Yrkesnorsk kokk- og kantinemedarbeider - virtuelt klasserom



Kursarrangør: Akademiet Videreutdanning
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 18:00 - 21:00
Varighet: 60 timer / 4 måneder
Pris: 5.995

Vi tilbyr kurs om yrkesnorsk for kokk- og kantinemedarbeider som virtuelt klasserom. Yrkesnorsk er et norskkurs som fokuserer på språket og ordforrådet du trenger i ditt yrke. Målet med kurset er at du skal lære mer norsk, og få bedre forståelse for ord og uttrykk som brukes i din bransje.

Faginnhold:
• Jeg er medarbeider innenfor restaurant- og matfag
• Arbeidsoppgaver
• Ulike typer matvarer / drikkevarer
• Mattradisjoner (norske, samiske og internasjonale)
• Kulturforskjeller i arbeidslivet
• Kommunikasjon
• Hygiene
• Kvalitet og kvalitetssikring
• HMS
• Les og skriv - alle temaer

Læringsmål:
• Øke din kompetanse på ulike fagbegrep og tematikk som er relevante for din bransje
• Tilegne deg språklige ferdigheter som aktivt støtter opp om din forståelse av arbeidsoppgaver på arbeidsstedet
• Optimalisere din mulighet til å kunne gjennomføre teorikurs til fagprøven hos AOF
• Øke din kompetanse på lover og regler i arbeidslivet rettet mot din bransje
• Utvikle din digitale kompetanse ved å ta i bruk en læringsplattform

Gjennomføring:
Lærer tar utgangspunkt i deltakers erfaringer og kompetanse i undervisningen. Kurset vil legge vekt på muntlig dialog og utvikling av skriveferdigheter gjennom gruppearbeid, selvstudier og fellesundervisning. Undervisningen gjennomføres i et digitalt klasserom fra egen PC. Du møter opp digitalt til avtalt tid samtidig med underviser og de andre kursdeltakerne.

Finansiering:
Kurset betales i sin helhet av kursdeltaker selv, eller av NAV, arbeidsgiveren din, kommunen eller andre. NB: Om du ikke betaler for kurset selv, må du innhente bekreftelse på at kurset er betalt fra den som betaler. Kurspris inkluderer ikke kursmateriell (bøker og lignende). Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller også kunne søke om stipend til utdanning gjennom LOs utdanningsfond.

Målgruppe for kurset:
Kurset vil være relevant for deg som ønsker å utvikle din kompetanse for norske ord og faguttrykk innen kokk- og servitørfaget. Aktuelle arbeidssteder kan være restauranter, kantine og kjøkken.

Forkunnskaper:
• Vi anbefaler at du har erfaring fra bransjen og et språknivå som tilsvarer A2, muntlig og skriftlig

Eksamen / sertifisering:
Det er ingen eksamen på dette kurset, men du får et kursbevis ved gjennomført kurs