I denne kategorien finner du alle typer offshore kurs som petroleum, olje og gass, borekurs, brønn og brønnteknikk, trykkurs og avfallshåndtering offshore. HMS kurs og sikkerhetskurs finner du under kategorien HMS ? Helse Miljø og Sikkerhet. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at alle sikkerhetskurs er samlet i kategorien HMS og førstehjelp. Det er også en egen kategori for sikkerhetskurs offshore.
Kurset bygger på Offshore Norges retningslinje 143 - anbefalte retningslinje for opplæring i arbeid på hydrokarbonførende systemer, håndbok i "Fittings og small bore tubing systemer", tidligere OLF-120.
Kurset kan gjerne arrangeres som et bedriftsinternt kurs, ute i bedriften eller på vårt kurssenter på Geilo. Passer ikke kursdatoene eller du ønsker tilbud om kurs i bedrift/kurssenter. "DROP-IN" etter avtale over GoogleMeet eller ved oppmøte på kontor på Fjellhamar eller på vårt kurssenter på Geilo
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk - Slanger, rør og fittings. Kurset er for deg som installerer og vedlikeholder slanger, rør og fittings i hydraulikksystemer i alle typer anlegg både off-shore og on-shore. kurset består av to selvstendige kurs: Slangepressing og Fittings and small bore tubing systemer.
Vi tilbyr grunnkurs i hydraulikk I. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt hydraulikklaboratorium. Kursdeltagerne deles inn i grupper og roterer i et system - veiledet av flere svært dyktige instruktører.
Vi tilbyr videregåendekurs i hydraulikk II. Hydraulikk II er en videreføring av Hydraulikk I. Deltagerne vil etter kurset ha bedre forståelse for mer komplekse hydraulikkskjemaer, mer omfattende systemforståelse, og en innføring i flere sammensatte komponenter.
Vi tilbyr videregåendekurs Hydraulikk III - Proporsjonalhydraulikk. Med grunnleggende hydraulikkompetanse fra Hydraulikk I og II eller tilsvarende, vil dette kurset gi deg en god innføring av komponenter og systemer med proporsjonalt hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk III - Vannkraftverk. Kurs i systemforståelse, feilsøking og drift av turbinregulatorer og damluker. Dette kurset tar for seg hydraulikken i et vannkraftverk med hovedvekt på turbinregulatorer og damluker.
Vi tilbyr kurs i Hydraulikk IV. Feilsøking, drift og vedlikehold av hydrauliske anlegg. Dette kurset tar sikte på å øke deltagernes evne til logisk feilsøking gjennom teoretisk kunnskap og praktiske øvelser på hydraulisk utstyr.
Vi tilbyr kurs i Kule- og rullelager I. 2/3 av alle lagerhavarier skyldes at disse behandles feil enten ved montering eller drift.
Vi tilbyr kurs i Oppretting av roterende utstyr. Kurset gir en grundig gjennomgang av prinsipper, forutsetninger, toleranser og metoder for et godt opprettingsresultat. En stor del av kurset er lagt opp med praktiske øvelser.
Vi tilbyr grunnkurs i PLS I. Dette kurset er for deg som skal lære om PLS og hvordan du kan drifte og overvåke styresystemer med PLS.
Vi tilbyr videregåendekurs i PLS II. Dette er et videregående kurs i PLS-programmering med fokus på avansert bruk av signaler og behandling av disse. På kurset lærer du om reguleringsteknikk og alarmhåndtering, datafangst og logging, samt feilsøking med PLS.
Vi tilbyr kurset Pumper og tetninger I. Feilsøking, drift, vedlikehold og operasjonsforståelse for operatører, prosessteknikere og mekanikere. Kurset går over 5 dager, og har ca 50/50 fordeling av teoretisk gjennomgang i klasserom og praktiske øvelser i vårt pumpelaboratorium.
På kurset lærer du om pumpesystemets terminologi, komponenter og fysikk samt begreper og prinsipper for om hvordan de enkelte elementene i pumpesystemet fungerer så vel som systemet i sin helhet. Det blir lagt vekt på å forstå forholdet og samspillet mellom komponentene som utgjør hele pumpesystemet
Vi tilbyr kurs sikkerhetsventiler - PSV/PRV. Kurset gir en innføring i behandling og virkemåte av de forskjellige typer sikkerhetsventiler.
Vi tilbyr kurs i Slangepressing. På kurset vil du lære å velge riktige slanger, slangetyper, koblinger og presse dette sammen til en komplett hydraulikkslange. Kurset kombinerer teori og praksis og avsluttes med en skriftlig prøve.
Vi tilbyr kurs i Systematisk tilstandskontroll av trykkluftbeholdere. Kurs for deg som skal utføre systematisk tilstandskontroll av trykkluftbeholdere.
Vi tilbyr kurset trykkluft I. Grunnleggende kurs for deg som skal drive daglig, ukentlig og månedlig ettersyn av trykkluftanlegg med kompressorer og tørkere.
Vi tilbyr kurset Ventilteknikk kurs NOG-143. Dette kurset en grunnleggende kompetanse basert på aktuelle ventiltyper og aktuatorer som er installert og nyttet i prosessanlegg både on- og offshore, og opplæringen følger NOG´s læreplan for kurs i ventilteknikk.
Vibrasjonsanalyse av roterende maskiner, hvordan lære seg maskinens språk? Kurset går over 5 dager med en blanding av teori og praktiske øvelser. Gjennom vibrasjonsanalysen kan man kontinuerlig observere et objekts aktuelle tilstand over tid.
Vi tilbyr gassmåling for kommuner. Gjennom et 2-dagers kurs ønsker vi å sette fokus på eksponering og beskyttelse for ansatte i vann/avløp og renovasjon. Erfaring viser at kunnskap om farer i arbeidsatmosfæren er nøkkelen til bevissthet og økt bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr gassmåling for kommuner for bedrifter. Gjennom et 2-dagers kurs ønsker vi å sette fokus på eksponering og beskyttelse for ansatte i vann/avløp og renovasjon. Erfaring viser at kunnskap om farer i arbeidsatmosfæren er nøkkelen til bevissthet og økt bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr kurs i gassmåling før entring for bedrifter. Hovedmålet med kurset er å skape gode holdninger, gi deltakerne god kjennskap til sikkerhetsrutiner og hindre at liv og helse går tapt.
Vi tilbyr gassmålingskurs for bedrifter. Kurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
Vi tilbyr kurs i pusteluft for HMS-rådgivere. Kurset fokuserer på hvordan HMS-rådgivere kan legge et godt grunnlag for å beskytte personell i utsatte arbeidsmiljøer. Hovedmålet med kurset er å skap gode holdninger og hindre at liv og helse går tapt.
Vi tilbyr kurs i pusteluft for HMS-rådgivere - bedriftsinternt. Kurset fokuserer på hvordan HMS-rådgivere kan legge et godt grunnlag for å beskytte personell i utsatte arbeidsmiljøer. Hovedmålet med kurset er å skap gode holdninger og hindre at liv og helse går tapt.
Vi tilbyr kurs i trykkluft som pusteluft for bedrifter. Hovedformålet med kurset er å skape gode holdninger til bruk av riktig verneutstyr, og forhindre at liv og helse går tapt.
Vi tilbyr kurs i vedlikehold og kalibrering av gassmålere. Kurset gir god, teknisk kunnskap om valgt gassmålingsinstrument. Deltakerne skal også kunne foreta årlig service på instrumentet.
Vi tilbyr vedlikehold og kalibrering av gassmålere for bedrifter. Kurset gir god, teknisk kunnskap om valgt gassmålingsinstrument. Deltakerne skal også kunne foreta årlig service på instrumentet.
Vi tilbyr webbasert gassmålingskurs. Kurset gir en introduksjon til farer i utsatte områder. Du lærer om reelle farer og de mest vanlige gassene. Kurset gir en innføring i hvordan du kan beskytte deg selv og andre ved bruk av riktig utstyr.
Vi tilbyr kurs i flensearbeid iht NS-EN 1591-4. Målet med opplæringstiltaket er å gi personell grunnleggende kunnskap om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr kurs i flensearbeid iht NS-EN 1591-4 for bedrifter. Målsettingen er å gi personell grunnleggende kunnskap om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr flensekurs resertifisering iht NS EN 1591-4. Målsettingen er å gi personell grunnleggende kunnskaper om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr flensekurs resertifisering iht NS EN 1591-4 for bedrifter. Målsettingen er å gi personell grunnleggende kunnskaper om forberedelse, planlegging, utførelse og dokumentering av arbeid med flensmontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr kurs i gasskontrollør (sertifikatutsteder). Våre kursholdere har lang erfaring fra fagfeltet og har avholdt kurs de siste de siste 25 årene. Kurset har i det siste blitt holdt for kompetansebedrifter i Norge og får meget god score hos kursdeltakerne.
Vi tilbyr kurs i gasskontrollør (sertifikatutsteder) for bedrifter. Våre kursholdere har lang erfaring fra fagfeltet og har avholdt kurs de siste de siste 25 årene. Kurset har i det siste blitt holdt for kompetansebedrifter i Norge og får meget god score hos kursdeltakerne.
Vi tilbyr repetisjonskurs i gasskontrollør (sertifikatutsteder). Våre kursholdere har lang erfaring fra fagfeltet og har avholdt kurs siste de siste 25 årene. Kurset har i det siste blitt holdt for kompetansebedrifter i Norge og får meget god score hos kursdeltakerne.
Vi tilbyr kurs i mekanisk momentnøkkel ihht retningslinje 1591-4. Kurset tar for seg for seg forberedelse, planlegging, HMS, utførelse og dokumentering av arbeid ved flensemontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks– og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr resertifisering i mekanisk momentnøkkel ihht NS-EN 1591-4. Kurset tar for seg for seg forberedelse, planlegging, HMS, utførelse og dokumentering av arbeid ved flensemontasje med boltetrekking av flenseforbindelser på høytrykks- og hydrokarbonførende prosessystemer.
Vi tilbyr kurs i Tube Fittings NOG 143. Alle som skal lede eller gjøre selvstendig arbeid (utførende fagperson) på tubing-systemer med tilhørende fittings skal ha gjennomgått godkjent opplæring og bestått interaktiv test via Trainingportal.
Vi tilbyr kurs i Tube Fittings NOG 143 for bedrifter. Alle som skal lede eller gjøre selvstendig arbeid (utførende fagperson) på tubing-systemer med tilhørende fittings skal ha gjennomgått godkjent opplæring og bestått interaktiv test via Trainingportal.
Vi tilbyr kurs i ventilteknikk ihht. NOG 143. Målsettingen med kurset er å gi personell grunnleggende kunnskaper om oppbygging, virkemåte, sikker operasjon og vedlikehold av ulike typer ventiler.
Vi tilbyr kurs i ventilteknikk ihht. NOG 143 for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi personell grunnleggende kunnskaper om oppbygging, virkemåte, sikker operasjon og vedlikehold av ulike typer ventiler.
Vi tilbyr kurs i F- gass fornyelse. Nå er krav om 5 års gyldighet på F-gass sertifikater innført. Er sertifikatet ditt fem år eller eldre, må du fornye det for å jobbe lovlig.
Vi tilbyr kurs i F- gass, Du må ha et gyldig F-gass sertifikat for å installere luft-til-luft-varmepumper og split luft-til-vann-varmepumper samt om du gjør inngrep i kuldekretsen i andre typer kulde- og varmepumpeanlegg.
Vi tilbyr hardloddekurs. Fra 1. juli 2022 må du dokumentere loddeferdigheter for å få f-gass-sertifikat også i kategori 2. Lær det du trenger på vårt hardloddekurs. For å få f-gass-sertifikat må du vise at du kan sveise eller lodde permanente, tette sammenføyninger i kulde- og varmepumpesystemer.
Kurs for de som drifter gassanlegg i industri og næringsbygg. Kurset gjennomføres som online kurs med online eksamen. Det er forskriftsmessig krav til serviceavtale med gassfirma på tross av bestått kurs.
Vi tilbyr kurs om drift av biogassanlegg. Kurset gir en innføring i regelverk og bransjens egne anbefalinger for bygging av gassanlegg. Kurset er utarbeidet basert på opplæringsplanen til Biogassutvalget i Energigass Norge. Kurst dekker myndighetskrav i forskrift og temaveiledning.
Lær deg hvordan du håndterer gass i bobil eller campingvogn på riktig og trygg måte.
Vi tilbyr nettkurs om gasskunnskap for selgere av gassutstyr. Kurset gir grunnleggende kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter og sikkerhetskrav slik at man kan gi sikre og gode råd til alle som ønsker å kjøpe gassutstyr.
Kurset gir grunnleggende kunnskap om ombygging av gassanlegg, regelverk og sikkerhetskrav og er obligatorisk for alle som skal sertifisere seg som gassteknikere eller faglige ledere. Kurset er også åpent for andre som ønsker en gassteknisk grunnopplæring.
Vi tilbyr kurs i prosjektering av gassanlegg. Etter å ha gjennomført kurset skal en ha tilstrekkelig kunnskaper om gassegenskaper, regelverk, komponenter, sikkerhetskrav og dimensjonering for prosjektering av anleggstype 2.
Vi tilbyr resertifisering gass. Kurset er på totalt 6 timer og gjennomføres som forelesning og teoretisk eksamen på slutten av dagen. Kurset er godkjent av Kiwa Teknologisk Institutt Sertifisering og Norsk Akkreditering.
Vi tilbyr tilsynskurs for gassanlegg. Målet for kurset er å gi kunnskap om fyringsanlegg for gass til dem som skal ha føre tilsyn med slike anlegg. Kurset retter seg mot feieren men passer også for andre som trenger å vite mer om hvilket regelverk og krav som stilles til bygging av gassanlegg.
Vi tilbyr tilsynskurs for gassanlegg om e-læring.Kommunen skal føre tilsyn med fyringsanlegg for gass. Kurset er for dem som skal føre tilsyn med slike anlegg. Det retter seg særlig mot feieren, men passer også for andre som trenger å vite mer om hvilket regelverk og krav som stilles.
Vi tilbyr et komprimert pakketilbud i fysikk 1, støtte i studieretningsfaget. Du kan velge klasseundervisning, privatundervisning eller online undervisning med e-white board. Kurset går gjennom pensumet til faget ihht. læreplanen.
Vi tilbyr vi et komprimert fysikk 2 kurs / støtte i studieretningsfaget. Kurset dekker pensum for faget i videregående skole og følger i fagplanen for fysikk 2. Deltakerne på kurset får god og tradisjonell klasseromsundervisning eller privatundervisning en kveld i uken frem mot eksamen.
Vi tilbyr kurs i matematikk der vi går gjennom pensum i både R1 og R2 og hensikten mot eksamen matematikk R2. Du får 1 time gratis undervisning før du velger oss. Grunnleggende 1T/2mx, overlapper med til R2 med god opplæring. NB! Du får beste opplæring.
Vi tilbyr kurs i matematikk R2 der vi går gjennom pensum ihh. til læreplanen. Du får 1 time gratis undervisning før du velger oss.
Vi tilbyr kurs i mekanikk på Høgskole nivå . Vi er skreddersydd til ditt nivå. Bøyespenninger Kraften som fundamentalt prinsipp i mekanikken. Kraftsystemer, opplagringssystemer, likevekt for krefter og momenter. Statisk bestemte konstruksjoner i planet, fagverk, leddkonstruksjoner.
Vi tilbyr gass- sikkerhet. Det er arbeidsgivers ansvar at det er foretatt nødvendig dokumentert opplæring ved bruk av gass.
Vi tilbyr kurs om driftsinspektør nivå 1 - NS-415 som onlinekurs med samlinger. Kurset passer for inspektører, seniorinspektører, inspeksjons-planleggere, QA/QC-personell, samt andre som jobber med driftsinspeksjon som har behov for dokumenterbar formell kompetanse som ´driftsinspektør nivå 1´.
Vi tilbyr onlinekurs som driftsinspektør NS-415 - nivå 1 BU. Kurset passer for inspektører, seniorinspektører, inspeksjonsplanleggere, QA/QC-personell, samt andre som jobber med driftsinspeksjon som har behov for dokumenterbar formell kompetanse som ´Driftsinspektør nivå 1´.
Vi tilbyr onlinekurs som driftsinspektør NS-415 - nivå 2 BU. Kurset passer for inspektører, seniorinspektører, inspeksjonsplanleggere, QA/QC-personell, samt andre som jobber med driftsinspeksjon som har behov for dokumenterbar formell kompetanse som ´Driftsinspektør nivå 2´.
PAUT nivå 1+2 kurset er for alle som har bruk for kjennskap til PAUT teoretisk og praktisk, samt metodens anvendelsesområder.