Bransjesertifikat i eiendomsfinans og -økonomi - live streaming



Kursarrangør: Senter for Eiendomsfag
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Nettkurs og nettstudie
Studie / yrkesutdanning
Undervisningstid: kl 09:00 - 16:00
Varighet: 4 samlinger á 2 dager / 7 måneder
Pris: 58.000
Neste kurs: 05.03.2025 | Vis alle kursdatoer

Vi tilbyr kurs om bransjesertifikat i eiendomsfinans og -økonomi som live streaming. Eiendomsfinansstudiet er vårt kompetansegivende etterutdanningsprogram innen eiendomsfinans og -økonomi, hvor anerkjente bransjeeksperter og ledende kunnskapsmiljøer deler av sin beste praksis.

Om programmet:
Fullført program kvalifiserer for bransjesertifikatet i eiendomsfinans. Eiendomsfinansstudiet er skreddersydd av Senter for eiendomsfag for å gi deg en helhetlig forståelse av de kritiske elementene for å lykkes med finansiering og økonomistyring og -ledelse knyttet til eiendomstransaksjoner, eiendomsutvikling og eiendomsforvaltning.

Programmet er designet for å gi praktiske ferdigheter og verktøy som er nødvendige for å forestå risiko og økonomisk verdiskapning i eiendomsorganisasjoner, med innsikt som vil styrke din rolle innen finans og økonomi i en stadig mer tverrfaglig, kompleks og digital hverdag.

Eiendomsfinansstudiet er en reklamefri arena for formidling av beste praksis innen eiendomsfagene, med mål om å være verdiskapende for deg og din organisasjon. Gjennom en kombinasjon av undervisning og praktiske case-studier, vil du lære hvordan du kan realisere verdipotensial og minimere risiko, og gi deg et konkurransefortrinn i et krevende marked.

Læringsutbytte:
Eiendomsfinansstudiet vil gjøre deg bedre rustet og tryggere til å forstå og lede arbeid med finansiering og økonomistyring knyttet til ulike former for eiendomsinvesteringer, med innsikt og ferdigheter som gjør deg i stand til å håndtere et stadig mer krevende samspill av ressurser og krav. Med økt kompetanse vil du kunne dekke bredden i faglige gjøremål som til sammen skaper vellykkede og lønnsomme prosesser og resultater. Eiendomsfinansstudiet består av individuelle undervisningsmoduler, hvor vi organiserer verdiskapningen i 4 kategorier:

Læringsmoduler:
Modul 1 - Eiendomstransaksjoner:
• Du vil få en helhetlig forståelse av ulike transaksjonstyper, finansieringsstrategier, avkastningsvurderinger og risikohåndtering, samt hvordan juridisk, teknisk og økonomisk due diligence sikrer en vellykket prosess.

Modul 2 - Eiendomsutvikling og økonomistyring:
• Du vil lære om kontantstrømsanalyse, likviditetsstyring, risikovurdering og finansieringstilpasning, med vekt på strukturert prosjektoppfølging og strategiske tiltak for risikoreduksjon.

Modul 3 - Eiendomsforvaltning og økonomistyring:
• Du vil få praktisk kunnskap om nøkkeltall og KPI-er, sikring av inntekter, planlegging og budsjettering for vedlikehold og oppgraderinger, samt beslutningsgrunnlag for kjøp og salg.

Modul 4 - Verktøykassen for eiendomsfinans:
• Du vil få innsikt i økonomiske styringsverktøy og strategier for eiendomsforvaltning og -utvikling, herunder modellering av kontantstrøm, risikohåndtering, kostnadsreduksjon og bærekraftige investeringer, for å kunne optimalisere økonomisk ytelse på porteføljenivå.

Hovedcaser:
• Flere av modulene rommer et dedikert hovedcase, hvor vi ser nærmere på et pågående og aktuelt eiendomsprosjekt i Oslo - sammen med prosjekteiers investeringsteam. Her vil vi få innblikk i utvalgte suksesskriterier forut for investeringsbeslutning samt dialog om strategiske veivalg underveis i prosjektutviklingen.

Programledelse:
Programdirektør for Eiendomsfinansstudiet er arbeidende styreleder Øystein Ringen-Vatnedalen, som på vegne av Senter for eiendomsfag har programledelsen for alle fire undervisningsmoduler samt de tilhørende kompetansetestene.

Ringen-Vatnedalen har eiendomsfaglig yrkespraksis fra Forsvarsbygg, Skanska Bolig og Block Watne. Han har også vært fagsjef i Tekna Samfunnsutviklerne. Av utdannelse er han Master of Science fra NMBU samt innehar en Executive Master of Business Administration fra NHH. I tillegg har han også studert byplanlegging ved California Polytechnic State University. Se gjerne også et utvalg av Øysteins fagartikler på www.eiendomsfag.no/aktuelt.

Gjennomføring:
Programmet kan gjennomføres i sin helhet i løpet av et halvt år, fra mars til september. Du kan også velge å følge enkeltmoduler som selvstendige enheter og gjennomføre disse i den rekkefølge og takt som passer ditt karriereløp best.

Undervisningen kan følges på to måter:
• Fysisk deltakelse i vårt undervisningssenter i Lille Grensen 7 i Oslo, like ved Stortinget. Inngang fra Arbeidergata.
• Digital deltakelse via live streaming

Lærekrefter:
Til å dekke alle praktiske sider ved profesjonell økonomistyring og -ledelse innen eiendom har vi engasjert et ekspertpanel av faglige bidragsytere, som alle bidrar til undervisningen med egen beste praksis. Til årets program stiller ekspertise fra en rekke ledende eiendoms- og rådgiverorganisasjoner herunder bl.a. følgende:

• Haavard Rønning, CFO i Norwegian Property
• Gard Utkilen, daglig leder i AB Invest
• Thomas Due, Head of Real Estate i Nordea
• Rolf Thorsen, adm. direktør i Polaris Eiendom
• Jannike Nilsen, juridisk direktør i Solon Eiendom
• Trym Haatuft, DD-ansvarlig i WSP
• Partner Jannicke Knudtzon Rokkan og senioradvokat Jacob Mjelde i Advokatfirmaet Haavind

Litteratur:
Inkludert i deltakeravgiften inngår fagboken Eiendomsinvesteringer fra A til Å, forfattet av Øystein Ringen-Vatnedalen og utgitt av Hegnar Forlag i 2023. Boken omhandler kunnskap om det som skal til for å lykkes med eiendomsinvesteringer.

Antallsbegrensning:
Hver gjennomføring har kapasitet á inntil 35 deltakere, for å sikre kvalitet i kunnskaps- og erfaringsoverføringen samt for å etablere en ønsket delingskultur. Videre kan hver organisasjon delta med inntil 5 personer pr samling. Ta gjerne kontakt ved ønske om bedriftsintern gjennomføring.

Målgruppe for kurset:
Programmet er velegnet for deg som allerede innehar eller aspirerer til stillinger knyttet til profesjonell økonomistyring og -ledelse, herunder som CFO, økonomisjef, investeringsansvarlig, daglig leder, avdelingsledere, eier/investor, controller m.fl. Videre vil mye av det faglige innholdet også egne seg godt for tilstøtende stillinger i de samme organisasjonene, som alle er avhengige av helhetsforståelsen for sine egne bidrag.

Også rådgiverorganisasjoner som arbeider opp mot eiendomssektoren vil ha mye å vinne på å sette seg dypere inn i de reelle verdidriverne og mekanismene som styrer denne delen av samfunnsutviklingen. Dette kompetanseløftet vil være verdiskapende både for erfarne og yngre deltakere, og vil bidra til å bygge verdifullt nettverk innen ditt fagområde.

Eksamen / sertifisering:
1) Kompetansebevis:
• Hver modul avsluttes med en kompetansetest, i form av en skriftlig hjemmeoppgave med 21 dagers svarfrist. Denne besvarelsen danner grunnlaget for tildeling av senterets kompetansebevis for modulen. Ved vurdering av oppgaven legger vi vekt på dine egne refleksjoner til fagstoffet, slik dette er blitt gjennomgått i undervisningen. Innlevering av oppgaven er anbefalt, som en forsterkning av ditt læringsutbytte, men ikke obligatorisk.

2) Bransjesertifikatet:
• Godkjent kompetansetest for samtlige fire moduler danner grunnlaget for tildeling av bransjesertifikatet i eiendomsfinans. Sertifikatet utstedes årlig av senterets fagråd, som består av erfarne ledere i eiendomssektoren. Denne dokumentasjonen er verdsatt som formell anerkjennelse av din eiendoms- og bestillerkompetanse, og som det er naturlig å innta i egen CV.