Gasskontrollør – gassmåling før entring og arbeid



Kursarrangør: Kiwa Kompetanse
Sted: Kiwa Kompetanse AS avd. Haugesund
          Rogaland, Karmøy
Kursadresse: Helganesveien 41, 4262 Avaldsnes (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Kl 09:45 - 16:00
Varighet: 5 dager
Pris: 15800

Vi har byttet ut tre dagers klasseromskurs med en e-læringspakke, det betyr at du kan ta kurset når det passer deg. Det perfekte alternativet til tradisjonelle tre-dagers kurs. Kun én dag med oppmøte for gjennomgang av praktiske øvelser.

Det er krav om utstedelser av entrings og arbeidstillatelser hjemlet i Arbeidstilsynets «Forskrift om utførelse av arbeid». Gassmålerkurset vil gi deg kompetanse til å verifisere gassfri atmosfære før arbeid i tanker, ved tanker eller rom og rørledninger der det kan forekomme brennbare eller helsefarlige gasser eller støv.

Kurset gir deg en grundig opplæring i nødvendige målinger før entring av tank eller lukkede rom. Du gjennomfører praktiske øvelser for å bli kjent med virkemåter og begrensninger på måleutstyr og sensorer, hvor du skal måle samt hva du skal tenke på under utførelse av gassmålinger. Du vil gjennomføre målinger på helsefarlige gasser og brennbare gasser i blanding med oksygen. Du vil også få forståelse for brann og eksplosjonsteori slik at du er klar over hvilke forhold som vil føre til uønskede hendelser.

Etter kurset skal deltakerne være i stand til å foreta trygg måling av brennbare og helsefarlige gasser, og verifisere gassfri atmosfære før entring- og arbeid i tanker og lukkede rom.

Gjennomføring av gassmålingskurs:
Teori og eksamen med flervalgsoppgaver gjennomføres på nett. De praktiske gassmålings- og entringsøvelsene gjennomføres i vårt fullskala øvingssenter i Haugesund. Vi legger opp til at de praktiske øvelsene gjennomføres i løpet av 1 dag slik at vi unngår overnatting for deltakerne. Dette gjør kurset både fleksibelt og kostnadsbesparende for både bedrifter og privatpersoner.

Alternativt kan dagen med praktiske øvelser på forespørsel arrangeres som bedriftsinternt opplæring eller som en åpen kursdag andre steder i landet.

Hele kurset (inkl. teori, eksamen og praktiske øvelser) må gjennomføres innenfor en periode på 6 måneder. Etter endt kurs vil du få tilsendt kompetansebevis.

Innhold i kurset:
Forskrifter og regelverk - krav til gassfri atmosfære og forholdsregler før entring og arbeid
Branntekniske, fysikalske og kjemiske egenskaper til aktuelle stoffer og stoffblandinger
Gassers fysikalske og kjemiske egenskaper
Tennkilder - statisk elektrisitet
Kjemisk helsefare og radioaktiv stråling (LRA) – grenseverdier for eksponering
Måling av oksygen, brannfarlige og kjemisk helsefarlige gasser samt radioaktiv stråling (LRA)
Vurdering av måleinstrumenter og ulike målesensorer
Klargjøring, bruk og vedlikehold av måleinstrumenter
Bruk av åndedrettsvern for entring
Lekkasjesøk – vurdering av måling og resultat
Risikovurdering av arbeidsatmosfæren før entring og arbeid
Utstedelse av arbeidstillatelse og entringstillatelse
Rengjørings/gassfriingsmetoder – kvalitet og sikkerhet
Isolering for entring og arbeid
Gassfriingsteori og praktisk øvelse

Gasskontrollør - Bedriftsinternt kurs
Vi tilbyr også gasskontrollørkurs og tilhørende repetisjonskurs som bedriftsintern opplæring hos kunder over hele landet. Kurset kan da tilpasses virksomhetens behov og holdes som et ordinært klasseromskurs der det kan legges til rette for praktiske øvelser på bedriftens eget anlegg.

Vis flere tilsvarende kurs: