Det har vært mye fokus på helse og kosthold de siste årene og mange har blitt mer oppmerksomme på kostholdet sitt. I denne kategorien finner du kostholdskurs og slankekurs. Du vil også finne kurs om fordøyelse og økologisk mat. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr kurs om gastroenterologi, voksne som nettkurs. Magetarmsykdommer i øvre og nedre del av fordøyelseskanelen er vanlige i allmennpraksis.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset har som mål å styrke ernæringsarbeidet i hjemmetjenesten og institusjoner, og bidra til at nødvendige tiltak iverksettes på et tidlig stadium, før personen utvikler underernæring.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Med observasjonskompetanse mener vi oppmerksom iakttagelse av pasienten i den hensikt å innhente data om helsetilstanden.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs om hverdagsmestring som nettkurs. Innføring i hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering. Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering er noen av tiltakene i reformen Leve hele livet. Målet er å øke mestring og livskvalitet og å forebygge funksjonssvikt.
Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 1 som nettkurs. Type 2-diabetes er en folkesykdom du kan leve godt med hvis du har god kunnskap om sykdommen. Kurset gir både pasienter og helsepersonell en oversikt over hva type 2-diabetes er, dens behandling og hva du kan gjøre selv.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 2 som nettkurs. I denne delen går vi grundig gjennom hvordan diabetes oppstår, hva som er et sunt kosthold, om medikamentell behandling, om diabeteskontrollen og om insulinbehandling. Hva kan du gjøre selv.
Kurset er godkjent som valgfritt kurs med 3 poeng i videre- og etterutdanningen i allmennmedisin (gammel ordning) og i ny ordning -se læringsmål.
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i aldring og legemiddelbehandling av eldre som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr kurs om psykoser som nettkurs. Kurset dreier seg om tilstandene schizofreni, paranoia, postnatal psykose og en sesjon generelt om psykose.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om smerter ved demens som nettkurs. Lindring av fysisk smerte må prioriteres like høyt hos personer med demens som hos andre, og en kompetent smertevurdering er en forutsetning for god smertebehandling.
Vi tilbyr søvn og insomni som nettkurs. Det skrives stadig om søvn i media og ikke alt er like presist. Langvarige problemer med insomni behandles best med ikke-medikamentelle tiltak - først og fremst søvnrestriksjon og stimulus-kontroll.
Vi tilbyr trygdemedisin som nettkurs. Dette kurset gjør rede for nåtidig faglig og etisk grunnlag for å forstå og gjøre en god trygdemedisinsk jobb.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.
Vi tilbyr Dr. Bach`s Blomstermedisin - Trinn 2 som nettkurs+ selvstudie. Den internasjonale Bachterapeututdanningen
Dr. Bach`s Blomstermedisin - Trinn 1 Den internasjonale Bachterapeututdanningen. Trinn 1 av den Internasjonale Bachterapeututdannelsen, godkjent av Bach senteret i England.
Dr. Bach`s Blomstermedisin - Trinn 1 som nettkurs. Den internasjonale Bachterapeututdanningen. Trinn 1 av den Internasjonale Bachterapeututdannelsen, godkjent av Bach senteret i England.
Dr. Bach`s Blomstermedisin - Trinn 2. Den internasjonale Bachterapeututdanningen. I Trinn 2 av Den Internasjonale Bachterapeut utdannelsen, godkjent av Bachcenter, vil vi fordype oss ytterligere i kunnskapen om remediene, og hvordan de kan brukes.
Livet er fullt av utfordringer. Det er ikke så enkelt som å bare "velge" å leve et lykkelig liv. Vi møter stress, vi kan i perioder miste selvtilliten, vi kan føle på redsel, usikkerhet, sorg, og kan ha problemer med å finne oss til rette på jobb, skole, barnehage eller etter en skilsmisse...
Vi tilbyr Gratiskurs : 5 viktige ting jeg lærte om trening da jeg begynte å bli glemsk. Stramming rundt hodet? Plutselig jernteppe? Glemte du kodene til datamaskina på jobben ? Gikk du ut på kjøkkenet og glemte hva du skulle der ?
Foredrag med smaksprøver for pasienter og pårørende, ledet av klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret i Trondheim. Meld deg på Bra-mat-kurset for å få inspirasjon, smaksprøver og råd.
Det er mange myter om sukker og kreft. Vi vil ønske velkommen til foredrag om sukker og kreft ved klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret UNN. Er du nysgjerrig på hva forskningen sier om temaet og hvordan du kan forholde deg til dette under din behandling og i tiden etterpå?
Velkommen til ernæringskurs med klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret UNN. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan sikre et tilstrekkelig matinntak med gode proteinkilder og nok energi under sykdom? Da er du varmt velkommen på kurs.
I forkant av din strålebehandling ønsker vi deg og dine pårørende velkommen til informasjon og omvisning. Det blir generell informasjon om strålebehandlingen og omvisning på avdelingen. Det vil bli tid for spørsmål, men vi vil ikke gå inn på den enkeltes diagnose, behandling eller bivirkninger.
Lurer du på hva du bør spise når du har fått kreftsykdom? Kanskje er du akkurat ferdig med behandling og er usikker på hva et fornuftig kosthold er? Vi får besøk av vår klinisk ernæringsfysiolog som vil gi råd og veiledning.
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå? Vi har laget et gratis digitalt kurs til alle som enten er ferdig med kreftbehandling, eller som lever med sin kreftsykdom. Hva er anbefalt kosthold til ulike typer kreftoverlevere? Du får også kostråd ved ulike seineffekter etter behandling.
Vi tilbyr gratis juridisk rådgivning om rettigheter og muligheter hvis de har fått kreft eller er pårørende til noen med kreft. På Vardesenteret får du tilbud om en samtale med en jurist opp til 30 minutter.
Lærings- og mestringskurs er et tilbud fra sykehuset for pasienter og pårørende. Det finnes en rekke ulike kurs, både knyttet til spesifikke diagnoser og til temaer som fatigue, seneffekter eller livet med kreft.
Dette er en møteplass for menn som har eller har hatt kreft. Vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Innimellom gjør vi aktiviteter eller har et foredrag. Kreftforeningens møteplass for menn startet opp høsten 2021.
Synes du det er vanskelig å roe ned tanker, følelser og reaksjoner når de oppstår? Mindfulness kan hjelpe deg til økt indre ro og være hjelp og støtte til å takle vanskelige faser i livet.
Kurset gir råd og praktiske tips når mat er blitt strevsomt Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.
Lurer du på hvordan du kan spise mer plantebasert i praksis? Og hva er egentlig forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker? Dette og mer gir klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland svar på. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag.
Vi tilbyr avspenning i pusterommet. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling. På Pusterommet kan pasientene trene under kyndig veiledning og i trygge rammer
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag. Dette gjennomføres som et videomøte i et digitalt møterom via Join.
Bli med på kurs i hudpleie og sminke, spesielt tilpasset deg som er under kreftbehandling. Tilbudet finner sted på Vardesenteret i Trondheim. På dette sminkekurset kan du lære å tegne øyenbryn, skape en illusjon av vipper, sminke bort utslett og hevelser og liknende.
Vardesenteret inviterer til smoothie-time. På smoothie-timen vil vi prøve forskjellige oppskrifter, og prøvesmake disse. Smoothie-timen ledes av klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland. Hun gir oss tip og råd om gode smoothier, og veileder oss gjennom forskjellige oppskrifter.
Det er mange myter forbundet med kreft og sukker. Kanskje kan vi avlive noen av dem, men og se på hvordan vi kan erstatte noe av sukkeret i kostholdet. Bli med på digitalt foredrag 8. oktober.
Vi tilbyr temakafé for pårørende til noen som er rammet av kreft. Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
Vi tilbyr temakveld for pårørende til noen som er rammet av kreft. Som pårørende er du nær den det gjelder, men likevel kan du oppleve at du står på sidelinjen. Pårørende er viktig for den som er syk. Hvordan ta vare på seg selv, samtidig som du skal være der som pårørende.
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.
Kurset er for kvinner som er behandlet for underlivskreft, og deres ektefelle/partner. Programmet er utviklet gjennom et samarbeid mellom Klinikk for kreft, kirurgi og kvinnehelse, Kreftforeningen, og Lærings- og mestringssenteret UNN.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips. Har du opplevd vektoppgang som en konsekvens av kreftbehandling?
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Du er like velkommen om du er pårørende, etterlatt, nåværende eller tidligere kreftpasient.
Utdannelse i anatomi og fysiologi med grunnleggende patologi for deg som utdanner deg innen naturmedisin. Nettbasert studie med innspilte forelesninger -omfang 80 u-timer. Kurset oppfyller NLH - Norges Landsforbund av Homøopraktikere krav i medisinske fag for medlemskap.
Vi tilbyr nettkurs i cellesaltterapi. Cellene har bruk for mineralstoffer til alle sine mange prosesser. Mangler mineralstoffene, kan celleoppbygningen ikke foregå normalt. Det påvirker hele kroppen og dens selvhelbredende mekanismer og kan føre til ubalanser og sykdom.
Vi tilbyr onlinekurs om Dr. Bachs blomstermedisin trinn 1, i den internasjonale Bachterapeututdannelsen. På kurset vil du få en grunnleggende innsikt i hvert enkelt remedie, og hvordan ta de i bruk på deg selv, dine nære og kjære, barn og dyr.
Vi tilbyr nettkurs om Dr. Reckewegs kombinasjonsmidler. Dr Reckewegs kombinasjonsmidler er lavpotenserte homeopatiske kompleksmidler. Midlene er sammensatt på en slik måte at alle terapeuter, uansett utgangspunkt enkelt kan lære å bruke midlene.
Vi tilbyr nettkurs i farmakologi, legemiddellære for terapeuter og behandlere. På kurset lærer du å forstå hvilke symptomer og plager din pasient / klient har som kommer som en bivirkning av dennes legemiddelbruk.
Vi tilbyr gratis introduksjonskurs i Dr. Bachs blomstermedisin som nettkurs. På introduksjonskurset får du en innføring i Dr. Bachs blomstermedisin og du lærer om de 10 mest solgte remediene i Norge.
Vi tilbyr grunnkurs i Bioregulasjonsmedisin / Homotoxikologi som nettkurs. Du får en grundig innføring i bioregulasjonmedisinens teori og behandling. Kurset er et opptak av tidligere arrangert webinar.
Vi tilbyr heilpraktikerutdannelse som nettkurs. Utdannelsen er en bred og grunnleggende utdannelse i naturmedisin hvor du blir en naturmedisinsk allmennpraktiker. På studiet får du en god og bred kompetanse på mange av naturmedisinens fagområder.
Vi tilbyr nettkurs i histaminintoleranse. Kurset består av 5 leksjoner (totalt 5 undervisningstimer). Vi garanterer tilgang til kurset i minst et år. og du kan se kurset så mange ganger du ønsker.
Vi tilbyr innføring i funksjonell medisin som nettkurs. Kurset er ett grunnkurs i funksjonell medisin. Etter den amerikanske modellen / IFM (Institute for Functional Medicine) som er en modell for holistisk forståelse av sykdom og sunnhet.
Vi tilbyr kurs i homeoprofylakse
Vi tilbyr nettkurs i urtemedisin. Et omfattende og lærerikt kurs i urtemedisin utarbeidet av Rolv Hjelmstad for Heilpraktikerskolen. Rolf Hjelmstad har en meget stor og bred kunnskap om urter og urters medisinske egenskaper som han deler med deg under kurset.
På kurset lærer du om Kneipterapi og andre formerfor hydroterapi (terapeutiske vannbad).
Vi tilbyr nettkurs om praktisk psyko- neuro- endokrinologi. På kurset vil du lære om hvordan tanker og adferdsprogrammer direkte griper inn i kroppens biokjemi, organer, hormoner, immunforsvar, muskler, ledd, fordøyelse, slimhinner osv.
Vi tilbyr studiet innføring i naturmedisin som nettkurs. Studiet utgjør del 1 på Heilpraktikerutdannelsen. Etter å ha fullført Innføring i naturmedisin er du kvalifisert til å begynne på heilpraktikerutdannelsen del 2.
Vi tilbyr nettkurs i syre - base balansen og bioregulasjonsmedisin. Kurset er et opptak av tidligere arrangert webinar. Alt du behøver for å følge undervisningen er en PC og nettforbindelse.
Vi tilbyr nettkurs i terapiblokkering - jokeren i et behandlingsopplegg. En terapiblokkering er en forstyrrelse som hindrer kroppens evne til å regulere seg selv, dvs en reguleringsblokkering. En rekke forskjellige problematikker kan forstyrre kroppens evne til å regulere seg selv.
Vi tilbyr utdannelse i bioregulasjonsmedisin som nettkurs. Utdannelsen er 100% nettbasert med innspilte forelesninger. Bio-regulatory medicine eller System biology medicine er de engelske benevnelsene på bioregulasjonsmedisin.
Fleksibelt studie - Studer når det passer for deg UTDANNELSEN I BIOREGULASJONSMEDISIN ER 100% NETTBASERT MED INNSPILTE FORELESNINGER. Det er ingen opptakskrav til utdannelsen, kun påmelding. Utdannelsen avsluttes med en 3 timers skriftlig hjemmeeksamen.
Oslo Nye Høyskole tilbyr en rekke helsefaglige enkeltemner. De er tilgjengelige hele året på nett, så lenge du rekker å gjennomføre arbeidskrav og oppmeldingsfristen til eksamen.
Vi tilbyr enkeltemne iKosthold og ernæring for eldre (30 studiepoeng) som nettstudium. I dette emnet lærer du om vanlige ernæringsutfordringer som kjennetegner eldre som en gruppe, og hvordan det kan legges til rette for et godt kosthold livet ut.
Med et årsstudium i psykisk helse i skolen kan du spisse kompetansen din og få praktisk kunnskap om hvordan man fremmer god psykisk helse og forebygger negativ utvikling for barn og unge.
Roede Standard er vårt klassiske kurs, som gjennom årene har hjulpet mange å gå ned i vekt – og bli der. En sunn livsstil handler om å bygge gode vaner. Roede-metoden gir deg store og små verktøy for å få det til
Vi tilbyr Roede 1 - 1, kurs i nye vaner som varer, et spesialtilbud. Kjøp et Roede-program som garanterer deg en sunnere vekt, økt overskudd og nye vaner som varer.
Roede Drop-in er for deg som kjenner Roede-metoden fra før og som ikke ønsker å delta på kursmøter, men som gjerne vil møte kursleder for oppfølging en gang pr uke
Roede Hold Vekten er kurset for deg som har nådd trivselsvekten og ønsker å holde den over tid. Dette er den beste investeringen du kan gjøre for å beholde vekttapet, slik at ikke innsatsen du har gjort er forgjeves.