Stillas brukerkurs - nettkurs (Pol/Lit/Eng/No)



Kursarrangør: Kompenda
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: Når det passer deg!
Varighet: Tilgang for evig!
Pris: 1.490

Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.

Innhold:
Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte. Kurset dekker ulike aspekter ved bruk av stillas og tar sikte på å oppfylle de nødvendige sikkerhetskravene og standardene som er relevante for stillasbruk.

Her er noen av hovedområdene som dekkes i Stillas Brukerkurs:
• Sikkerhet og risikohåndtering: Kurset fokuserer på sikkerhetsaspektene knyttet til bruk av stillas. Deltakerne lærer om potensielle farer og risikoer forbundet med stillasbruk, og hvordan de kan identifisere, vurdere og håndtere disse risikoene på en forsvarlig måte. Dette inkluderer riktig bruk av personlig verneutstyr, sikringstiltak og prosedyrer for å forhindre fallulykker.
• Bruk av stillas: Kurset dekker riktig bruk av stillas under forskjellige arbeidsforhold. Deltakerne lærer om riktig klatreteknikk, forflytning på stillaset, sikker bruk av stillasplattformen og korrekt håndtering av materialer og verktøy når man jobber på et stillas.
• Stillasoppbygging: Kurset gir deltakerne kunnskap om ulike typer stillas, deres komponenter og korrekt oppbygging.
• Inspeksjon og vedlikehold: Kurset dekker også viktigheten av regelmessig inspeksjon og vedlikehold av stillas. Deltakerne lærer hvordan de skal utføre grundige inspeksjoner av stillaset før bruk, samt identifisere og rapportere eventuelle skader, mangler eller feil. Videre blir deltakerne opplært i vedlikeholdsrutiner og -prosedyrer for å sikre at stillaset er i god stand og fungerer som tiltenkt.
• Lover, forskrifter og bransjekrav: Kurset tar for seg relevante lover, forskrifter og bransjekrav knyttet til stillasbruk. Deltakerne får en oversikt over juridiske krav og standarder som er gjeldende for deres geografiske område, samt kravene fra bransjen de opererer i. Dette inkluderer også kunnskap om ansvar, plikter og krav til dokumentasjon og opplæring.