Vi tilbyr kurs om overgang fra prosjekt til drift som live streaming. Programinnholdet gir deg den nødvendige kunnskapen og ferdighetene i hvordan et effektivt samarbeid mellom utvikling, forvaltning og drift kan optimalisere eiendomsprosjekter.
Innhold:
Du lærer om roller og ansvar, systematisk håndtering av FDV-dokumentasjon, og hvordan gjennomføre sluttkontroll, ferdigbefaring og kontraktsmessig overlevering. Programmet dekker også funksjonstesting av tekniske anlegg, kostnadskontroll, opplæring av driftspersonell, samt håndtering av klager, avvik og forbedringsprosesser, for at du skal kunne redusere risiko og ta tryggere beslutninger i komplekse utviklingsprosesser.
Program:
Følgende tematikk vil bli gjennomgått i løpet av våre 2 undervisningsdager:
1) Samarbeid mellom utvikling, forvaltning og drift:
• Forstå hvordan tidlig samarbeid kan optimalisere prosjektgjennomføring
2) Roller og ansvar:
• Metoder for effektiv kommunikasjon og informasjonsdeling i prosjektets ulike faser
3) FDV-dokumentasjon og bruksinstruksjoner:
• Lære hvordan man systematisk overfører dokumentasjon om forvaltning, drift og vedlikehold til driftsteamet
4) Rolleforståelse:
• Forstå oppgaver og ansvar for både eiendomsforvalteren og byggdrifteren under overtakelsen
5) Sluttkontroll og ferdigbefaring:
• Mestre prosedyrene for sluttkontroll og ferdigbefaring
6) Kontraktsmessig overlevering:
• Forstå kontraktsforpliktelser ved overlevering
7) Funksjonstesting:
• Sikre at alle systemer, tekniske anlegg og installasjoner fungerer som de skal ved overtakelse
8) Kostnadskontroll:
• Lære å overvåke og kontrollere kostnader i driftsfasen
9) Opplæring av driftspersonell:
• Forberede driftspersonell på å ta ansvar for eiendommene
10) Håndtering av klager og avvik:
• Etablere systemer for klagebehandling og kontinuerlig forbedring
11) Sikkerhetsanalyser og planer:
• Utvikle effektive sikkerhetsanalyser og beredskapsplaner
Fleksibel gjennomføring:
Du kan velge å følge undervisningen på 2 måter, for å gi deg valgfrihet om hvordan, hvor og når du best vil organisere ditt kompetanseløft:
• Fysisk deltakelse i vårt undervisningssenter i Lille Grensen 7 i Oslo, like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata
• Digital deltakelse via live streaming
Undervisningen inngår også som en modul i Eiendomsutviklerstudiet, Byggherrestudiet, Eiendomsforvalterstudiet samt Driftsstudiet, slik at du kan velge å bygge på med ytterligere moduler for senere å kvalifisere deg for ett eller flere av senterets bransjesertifikater.
Våre lærekrefter:
Programdirektør er arbeidende styreleder Øystein Ringen-Vatnedalen, som på vegne av Senter for eiendomsfag har programledelsen for alle undervisningsmoduler tilhørende Eiendomsutviklerstudiet, Byggherrestudiet, Eiendomsforvalterstudiet og Driftsstudiet, samt de tilhørende kompetansetestene. Han suppleres av en rekke faglige bidragsytere, som bidrar til undervisningen med beste praksis fra egen hverdag. Undervisningen inngår i vår reklamefrie arena for formidling av beste praksis innen eiendomsfagene, med mål om å være verdiskapende for deg og din organisasjon.
Litteratur:
Inkludert i deltakeravgiften inngår fagboken Eiendomsinvesteringer fra A til Å, forfattet av Øystein Ringen-Vatnedalen og utgitt av Hegnar Forlag i 2023. Boken omhandler kunnskap om det som skal til for å lykkes med eiendomsinvesteringer.
Målgruppe for kurset:
Dette undervisningsprogrammet er skreddersydd for en bred gruppe av profesjonelle aktører som ønsker å forbedre sine ferdigheter innen samarbeid og overlevering av eiendoms- og byggeprosjekter. Deltakerne vil dra nytte av felles kunnskap og erfaring, som vil kunne føre til mer effektive, vellykkede og lønnsomme prosjekter.
De mest sentrale målgruppene er:
• Eiendomsforvaltere som ønsker å sikre en smidig overgang fra utvikling til drift
• Prosjektutviklere og prosjektledere som ønsker å forstå viktigheten av samarbeid med driftsteamet, samt hvordan deres arbeid påvirker den langsiktige forvaltningen av eiendommer.
• Byggdriftere som ønsker å gjennomføre grundige sluttkontroller, funksjonstesting og forberede seg på opplæring av driftspersonell.
• Kvalitetsansvarlige som ønsker å sikre effektivitet og kvalitet i overlevering og drift
• Ledere og beslutningstakere som ønsker strategisk innsikt i hvordan samarbeid mellom utvikling, forvaltning og drift kan forbedre prosjekters suksess og lønnsomhet.
• Ansatte i offentlige reguleringsorganer som ønsker å forstå prosessene for overlevering og drift av eiendommer for bedre tilsyn og regulering.
Antallsbegrensning:
• Hver gjennomføring har kapasitet á inntil 35 deltakere, for å sikre kvalitet i kunnskaps- og erfaringsoverføringen samt for å etablere en ønsket delingskultur. Videre kan hver organisasjon delta med inntil 5 personer pr samling. Ta gjerne kontakt ved ønske om bedriftsintern gjennomføring.
Kompetansebevis:
Undervisningen avsluttes med en frivillig kompetansetest, i form av en skriftlig hjemmeoppgave med 21 dagers svarfrist. Ved vurdering av oppgaven legger vi vekt på dine egne refleksjoner til fagstoffet, slik dette er blitt gjennomgått i undervisningen. Innlevering av oppgaven er anbefalt, som en forsterkning av ditt læringsutbytte, men ikke obligatorisk.