Vi tilbyr nettbasert intensivkurs til fagbrev som kokk. Kurset gjennomføres som nettundervisning på kveldstid 1 kveld i uken over 1 semester. Her møter du erfarne og dyktige lærere som følger deg på veien til å nå dine mål.
Kursinnhold:
1) Håndverksferdigheter, fagkunnskap og måltidsutvikling:
• Vurdering og valg i forbindelse med råvarer, tilberednings- og serveringsmetoder, allergener, ernæring og økonomi
• Samspillet mellom råvarenes bruksområder, sammensetning og egenskaper, håndlag, teknologi, kreativitet og sensorikk.
• Allergenmerking, næringsberegning og kalkulasjon i tilberedning av måltider og utvikling av menyer tilpasset sesong, anledning og kunders ønsker og behov.
• Ulike mattradisjoner, trender og religioner
2) Kvalitet og trygg mat:
• Personlig hygiene, produksjonshygiene og næringsmiddelhygiene
• Råvarebehandling og trygg produksjon og om å følge virksomhetens kvalitetssystem
• Lover og forskrifter som regulerer produksjon og omsetning av mat og drikke
3) Bærekraftig produksjon:
• Arbeidsflyt gjennom planlegging, samarbeid og kommunikasjon for å redusere svinn og øke lønnsomheten
• Ressursutnyttelse og om bransjens påvirkning på miljøet gjennom valg av råvarer
• Bærekraftig produksjon om avfallshåndtering, resirkulering og forebygging av utslipp til miljøet
4) Arbeidsliv og yrkesidentitet:
• Kunnskap om pliktene og rettighetene i arbeidslivet og betydningen av trepartssamarbeidet
• Skape et psykososialt og fysisk arbeidsmiljø som fremmer helse, miljø og sikkerhet
• Sosial kompetanse og samarbeidsevne, kritisk tenkning og respekt for meningsforskjeller og forståelse av hvordan dette påvirker arbeidsmiljø og produktivitet.
Interaktiv nettundervisning:
Dette er undervisning hvor du møter til fastlagt tid via din pc. Du følger undervisningen live sammen med andre deltakere. Du kan se all undervisning i opptak i etterkant.
Digital læringsportal og Office 365:
I tillegg til undervisningen får du tilgang til K2s digitale læringsportal. Med Office 365 får du student-e-post, Office pakken, tilgang til samhandlingsverktøyet Teams og lagringsplass.
Hva må til for å få fagbrev:
Du må ha bestått teorieksamen for å kunne ta den praktiske fagprøven. I tillegg må du dokumentere min 5 års relevant arbeidspraksis. Fagopplæringskontoret i ditt fylke vurderer din arbeidspraksis og arrangerer svenneprøven.
Støtteordning:
Er du organisert i en fagforening, kan du i de fleste fagforeningene søke støtte til utdanning. Dersom du er organisert bør du sjekke med din fagforening om muligheter for støtte, frister og hvordan du søker.
Lånekassestøtte:
Utdanningen er godkjent i Lånekassen. Du søker direkte via lanekassen.no
Målgruppe for kurset:
Kurset passer for deg som har erfaring som kokk eller med matlaging, og som ønsker å formalisere kompetansen din. Kurset er tilrettelagt slik at du kan kombinere det med fulltidsjobb.
Forkunnskaper:
• Du må ha fullført grunnskole eller tilsvarende opplæring
• Minoritetsspråklige må ha minimum B1-nivå i norsk muntlig og skriftlig
Kursmateriell:
Krav til utstyr: Som deltaker hos K2 må du ha tilgang til pc i undervisningen og under eksamen
Eksamen / sertifisering:
Som praksiskandidat tar du teorieksamen i lærefaget. Eksamen arrangeres 2 ganger pr år og oppmeldingsfristene er normalt 15. september og 1. februar. Plattform for oppmelding til eksamen kan variere fra fylke til fylke. Husk at betaling av eksamensavgiften skjer ved oppmelding.