Mat-teknikk



Kursarrangør: Trondheim Fagskole
Sted: Trondheim Fagskole
          Sør-Trøndelag, Trondheim
Kursadresse: Selsbakkveien 34, 7072 Trondheim (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: Ta kontakt for informasjon
Varighet: 2,5 år

Vi tilbyr 2,5-årig nettstøttet studium i mat-teknikk. Studiet gir tverrfaglig forståelse og kunnskap om ulike produksjonsprosesser i næringsmiddelindustri, råvarer, håndtering og kvalitetskrav ved produksjon av næringsmidler.

Samt teamarbeid og utvikling av godt fysisk og sosialt arbeidsmiljø med praktisk ledelse, organisering og drift av en organisasjon.

Utdanningens innhold:
• Produksjonsprosesser i matindustrien
• Råvarekunnskap
• Mikrobiologi og kjemi
• Laboratoriearbeid
• Regelverk, mattrygghet og HMS i matindustri
• Teamarbeid og arbeidsmiljø
• Ledelse, organisering og drift av virksomhet

Organisering av studiet:
Studiet er organisert i 6 obligatoriske samlinger pr. år, samt en obligatorisk samling det siste halvåret hvor det kun arbeides med hovedprosjektet. Undervisningen på samling foregår i klasserom og i laboratorium / verksted. Tiden mellom samlingene følges opp med selvstendig nettstøttet arbeid. Samlingene er et samarbeid mellom Trondheim Fagskole og MATteknologisk utdanning ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST).

Målgruppe for kurset:
Studiet passer for deg som jobber i eller har ønske om å jobbe innenfor matbransjen og som ønsker å øke din kompetanse.

Opptakskrav:
• fullført og bestått videregående opplæring med fagbrev / svennebrev
• minst 5 års relevant praksis uten fagbrev, og med realkompetanse i felles allmenne fag tilsvarende læreplanene 1. og 2. år i yrkesfaglige studieretninger.
• søkere som kan dokumentere at de skal gjennomføre fag-/ svenneprøve etter opptaksfristen, kan tildeles plass på vilkår om bestått prøve.