I denne kategorien finner du alle typer offshore kurs som petroleum, olje og gass, borekurs, brønn og brønnteknikk, trykkurs og avfallshåndtering offshore. HMS kurs og sikkerhetskurs finner du under kategorien HMS ? Helse Miljø og Sikkerhet. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at alle sikkerhetskurs er samlet i kategorien HMS og førstehjelp. Det er også en egen kategori for sikkerhetskurs offshore.
Kurset bygger på Offshore Norges retningslinje 143 - anbefalte retningslinje for opplæring i arbeid på hydrokarbonførende systemer, håndbok i "Fittings og small bore tubing systemer", tidligere OLF-120.
Kurset kan gjerne arrangeres som et bedriftsinternt kurs, ute i bedriften eller på vårt kurssenter på Geilo. Passer ikke kursdatoene eller du ønsker tilbud om kurs i bedrift/kurssenter. "DROP-IN" etter avtale over GoogleMeet eller ved oppmøte på kontor på Fjellhamar eller på vårt kurssenter på Geilo
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk - Slanger, rør og fittings. Kurset er for deg som installerer og vedlikeholder slanger, rør og fittings i hydraulikksystemer i alle typer anlegg både off-shore og on-shore. kurset består av to selvstendige kurs: Slangepressing og Fittings and small bore tubing systemer.
Vi tilbyr grunnkurs i hydraulikk I. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt hydraulikklaboratorium. Kursdeltagerne deles inn i grupper og roterer i et system - veiledet av flere svært dyktige instruktører.
Vi tilbyr videregåendekurs i hydraulikk II. Hydraulikk II er en videreføring av Hydraulikk I. Deltagerne vil etter kurset ha bedre forståelse for mer komplekse hydraulikkskjemaer, mer omfattende systemforståelse, og en innføring i flere sammensatte komponenter.
Vi tilbyr videregåendekurs Hydraulikk III - Proporsjonalhydraulikk. Med grunnleggende hydraulikkompetanse fra Hydraulikk I og II eller tilsvarende, vil dette kurset gi deg en god innføring av komponenter og systemer med proporsjonalt hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk III - Vannkraftverk. Kurs i systemforståelse, feilsøking og drift av turbinregulatorer og damluker. Dette kurset tar for seg hydraulikken i et vannkraftverk med hovedvekt på turbinregulatorer og damluker.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk IV. Feilsøking, drift og vedlikehold av hydrauliske anlegg. Dette kurset tar sikte på å øke deltagernes evne til logisk feilsøking gjennom teoretisk kunnskap og praktiske øvelser på hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Kule- og rullelager I. 2/3 av alle lagerhavarier skyldes at disse behandles feil enten ved montering eller drift.
Vi tilbyr kurs i Oppretting av roterende utstyr. Kurset gir en grundig gjennomgang av prinsipper, forutsetninger, toleranser og metoder for et godt opprettingsresultat. En stor del av kurset er lagt opp med praktiske øvelser.
Vi tilbyr grunnkurs i PLS I. Dette kurset er for deg som skal lære om PLS og hvordan du kan drifte og overvåke styresystemer med PLS.
Vi tilbyr videregåendekurs i PLS II. Dette er et videregående kurs i PLS-programmering med fokus på avansert bruk av signaler og behandling av disse. På kurset lærer du om reguleringsteknikk og alarmhåndtering, datafangst og logging, samt feilsøking med PLS.
Vi tilbyr kurset Pumper og tetninger I. Feilsøking, drift, vedlikehold og operasjonsforståelse for operatører, prosessteknikere og mekanikere. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt pumpelaboratorium.
På kurset lærer du om pumpesystemets terminologi, komponenter og fysikk samt begreper og prinsipper for om hvordan de enkelte elementene i pumpesystemet fungerer så vel som systemet i sin helhet. Det blir lagt vekt på å forstå forholdet og samspillet mellom komponentene som utgjør hele pumpesystemet
Vi tilbyr kurs sikkerhetsventiler - PSV/PRV. Kurset gir en innføring i behandling og virkemåte av de forskjellige typer sikkerhetsventiler.
Vi tilbyr kurs i Slangepressing. På kurset vil du lære å velge riktige slanger, slangetyper, koblinger og presse dette sammen til en komplett hydraulikkslange. Kurset kombinerer teori og praksis og avsluttes med en skriftlig prøve.
Vi tilbyr kurs i Systematisk tilstandskontroll av trykkluftbeholdere. Kurs for deg som skal utføre systematisk tilstandskontroll av trykkluftbeholdere.
Vi tilbyr kurset trykkluft I. Grunnleggende kurs for deg som skal drive daglig, ukentlig og månedlig ettersyn av trykkluftanlegg med kompressorer og tørkere.
Vi tilbyr kurset Ventilteknikk kurs NOG-143. Dette kurset en grunnleggende kompetanse basert på aktuelle ventiltyper og aktuatorer som er installert og nyttet i prosessanlegg både on- og offshore, og opplæringen følger NOG´s læreplan for kurs i ventilteknikk.
Vibrasjonsanalyse av roterende maskiner, hvordan lære seg maskinens språk? Kurset går over 5 dager med en blanding av teori og praktiske øvelser. Gjennom vibrasjonsanalysen kan man kontinuerlig observere et objekts aktuelle tilstand over tid.
We provide fundamental course in flange work NS-EN 1591-4. An important aspect of our operation is rooted in courses and training in flange work and bolted connections.
Vi tilbyr grunnleggende kurs i flensearbeid iht. NS-EN 1591-4. Kurset går over 4 dager med teoretisk og praktisk opplæring. For begge deler gjennomføres det eksamen og ved bestått gir dette en godkjenning som er gyldig i 5 år.
Kursene gjennomføres hos Vigor Industrier i Orkanger. Vi tilbyr grunnleggende kurs i flensearbeid iht. NS-EN 1591-4. Kurset går over 4 dager med teoretisk og praktisk opplæring. For begge deler gjennomføres det eksamen og ved bestått gir dette en godkjenning som er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr kurs i mekanisk momentnøkkel iht. NS-EN 1591-4. Kurset er i henhold til NS-EN 1591-4 og gjennomgår samme kursinnhold som ordinært fire dagers kurs, men uten bruk av hydrauliske vri og strekkeverktøy.
Mobile kurs holdes på forespørsel. Vi tilbyr kurs i flensearbeid på deres lokasjon. Disse kursene må avtales i god tid før de settes opp. Kurssted og lokaler må godkjennes av Hytorc Norge.
Vi tilbyr repetisjonsmodul flensearbeid iht. NS-EN 1591-4. Hovedmål med modulen er å gi nødvendig og påkrevd repetisjon for videre å kunne utføre selvstendig arbeid på flenser og boltede forbindelser.
Repetisjonsmodulene gjennomføres hos Vigor Industrier i Orkanger. Vi tilbyr repetisjonsmodul flensearbeid iht. NS-EN 1591-4. Hovedmål med modulen er å gi nødvendig og påkrevd repetisjon for videre å kunne utføre selvstendig arbeid på flenser og boltede forbindelser.
Vi tilbyr repetisjonsmodul mekanisk momentnøkkel iht. NS-EN 1591-4. Hovedmål med modulen er å gi nødvendig og påkrevd repetisjon for videre å kunne utføre selvstendig arbeid på flenser og boltede forbindelser med mekanisk momentnøkkel.
Standard NS-EN 1591-4 stiller krav til vedlikehold av kompetanse. Dersom det har vært et opphold med arbeid på flensede forbindelser i seks måneder eller mer, skal ny repetisjonsmodul gjennomføres for fortsatt å kunne ha gyldig godkjenning.
Vi tilbyr digitalt gassmålingskurs. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr grunnkurs i flensearbeid NS-EN 1591-4 (NOG118). Kurset gir grunnleggende kunnskaper innen forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med boltetrekking av flenseforbindelser på trykksatte systemer.
Vi tilbyr krankurs på G5 offshorekran (40t). Målsettingen er at etter fullført kurs skal deltagerne ha fått teoretisk grunnopplæring på offshorekran og god forståelse i prinsippene for offshorekranens struktur og virkemåte.
Vi tilbyr repetisjonskurs på G5 offshoresimulator for kranførere. Målsetningen med opplæringen er at den som gis opplæring får en repetisjon av tilegnet kompetanse innen teoretisk og praktisk forståelse, for å sikre arbeidsoperasjoner med offshorekran slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr repetisjonskurs på G5 offshoresimulator for operatører, dekk og ledere. Målsetningen med opplæringen er at den som gis opplæring får en repetisjon av tilegnet kompetanse innen teoretiske og praktisk forståelse for sikre arbeidsoperasjoner med offshore kran slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr kurs om gassmåling før entring. Kurset skal gi deltakerne grundig opplæring i gassmåling før entring av lukkede rom. Hovedmålet med kurset er å skape gode holdninger, gi deltakerne god kjennskap til sikkerhetsrutiner og hindre at liv og helse går tapt.
Vi tilbyr gassmålingskurs. Kurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr kurs i grunnleggende H2S-opplæring. Kurset gir kunnskap om farer ved hydrogensulfid og svoveldioksid, symptomer ved forgiftning og kunnskap om livreddende førstehjelp. Kursdeltakerne skal lære å ta vare på egen og andres sikkerhet ved riktig bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr hydraulikk 1 grunnkurs. Målsettingen er at etter kurset skal deltagerne ha tilegnet seg kunnskap om hydraulikkens grunnprinsipper, komponentbeskrivelser, skjemalesing, systemforståelse og symboler iht. ISO 1219.
Vi tilbyr kurs om IWCF Drilling Well Control - level 2. Målsettingen er at kurset skal gi en innføring i brønnkontroll. Kurset er også en inngang for de som senere evt. skal ta det mer krevende kurset for ledende bore- og brønnpersonell, IWCF Drilling Well Control level 3 (4).
Vi tilbyr kurs i IWCF Drilling Well Control - level 3 & 4. Målsettingen med kurset er å gi deltakeren grundig innføring innen brønnkontroll (beregninger, prinsipp og prosedyrer, utstyr og oppgaveløsning).
Vi tilbyr e-læringskurs om IWCF drilling well control - level 3 & 4. Kurset skal gi kursdeltakeren grundig innføring innen brønnkontroll (beregninger, prinsipp og prosedyrer, utstyr og oppgaveløsning). Gjennom dette kurset skal kursdeltakerne forberede seg til sertifiseringstesten.
The programme is aimed at persons in well control critical positions on drilling installations and onshore roles. Course content will be taught according to the IWCF syllabus and will prepare the candidates for the IWCF examinations and assessment. Certificates are valid for 2 years.
We provide digital course about IWCF drilling well control - level 3 & 4 in english. The course will be held as digital course by videoconference system (Zoom) with one of our instructors. Simulator test and theoretical test will be done thursday and friday.
Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4. Målsettingen er at etter gjennomført kurs skal deltakeren være i stand til å utføre sikre løfteoperasjoner og rigging ved bruk av enkle løfteinnretninger.
Vi tilbyr slangepressekurs. Deltagerne vil få god innføring i bruk av slangepresse, teori og praksis. Etter endt kurs skal deltagerne være i stand til å kunne presse egne slanger på en sikker og forskriftsmessig måte, slik at uhell og ulykker unngås.
Vi tilbyr trykktestingskurs. Hensikten med innføringskurs i trykktesting er å gi den enkelte kursdeltager de grunnleggende kunnskaper om forberedelser, planlegging, utførelse og dokumentering av trykktesting som disiplin.
Vi tilbyr grunnkurs i verne og miljøarbeid land. Målsettingen er at etter gjennomgått kurs skal deltakerne ha den nødvendige kompetanse arbeidsmiljøloven krever av verneombud, ledere og representanter i AMU, slik at de kan praktisere sine verv på en fullgod måte.
Vi tilbyr grunnkurs i verne og miljøarbeid offshore. Målsettingen er at etter gjennomført kurs skal deltakerne ha den nødvendige kompetanse arbeidsmiljøloven krever av verneombud, ledere og representanter i AMU, slik at de kan praktisere sine verv på en fullgod måte.
Vi tilbyr grunnkurs i verne og miljøarbeid offshore som e-læring. Målsettingen er at etter gjennomgått kurs skal deltakerne ha den nødvendige kompetanse arbeidsmiljøloven krever av verneombud, ledere og representanter i AMU, slik at de kan praktisere sine verv på en fullgod måte.
Kurs for de som drifter gassanlegg i industri og næringsbygg. Kurset gjennomføres som online kurs med online eksamen. Det er forskriftsmessig krav til serviceavtale med gassfirma på tross av bestått kurs.
Vi tilbyr kurs om drift av biogassanlegg. Kurset gir en innføring i regelverk og bransjens egne anbefalinger for bygging av gassanlegg. Kurset er utarbeidet basert på opplæringsplanen til Biogassutvalget i Energigass Norge. Kurst dekker myndighetskrav i forskrift og temaveiledning.
Lær deg hvordan du håndterer gass i bobil eller campingvogn på riktig og trygg måte.
Vi tilbyr nettkurs om gasskunnskap for selgere av gassutstyr. Kurset gir grunnleggende kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter og sikkerhetskrav slik at man kan gi sikre og gode råd til alle som ønsker å kjøpe gassutstyr.
Kurset gir grunnleggende kunnskap om ombygging av gassanlegg, regelverk og sikkerhetskrav og er obligatorisk for alle som skal sertifisere seg som gassteknikere eller faglige ledere. Kurset er også åpent for andre som ønsker en gassteknisk grunnopplæring.
Vi tilbyr kurs i prosjektering av gassanlegg. Etter å ha gjennomført kurset skal en ha tilstrekkelig kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter, sikkerhetskrav og dimensjonering for prosjektering av anleggstype 2.
Vi tilbyr resertifisering gass. Kurset er på totalt 6 timer og gjennomføres som forelesning og teoretisk eksamen på slutten av dagen. Kurset er godkjent av Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering og Norsk Akkreditering.
Vi tilbyr tilsynskurs for gassanlegg. Målet for kurset er å gi kunnskap om fyringsanlegg for gass til dem som skal ha føre tilsyn med slike anlegg. Kurset retter seg mot feieren men passer også for andre som trenger å vite mer om hvilket regelverk og krav som stilles til bygging av gassanlegg.
Vi tilbyr tilsynskurs for gassanlegg om e-læring.Kommunen skal føre tilsyn med fyringsanlegg for gass. Kurset er for dem som skal føre tilsyn med slike anlegg. Det retter seg særlig mot feieren, men passer også for andre som trenger å vite mer om hvilket regelverk og krav som stilles.
Vi tilbyr gass sikkerhetskurs som e-læring. Det eksisterer krav til dokumentert kompetanse for alle som direkte eller indirekte jobber med farlig stoff, herunder alle typer gasser. Kurset gir helt nødvendig og lovpålagt kunnskap om gassfarer og gassikkerhet.
Vi tilbyr alle moduler til krankurs G5 offshorekran, for kranførere som skal arbeide med løfteoperasjoner offshore. Kurset G5 offshorekran er inndelt i 5 moduler. Opplæringen gir teori og praksis innen bruk av de ulike typer offshorekraner. Vi følger opplæringsplan gitt av arbeidstilsynet.
Vi tilbyr krankurs på G5 offshorekran for kranførere som skal arbeide med løfteoperasjoner offshore. Opplæringen gir teori og praksis innen bruk av de ulike typer offshorekraner. Vi følger opplæringsplan gitt av arbeidstilsynet.
Vi tilbyr kurs i Norsok R-002 og R-003 - sikker bruk av løfteutstyr og løfteoperasjoner offshore. Hensikten med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003.
Vi tilbyr riggerkurs. Riggerkurset er for alle som bruker løfteutstyr og manuelle vinsjer / taljer og løfteredskap for å flytte last. Kurset er svært aktuelt for den som ønsker å arbeide med løfteoperasjoner offshore og / eller på land.
Vi tilbyr kurs i flensearbeid iht NS-EN 1591-4. Målet med opplæringstiltaket er å gi personell grunnleggende kunnskap om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr kurs i flensearbeid iht NS-EN 1591-4 for bedrifter. Målsettingen er å gi personell grunnleggende kunnskap om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr flensekurs resertifisering iht NS EN 1591-4. Målsettingen er å gi personell grunnleggende kunnskaper om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr flensekurs resertifisering iht NS EN 1591-4 for bedrifter. Målsettingen er å gi personell grunnleggende kunnskaper om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr kurs i gasskontrollør (sertifikatutsteder). Våre kursholdere har lang erfaring fra fagfeltet og har avholdt kurs de siste de siste 25 årene. Kurset har i det siste blitt holdt for kompetansebedrifter i Norge og får meget god score hos kursdeltakerne.
Vi tilbyr kurs i gasskontrollør (sertifikatutsteder) for bedrifter. Våre kursholdere har lang erfaring fra fagfeltet og har avholdt kurs de siste de siste 25 årene. Kurset har i det siste blitt holdt for kompetansebedrifter i Norge og får meget god score hos kursdeltakerne.
Vi tilbyr repetisjonskurs i gasskontrollør (sertifikatutsteder). Våre kursholdere har lang erfaring fra fagfeltet og har avholdt kurs siste de siste 25 årene. Kurset har i det siste blitt holdt for kompetansebedrifter i Norge og får meget god score hos kursdeltakerne.
Vi tilbyr kurs i mekanisk momentnøkkel ihht retningslinje 1591-4. Kurset tar for seg for seg forberedelse, planlegging, HMS, utførelse og dokumentering av arbeid ved flensemontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks– og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr resertifisering i mekanisk momentnøkkel ihht NS-EN 1591-4. Kurset tar for seg for seg forberedelse, planlegging, HMS, utførelse og dokumentering av arbeid ved flensemontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr kurs i Tube Fittings NOG 143. Alle som skal lede eller gjøre selvstendig arbeid (utførende fagperson) på tubing-systemer med tilhørende fittings skal ha gjennomgått godkjent opplæring og bestått interaktiv test via Trainingportal.
Vi tilbyr kurs i Tube Fittings NOG 143 for bedrifter. Alle som skal lede eller gjøre selvstendig arbeid (utførende fagperson) på tubing-systemer med tilhørende fittings skal ha gjennomgått godkjent opplæring og bestått interaktiv test via Trainingportal.
Vi tilbyr kurs i ventilteknikk ihht. NOG 143. Målsettingen med kurset er å gi personell grunnleggende kunnskaper om oppbygging, virkemåte, sikker operasjon og vedlikehold av ulike typer ventiler.
Vi tilbyr kurs i ventilteknikk ihht. NOG 143 for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi personell grunnleggende kunnskaper om oppbygging, virkemåte, sikker operasjon og vedlikehold av ulike typer ventiler.