Grunnkurs Matsikkerhet (HACCP)



Kursarrangør: TotalHMS
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Varighet: Tilgang 12 måneder
Pris: 990

Vi tilbyr grunnkurs matsikkerhet (HACCP). Tillegg til HMS-kurs for ansatte, verneombud og daglig leder, for arbeid med matproduksjon, matsalg, og servering av matvarer innenfor “HoReCa” og liknende virksomheter.

Kursbeskrivelse for Grunnkurs Matsikkerhet (HACCP)
Basert på prinsippet HACCP / Hazard Analysis and Critical Control. Formålet med kurset er å gi deg et innblikk i hvordan næringsmidler forblir trygge, hvordan produksjonen er skånsom mot miljøet og naturen, at helsen til dem som er med på å lage matvarer, blir ivaretatt, og at forbrukere kan være trygge på hva de spiser.

Innhold:
Modul 1: Innledning til Grunnkurs Grunnleggende Interkontroll for matsikkerhet
• Innledning til Grunnkurs Grunnleggende Interkontroll for matsikkerhet
Modul 2: Matloven – Lov om matproduksjon og mattrygghet
• Matloven – Lov om matproduksjon og mattrygghet
• Hvem gjelder Matloven for?
• Mattilsynet som tilsynsmyndighet
Modul 3: Forskriftene til Matloven
• Forskriftene til Matloven
• Forskrift om internkontroll for å oppfylle næringsmiddellovgivningen
Modul 4: HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point
• HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point
Kunnskapsprøve
• Kunnskapsprøve grunnleggende matsikkerhet (HACCP)

Tilleggsmodul:
For å kunne gjennomføre grunnkurs matsikkerhet (HACCP) er det en forutsetning at du har bestått vårt HMS-kurs for daglig leder eller verneombud.

Målgruppe:
Tillegg til HMS-kurs for ansatte, verneombud og daglig leder, for arbeid med matproduksjon, matsalg, og servering av matvarer innenfor “HoReCa” og liknende virksomheter.

Krav:
Kurset krever ingen forkunnskaper eller innkjøp av materialer. Alt gjøres tilgjengelig etter oppmelding til kurset.

Kursbevis:
Når kunnskapstesten er bestått, vil du umiddelbart motta kursbeviset via e-post. Du vil også kunne finne det på Min Profil, hvor det ligger lett tilgjengelig i 12 måneder etter påmelding. Kursbeviset er en gyldig bekreftelse på at du har den nødvendige kompetansen innfor helse, miljø og sikkerhet og kan framvises ved inspeksjon fra Arbeidstilsynet.

Betaling:
Når du registrerer deg, kan du velge mellom å betale med kort eller faktura med 14 dagers betalingsfrist. I praksis kan du dermed fullføre kurset og få tildelt kursbevis før du en gang mottar faktura.