Her finner du kurs og opplevelser for deg som trenger fart og spenning. Vanskelighetsgraden trenger ikke være så høy. Men du må gjerne tåle litt vann i fjeset eller luft i håret. De mest vanlige formene for ekstremsport er dykking, fallskjermhopping, hangliding, paintball og klatring. Men ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker andre slags kurstilbud innen ekstremsport.
Bodø er det naturlige startsted for brevandring på Svartisen. En guidet tur på Svartisen er et eventyr som alle kan være med på. Utstyrt med tau, isøks og stegjern tar vi deg med på blåisen.
Vikgrotta er en sportslig, vakker og litt krevende grotte som passer for deg som liker utfordringer. Her går vi i vakre marmorganger, jettegryter og forbi et flott fossefall. Du må tåle noen trange passasjer. Vikgrotta er for små grupper med eventyrlyst.
Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. Mindre kjent enn Stetind og bare 613 meter høyt. Luftig klatring må til for å nå toppen. Bli med på en guidet tur til Hamarøyskaftet og la deg overraske over hvor morsom denne turen er!
Kuglhorn er en outsider og nabo til mer kjente Stetind. Turen til Kuglhorn via østryggen har svært eksponert og luftig klatring. Du klatrer ikke denne turen med høydeskrekk. På anmarsjen opp går vi over Verdenssvaet: et 2 km langt gulv av granitt og en opplevelse i seg selv.
Vi tilbyr Advanced Open Water (videregående) kurs. Hvis du ønsker å lære deg mer om dykking, så kan vi anbefale et videregående kurs som lærer deg mer om dykking ved å dykke. På Advanced Open Water Course dykker vi "dypere" i opplevelser.
Vi tilbyr kurs i Advanced Recreational Trimix. Advanced Recreational Trimix, erstatter det tidligere kurset advanced Nitrox og er det mest avanserte sportsdykkerkurset til IANTD.
Vi tilbyr kurs i Assistant Instructor kurs (ass. instruktør). Her starter mulighetene dine som dykkerinstruktør. Som assisterende instruktør kan du hjelpe til med opplæring av grunnkurs.
Hvis Blenderkurs tas i sammenhent med advanced rec trimixkurset koster dette kr 1590,- + gass. itrox).
Vi tilbyr kurs i Boat Diver (båtdykker). På dette kurset lærer du å utvikle dine kunnskaper om dykking fra båt, riktig båtskikk, mannskap, basis båtterminologi, regler, lover og bestemmelser.
Vi tilbyr Deep Diver (dypere dykking) kurs. På dypdykker-kurset får du sansynligvis opplevd hva "dybderus" er.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. På et UV-scooter kurs lærer man om bruken av motorisert fremdrift under vann.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. Hvis du går i tanker om å kunne være i stand til å lede dykkeraktiviteter, samt tjene penger på dykking er Divemaster Course veien å gå.
Vi tilbyr kurs i Enriched Air (nitrox). På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.
Vi tilbyr førstehjelpskurs - Emergency First Response (EFR) kurs. På et emergency first response (EFR) kurs lærer man om primær og sekundær førstehjelp. Primær førstehjelp (CPR) trener oss i øyeblikkelig og livstruende situasjoner som kan oppstå i flere sammenhenger (hjertestans, etc.).
Vi tilbyr Open Water Diver kurs. Hvis du ønsker å lære deg dykking, så er det første skrittet å ta et grunnkurs (Open Water Diver kurs). I løpet av noen dager kan du få nyte en verden under havet.
Vi tilbyr Rescue Diver (redningsdykkerkurs). Hvis du ønsker å bli en sikrere dykker for de du dykker sammen med, samt bli trent på hvordan du hånterer ulykker og situasjoner som kan oppstå i og utenfor vannet, så anbefaler vi vidregående kurs som Rescue Diver.
Vi tilbyr Wreck Diver (vrakdykker) kurs. På et vrakdykker kurs lærer man om farer og planlegging ved dykking på vrak.
Ynskjer du å oppleve ein meir utfordrande bretur bør du bli med på ein lengre tur i blåisen på Nigardsbreen. I små grupper på maks. 6 personar får du prøve meir krevjande blåisvandring og klatring med 2 øksar i ein isvegg på topptau.
På blåisturen kan du oppleve og utforske dei finaste formasjonar og fargar i den nedre delen av bretunga på Nigardsbreen. Det er ikkje ein hard eller kondisjonskrevjande tur sjølv om ein går noko lenger opp i brefallet enn på den kortare blåisturen.
Vi tilbyr ein lettare og kortare men opplevingsrik blåistur mellom bresprekkar og istårn på Nigardsbreen i Jostedalen og som gjev deg kjensla av å vere midt inne i eit mystisk islandskap. Frå 2017 er også tilgjenge til utstillingane på Breheimsenteret inkludert i prisen (gjeld ikkje for grupper).
Vi tilbyr kort blåistur for familiar med spreke barn. Har du spreke, naturglade ungar i familien og tenkjer at den vanlege blåis-familieturen på Nigardsbreen er litt for kort og for lite utfordrande? Er svaret ja, då er spesialtur for born det rette valet.
Vi tilbyr brekurs på Nigardsbreen og Jostedalsbreen. På kurset blir ein og kjend med fleire opp- og nedgangar på Jostedalsbreen, m.a. går me opp heile brefallet på Tuftebreen alt. Fåbergstølsbreen i Jostedalen. I tillegg blir ein også godt kjent med Nigardsbreen.
Mini-brekurs 1 - “blåispensumet” av eit vekesbrekurs. Kurset blir arrangert på førespurnad.
Vi tilbyr NF-Metodekurs bre 1. Deltakarane skal bli medvitne om kor viktig sikre vegval på bre og i alpint terreng er, og gjerast godt kjende med metodesett og tankegang for sikring og redning på bre, i snøbakkar og utsett terreng (ikkje klatreterreng).
Klatring som aktivitet er perfekt for barn i utvikling! Fokuset på barneklatring er å skape klatreglede og gode utfordringer uten krav til forkunnskaper. Barna får prøve autobelay-klatring og buldring, bli kjent med utstyr og grunnleggende klatreteknikk.
Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer! Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer.
Vi går igjennom grunnleggende klatreteknikker, øver på bevegelser og jobber med høydemestring. Buldring er klatring på lavere vegger, med tjukkasmadrasser som sikkerhet. Ved Klatring i klatrevegger bruker vi autobelay(automatsikring) som sikring,
Introduksjon til klatring og buldring i Moss. Intro til klatring og buldrin er vårt tilbud til deg som er nybegynner eller nysgjerrig på klatresporten! Her lærer du det grunnleggende du trenger for å ha gode klatreøkter på klatresenteret.
Vi tilbyr bursdag med klatring for barna! Har du barn som er glad i å klatre? Høyt Under Taket arrangerer barnebursdager for barn i alle aldre! Hos oss ligger alt til rette for en skikkelig aktiv og sosial bursdag på klatresenteret.
Klatreskolen er et tilbud til ungdom som er kjent med klatring og som ønsker å trene både buldring, tauklatring og lære grunnleggende/avansert klatreteknikk.
Skal dere ha en bli kjent-tur, eller kanskje bare finne på noe sosialt med klassen? Ta med klassen på en uforglemmelig opplevelse hos Høyt Under Taket! Få en innføring i klatring, lær noen tips og triks til hvordan man kommer i gang.
På ledkurs lærer du å klatre og sikre trygt på led. Kursinnhold: sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Kurset krever fullført topptaukurs. Etter kurset kan du gå opp til brattkortprøven.
Topptaukurs gjør deg i stand til å sikre på topptau innendørs. På kurset lærer man sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Etter kurset kan du gå opp til topptaukortprøven.
Ungdomsklatring er for både nybegynnere og de litt mer erfarne der mestring, klatring og gode klatreopplevelser står i fokus. Våre instruktører vil finne varierte og gode utfordringer som passer den enkeltes nivå.
Dette er kurset for deg som ønsker å gå videre og lære mer om forskjellige emner innen dykking. Samt å du vil få mer erfaring og trening. Kurset er lagt opp som et praktisk kurs, hvor største delen av kurset blir gjennomført ute på dykkerplassene på land eller i båten.
Nitrox er kurset for deg som ønsker å kunne få lengre dykketid på bunnen og øke sikkerhetsmarginen på dykketabellen på en enkel måte.
Vi holder forskjellige dykkerkurs på forespørsel.
Dette kurset er 3 delt. Teori, basseng- / og sjø-trening. Hvor teoridelen vil gå på sentret på kveldstid. Basseng-treningen vil bli gjennomført i et svømme-basseng i nærheten og den praktiske delen vil foregå i sjøen.
Rescue kurset er for deg som ønsker å lære mer om hvordan du kan forebygge og håndtere problemer som kan oppstå under dykking.
Vi tilbyr kurs i alpin skiferdsel. Målet med kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte og lære teknikker og metoder for å ferdes sikkert på bre med ski under topptur.
Vi tilbyr alpintkurs. Målet med dette kurset er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer med sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen. Her vil du danne grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre-snø-is-fjell.
Vi tilbyr brekurs for klatrere. Målsettingen med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte i tomannslag på bre.
Vi tilbyr brekurs for nybegynnere. Målet med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte.
Vi tilbyr brekurs for skikjørere. Målet med dette kurset er å gi deltagerne teoretiske og praktiske kunnskaper som trengs for at de selv skal kunne planlegge breturer og gjennomføre dem på en trygg måte og lære teknikker og metoder for å ferdes sikkert på bre med ski under topptur.
Vi tilbyr fjellsportkurs. Målet med fjellsportkurs er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer. Det vil si sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen. Her vil du danne grunnlag for helhetstenkning rundt høyfjellsaktivitet når det gjelder bre-snø-is-fjell.
Vi tilbyr fjellsportkurs for bedrifter. Målet med fjellsportkurs er å gi deltagerne grunnlag for å gjøre egne alpine turer. Det vil si sikker ferdsel over bre og kunne klatre og sikre seg underveis mot toppen.
Vi tilbyr introduksjonskurs til innendørsklatring. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i sikker klatring på topptau innendørs. Instruktør vurderer de enkelte deltagerne om de er kvalifisert til å få brattkort på bakgrunn av ferdigheter knyttet til sikkerhet.
Vi tilbyr introduksjonskurs til innendørsklatring for bedrifter. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i sikker klatring på topptau innendørs. Instruktør vurderer de enkelte deltagerne om de er kvalifisert til å få brattkort på bakgrunn av ferdigheter knyttet til sikkerhet.
Vi tilbyr introduksjonskurs til isklatring. Dette kurset er for deg som har lyst til å prøve deg på isklatring, tilbyr vi et minikurs på en dag. Du blir kjent med utstyr og får klatret på topptau i spennende fosser og is i Osloområdet. Vi er godkjent som kursarrangør av Norsk Fjellsportforum (NF)
Vi tilbyr introduksjonskurs til isklatring for bedrifter. Målsetningen er å gi en innføring i grunnleggende bevegelsesteknikk med økser og stegjern og gi en innføring i sikringsteknikker på fosseis. All klatring vil foregå godt sikret på topptau under kyndig veiledning av klatreinstruktør.
Vi tilbyr introduksjonskurs til klippeklatring der deltagerne får en smakebit av klippeklatring. Kursdagen vil i all hovedsak bestå av en praktisk dag ute, men det vil også bli gjennomgått noe teori ute. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i klatring på lavlandsklipper.
Vi tilbyr bedriftsinternt introduksjonskurs til klippeklatring der deltagerne får en smakebit av klippeklatring. Kursdagen vil i all hovedsak bestå av en praktisk dag ute, men det vil også bli gjennomgått noe teori ute. Målsetningen med kurset er å gi en innføring i klatring på lavlandsklipper.
Vi tilbyr kameratredningskurs. Målsettingen er at du lære metoder og teknikker for å redde din taulagskamerat ut av vanskelige situasjoner. Kursdagene vil i all hovedsak bestå i praktiske dager ute, og teorien vil også bli gjennomgått ute.
Vi tilbyr klatrekurs - fra inne til ute. Dette er et omfattende kurs for deltagere som har erfaring fra innendørs klatring og gjør deg i stand til å greie deg på klatrefelt etter kurset.
Vi tilbyr klatrekurs - fra inne til ute for bedrifter. Dette er et omfattende kurs for deltagere som har erfaring fra innendørs klatring og gjør deg i stand til å greie deg på klatrefelt etter kurset.
Vi tilbyr et omfattende nybegynnerkurs som gjør deg i stand til å greie deg på lavlandsklipper etter kurset. Etter kurset skal deltagerne kunne klatre trygt på boltede felt, topptau og led, i tillegg ha en best mulig forståelse for å kunne legge naturlige topptaufester.
Vi tilbyr nybegynnerkurs for bedrifter som gjør deg i stand til å greie deg på lavlandsklipper etter kurset. Etter kurset skal deltagerne kunne klatre trygt på boltede felt, topptau og led, i tillegg ha en best mulig forståelse for å kunne legge naturlige topptaufester.
NF Isklatreinstruktørkurs er en videreutdanning for godkjente klatreinstruktører som ønsker å utvide sitt arbeidsområde til også å innbefatte isklatring i fosseis.
NF Metodekurs Bre er første steg på veien til å bli breinstruktør. Deltakerne skal bevisstgjøres om viktigheten av sikkert veivalg på bre og i alpint terreng, og gjøres godt kjent med metodesett og tankegang for sikring og redning på bre, i snøbakker og utsatt terreng (dog ikke klatreterreng).
NF Metodekurs klatring er første steg på veien til å bli klatreinstruktør lavland og klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en grundig gjennomgang av metoder for flertaulengders naturlig sikret klatring og kameratredning.
NF Veilederkurs bre er siste steg på veien til å bli breinstruktør. Etter kurset skal deltakerne være forberedt på rollen som breinstruktør og bevisst det ansvaret som følger med. Kurset skal gi grunnlag for å vurdere hvordan ulike tema på brekurs og -føring bør formidles.
NF Veilederkurs klatring, høyfjell er siste steg på veien til å bli klatreinstruktør høyfjell. Kurset gir en gjennomgang av metoder for veiledning i naturlig sikret klatring. Deltakerne skal gis en endelig vurdering av om de er egnet i rollen som klatreinstruktør.
Vi tilbyr nybegynnerkurs i isklatring. Målsettingen med kurset er å gjøre deltageren i stand til å klatre enkle isklatreruter. Du lærer bevegelsteknikk på is, plassering av isskruer, rigging av topptautau, taulagsrutiner for klatring på is over flere taulengder mm.
Vi tilbyr opplevelse i isklatring. Målsettingen for kurset er å ha en trygg og fin dag med isklatring sammen med våre isklatre-instruktører. Du vil blant annet prøve isklatring på topptau, rappellering i tillegg til andre spennende elementer om isklatring.
Vi tilbyr opplevelse i klatreveggen. Målsettingen for kurset er å ha en trygg og fin opplevelse i klatreveggen og få en smakebit av de gode opplevelsene i klatreveggen. Du vil oppleve klatring på topptau, en liten klatretur og rappellering.
Vi tilbyr kurs i rappellering for grupper og bedrifter. Målsettingen for opplevelsen er å få en trygg og fin opplevelse sammen med våre klatreinstruktører. Det er en fin personlig utfordring og mange opplever at de tøyer sine egne grenser.
Vi tilbyr opplevelse i seiling og klatring i Oslofjorden for bedrifter, utdrikningslag, bursdager etc. Under seiling og klatring får du være med på seiling i en Colin Archer skute til en sjøvegg der dere får innføring i klatring av våre klatreinstruktører.
Vi tilbyr tandemhopp i fallskjerm over hele Østlandet og lander der selskapet er eller der du ønsker for bursdagsfeiringer, utdrikningslag, kick-off eller lignende. Bli med vår erfarne tandempilot på en opplevelse du sent vil glemme. Vi stiller også med kameramann som foreviger hoppet.
Vi tilbyr videregående brekurs. Målet med dette kurset er å gi deltagerne enda mer kunnskap om vandring og klatring i blåis og på snødekket bre. I løpet av en innholdsrik langhelg frisker vi opp basiskunnskapen og jobber videre med mer avanserte temaer innen bre-redning og brevandring.
Vi tilbyr videregående klatrekurs som viderefører klatrekunnskapene dine og gjøre deg i stand til å lede naturlige sikrede klatreruter. Deltageren skal bli sikker på å legge egne sikringer, standplasser, lede naturlige ruter være innom grunnleggende elementer innen kameratredning.
Vi tilbyr villmarksopplevelse i Østmarka for bedrifter der hovedingrediensene er kanopadling, spenstige aktiviteter (zipline fra øy til fastland, rappellering, klatring mm.), villmarksmiddag og overnatting i lavvo. Opplegget kan tilpasses i varighet, aktiviteter og overnattingsform.
Vi tilbyr villmarksopplevelse i Østmarka for grupper, utdrikningslag, vennegjenger, bursdager etc. Målsettingen for opplevelsen er trygge og opplevelsesrike dager sammen, veiledet av våre instruktører. Under disse turene vil dere bli bedre kjent og knytter nye bånd.
Vi tilbyr vinterklatrekurs. Målet med kurset er å gjøre deltakerne kompetente til å kunne ta seg fram på klatreturer i variert vinterterreng. Dette er et kurs der vi går inn på mange av elementene som er nødvendig for å klatre trygt på vinteren.
På advancedkurset vil du oppleve spennende og variert dykking. Du vil lære ferdigheter og kunnskaper som vil forbedre deg som dykker i ulike miljøer for eksempel i strøm eller på vrak. Advanced kurset er en fin anledning til å utvikle videre det du lærte på grunnkurset.
Vi tilbyr dykkekurs - Digital undervannsfoto. Vil du lære å ta bedre bilder under vann? Da er dette kurset for deg!
PADI Divemaster kurs eller Dykkeleder kurs som det også kalles i Norge er døråpneren for et helt nytt syn på dykking. Kurset er også inngangen til å begynne å jobbe med hobbyen din.
Se nøyere for å se mer på ditt neste dykk. Se etter de små monstrene, de fargerike nakensneglene, anemonene, påfuglmarken osv osv…. Du lærer ikke bare hva en fisk er, men også hvordan de samspiller med hverandre i sitt leveområde.
Vi tilbyr Master Scuba Diver. Master Scuba Diver er den høyeste ikke proffesjonelle sertifisering å oppnå i PADI systemet. Sertifikatet er en attest til din lidenskap for dykking og ditt valg av å søke mer utdanning etter grunnkurs.
Vi tilbyr kurs i nattdykking. Når solen går ned, monterer du opp utstyret ditt, setter masken i ansiktet og putter ventilen i munnen. Du tar et dypt pust og vipper deg ut av båten – ned i undervannsnatten.
PADI Nitrox kurs er det mest populære emnekurset på verdensbasis. Med Nitrox har du muligheten til å forlenge ikke dekompresjonstiden din og dermed være lenger nede. Dette ser man at er spesiellt gunstig fra 20 m og nedover.
Kjenner du på lysten til å utforske litt dypere? Du kan få muligheten til å se hele vraket du har dykket på tidligere eller kanskje se hva som finnes på en kjent og kjær dykkeplass, bare enda litt dypere.
Hva er nøytral oppdrift? Dykkere liker å være nøytrale, slik at de verken synker eller flyter. Det kan være litt vanskelig. Dykkere som har mestret det høyeste nivået innen oppdrift skiller seg ut fra mengden.
Har du noen gang drømt om hvordan det er å puste undervann? Hvis du har lyst å finne ut hvordan det føles, men du føler deg ikke helt klar til å ta et helt kurs er et Prøvedykk en fantastisk måte å komme igang på. Den gøye delen.
Mange tar dykkersertifikat i varmere strøk. Det betyr ikke at dykkingen er over samtidig som ferien. Kom innom å bli med på et tørrdraktskurs. Beste dykkingen kan være så nært som rett utenfor stuevinduet ditt.
NYHET !! Vi starter opp med Fridykkerkurs Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.
Har du alltid hatt lyst til å lære å dykke, oppleve nye eventyr eller bare oppdage den fantastiske undervannsverden så er det her det hele starter. PADI Open Water Diver kurset er verdens mest populære dykkerkurs, det har introdusert millioner av mennesker til en eventyrlysten dykkelivsstil.
Hittil har utdanningen konsentrert seg om dine dykkeferdigheter. På dette kurset utvider vi dine dykkeferdigheter til også å omfatte andre dykkere, og du lærer blant annet hvordan du kan bli en sikrere dykker, i tillegg til å kunne forutse og forebygge dykkerulykker hos andre.
Rebreathere var en gang ansett for å være noe bare de mest dedikerte tekniske dykkere brukte for å nå et bestemt mål. Sånn er det ikke lenger! Nyere rebreathere er lettere og mer brukervennlig enn noen gang og med sin lette egenvekt og store rekkevidde er de også begynt å bli riktig så reisevennlig.
Tekniskdykking regnes for å være dykkinens ekstremsport og tar erfarne og kvalifiserte dykkere dypere enn den generelle grensen for sportsdykking. Mange av kjennetegnene på tekniske dykkere er at de har betydelig mer trening og tyngre utstyr enn hva man normalt ser på en sportsdykker.