personell som skal vedlikeholde Ex-installasjoner. Kurset er en kombinasjon av forelesninger, teoretiske arbeidsoppgaver og praktiske øvelser.
Vi tilbyr kurs om Exi grunnleggende. Kurset er basert på teori og praktiske øvelser og gir en grundig innføring i grunnleggende Exi-filosofi, samt tilhørende regelverk. Installasjon og feilsøking skal dermed kunne utføres på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning og høyspenning. Målsettingen er at etter gjennomført kurs skal deltakerne ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i fallsikring. Det kreves opplæring for å bruke fallsikringssystemer riktig. Arbeidsgiver har plikt til å gi slik opplæring iht. arbeidsmiljøloven. Mange ulykker resulterer i alvorlige skader på grunn av feil bruk av utstyret.
Vi tilbyr hydraulikk 1 grunnkurs. Målsettingen er at etter kurset skal deltagerne ha tilegnet seg kunnskap om hydraulikkens grunnprinsipper, komponentbeskrivelser, skjemalesing, systemforståelse og symboler iht. ISO 1219.
Vi tilbyr kurs om hydraulikk 2 på videregående nivå. Kurset gir en god forståelse for vedlikehold og utskiftning av hydraulikkslanger, kuplinger og rør. Grundig innføring i sikker bruk av hydraulikk, med fokus på HMS. Gjennomgang av tekniske spesifikasjoner, gjenge systemer, rør og rørdeler.
Vi tilbyr kurs om hydraulikk 3 - feilsøking, drift og vedlikehold. Kurset gir en god innføring i elektrohydraulisk proporsjonalteknikk, generell innføring i elektronikk og proporsjonalforsterkere, proporsjonalventilenes virkemåte og samspillet mellom hydraulikk og elektronikk.
Vi tilbyr slangepressekurs. Deltagerne vil få god innføring i bruk av slangepresse, teori og praksis. Etter endt kurs skal deltagerne være i stand til å kunne presse egne slanger på en sikker og forskriftsmessig måte, slik at uhell og ulykker unngås.
Vi tilbyr kurs om fallsikring i bratt terreng. Kurset er relevant for deg som ferdes i utsatt terreng ved for eksempel tilkomst til arbeidssted, befaring, tilkomst for henting av utstyr eller redning av nødstedt personer eller dyr.
Vi tilbyr kurs om fjellsikring. Fjellsikringskurset er for deg som skal bruke atkomst- og fallsikringsmetoder for fjellsikringsarbeid. Vi legger vekt på et helhetlig program der du får lære om regelverk, utstyr, fallteori og ikke minst redning, i tillegg til de praktiske metodene.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring NS 9610. Grunnleggende fallsikring er kurset for deg som ønsker en generell innføring i faget fallsikring. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring og redning NS 9610. Kurset er velegnet for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring, og inneholder både fallsikringsopplæring og den grunnleggende opplæringen i bruk av redningsutstyr.
Vi tilbyr instruktørkurs i fallsikring NS9610. Instruktørkurs fallsikring NS 9610 er påbygningskurset for deg som ønsker å undervise i fallsikringsfaget. Kurset er ment å gi deg et godt grunnlag for at du skal føle deg trygg i instruktørrollen.
Vi tilbyr kurs om konvertering / resertifisering NS 9610. Den nye standarden NS 9610 Fallsikring gir klare retningslinjer og krav til utforming, bruk og vedlikehold av fallsikringsutstyr, systemer og rutiner.
Vi tilbyr mastekurs fallsikring NS 9610. Mastekurs fallsikring NS 9610 er for deg som jobber i master, antenner og boretårn. Dette er et velegnet kurs for deg som skal bruke forskjellige sikringsmidler for å forflytte deg i relativt komplekse områder.
Vi tilbyr mastekurs tau. Mastekurs tau er for mastemontører som ønsker å benytte tau til arbeidsutførelse. Kurset er en kombinasjon av vårt ordinære mastekurs fallsikring og et kurs i arbeid i tau, og tilfredsstiller Forskrift om utførelse av arbeid sitt krav til samsvar med NS 9600 Tilkomstteknikk.
Vi tilbyr kurs om sakkyndig fallsikring. Sakkyndig fallsikring er kurset for deg som skal ta den årlige inspeksjonen av fallsikringsutstyret. Dette kurset gir deg kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til EN 365.
Vi tilbyr stolpekurs fallsikring NS 9610. Stolpekurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber i stolper og tremaster. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke stolpesko for å forflytte deg i høyden.
Vi tilbyr takkurs med fallsikring NS 9610. Takkurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber ut mot kanter og på skrå flater. Det er et velegnet kurs for deg som skal bevege deg i slike omgivelser i forbindelse med for eksempel byggevirksomhet eller montasje av solcellesystemer.
Vi tilbyr kurs om taumoped. Taumoped er et verktøy som er underlagt krav til opplæring fra produsenten av utstyret. Taumopeder benyttes i dag til adkomst og forskjellige arbeidsoppgaver knyttet til arbeid i tau.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1. Kurset gjennomføres som teorikurs med praktiske eksempler. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 - manuell trafikkdirigering. Fra 1.april 2007 er det i henhold til Statens Vegvesens Håndbok 051, Arbeidsvarsling, krav om at alle som utfører arbeid på vei minimum skal ha gjennomgått Kurs 1, Arbeid på vei.
Vi tilbyr brukerkurs stillas. Målsettingen med kurset er å skape en bevisst holdning til farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander.
Vi tilbyr fallsikringskurs - dokumentert opplæring. Målsettingen med kurset er å gi kunnskap om riktig valg og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med de forskjellige systemene, deres bruksområder og begrensninger.
Vi tilbyr 4-timers fallsikringskurs. Målsettingen er å gi kunnskap om riktig valg og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med de forskjellig systemene, deres bruksområder og begrensninger. Bidra med å legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 5 meter - teori. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 9 meter - teori. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs 1 arbeidsvarsling / skilting, for alle som skal utføre arbeid på veg. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs 3 arbeidsvarsling / skilting, manuell trafikkdirigering med praksis. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs i G8 lastebilkran. Vi kurser personell som skal bruke arbeidsutstyr definert i Arbeidsmiljøloven. Blant våre kurs er opplæring for lastebilkran. Lastebilkranfører opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel.
Vi tilbyr lift og personløfterkurs. Vi kurser personell som skal bruke personløfter i arbeidet. Lift-Personløfter opplæring inneholder en teoridelen og en praksisdel ved (en fadder-opplæring) eller med instruktør.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 5 - 9 meter med fallsikring. Kurset er lagt opp i henhold til nye forskrifter og skal sikre god kunnskap i forbindelse med stillasbruk for å hindre uhell og ulykker.
Vi tilbyr kurs i teleskoptruck klasse C1 - C2. Teleskoptruckopplæringen inneholder en teoridel og en praksisdel enten ved fadder-opplæring eller med instruktør.
Vi tilbyr truckførerkurs for liten truck klasse T1 - T4 på engelsk. Truckføreropplæring inneholder en teoridel og en praksisdel. Praksisdelen gjennomføres med instruktør og fadder-opplæring eller kun med instruktør.
Vi tilbyr truckførerkurs - liten truck klasse T1 - T4 for bedrifter. Truckføreropplæring inneholder en teoridel og en praksisdel. Praksisdelen gjennomføres med instruktør og fadder-opplæring eller kun med instruktør.
Naboen Utleie AS tilbyr fallsikringskurs. Kurset er tilrettelagt på en pedagogisk og lett forståelig måte, og iht. lovpålagte krav, forskriftsreguleringer og anbefalte bransjekrav. Kursutvikling og koordinering blir administrert fra våre avdelinger i Naboen.
Naboen Utleie AS tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Kurset er tilrettelagt på en pedagogisk og lett forståelig måte, og iht. lovpålagte krav, forskriftsreguleringer og anbefalte bransjekrav. Kursutvikling og koordinering blir administrert fra våre avdelinger i Naboen.
Vi tilbyr FSE lav- og høyspenning - Med førstehjelp på engelsk (Adaptive¬ læring + praktiske øvelser). Dette FSE-kurset er utviklet som blandet læring, og består av en digital del og en praktisk del.
Vi tilbyr FSE lav- og høyspenning - Med førstehjelp (Adaptive¬ læring + praktiske øvelser). Dette FSE-kurset er utviklet som blandet læring, og består av en digital del og en praktisk del. E-læringen tar for seg lover og regler relatert til FSE, mens den praktiske delen omfatter relevant førstehjelp