I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs om arbeid i høyden. Alle som arbeider i høyden må ha kunnskap om de utfordringer som kan være med å unngå fallulykker. Sikring av kompetanse for alle som arbeider i høyden.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1. Kurset gjennomføres som teorikurs med praktiske eksempler. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for ansvarshavende. Kunnskap om utarbeiding av skilt- og varslingsplaner og hvilket ansvar som følger med dette. Kurset er lagt opp teoretisk og gir en grundig innføring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 - manuell trafikkdirigering. Fra 1.april 2007 er det i henhold til Statens Vegvesens Håndbok 051, Arbeidsvarsling, krav om at alle som utfører arbeid på vei minimum skal ha gjennomgått Kurs 1, Arbeid på vei.
Vi holder fallsikringskurs i Haugesund, Bergen og Bømlo. Fallsikringskurset gir deltakerene den nødvendige kunnskapen for å trygt kunne utføre arbeid i høyden. Dette kurset er for alle som skal utføre arbeid i høyden, og for ansvarshavende som planlegger og leder arbeidet.
Vi tilbyr kurs i SHA koordinator. I oppdateringen av Byggherreforskriften 01.01.2021, kom det flere større enderingen. Blant annet setter Byggherreforskriften mye tydeligere krav til byggherren og bruken av både prosjekterende og utførende koordinatorer.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3. Skal du utføre manuell trafikkdirigering på riks-/ fylkes- eller kommunal veg, må du ha Arbeidsvarsling kurs 3. Ta kurs hos Norges ledende landsdekkende leverandør. Vi følger opp og passer på at ditt sertifikat er gyldig, da varigheten er 5 år.
Vi tilbyr kurs i asbest rørsanering utvendig. Vårt rørsaneringskurs er for de som kun har behov for opplæring av asbestsementrør i vann-og avløpsnettet, og ikke full sertifisering.
Vi tilbyr kurs i Asbest Sanering - utvendig, innvendig, rør og oppdatering. Arbeid med asbest krever godkjent opplæring før arbeidet starter. Det er arbeidsgivers ansvar at alle som deltar i arbeid med asbest har dokumentert kompetanse.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre. Dette kurset vil ikke føre til noe ADK-sertifikat, men skal gi grunnlaget til en forståelse til saksbehandlere, ingeniører, konsulenter m.v. om vann og avløpsarbeid.
Vi tilbyr kurs om plan- og bygningsloven - innføring i byggereglene TEK17. Hensikten med kurset er å gi deltakerne en grov oversikt over plan- og bygningsloven, med særlig vekt på de forskrifter (TEK, SAK OG DOK) man må kjenne til ved søknad og gjennomføring av tiltak og dokumentasjon ifm byggesak.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter og over 9 meter - teori og praksis. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter - teori og praksis. Aktuelt for personer og bedrifter som skal arbeide med montering, demontering, endring og kontroll av stillaser med øverste stillasgulv mellom 5 og 9 meter.
Vi tilbyr kurs om ATEX. Med dette kurset vil deltageren få en forståelse av forskriftene som gjennomfører det nye ATEX-direktivene 2014/34/EU og de tilhørende krav. Det vil bli gjennomgått hvilke krav som stilles til utstyrets konstruksjon, samsvarsvurdering og eventuell sertifisering.
Vi tilbyr CompEx Ex 01-04 sertifisering. Denne sertifiseringen omhandler grunnleggende ferdigheter innen Ex / Exi installasjon og inspeksjon i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Norsk språk på kurs og eksamensmateriell.
Vi tilbyr kurs om el-kontroll i praksis. Målsettingen med kurset er at du skal kunne skrive en rapport som tilfredsstiller kravene i NEK405-3 el-kontroll næring - du skal bli litt sikrere på hva som er et elektroavvik, og hvordan avvik kan hjemles.
Vi tilbyr kurs i Ex grunnleggende om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert. Etter endt kurs vil de ha tilstrekkelig kunnskap for å kunne delta i installasjon av Ex-utstyr på en sikker måte.
Vi tilbyr kurs i Ex grunnleggende i klasserom og e-læring. Dette kurset kombinerer selvstudie med e-læring, samtidig som man samles i klasserom og går igjennom praktiske demonstrasjoner og eksempler som er nyttige i hverdagen.
Vi tilbyr repetisjonskurs i Ex grunnleggende. Dette er et kurs om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Her gjennomgår vi oppdateringer av nasjonalt og internasjonalt lov- og regelverk, samt nyere anbefalinger.
Vi tilbyr kurs om Ex i fiberoptiske installasjoner. Bruk av fiberoptisk kommunikasjon øker i alle deler av olje/gass- og landbasert industri øker. Dette blir ofte oppfattet som trygg kommunikasjon som ikke medfører eksplosjonsfare.
Vi tilbyr kurs om Ex vedlikehold. Dette er et kurs om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert.
Vi tilbyr repetisjonskurs i Ex vedlikehold om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. I dette kurset repeterer vi Ex vedlikehold-temaet i klasserom og går raskt igjennom praktisk gjennomføring og eksempler som er nyttige i hverdagen i verksted.
Vi tilbyr kombikurs i Exi grunnleggende som klasseromsundervisning med e-læring. Dette kurset kombinerer selvstudie med e-læring, deretter samles man i klasserom. Kursene gir deg en grunnleggende forståelse for prinsippene av egensikrede sløyfer (IS) i eksplosjonsfarlige områder.
Vi tilbyr repetisjonskurs i Exi grunnleggende. Dette er et kurs for personell som skal arbeide med egensikre systemer. Kurset er basert på teori og praktiske øvelser og gir en grundig innføring i grunnleggende Exi-filosofi, samt tilhørende regelverk.
Vi tilbyr kurs om Havtil (PTIL) - IEC 61892 serien. Dette kurset er utviklet for personell som jobber med design, prosjektering, planlegging, installasjon og/eller vedlikehold av elektriske anlegg offshore, formålet er å sikre et høyt nivå av sikkerhet på installasjoner og utstyr offshore.
Vi tilbyr kombikurs i Ex vedlikehold i klasserom og e-læring. Dette kurset kombinerer selvstudie med e-læring, samtidig som man samles i klasserom og går igjennom praktisk gjennomføring og eksempler som er nyttige i hverdagen.
Vi tilbyr kurs om mekanisk Ex. Målsettingen med kurset er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert. Gi den ansatte en grunnleggende forståelse av begrepet mekanisk Ex beskyttelse og hvordan man kan bidra til dette.
Vi tilbyr 3-dagers kurs om mekanisk Ex. Kurset er for personell som skal delta i tenn-kilde vurdering, inspeksjon og vedlikehold - og for fabrikanter av elektrisk og mekanisk utstyr til oljeindustrien. Kurset et er basert på IEC 80079-36 og 37 EN-1127-1 Ihht ATEX harmonisert standard.
Vi tilbyr kurs om NEK 400: 2022: nyheter revidert norm. Kurset gir deg en gjennomgang på hva som er nytt i NEK 400:2022. Kurset er praktisk rettet med eksempler. Du vil også få en enkel innføring i hvordan FEL og NEK 400 virker.
Vi tilbyr kurs i NEK 405-3 el-kontroll næring. Ønsker du å sertifisere deg innen NEK 405-3? Da kan vi tilby kurs i 2 dager som er forberedende til sertifiseringen. Sertifiseringen utføres ved Nemko eller DNV. Fyll ut registreringsskjemaene og send dem inn før kursoppstart.
Vi tilbyr praktisk kurs i verksted om kabelgjennomføringer. En kabelinnføring vil for de fleste anses som en lite interessant komponent, men dette er langt fra sannheten. Svært få komponenter i et anlegg har så stor innflytelse på et anlegg som en kabelinnføring.
Vi tilbyr ADR / IMDG grunnkurs. Under finnes en oversikt over våre kommende kurs. Skulle det være noe man savner eller har ytterligere spørsmål rundt, tar man bare kontakt med din nærmeste DGM avdeling.
Vi tilbyr kurs i ADR Kompetanse sjåfør. Eleven skal kunne prinsippene for merking, lasting, samlasting, begrensninger, krav, klassifisering , identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig gods på veg.
Vi tilbyr ADR / IMDG Oppfriskning. Under finnes en oversikt over våre kommende kurs. Skulle det være noe man savner eller har ytterligere spørsmål rundt, tar man bare kontakt med din nærmeste DGM avdeling.
Vi tilbyr kurs i farlig avfall. Eleven skal kunne prinsippene for avfallshåndtering gjennom forskrifter og prinsipper. Videre skal eleven kunne redegjøre for begrensninger, krav, klassifisering, identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig avfall.
Vi tilbyr IATA Basic-kurs. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for begrensninger, krav, klassifisering, identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig gods i luftfartøy.
Vi tilbyr kurs i IATA Helikopter Basic. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for begrensninger, krav, klassifisering, identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig gods i helikopter.
Vi tilbyr IATA Helikopter, Refresh kurs. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for begrensninger, krav, klassifisering, identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig gods i helikopter.
Vi tilbyr IATA Recurrent. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for begrensninger, krav, klassifisering, identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig gods i luftfartøy.
Vi tilbyr IATA Refresh kurs. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for begrensninger, krav, klassifisering, identifisering, emballering, merking, dokumentering og håndtering av farlig gods i luftfartøy.
Vi tilbyr IMDG Offshore grunnkurs. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods.
Vi tilbyr IMDG Offshore oppfriskningskurs. Eleven skal kunne prinsippene for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods.
Vi tilbyr sikkerhetsrådgiver grunnkurs. Eleven skal kunne prinsippene for HMS arbeid og redegjøre for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for de aktuelle regler og forskrifter som er relevant, og i sin særdeleshet ADR.
Vi tilbyr sikkerhetsrådgiver oppfriskningskurs. Eleven skal kunne prinsippene for HMS arbeid og redegjøre for risiko, årsak og konsekvens av uhell med farlig gods. Videre skal eleven kunne redegjøre for de aktuelle regler og forskrifter som er relevant, og i sin særdeleshet ADR.
Vi tilbyr brukerkurs stillas. Målsettingen med kurset er å skape en bevisst holdning til farene som kan oppstå ved arbeid i høyden. Redusere hendelser knyttet til fall og fallende gjenstander.
Vi tilbyr fallsikringskurs - dokumentert opplæring. Målsettingen med kurset er å gi kunnskap om riktig valg og sikker bruk av fallsikringsutstyr. Gjøre brukeren kjent med de forskjellige systemene, deres bruksområder og begrensninger.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 5 meter - teori. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 9 meter. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr kurs om montering av stillas opp til 9 meter - teori. Målsettingen er å gi økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas, belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene, og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 (Arbeid på vei 1). Kurset gir deg grunnleggende teoretisk kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved vei, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2. Kurset gir deg som ansvarshavende den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle din rolle som ansvarshavende på en betryggende måte. Kurset gir deg kompetanse og sertifikat i arbeid på vei 2.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3. Kurset gir deg nødvendig teoretisk og praktisk opplæring og grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr kurs i stillasbygging fra 5 - 9 meter plattformhøyde. Kurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer stillas, montering / demontering, lover og forskrifter, beregninger og bruk av personlig verneutstyr (fallsikringsutstyr).
Vi tilbyr stillaskurs med bygging opp til 5 meters høyde. Varighet 7,5 timer teori og 7,5 timer praksis.
Vi tilbyr stillaskurs med bygging opp til 9 meters høyde for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs.
Vi tilbyr stillaskurs med bygging over 9 meters høyde for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs. Varighet 36 timer teori og 72 timer praksis.
Vi tilbyr brukerkurs på stillas for bedrifter. Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs.
Pris varierer ut i fra hvor kurset holdes, dag, kveldstid og antall personer pr. kurs. Varighet fra 2 til 5 dager.
Vi tilbyr kurs i fallsikring. Grunnleggende fallsikring varighet: ca 4 timer teori og ca 4 timer praksis (olje, gass og industri)
Det kan konverteres til NS 9600 fra følgende organisasjoner: -ANETVA -FISAT -DPMC -IRATA. Dersom man har gyldig sertifikat fra en av disse organisasjonene kan man søke om å bli tatt opp på fullt kurs tilsvarende nivået på ditt nåværende sertifikat.
Velkommen til Resertifisering sikringsleder Vi anbefaler kandidater å planlegge re-sertifisering allerede seks måneder før utløpsdato og å planlegge slik at det er mulig å ta to re-sertifiseringer før utløpsdato.
Velkommen til resertifisering av Tilkomstteknikk nivå 1 - 3. Vi anbefaler kandidater å planlegge re-sertifisering allerede seks måneder før utløpsdato og å planlegge slik at det er mulig å ta to re-sertifiseringer før utløpsdato.
Velkommen til kurs i tilkomstteknikk NS9600 Nivå 1. Dersom du ønsker å delta på kurs, men ikke behersker norsk, kan det bli gitt opplæring på engelsk. Dette må avtales på forhånd med Vinde.
Velkommen til kurs i tilkomstteknikk NS9600 Nivå 2. Dersom du ønsker å delta på kurs, men ikke behersker norsk, kan det bli gitt opplæring på engelsk. Dette må avtales på forhånd med Vinde.
Velkommen til kurs i tilkomstteknikk NS9600 Nivå 2 modell 2. Nivå 2 modell 2 vil bli satt opp sammen med standardkurs. Dersom du ønsker å delta på kurs, men ikke behersker norsk, kan det bli gitt opplæring på engelsk. Dette må avtales på forhånd med Vinde.
Velkommen til kurs i tilkomstteknikk NS9600 Nivå 3 i våre nye lokaler på Oppdal!. Dersom du ønsker å delta på kurs, men ikke behersker norsk, kan det bli gitt opplæring på engelsk. Dette må avtales på forhånd med Vinde.