Komplett terapeututdanning
Ernæringsterapi er en terapiform hvor man ut ifra informasjon fra pasienten, analyser og biokjemiske tester, gir råd om hvordan man bør endre kostholdet, og hvilke kosttilskudd som kan være fornuftige i den gitte situasjonen.
Ernæringsterapi er en 4-årig deltidsutdannelse som inneholder alt du trenger for å kunne begynne å jobbe som terapeut. De to første årene av ernæringsterapi består av de samme enkeltemner som fagskole biopati, og følger samme opptakskrav. Når du søker om opptak til enkeltemner, vil du kunne få studiepoeng og mulighet for støtte i Lånekassen for de to første årene. Les mer på denne siden.
Tror du at kostholdet kan påvirke din og andres helse? Ønsker du å hjelpe mennesker som sliter med kronisk sykdom eller andre lidelser til bedre helse? Da er studiet ernæringsterapi noe for deg. Ernæringsterapi er en terapiform hvor man ut ifra informasjon fra pasienten, analyser og biokjemiske tester, gir råd om hvordan man bør endre kostholdet, i tillegg til hvilke kosttilskudd som kan være fornuftige i den gitte situasjonen.
Ernæringsterapi tar utgangspunkt i at sykdom ofte er en ubalanse, som kan være forårsaket av stress, feil kosthold, mangel på næringsstoffer, ugunstig miljø og/eller en belastende livsstil. Ved å gjøre endringer, kan man rette opp ubalanser og sette kroppen i stand til å reversere sykdomsprosessene ved mange kroniske sykdommer. Grunnlaget for ernæringsterapi er at et riktig kosthold og en fornuftig livsstil vil kunne være med på å forebygge sykdom, og bidra til en god fysisk og psykisk helse gjennom hele livet.
Ernæringsterapi fra og med 2020 er en komplett utdanning til terapeut. Det vil si at utdanningen inneholder alt som er nødvendig for å bli registrert og godkjent terapeut i Brønnøysundregisteret og medlem av NNH.
Utdanningen består av følgende fag:
• Grunnmedisin
• Ernæring, livsstil og miljø
• Naturmedisin
• Helsecoaching
• Ernæringsterapi
• Terapeutkompetanse
• Markedsføring for terapeuter
• I tillegg gjennomføres ulike typer praksis gjennom alle 4 årene.
Opptakskrav.
Dersom du ønsker studiepoeng og mulighet for støtte i Lånekassen for de to første årene, gjelder følgende opptakskrav:
• Enten: Fullført videregående opplæring i studieretning for helse- og oppvekstfag eller tilsvarende.
• Eller: Studenter som ikke har bestått helse- og oppvekstfag, kan vurderes etter realkompetanse. Da gjør vi en vurdering av all formell og uformell kompetanse som studenten har tilegnet seg.
For utenlandske søkere (utenfor norden), må man dokumentere norskkunnskaper på nivå B2 (Norskprøven for voksne innvandrere fra Vox med resultatet B2 på alle fire delprøver).
Eksamen / sertifisering:
Studenter som har fullført og bestått utdanningen vil få vitnemål med tittelen Ernæringsterapeut TMS.
Studieavgift:
kr 43600 - pr. år med mulighet for delbetaling
• Studieavgift betales for ett år om gangen og kan betales i én innbetaling eller med avdrag.
• I tillegg kommer påmeldingsavgift på kr 3500,- Denne betales etter at søknaden er godkjent og du har akseptert studieplassen.
• I tillegg kommer utgifter til eksamen og lærebøker. Eksamensavgift er ca. kr 1800 pr år.
Uttalelse fra fornøyd kursdeltaker:
«Jeg kan varmt anbefale ernæringsterapistudiet ved skolen. Jeg har selv fått mye ut av det. Hver eneste samling har gitt meg mye ny kunnskap, glede og inspirasjon til å lære enda mer på egen hånd. Det har vært mange gode og inspirerende forelesere gjennom studiet, og hver og en har gitt meg et eller flere verktøy å benytte som terapeut i arbeidet med klienter. Jeg vil spesielt trekke frem Jens som er primus motor for studiet, alltid forberedt, alltid oppdatert på ny forskning og en inspirasjonskilde uten like. Jeg liker spesielt godt at skolen lærer bort at dette er et fagfelt i utvikling og at det vi lærer i dag kanskje ikke er riktig om fem år ettersom ny forskning viser nye sammenhenger. »
- Silje Eker, Sykepleier, fotsoneterapeut, ernæringsterapeut
«Jeg valgte å ta studiene på Tunsberg Medisinske Skole etter en anbefaling fra en lege som mener skolen har en god kvalitet og høy standard. Selv ønsket jeg å fordype meg innom ernæringsfaget, men var ikke interessert i å ta 3-årsstudie til ernæringsfysiolog. Først tok jeg Kostholdsveileder og deretter Ernæringsterapi. Fordelene med denne skolen er at den hvert år oppdaterer seg, følger med på ny forskning og blir bedre, akkurat som faget. Det er et positivt, inspirerende og intimt miljø med mye spennende mennesker med mye erfaring og kunnskap. Jeg har lært så enormt mye, både for meg selv og for mine fremtidige kunder. Hadde jeg hatt tid og penger hadde jeg tatt studiene på nytt :) De anbefales på det varmeste! »
- Malin Bruset, Ernæringsterapeut
«Ernæringsterapistudiet ved Tunsberg Medisinske Skole kan absolutt anbefales. Faglærer Jens er utrolig kunnskapsrik, har svar på det meste og er opptatt av å sette seg inn i ny forskning og dele videre. Det trekkes også inn gjesteforelesere med kunnskap og erfaring på sine felt. Det er lagt opp til en fin balanse mellom teori og praksis. Ernæringsfaget er stort. Derfor gis det heller ikke fasitsvar på alt. Her vektlegges at alle er forskjellige og trenger forskjellige råd for lettere å kunne rette opp ubalanser og få mer energi. Selv med lang reisevei var deltakelse på samlinger hvor jeg i tillegg ble kjent med hyggelige og likesinnede studenter høyt prioritert. »
- May-Britt Kolås, Ernæringsterapeut, kostholdsveileder