I denne kategorien finner du alle typer offshore kurs som petroleum, olje og gass, borekurs, brønn og brønnteknikk, trykkurs og avfallshåndtering offshore. HMS kurs og sikkerhetskurs finner du under kategorien HMS ? Helse Miljø og Sikkerhet. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at alle sikkerhetskurs er samlet i kategorien HMS og førstehjelp. Det er også en egen kategori for sikkerhetskurs offshore.
Vi tilbyr kurs i Confined Space - Gassmåling før entring (Sertifikatutsteder). Passer for personell som skal foreta nødvendige målinger og kontroller før entring, samt signere på arbeidssertifikater.
Vi tilbyr kurs i Confined Space - Redning. Nye krav til arbeid i tanker og lukkede rom Arbeidstilsynet har gjort store endringer i forskriftene. Personer som jobber i tanker og lukkede rom, er den største forskjellen at forskriften «Arbeid i tanker» har falt bort.
Vi tilbyr kurs i Confined Space - Sikkerhet i trange rom. Gjennom kombinasjon av teori og praktisk opplæring, gir dette kurset deltakerne den nødvendige kunnskapen og ferdighetene som kreves for å jobbe trygt i trange og lukkede rom
Vi tilbyr kurset dekksoperatør - Modul P-2.6. Målgruppe for gjennomføringen av denne opplæringen er i første rekke personell som jobbe som dekksoperatører i samspill med bruk av G5 offshorekraner
Vi tilbyr kurs i G5 Offshorekran - Re-trening i simulator. Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring før en repetisjon av tilegnet kompetanse innen teoretiske og praktisk forståelse for sikre arbeidsoperasjoner / nødoperasjoner med offshorekran slik at uhell og ulykker kan unngås.
Målsetningen med opplæringen er at den som gis opplæring får en repetisjon av tilegnet kompetanse innen teoretiske og praktisk forståelse for sikre arbeidsoperasjoner/ nødoperasjoner med offshorekran slik at uhell og ulykker kan unngås.
Veiledning for de som skal være faddere for fremtidige operatører av G5 Offshorekran. Kurset gir en innføring i opplæringsløpet til G5 offshorekran, relevante lover og regler, krav til fadder, fadderollen og kontroll/dokumentasjon.
Vi tilbyr grunnkurs i G5 Offshorekran. Opplæringen skal gi elevene god innsikt i prinsippene for offshorekraners konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk, slik at uhell og ulykker i forbindelsemed løfteoperasjoner unngås.
Vi tilbyr kurs i G5 Offshorekran praksis i simulator. Målgruppen for dette læretiltaket er kandidater som skal bli operatør av G5 offshorekran. Kurset er et 40 timerlangt simulator trening kurs for prakis på G5 offshorekran.
Vi tilbyr kurs i NORSOK R-003. Målsettingen med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003 - N2017.
NORSOK R-003 er en standard som alle som jobber offshore må følge. Standarden skal bidra til å etablere, opprettholde og videreutvikle et akseptabelt sikkerhetsnivå for personell, miljø og materielle verdier ved planlegging og gjennomføring av løfteoperasjoner i petroleumsnæringen.
Vi tilbyr riggerkurs - modul O-2.2 og O-3.2. Den teoretiske delen av opplæringen er grunnleggende for den praktiske delen slik at deltakeren får god forståelse for sikker bruk av fallsikringsutstyr, travers- og søylesvingkraner, taljer og vinsjer.
Vi tilbyr kurs i sensG5 Offshorekran. Bedrifter kan få godkjent interne sensorer gjennom STQ AS ved å delta på sensor samling og bli godkjent. Sensor samling må repeteres hvert 4 år.
Vi tilbyr kurs i ståltau - støping av socket. Kurset er ment å gi personell en god teoretisk og praktisk grunnopplæring på støping av sockets iht EN-13411-4.
Vi tilbyr verneombud kurs. I henhold til Arbeidsmiljølovens § 6-5 og 7-4 skal arbeidsgiver sørge for at verneombud og arbeidsmiljøutvalg (AMU) får den opplæring som er nødvendig for å kunne utføre vervet på forsvarlig måte.
I henhold til Arbeidsmiljølovens § 6-5 og 7-4 skal arbeidsgiver sørge for at verneombud og arbeidsmiljøutvalg (AMU) får den opplæring som er nødvendig for å kunne utføre vervet på forsvarlig måte. Verneombudskurset dekker alle elementer arbeidstilsynet krever at arbeidsgiver/leder setter seg inn i.
Arbeidsmiljø, sikkerhet og helse (ASH) for arbeidstakere skip. Dette kurset i Arbeidsmiljø, Sikkerhet og Helse (ASH) dekker kravene som er definert av Sjøfartsdirektoratet og tilsvarer 40-timers klasseromskurs.
Vi tilbyr krankurs på G5 offshorekran modul P-2.1 - P-3.1. Målsettingen med kurset er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelig kunnskaper om sikker bruk av offshorekraner, slik at ulykker ved bruk kan unngås.
Vi tilbyr krankurs på G5 offshorekran modul P-3.1. Målsettingen med kurset er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelig kunnskaper om sikker bruk av offshorekraner, slik at ulykker ved bruk kan unngås.
Vi tilbyr kurs i Norsok Standard R-003 og R-005. Målsettingen med opplæringen er å gi en innføring i Norsok Standard R-003 og R-005 slik at kursdeltakerne blir familisert med og kan bruke Norsok Standard som oppslag i sitt daglige arbeid.
Vi tilbyr kurs i rigging og enkle løfteinnretninger, modul P-2.4 og P-4.4. Hovedmålet med kurset er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker bruk av riggerutstyr slik at ulykker ved bruk unngås.
Vi tilbyr kurs i taubasert nedfiringssystem. Målet med opplæringen er at kursdeltakeren skal tilegne seg tilstrekkelig kompetanse til å kunne utføre evakuering fra plattform eller personløfter ved hjelp av taubasert nedfiringssytem.
Kurs for de som drifter gassanlegg i industri og næringsbygg. Kurset gjennomføres som online kurs med online eksamen. Det er forskriftsmessig krav til serviceavtale med gassfirma på tross av bestått kurs.
Vi tilbyr kurs i drift av anleggstype 2 online. Kurset gjennomføres som online kurs med online eksamen. Det er forskriftsmessig krav til serviceavtale med gassfirma på tross av bestått kurs.
Vi tilbyr kurs om drift av biogassanlegg. Kurset gir en innføring i regelverk og bransjens egne anbefalinger for bygging av gassanlegg. Kurset er utarbeidet basert på opplæringsplanen til Biogassutvalget i Energigass Norge. Kurst dekker myndighetskrav i forskrift og temaveiledning.
Vi tilbyr kurs om drift av biogassanlegg online. Kurset gir en innføring i regelverk og bransjens egne anbefalinger for bygging av gassanlegg. Kurset er utarbeidet basert på opplæringsplanen til Biogassutvalget i Energigass Norge. Kurst dekker myndighetskrav i forskrift og temaveiledning.
Lær deg hvordan du håndterer gass i bobil eller campingvogn på riktig og trygg måte.
Vi tilbyr kurs for de med driftsansvar på biogassanlegg. Myndighetene har stilt krav om at personell som skal drifte gassanlegg skal ha nødvendig kompetanse etter §7 i forskrift om håndtering av farlig stoff. Biogass kommer også inn under disse bestemmelsene.
Vi tilbyr kurs for de med driftsansvar på biogassanlegg online. Myndighetene har stilt krav om at personell som skal drifte gassanlegg skal ha nødvendig kompetanse etter §7 i forskrift om håndtering av farlig stoff. Biogass kommer også inn under disse bestemmelsene.
Vi har byttet ut tre dagers klasseromskurs med en e-læringspakke, det betyr at du kan ta kurset når det passer deg. Det perfekte alternativet til tradisjonelle tre-dagers kurs. Kun én dag med oppmøte for gjennomgang av praktiske øvelser.
«Forskrift om utførelse av arbeid» påpeker at kompetanse skal vedlikeholdes og oppdateres, og at det er hver virksomhets ansvar å påse at påkrevd kompetanse er tilpasset arbeidsoppgavene som utføres.
Vi tilbyr nettkurs om gasskunnskap for selgere av gassutstyr. Kurset gir grunnleggende kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter og sikkerhetskrav slik at man kan gi sikre og gode råd til alle som ønsker å kjøpe gassutstyr.
Vi tilbyr kurs i gasstekniker 1 - installatør av anleggtype 1. Både teoretisk og praktisk prøve må bestås for å kunne søke sertifikat. HMS delen av kurset tas som nettkurs før kurset begynner. Dag 1 gjennomføres som nettkurs (Microsoft Teams)
Kurs i henhold til Gassnormens krav til Gasstekniker 2 sertifikat, og oppfyller myndighetens krav til installasjon av anleggstype 2. Både teoretisk og praktisk prøve må bestås for å kunne søke sertifikat som Gasstekniker 2.
Kurset gir grunnleggende kunnskap om ombygging av gassanlegg, regelverk og sikkerhetskrav og er obligatorisk for alle som skal sertifisere seg som gassteknikere eller faglige ledere. Kurset er også åpent for andre som ønsker en gassteknisk grunnopplæring.
Vi tilbyr kurs om kontroll av bærbare trykkluftflasker - metall. Kursinnholdet bygger på retningslinjer fra Direktoratet for Arbeidstilsynet og gjeldende europeiske normer.
Kursinnholdet bygger på retningslinjer fra Direktoratet for Arbeidstilsynet og gjeldende europeiske normer. Kurset er også relevant for personell som kontrollerer tilsvarende beholdere for annen bruk enn pusteluft, f.eks. ulike typer sømløse gassbeholdere.
Vi tilbyr kontrollørkurs i gassmåling før entring og arbeid med teoretisk undervisning og praktiske øvelser. Kurset gir deg en grundig opplæring i gassmåling i forbindelse med utstedelse av arbeidstillatelser og verifisering av gassfri atmosfære ved entring av tanker og lukkede rom.
Vi tilbyr kurs om midlertidige gassanlegg del 1. Kurset er forberedt for personell som arbeider med utstyr og anlegg for midlertidige gassanlegg for varming og tørking av bygg og prosjekt under oppføring.
Vi tilbyr kurs om midlertidige gassanlegg del 2. Kompetansekravene er tatt inn i Norsk Gassnorm og omfatter personell som arbeider med midlertidige gassanlegg i utleiefirma, leverandører av gass og leverandører av tørke- /varmeanlegg som ikke settes opp på permanent basis.
Vi tilbyr kurs i prosjektering av gassanlegg. Etter å ha gjennomført kurset skal en ha tilstrekkelig kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter, sikkerhetskrav og dimensjonering for prosjektering av anleggstype 2.
Vi tilbyr kurs i prosjektering av gassanlegg online. Etter å ha gjennomført kurset skal en ha tilstrekkelig kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter, sikkerhetskrav og dimensjonering for prosjektering av anleggstype 2.
Vi tilbyr repetisjonskurs kontrollør i gassmåling før entring og arbeid. Kurs for personell som skal vedlikeholde kompetansen som kontrollør. Det innebærer repetisjon av målinger ifm. entring og arbeid, samt nødvendige kontroller og tiltak i forbindelse med med arbeidet.
Vi tilbyr resertifisering gass. Kurset er på totalt 6 timer og gjennomføres som forelesning og teoretisk eksamen på slutten av dagen. Kurset er godkjent av Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering og Norsk Akkreditering.
Vi tilbyr resertifisering gass online. Kurset er på totalt 6 timer og gjennomføres som forelesning og teoretisk eksamen på slutten av dagen. Kurset er godkjent av Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering og Norsk Akkreditering.
Vi tilbyr tilsynskurs for gassanlegg. Målet for kurset er å gi kunnskap om fyringsanlegg for gass til dem som skal ha føre tilsyn med slike anlegg. Kurset retter seg mot feieren men passer også for andre som trenger å vite mer om hvilket regelverk og krav som stilles til bygging av gassanlegg.
Vi tilbyr tilsynskurs for gassanlegg om e-læring.Kommunen skal føre tilsyn med fyringsanlegg for gass. Kurset er for dem som skal føre tilsyn med slike anlegg. Det retter seg særlig mot feieren, men passer også for andre som trenger å vite mer om hvilket regelverk og krav som stilles.
Vi tilbyr kurs om vedlikehold av gassanlegg. Kurset gjennomføres med en kombinasjon av forelesninger, og praktiske øvelser. Det er forskriftsmessig krav til serviceavtale med godkjent gassfirma på tross av bestått kurs.
Vi tilbyr kurs om vedlikehold av gassanlegg online. Kurset gjennomføres med en kombinasjon av forelesninger, og praktiske øvelser. Det er forskriftsmessig krav til serviceavtale med godkjent gassfirma på tross av bestått kurs.
We provide course about CK 106 DPO specialization shuttle tanker in english. After the course the participants should have in depth understanding of safe and efficient handling of shuttle tankers in close proximity to offshore installations.
We provide course about CK 401 offshore loading phase 1 and 2 combined in english. After the course the participants should be able to handle shuttle tankers safely and efficient when loading at Tandem-FSO / FPSO and OLS offshore loading systems.
We provide course about CK 404 offshore loading phase 1 in english. After the course the participants should have acquired understanding and skills to be able to handle and maneuver shuttle tankers safely and efficient in manual mode in port, restricted waters and near offshore installations.
We provide course about CK 405 offshore loading phase 2 in english. After the course the participants should have acquired understanding and skills to be able to handle shuttle tankers safely and efficient in DP mode near offshore installations when loading at various loading systems.
We provide course about CK 409 offshore loading phase 1 - without DP Cap in english. The course is developed according to STCW A-II/1-2, GOMO guidelines, O&G UK regulations, Equinor’s competence requirements WR2394.
We provide course about CK 500 Module 7 rig stability and ballasting. After the course the participants should have a comprehensive insight into managing stability of MODUs. Duration of the seminar is 4 days and the maximum number of participants is 18.
We provide course about CK 501 module 9 rig maritime operations. As this course is developed for the Norwegian sector, our general courses are held in norwegian. However, we can adapt the course to english upon formal request.
We provide course about CK 502 module 10 rig manoeuvring. As this course is developed for the Norwegian sector, our general courses are held in norwegian. However, we can adapt the course to english upon formal request.
We provide course about CK 505 Rig Stability and Ballast - IMO Res.A.1079 (28) Table 6.3 and 6.4. The course is according to IMO Resolution A.1079 (28), recommendations in Table 6.3 and 6.4 and are accredited by DNV-GL.
We provide course about CK 506 Offshore Installation Manager - IMO Res. A.1059 (28) Table 6.2. The purpose of the course is to provide participants deep knowledge of Rules and Regulation on MOU`s.
We provide course about CK 508 Module 7 rig stability refresher course. After the course the participants should have an insight into managing stability of MODUs. Duration of the course is 2 days and the maximum number of participants is 12.
We provide course about CK 617 IGF basic in english. By this course the participants shall gain basic knowledge to be able to contribute to the safe operation of a ship subject to the IGF code. Duration: 1 day at center plus e-learning (14 hours).
We provide course about CK 618 IGF advanced in english. By this course the participants shall gain familiarity with physical and chemical properties of fuels, competence of operate controls, ability to perform all operations, plan and monitor bunkering of a ship subject to the IGF code.
We provide course about CK 628 chemical tanker cargo simulator in english. The course is based on IMO model course 1.37 “Chemical Tanker Cargo and ballast handling simulator”. The content of the course is based on IMO model course 1.37 “Chemical tanker cargo and ballast handling simulator”.
We provide course about CK 629 oil tanker cargo in english. The course is based on IMO model course 2.06 Oil Tanker Cargo and ballast handling simulator”. Duration: 30 hours. 1 day E-learning and 3 days cargo simulator.
Vi tilbyr kurs om EP 704 E-Læring Maritime Batteri Systemer. Ettersom verdens klima endrer seg, ser vi stadig nye tiltak for å kunne redusere utslipp av farlige gasser til atmosfæren. Nytenkning og utvikling av ny teknologi gjør at vi kan redusere utslippene.
We provide course about EP 704 E-Læring Maritime Batteri Systemer. As the world´s climate changes, we are constantly seeing new measures to reduce emissions of dangerous gases into the atmosphere. Innovative thinking and the development of new technology enable us to reduce emissions.
We provide course about IGF basic in english. By this course the participants shall gain basic knowledge to be able to contribute to the safe operation of a ship subject to the IGF code.
We provide course about ST 504 Rig Operations. Duration will depend on the content decided by the customer. If all themes above is included the training will normally last for up to 5 days.
Vi tilbyr kurs om fittings & small bore tubing systemer NOG 143. Kurset bygger på Offshore Norges retningslinje 143 - anbefalte retningslinje for opplæring i arbeid på hydrokarbonførende systemer, håndbok i "Fittings og small bore tubing systemer".
Vi tilbyr grunnkurs i hydraulikk 1. Målsettingen er at etter kurset skal deltagerne ha tilegnet seg kunnskap om hydraulikkens grunnprinsipper, komponentbeskrivelser, symboler, skjemalesning, filtrering og systemforståelse.
Vi tilbyr kurs i hydraulikk 2 på videregående nivå. Målsettingen er at personell skal ha kompetanse til å bistå andre med korrigerende vedlikehold og kunne utføre arbeid på hydrauliske anlegg som ikke nødvendigvis er planlagt.
Vi tilbyr kurs i hydraulikk 3 - feilsøking, drift og vedlikehold. Dette kurset tar sikte på å øke deltagernes kunnskaper om oljerenhet og evne til logisk feilsøking gjennom teoretisk kunnskap og praktiske øvelser på hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr repetisjonskurs i NORSOK R-003 som nettbasert undervisning via Zoom. PTIL KRAV: Vedlikehold av kompetanse. Minimum 5 årlig intervaller.
Vi tilbyr kurs i NORSOK standard R-003 og 005N som nettbasert undervisning via Zoom. Hensikten med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003.
Vi tilbyr kurs i NORSOK standard R-003 og 005N som nettbasert undervisning via Zoom på engelsk. Hensikten med kurset er å gi operatører en god teoretisk og praktisk grunnopplæring i NORSOK standard R-003.
Vi tilbyr kurs i Repetisjon Taubasert Fallredning, retningslinje 113 med friskluft / BA Equipment.Offshore Norge (tidligere NOG 113).
Vi tilbyr Repetisjonskurs i taubasert Fallredning retningslinje 113. Offshore Norge (tidligere NOG 113).
Vi tilbyr Repetisjonskurs i taubasert Fallredning retningslinje 113. ((engelsk) Offshore Norge (tidligere NOG 113).
Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4 løfteinnretninger. Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker rigging slik at ulykker ved bruk unngås
Vi tilbyr riggerkurs modul P-2.4 + P-4.4 løfteinnretninger på engelsk. Målsettingen med opplæringen er at den som gis opplæring tilegner seg tilstrekkelige kunnskaper om sikker rigging slik at ulykker ved bruk unngås
Vi tilbyr riggerkurs praksis - modul P-4.4. Målsetningen er å gi personell som skal utføre riggeroperasjon tilstrekkelige kunnskaper og ferdigheter om flytting av last, vertikalt og horisontalt, ved bruk av løfteinnretninger slik at sikkerheten til involvert personell blir ivaretatt.
Vi tilbyr riggerkurs repetisjon. PTIL KRAV: Vedlikehold av kompetanse. Minimum 5 årlig intervaller.
Vi tilbyr kurs om slanger, kontroll og vedlikehold. Målsettingen er at vedlikeholdspersonell skal kunne utføre forebyggende inspeksjoner og vedlikehold på hydraulikkslanger i henhold til etablerte prosedyrer og leverandørens bruksanvisninger.
Vi tilbyr kurs i taubasert fallsikring og redning . Taubasert Fallredning retningslinje 113 Offshore Norge. (tidligere NOG 113).
Vi tilbyr 2-dagers trykktestingskurs. Målsettingen med kurset er at deltakerne vil få en god og sikker innføring i høytrykkstestingsutstyr med teori og praksis. Etter endt kurs skal deltakerne kunne bruke trykkstestingsutstyr på en sikker måte, slik at ulykker og skader unngås.
Vi tilbyr gasskontrollør (Repetisjon). Kurset bygger på Forskrift 703 Utførelse av arbeid og Forskrift 704 Tiltaks- og grenseverdier..
Vi tilbyr gasskontrollør (Sertifikatutsteder). Kurset bygger på Forskrift 703 Utførelse av arbeid og Forskrift 704 Tiltaks- og grenseverdier.
Vi tilbyr gasskontrollør (Sertifikatutsteder) for bedrifter. Kurset bygger på Forskrift 703 Utførelse av arbeid og Forskrift 704 Tiltaks- og grenseverdier.
Vi tilbyr VR-slokkeøvelse. Alle som tar kurs i varmt arbeid via E-læring, får slokkeøvelse hos oss til redusert pris. Ordinærpris er 1690,-.
Vi tilbyr kurs i slokkeøvelse for bedrifter. Kurset er rettet mot arbeid i eksplosjonsfarlige og / eller helseskadelig atmosfærer.
The purpose of this course is to submit the understanding of well control techniques for surface and subsea BOP installations at driller level according to new International Association of Drilling Contractors (IADC) WellSharp standards..
To gain a basic knowledge of the most common well problems. Upon completion of this course, participants should be able to give an account of the production process of oil and gas.
To learn the various phases of a drilling operation. Upon completion of this course, participants should be able to describe the various phases of a drilling operation. They should be able to identify, state the position and give an account of how drilling equipment is used on a platform.
To gain a basic knowledge of production equipment and processing. Upon completion of this course, participants should be able to give an account of the production process of oil and gas.
To gain a basic knowledge of production equipment and processing. Apply the Column Targeting tool to improve energy utilization and efficiency. Use NQ Curves to optimize the feed location and number of stages. Improve distillation model stability and accuracy.
This introductory course provides the drilling personnel with basic understanding of well control. Progressing junior staff get a solid background and knowledge of why well control is essential, how well control is maintained, what the indicators are that well control might be lost, and more.
To submit the understanding of well control techniques for surface or subsea BOP installations at driller level according to International Well Control Forum standards.
To submit the understanding of well control techniques for surface or subsea BOP installations at supervisor level according to International Well Control Forum standards.
The course provides an understanding of well control techniques for surface or subsea BOP installations beyond standard supervisor level according to International Well Control Forum standards and IOGP476.