Det har vært mye fokus på helse og kosthold de siste årene og mange har blitt mer oppmerksomme på kostholdet sitt. I denne kategorien finner du kostholdskurs og slankekurs. Du vil også finne kurs om fordøyelse og økologisk mat. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Høreapparater er et hjelpemiddel for å bedre hørselsevnen. Vi fører høreapparater fra ulike leverandører, som kommer i ulike størrelser, farger og utforminger. Vi er opptatt av å finne det høreapparatet som passer din livssituasjon og hørselsevne.
Hørselssansen vår er et unikt og svært komplisert sanseorgan, som har stor betydning for våres opplevelse av omverdenen og evne til kommunikasjon. Konsekvensene av et hørselstap kan oppleves som store og uoverkommelig for deg som opplever det.
For hørselshemmede kan det være nyttig med andre hørselstekniske hjelpemidler i tillegg til høreapparat. Det kan lette hverdagen hjemme, på skolen, på institusjon, på jobb, i offentlige bygg og andre steder.
Dersom du opplever å ha fått tinnitus, som er framtredende stort sett hele tiden, er det viktig å få hjelp og få en god avklaring på hva årsakssammenheng kan være. Vi har opprettet et individuelt rehabiliteringstilbud med ulike tiltak for mennesker som har framtredende tinnitus.
Vi tilbyr følgende 3-timers kurs Å leve med nedsatt hørsel. Psykisk helse og mestring Tinnitushabituering, Forebyggende hørselstiltak.
Bli med oss i ei trivelig og grundig helg hvor du lærer å lage en matskog. Lær om de plantene som kommer igjen år etter år, hvordan du best setter de sammen, tar vare på dem og lager mat av dem. Med en matskog vil du hvert år ha tilgang på gode vekster med minimalt arbeid!
Vi tilbyr kurset "Lær å dyrke - Lær om naturens matressurser - Bli mer selvforsynt». Dette omfattende programmet er utviklet for å gi deltakerne kunnskapen til å sette opp hagene sine og de praktiske ferdighetene som trengs for å bli mer selvforsynt.
Foredrag med smaksprøver for pasienter og pårørende, ledet av klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret i Trondheim. Meld deg på Bra-mat-kurset for å få inspirasjon, smaksprøver og råd.
Kursene er et tilbud fra sykehuset og ledes av Lærings- og mestringssenteret på St. Olavs hospital. Du kan delta på en rekke ulike kurs.
Bli med på kurs i hudpleie og sminke, spesielt tilpasset deg som er under kreftbehandling. Tilbudet finner sted på Vardesenteret i Trondheim. På dette sminkekurset kan du lære å tegne øyenbryn, skape en illusjon av vipper, sminke bort utslett og hevelser og liknende.
Vi tilbyr temakafé for pårørende til noen som er rammet av kreft. Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Du er like velkommen om du er pårørende, etterlatt, nåværende eller tidligere kreftpasient.
Chr. Thams fagskole tilbyr en 2-årig, høyere yrkesutdanning i rehabilitering på deltid med 60 studiepoeng. Deltidsstudiet er organisert med faste samlinger en dag i uka, på skolen i kombinasjon med webinar, der du som student i tillegg kan velge å delta som nettstudent.
Vi tilbyr fagbrev matomsorg og ernæring. God mat og riktig ernæring er grunnleggende for god helse og livskvalitet gjennom hele livet. Maten skal være tilpasset den enkeltes behov og serveres i en hyggelig ramme.
Bli hud-, fot- og spaterapeut - godkjent av lånekassen. Denne utdanningen er ledende innen hud og spa bransjen og hudpleiebransjen, og hud og spa terapeuter fra vår skole etterspørres av klinikkeiere og spa. Våre elever tilbys jobb før utdanningen er avsluttet.
Dårlig lindring av akutt smerte har negative konsekvenser for pasienten og helsetjenesten. Dårlig lindring innebærer lidelse, øker komplikasjonsraten og øker liggetiden i sykehus.
Autisme kan behandles! Samling av foredrag på Rikshospitalet kan streames på nett. I dette kurset vil Advokat Jørgen Klaveness Østfold fortelle hvordan det er mulig å behandle autisme ved hjelp av kostholdsendringer.
Dette kurset er utviklet av Dag Viljen Poleszynski som er fagredaktør og han har skrevet flere bøker og hundrevis av artikler om kosthold, med blikk pa° den evolusjonære biologien. Dag Viljen er ogsa° redaktør i magasinet VOF.
I løpet av «Drikke av denne?» vil du få tips til hvordan du kan få mer energi og overskudd i hverdagen til å gjøre akkurat det du har lyst til å gjøre. Se for deg at du har energi og «guts» til å virkeliggjøre drømmene dine.
Afasi er den medisinske betegnelsen på språkvansker som skyldes en skade i hjernen hos et individ som har gjennomgått en normal språklig utvikling inntil tidspunktet for skaden. Afasi kjennetegnes av vansker med å forstå og bruke tale og skrift på normal måte (kilde)
Stabilt Blodsukker er to foredrag i en film. Det første foredraget er av Unni Pedersen. Hun er kjemiingeniør og har lang erfaring som kostholdsveileder. Det andre foredraget omtaler også blodsukker og kosthold – melk og brødvarer (gluten).
Cellesalter er sammensatt av en rekke ulike mineraler kroppen trenger. Man kan finne noen av de samme mineralene i diverse tilskudd man kan kjøpe på helsekosten.
Vegard Holum har studert omega 3 fettsyrer i praksis. Som lærer og spesialpedagog har han i mange a°r arbeidet med de vanskeligste og mest urolige barna og ungdommene.
Frisk hele livet -foredrag. Online streamet foredrag om hvordan klare det! Dag Viljen Poleszynski er fagredaktør og han har skrevet ere bøker og hundrevis av artikler om kosthold, med blikk pa° den evolusjonære biologien. Dag Viljen er ogsa° redaktør i magasinet VOF.
Alt for mange av barna våre er i ferd med å kose seg til svake skoleresultater, og mulig fremtidig dårlig helse ved å spise for mye sukkerholdig hvete-bakst, bruk, nudler, energidrikker og godteri i det daglige. Denne filmreportasjen er laget til foreldre og FAU på norske grunnskoler for å inspirere
MAT? Vi vet alle at bilmotoren må ha riktig bensinblanding og olje. Du ville aldri finne på å fylle diesel på en bensinmotor. Men hva med kroppen, verdens fineste maskineri, hvilken «bensin» må den ha?
Mange foreldre opplever at spørsma°let om vaksinasjon er vanskelig a° ta stilling til. Skal de velge risikoen ved ikke a° vaksinere eller blindt følge barnevaksinasjonsprogrammet? Foreldre som tviler, kan oppleve seg ledet av helsesøster, lege pa° helsestasjonen eller andre til a° ta alle vaksiner.
Dette er en reportase fra Åssiden skole i Drammen, som handler om initiativet FAU ved skolen tok høsten 2009. Med en velvillig skoleledelse fikk FAU og øvrige medarbeidere gjennomført et storstilt skolefrokost-prosjekt til alle 350 elever ved 1-7 klasse på grunnskolen.