I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs om fallsikring HMS - arbeid i høyden for HMS-personell. Verneombud, ledere og HMS-ansvarlige forventes å ha kjennskap til mange tema. Vi ønsker å styrke kunnskapen innen vårt fagområde hos HMS-personell, og lanserer derfor dette nye kurset.
Vi tilbyr kurs om fjellsikring. Fjellsikringskurset er for deg som skal bruke atkomst- og fallsikringsmetoder for fjellsikringsarbeid. Vi legger vekt på et helhetlig program der du får lære om regelverk, utstyr, fallteori og ikke minst redning, i tillegg til de praktiske metodene.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring NS 9610. Grunnleggende fallsikring er kurset for deg som ønsker en generell innføring i faget fallsikring. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende fallsikring og redning NS 9610. Kurset er velegnet for deg som skal bruke enkle metoder for forflytning i høyden. Kurset er iht. opplæringsplanen i NS 9610 Fallsikring, og inneholder både fallsikringsopplæring og den grunnleggende opplæringen i bruk av redningsutstyr.
Vi tilbyr kurs om konvertering / resertifisering NS 9610. Den nye standarden NS 9610 Fallsikring gir klare retningslinjer og krav til utforming, bruk og vedlikehold av fallsikringsutstyr, systemer og rutiner.
Vi tilbyr mastekurs fallsikring NS 9610. Mastekurs fallsikring NS 9610 er for deg som jobber i master, antenner og boretårn. Dette er et velegnet kurs for deg som skal bruke forskjellige sikringsmidler for å forflytte deg i relativt komplekse områder.
Vi tilbyr mastekurs tau. Mastekurs tau er for mastemontører som ønsker å benytte tau til arbeidsutførelse. Kurset er en kombinasjon av vårt ordinære mastekurs fallsikring og et kurs i arbeid i tau, og tilfredsstiller Forskrift om utførelse av arbeid sitt krav til samsvar med NS 9600 Tilkomstteknikk.
Vi tilbyr kurs om sakkyndig fallsikring. Sakkyndig fallsikring er kurset for deg som skal ta den årlige inspeksjonen av fallsikringsutstyret. Dette kurset gir deg kompetanse til å ivareta arbeidsgivers forpliktelser knyttet til EN 365.
Vi tilbyr stolpekurs fallsikring NS 9610. Stolpekurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber i stolper og tremaster. Det er et velegnet kurs for deg som skal bruke stolpesko for å forflytte deg i høyden.
Vi tilbyr takkurs med fallsikring NS 9610. Takkurs fallsikring NS 9610 er kurset for deg som jobber ut mot kanter og på skrå flater. Det er et velegnet kurs for deg som skal bevege deg i slike omgivelser i forbindelse med for eksempel byggevirksomhet eller montasje av solcellesystemer.
Vi tilbyr kurs om taumoped. Taumoped er et verktøy som er underlagt krav til opplæring fra produsenten av utstyret. Taumopeder benyttes i dag til adkomst og forskjellige arbeidsoppgaver knyttet til arbeid i tau.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på nivå 1. Dette TT-kurset representerer den grunnleggende opplæringen i systemet, og bestått eksamen kvalifiserer for å arbeide som «nivå 1-operatør» i TT-lag ledet av en godkjent sikringsleder.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk nivå 1. Sertifikat / godkjenning på et gitt TT-nivå i TT-systemet har i henhold til NS 9600 en varighet på 36 mnd fra eksamensdato. For å opprettholde sertifikatet/godkjenningen utover dette må du gjennomføre og bestå et repetisjons-/ resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk nivå 2 modul 2. Tilkomstteknikk (TT) er et atkomstsystem for alle som har behov for å anvende taubaserte metoder, men med et vernenivå som er på linje med det som oppnås ved bruk av midlertidige, kollektive metoder for arbeid i høyden, som f.eks. stillas og lift.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk nivå 2 modul 1. Tilkomstteknikk (TT) er et atkomstsystem for alle som har behov for å anvende taubaserte metoder, men med et vernenivå som er på linje med det som oppnås ved bruk av midlertidige, kollektive metoder for arbeid i høyden, som f.eks. stillas og lift.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk nivå 2. Sertifikat / godkjenning på et gitt TT-nivå i TT-systemet har i henhold til NS 9600 en varighet på 36 mnd fra eksamensdato. For å opprettholde sertifikatet/godkjenningen utover dette må du gjennomføre og bestå et repetisjons-/ resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på nivå 3. Dette kurset representerer den mest avanserte opplæringen i systemet, og bestått eksamen kvalifiserer for å arbeide som «nivå 3-operatør» i TT-lag ledet av en godkjent sikringsleder.
Vi tilbyr resertifisering i tilkomstteknikk nivå 3. Sertifikat / godkjenning på et gitt TT-nivå i TT-systemet har i henhold til NS 9600 en varighet på 36 mnd fra eksamensdato. For å opprettholde sertifikatet/godkjenningen utover dette må du gjennomføre og bestå et repetisjons-/ resertifiseringskurs.
Trenger du kompetansebevis innen Isolatørfaget? Vi tilbyr fagbrevopplæring og fagprøve! For deg som er ute etter kompetansebevis innen Isolatørfaget, så tilbyr vi opplæring og fagprøve innen faget.
Vi tilbyr Fallsikring. Fallsikring er et felles begrep på bruk av utstyr som skal brukes for å unngå fall til et lavere nivå. Et annet begrep er Personlig Verneutstyr mot fall fra høyder (PVU). Fallsikringsutstyr produseres av produsenter som er godkjent av myndigheter gjennom om en ordning der T
Vi tilbyr Fallsikringskurs grunnleggende (NS 9610)
Opplæring i fallsikring skreddersydd til kundens behov. Vi kan bidra med å kartlegge behovet for utstyr og opplæring, samt gjennomføring av kurs. Ta kontakt med oss så hjelper vi dere i gang.
Fallsikringsutstyr skal kontrolleres av en kompentent person minst en gang hver tolvte måned. Vi tilbyr kurs hvor kursdeltakerne lærer om oppbevaring, vedlikehold og kontroll fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr kontrollørkurs i fallsikring. Fallsikringsutstyr skal kontrolleres av en kompetent person minst en gang hver tolvte måned. Kursdeltakerne lærer om oppbevaring, vedlikehold og kontroll av utstyr for arbeid i høyden.
Kurset dekker krav i NS 9610 for arbeid i stolpe og mast. Dette kurset egner seg for personell som skal arbeide i stolpe og mast med for eksempel drift og vedlikehold av elektriske anlegg.
Kurset gir opplæring i evakuering fra en lift/kurv/klatrestillas/hengestillas som ikke kan kjøres ned på vanlig måte. - Kurset omhandler bruk av evakueringsblokk
Dette kurset dekker krav i § 7 i "Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg" Innhold og varighet på kurset kan tilpasses noe etter ønske fra kunde.
Kurset gir innføring i riktig og feil bruk, farer ved bruk av stillas samt bruks begrensninger.
Stillas grunnkurs er kurset for personell som skal bygge stillas over ni meter eller arbeide med stillasbygging offshore. Kurset består av 36 timer teori og 72 timer praksis. Etter dette kurset kan man jobbe som stillasbygger både i landindustri og offshore.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 5 meter (§17 - 2) som dekker krav til arbeidstilsynet for stillashøyde opp til 5 meter. For å montere stillas opp til 5 meters høyde kreves det minst 7,5 timer teori og 7,5 timer praksis.
Vi tilbyr stillaskurs 5 - 9 meter (§17 - 3) som dekker krav til arbeidstilsynet for stillashøyde opp til 9 meter. For å montere stillas opp til 9 meters høyde kreves det minst 15 timer teori og 15 timer praksis.
Vi tilbyr 3-dagers taubasert fallredning i henhold til SFS fagplan taubasert fallredning. Med bruk av 2 ulike kurshaller og en mengde øvingsmomenter blir opplæringen svært realistisk og god. Kurset er godkjent for bruk offshore / onshore innenfor olje og gass.
Vi tilbyr repetisjonskurs i Taubasert fallredning - repetisjon. Repetisjonskurs for personell som deltaker som høyderedningslag offshore/onshore. Skal gjennomføres hvert andre år.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk på alle nivå. Alle våre Trenger du kurs innen tilkomstteknikk? Vi har kurset du trenger, og tilbyr også sertifisert opplæring! Astero kurssenter er en sertifisert opplæringsbedrift etter NS 9600. Vi holder jevnlige kurs i tilkomstteknikk på alle nivå.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk - nivå 1, med svært dyktige kursledere og i flotte lokaler. Ønsker du å jobbe med tilkomstteknikk innenfor olje og gassindustrien er Klasse A nivå 1 det du skal velge. Siden kurset varer i 7 dager så kjøres det både sammenhengende eller med pause i helgen.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk nivå 2 med svært dyktige kursledere og i flotte lokaler.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk nivå 2 med svært dyktige kursledere og i flotte lokaler. Personer som har relevant erfaring kan søke sertifiseringsorganet om direkte opptak på nivå 2 kurs.
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk - nivå 3, med svært dyktige kursledere og i flotte lokaler. Kurset varer i 52 timer + 7,5 timer eksaminering (til sammen 7 dager)
Vi tilbyr praktisk/teoretisk eksamen i tilkomstteknikk
Vi tilbyr kurs i tilkomstteknikk resertifisering (alle nivå) med svært dyktige kursledere og i flotte lokaler.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 (Arbeid på vei 1). Kurset gir deg grunnleggende teoretisk kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved vei, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2. Kurset gir deg som ansvarshavende den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle din rolle som ansvarshavende på en betryggende måte. Kurset gir deg kompetanse og sertifikat i arbeid på vei 2.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3. Kurset gir deg nødvendig teoretisk og praktisk opplæring og grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Vi tilbyr kurs om stillasbygging fra 5 - 9 meter plattformhøyde. Kurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer stillas, montering / demontering, lover og forskrifter, beregninger og bruk av personlig verneutstyr (fallsikringsutstyr).
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Formålet er å gi kursdeltakerne en grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet: kunnskap om de formelle prosedyrer før arbeidet starter og under arbeidets gang.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2. Formålet er å gi kursdeltakerne en teoretisk tyngde for å sikre arbeidet i forkant, på en lovlig og hensiktsmessig måte. Det er betryggende for alle enten det gjelder de ansvarlige, ansatte på stedet, eller andre som berøres av arbeid på offentlig grunn.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3. Alle som skal foreta manuell trafikkdirigering av trafikk, skal ha gjennomgått kurs 3 i arbeidsvarsling. Kurset avsluttes med en praktisk øvelse og dette foregår på en trafikkert veg etter en godkjent arbeidsvarslingsplan fra skiltmyndigheten.
Vi tilbyr ADK1 resertifisering. Ved revisjonen av ADK Læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK sertifikatet. Gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende - de gjelder i 6 år fra utstedelsesdato og må deretter fornyes gjennom et resertifiseringskurs.
Vi tilbyr kurs med ADK1-sertifisering. ADK1-sertifiseringskurs gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved vei, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2. Kurset tilfredsstiller krav til opplæring etter håndbok N301 «Arbeid på eller ved veg». Tar du kurset gjennom Norsk Fagutdanning følger vi deg opp i god tid før ditt sertifikat går ut.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3. Formålet med opplæringen er å gi deltagerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndighetene setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på risk- og fylkesveier.
Vi tilbyr kurs om asbest rørsanering utvendig. Vårt rørsaneringskurs er for de som kun har behov for opplæring av asbestsementrør i vann- og avløpsnettet, og ikke full sertifisering. Vi gjennomfører våre kurs i asbestsanering slik at de tilfredsstiller kravene i forskriften for arbeid med asbest.
Vi tilbyr kurs om asbest sanering - utvendig, innvendig, rør, oppdatering. Arbeid med asbest krever godkjent opplæring før arbeidet starter. Det er arbeidsgivers ansvar at alle som deltar i arbeid med asbest har dokumentert kompetanse.
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK-kursene våre. Dette kurset vil ikke føre til noe ADK-sertifikat, men skal gi grunnlaget til en forståelse til saksbehandlere, ingeniører, konsulenter m.v. om vann og avløpsarbeid.
Vi tilbyr kurs om plan- og bygningsloven - innføring i byggereglene TEK17. Målsettingen er å gi deltakerne en grov oversikt over plan- og bygningsloven, med særlig vekt på de forskrifter (TEK, SAK OG DOK) man må kjenne til ved søknad og gjennomføring av tiltak og dokumentasjon ifm byggesak.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter og over 9 meter - teori og praksis. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 meter - teori og praksis. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 3. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra 5 meter og inntil 9 meter.
Vi tilbyr stillaskurs over 9 meter med teori. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 4. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra ni meter.
Vi tilbyr brukerkurs av stillas. Målsettingen med kurset er å få økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas. Belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene. Legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i fallsikring. Kursdeltakerne vil få økt kunnskap om fallsikringsutstyr og riktig bruk for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs om grunnleggende fallsikring NOG-113. Målsettingen med kurset er at opplæringen skal kunne gi økt forståelse for og bidra til å skape bevisste holdninger når det gjelder fallsikring og arbeid i høyden.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 2 - 5 meter. Målsettingen med kurset er økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas - belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs fra 2 - 5 meter for bedrifter. Målsettingen med kurset er økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas - belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs inntil 9 meter. Målsettingen med kurset er økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas - belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr stillasbyggerkurs inntil 9 meter for bedrifter. Målsettingen med kurset er økt kunnskap og innsikt i sikkert arbeid med og på stillas - belyse faremomenter og offentlige bestemmelser for de forskjellige stillaskonstruksjonene og legge forholdene til rette for en trygg arbeidsplass.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i fallsikring. Kurset holdes enten på vårt kurssenter eller ute hos kunden. Bedriftsinterne kurs avtales direkte.
ertifisert sikkerhetsopplæring er en opplæring som kreves for førere av arbeidsutstyr som er beskrevet i Forskrift om utførelse av arbeid – Denne opplæringsplanen gjelder opplæringsmodul 2.4 og 2.3 i hht. illustrasjonen nedenfor. Opplæringen gir den grunnkunnskap og ferdighet som kreves for br
Vi tilbyr stillasbyggerkurs 2 - 5 meter. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelse med stillasbruk forebygges. Samt at stillasbrukeren får dokumentert opplæring til og bygge stillas inntil 5 meter.
Vi tilbyr stillaskurs fra 5 - 9 m platting høyde teori §17.3. Kurset holdes enten på vårt kurssenter eller ute hos kunden.
Vi tilbyr stillaskurs fra 9 m platting høyde teori §17.3. Kurset holdes enten på vårt kurssenter eller ute hos kunden.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 på engelsk - for alle som skal utføre arbeid på veg. Kurset gir muligheten til å ha rollen stedsansvarlig. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått kurs 1, basert på Statens Vegvesens håndbok N301 (051).
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 - for alle som skal utføre arbeid på veg. Kurset gir muligheten til å ha rollen stedsansvarlig. Alle som skal utføre arbeid på eller ved veg skal minimum ha gjennomgått kurs 1, basert på Statens Vegvesens håndbok N301 (051).
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 - for ansvarshavende. Ansvarshavende er den som skal planlegge arbeidet og ha ansvar for søknader til kommunen og Statens Vegvesen. Kurset går over 2 dager.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 - manuell trafikkdirigering. Alle som skal foreta manuell dirigering av trafikk skal ha gjennomgått dette kurset. Deltagere må tidligere ha fullført kurs 1 eller kurs 2, og ha førerkort og gode norsk kunnskaper.