I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Ved revisjonen av ADK1 læreplanen i 2008 ble det lagt inn en gyldighetsperiode for ADK1 sertifikatet av Rådet for opplæringsordning ADK1-kompetanse. Denne gyldighetsperioden ble satt til 6 år. Gyldighetsperioden er rullerende, dvs. de gjelder i 6 år fra utstedelsesdatoen.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1. Kurset gjennomføres som teorikurs med praktiske eksempler. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 - manuell trafikkdirigering. Fra 1.april 2007 er det i henhold til Statens Vegvesens Håndbok 051, Arbeidsvarsling, krav om at alle som utfører arbeid på vei minimum skal ha gjennomgått Kurs 1, Arbeid på vei.
Du må dokumentere loddeferdigheter for å få f-gass-sertifikat. Lær det du trenger på vårt hardloddekurs.
Vi tilbyr kurs om belysning og universell utforming - online. Dette kurset vil inspirere deg til å utforme gode inkluderende lysmiljøer som er bra for alle. Det åpner også for muligheten til å begrunne avvik fra gjeldende standarder innenfor rammen av lov og forskrift.
Lyskultur arrangerer kurs i samarbeid med Grønn Byggallianse. BREEAM-NOR-manualen stiller krav til dagslys, utsyn, blendingskontroll, måling av energiforbruket, lysforurensning, høyfrekvent belysning, interne og eksterne lysnivåer og lyssoner og -styring.
Vi tilbyr kurs i dagslys og dagslysberegning i DIALux evo online. Kurset vil gi gode råd og veiledning for hvordan planlegging og prosjektering av godt dagslys kan gjennomføres.
Vi tilbyr grunnkurs i lys og belysning online. Dette kurset gir deg en samlet oversikt over visuelle og lystekniske begreper innen lys og belysning. Kurset bygger på Lyskulturs publikasjon 1 A Lysboken, Lyskulturs mest omfattende publikasjon hittil.
På dette halvdagskurset lærer du om hvordan du kan lage gode rom ved hjelp av belysning. Du får en innføring i belysningsteknikk, interiørarkitektur og design. Sammen ser vi på kriterier for valg av belysning, armaturer, lyskilder,styringer og forskrifter. Du får praktiske øvinger underveis.
Dette kurset omfatter løsninger etter tradisjonelle elektriske nødlyssystemer, samt SWGS-systemer og etterlysende. Kurset dekker både preaksepterte og alternative løsninger. Dette er ett av våre mest populære kurs!
Vi tilbyr kurs i lysberegning DIALux evo 13 - for viderekomne online. Lær deg det populære verktøyets mer avanserte egenskaper, slik at du kan foreta mer kompliserte lysberegninger og prosjekteringer, samt dokumentere disse.
Vi tilbyr kurs i lysstyring online. Bli rustet til å prosjektere lysstyring. Her får du grunnleggende forståelse for lysstyring og reelle problemstillinger knyttet til dagens krav for teknologi og energieffektivitet.
Vi tilbyr online kurs om prosjektering av innendørsbelysning - online. Kurset vil gi deg som kursdeltaker en praktisk innføring i hvordan planlegge innendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere
Vi tilbyr kurs om prosjektering av utendørsbelysning online. Kurset vil gi deg en praktisk innføring hvordan du kan planlegge utendørsbelysning i henhold til lover, standarder og Lyskulturs veiledere. E
Vi tilbyr innføringskurs i ADK1. Dette er et 2-dagers kurs for deg som ønsker en innføring i hva ADK går ut på. Vi går igjennom alle 14 delmålene i kortversjon, som er det samme som de ordinære ADK kursene våre.
I henhold til NORVARs VA - Norm skal minst en person i grøftelaget dokumentere ADK Sertifikat. Kravet gjelder både ansvarlig for grøfta og for rørlegging. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne en opplæring som kvalifiserer til lederansvar i grøft basert på krav i ADK-ordningen.
ADK1 sertifisering gir nødvendig kompetanse til praktisk utførelse av VA-ledningsanlegg, i samsvar med de krav som lover, forskrifter, normer og standarder stiller til et moderne ledningsanlegg.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som nettkurs. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som nettkurs. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 for bedrifter. Skal du utføre manuell trafikkdirigering på riks-/ fylkes- eller kommunal veg, må du ha Arbeidsvarsling kurs 3. Ta kurs hos Norges ledende landsdekkende leverandør. Vi følger opp og passer på at ditt sertifikat er gyldig, da varigheten er 5 år.
Vi tilbyr kurs i asbest rørsanering utvendig for bedrifter. Vårt rørsaneringskurs er for de som kun har behov for opplæring av asbestsementrør i vann-og avløpsnettet, og ikke full sertifisering.
Vi tilbyr kurs i Asbest Sanering - utvendig, innvendig, rør og oppdatering for bedrifter. Arbeid med asbest krever godkjent opplæring før arbeidet starter. Det er arbeidsgivers ansvar at alle som deltar i arbeid med asbest har dokumentert kompetanse.
Vi tilbyr kurs i Asbest Sanering - utvendig, innvendig, rør og oppdatering som nettundervisning. Arbeid med asbest krever godkjent opplæring før arbeidet starter. Det er arbeidsgivers ansvar at alle som deltar i arbeid med asbest har dokumentert kompetanse.
Vi holder branntettingskurs som nettundervisning. Målgruppe er deg som jobber i bygg og anleggsbransjen.
Vi tilbyr FSE Høyspenningskurs. Et kurs i FSE høyspenning vil fokusere gjennomgående på egne holdninger til sikkerhet og den enkelte arbeiders ansvar for å følge det gjeldende regelverk til enhver tid.
Hos oss kan du som bedriftsleder lære mer om viktigheten av HMS for din bransje og arbeidsplass. For mange bransjer er HMS svært viktig, og vi ønsker å lære deg mer om hvordan du som leder kan forebygge arbeidsuhell, men også øke trivsel og miljøet på en arbeidsplass.
På dette kurset vil du oppleve erfarne kursleder som på pedagogisk vis deler sin kunnskap om blant annet verneutstyr, sikkerhetsfilosofi og andre temaer relatert til sikkerhet. Det er pålagt av myndighetene at alle som jobber ved et lavspenningsanlegg skal ha et slikt FSE Lavspenning kurs hvert år.
Vi tilbyr kurs om plan- og bygningsloven - innføring i byggereglene TEK17. Hensikten med kurset er å gi deltakerne en grov oversikt over plan- og bygningsloven, med særlig vekt på de forskrifter (TEK, SAK OG DOK) man må kjenne til ved søknad og gjennomføring av tiltak og dokumentasjon ifm byggesak.
Vi tilbyr bedriftskurs om plan og bygningsloven innføring i byggereglene TEK17. Målet med kurset er å gi deltakerne en grov oversikt over plan og bygningsloven, med særlig vekt på de forskrifter (TEK, SAK OG DOK) man må kjenne til ved søknad og gjennomføring av tiltak og dokumentasjon ifm byggesak.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter på engelsk. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs 2 - 9 meter og over 9 meter - teori. Arbeidsgiver skal sørge for at arbeidstaker får opplæring på systemstillaser med øverste stillasgulv fra 2 / 5 meter og inntil 5 / 9 meter i standardoppstilling etter leverandørens monteringsanvisning.
Vi tilbyr stillaskurs over 9 meter med teori. Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, kapittel 17. §17 - 4. Krav til opplæring, demontering, endring og kontroll av stillas med øverste stillasgulv fra ni meter.
Vi tilbyr stillaskurs med teori og praksis for bedrifter. Målsettingen med kurset skal gi deltakerne innsikt og kunnskap om bygging, utvidelse, endring og nedtakning av alle stillastyper som omhandles av forskriften.
Vi tilbyr kurs i Asbest - grunnkurs. Et kurs for arbeidstakere som i jobbsammenheng risikerer å møte på materialer som inneholder asbest. Formålet er å styrke den generelle kunnskapen om asbest for både profesjonelle og privatpersoner.
Vi tilbyr nettkurs fallsikring. Hvordan kan man jobbe trygt i høyden og unngå fallskader? Ifølge Arbeidstilsynet er fall en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på arbeidsplasser.
Arbeid i høyder over 1 meter er lovpålagt å planlegge, mens i arbeid over 2 meter må de ansatte være sikret mot fall, helst i form av kollektiv sikring som f.eks. rekkverk. Når dette ikke er mulig må personlig fallsikringsutstyr benyttes, men da må også opplæring være gjennomført.
Vi tilbyr kurs i Arbeid i høyden / Fallsikring / Stillasbruker. Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette. Alle kurs kan gjennomføres på norsk og engelsk. Ønskes kurs på f.eks. polsk, så må dette forhåndsavtales.
Norske myndigheter krever at arbeidstakere som skal benytte fallsikringsutstyr i sitt arbeid har fått opplæring i bruken av dette («Forskrift om organisering, ledelse og medvirkning» Kap. 8 § 8-1 Gjennomgående krav til opplæring).
Det er av avgjørende betydning å kunne tilby øyeblikkelig assistanse når noen opplever akutt sykdom eller blir rammet av en ulykke. Rask respons kan bokstavelig talt redde liv.
Kurset gir en introduksjon til HMS-prinsippene for nyansatte. Dette HMS-kurset er rettet spesielt mot bygg og anlegg. I kurset får du en bedre forståelse for sammenhengen mellom HMS-arbeid og SHA-planer.
Nettkurset gir deg også innsikt i kartlegging, risikovurdering, utarbeidelse av plan og tiltak på arbeidsplassen ved montasje av modulbygg, og ser på de ulike sikkerhetsutfordringene knyttet til din bransje. Dette kurset gir essensielt HMS opplæring for de som er involvert i bygg av modulbygg.
Nettbasert kurs i HMS for renholdsoperatører. Dette kurset gir dokumentert opplæring i samsvar med Arbeidstilsynets krav. Arbeidstilsynet krever at arbeidsgivere sørger for at alle ansatte får opplæring og informasjon om sikker håndtering av rengjøringskjemikalier.
Dette er et informasjonskurs/kjennskapskurs om asbest. Kurset er en introduksjon for personer som ønsker å lære mer om asbest og farene knyttet til materialet, og tilfredsstiller kravene til dokumentert kompetanse i forhold til arbeidsmiljølovens paragraf 3-2.
Innføring i HMS er et innføringskurs i HMS-reglene. I nettkurset lærer man om reglene som gjelder for arbeid med systematisk helse, miljø og sikkerhet i norske virksomheter. Nettkurset inneholder også nyttig informasjon om hva man skal gjøre i en nødssituasjon.
FSE for instruert personell tilfredstiller kravene i FSE Forskriften (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg). I denne forskriften stilles det krav til nødvendig opplæring av personell som arbeider og drifter elektriske anlegg.
Nettbasert kurs i sikker bruk og håndering av diisocyanater. Dette kurset gir dokumentert opplæring i samsvar med myndighetenes krav.
Brukerkurs stillas gir dokumentert opplæring i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-5. Denne bestemmelsen sier at alle som bruker stillas skal ha fått opplæring i bruk.
Stillaskurs 2-5 m er i henhold til kravene i forskrift om utførelse av arbeid § 17-2. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over 2 m plattformhøyde må dokumentere teoretisk og praktisk opplæring.
Stillasmontørkurs over 9 m dekker de teoretiske kravene som stilles til stillasmontører, i henhold til forskrift om utførelse av arbeid § 17-4 og NS9700-1:2016.
Vårt nettbaserte støy på arbeidsplassen?kurs gir dokumentert teoretisk opplæring i henhold til Arbeidstilsynets krav. Støy er et vanlig fenomen i alles liv. Vi utsettes for den hver eneste dag, uten å være klar over hvor skadelig den kan være.
Vi tilbyr kurs i varm arbeider. Med varme arbeider forstås arbeider hvor det benyttes maskiner og utstyr som genererer gnister og varme som kan føre til brann. Alle kurs kan gjennomføres på norsk og engelsk. Ønsker dere kurs på f.eks. polsk, så må dette forhåndsavtales.
Vi tilbyr nettkurs i varme arbeider på mange språk. Kurs i varme arbeider til alle som utfører varme arbeider der forsikringsselskapene stiller krav om sertifisering.
Fra 1. januar 2024 må også alle virksomheter med 5 til 9 ansatte ha et verneombud. Tidligere var kravet minimum 10 ansatte. Tilpass kursplanen i ditt eget tempo. Våre interaktive moduler, praktiske oppgaver og ressursrike materialer vil sikre at du får en grundig forståelse av verneombudets rolle og
Vi tilbyr stillas brukerkurs. Opplæringen gir deltakerne god innsikt i prinsippene rundt konstruksjon, virkemåte, vedlikehold og bruk av stillas slik at ulykker kan unngås. Grunnleggende fallsikring tas med som en del av dette kurset.
Vi tilbyr stillas byggerkurs, 2-5 meter. Kurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer stillas, montering/demontering, lover og forskrifter, beregninger osv. Dette kurset er tilgjengelig på norsk, engelsk og polsk.
Vi tilbyr stillas byggerkurs, 5-9 meter. Kurset gir innsikt i relevante lover og regler ved arbeid i høyden. Det gir informasjon om ulike typer stillas, montering/demontering, lover og forskrifter, beregninger osv. Dette kurset er tilgjengelig på norsk, engelsk og polsk.
Vi tilbyr varme arbeiderkurs. Forsikringsselskapene i Norge kraver om at alle som utfører varme arbeider innehar et sertifikat som dokumenterer at man har gjennomgått godkjent opplæring i varme arbeider. I tillegg til norsk, kan vi også tilby polsk/engelskspråklige kurs på forespørsel.
Vi tilbyr nettbasert avløpskurs for drift- og prosjekteringspersonell. Dette er et studie innen avløpsteknikk som er basert på gjennomføring i eget tempo når det passer deg der du er. Selv om opplæring gjennomføres som selvstudium kan du når som helst kontakte ProsessTeam for å be om bistand.
Innføringskurs i renseløsninger i spredt bebyggelse. ProsessTeam tilbyr kurs innen avløpsrensing i spredt bebyggelse til personell som planlegger og/eller har ansvar for drift av renseløsninger i spredt bebyggelse.
Vi tilbyr nettbasert pumpekurs om prosjektering, drift og vedlikehold. Pumpekurset for personell som har ansvar for planlegging, drift eller vedlikehold av pumpeinstallasjoner. Kurs kan om ønskelig avsluttes med en gjennomgang i et nettmøte.
Prosessteam tilbyr nettbasert kurs til driftspersonell i damp og hetvannsanlegg der målsetting er å gi kunnskap som kan redusere uforutsette stopp og vedlikehold samt ivareta god energiøkonomi og forlenge anleggets levetid.
Kurs i drikkevannsrensing med koagulering og filtrering.
Kurs innen vannforsyning