Her finner du kurs for behandling og forebygging av en rekke forskjellig plager som for eksempel hjerteproblemer, Parkinsons, revmatisme, hørsel og syn. I tillegg finner du generelle kurs for terapeuter.Vi gjør oppmerksom på at kurs i medisin, helse- og sosialfag og lockfoot og whiplash har egne kategorier.
Vi tilbyr kurs i diabetes mellitus som nettkurs. Kurs om type 1- og type 2-diabetes. Kurset gir en gjennomgang av utredning, behandling og komplikasjoner ved type 1- og type 2-diabetes.
Vi tilbyr kurs i funksjonsforstyrrelser i tyreoidea som nettkurs. Kurset er en del av NHI´s kliniske emnekurs i endokrinologi. Vi anbefaler at du velger dette kurset, dersom du trenger et klinisk emnekurs eller en mer omfattende gjennomgang av fagområdet endokrinologi.
Foredrag med smaksprøver for pasienter og pårørende, ledet av klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret i Trondheim. Meld deg på Bra-mat-kurset for å få inspirasjon, smaksprøver og råd.
Det er mange myter om sukker og kreft. Vi vil ønske velkommen til foredrag om sukker og kreft ved klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret UNN. Er du nysgjerrig på hva forskningen sier om temaet og hvordan du kan forholde deg til dette under din behandling og i tiden etterpå?
Velkommen til ernæringskurs med klinisk ernæringsfysiolog ved Vardesenteret UNN. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan sikre et tilstrekkelig matinntak med gode proteinkilder og nok energi under sykdom? Da er du varmt velkommen på kurs.
I forkant av din strålebehandling ønsker vi deg og dine pårørende velkommen til informasjon og omvisning. Det blir generell informasjon om strålebehandlingen og omvisning på avdelingen. Det vil bli tid for spørsmål, men vi vil ikke gå inn på den enkeltes diagnose, behandling eller bivirkninger.
Lurer du på hva du bør spise når du har fått kreftsykdom? Kanskje er du akkurat ferdig med behandling og er usikker på hva et fornuftig kosthold er? Vi får besøk av vår klinisk ernæringsfysiolog som vil gi råd og veiledning.
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå? Vi har laget et gratis digitalt kurs til alle som enten er ferdig med kreftbehandling, eller som lever med sin kreftsykdom. Hva er anbefalt kosthold til ulike typer kreftoverlevere? Du får også kostråd ved ulike seineffekter etter behandling.
Lærings- og mestringskurs er et tilbud fra sykehuset for pasienter og pårørende. Det finnes en rekke ulike kurs, både knyttet til spesifikke diagnoser og til temaer som fatigue, seneffekter eller livet med kreft.
Dette er en møteplass for menn som har eller har hatt kreft. Vi utveksler erfaringer og lærer av hverandre. Innimellom gjør vi aktiviteter eller har et foredrag. Kreftforeningens møteplass for menn startet opp høsten 2021.
Synes du det er vanskelig å roe ned tanker, følelser og reaksjoner når de oppstår? Mindfulness kan hjelpe deg til økt indre ro og være hjelp og støtte til å takle vanskelige faser i livet.
Kurset gir råd og praktiske tips når mat er blitt strevsomt Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.
Lurer du på hvordan du kan spise mer plantebasert i praksis? Og hva er egentlig forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker? Dette og mer gir klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland svar på. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag.
Vi tilbyr avspenning i pusterommet. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling. På Pusterommet kan pasientene trene under kyndig veiledning og i trygge rammer
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag. Dette gjennomføres som et videomøte i et digitalt møterom via Join.
Bli med på kurs i hudpleie og sminke, spesielt tilpasset deg som er under kreftbehandling. Tilbudet finner sted på Vardesenteret i Trondheim. På dette sminkekurset kan du lære å tegne øyenbryn, skape en illusjon av vipper, sminke bort utslett og hevelser og liknende.
Vardesenteret inviterer til smoothie-time. På smoothie-timen vil vi prøve forskjellige oppskrifter, og prøvesmake disse. Smoothie-timen ledes av klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland. Hun gir oss tip og råd om gode smoothier, og veileder oss gjennom forskjellige oppskrifter.
Det er mange myter forbundet med kreft og sukker. Kanskje kan vi avlive noen av dem, men og se på hvordan vi kan erstatte noe av sukkeret i kostholdet. Bli med på digitalt foredrag 8. oktober.
Vi tilbyr temakafé for pårørende til noen som er rammet av kreft. Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Vi tar opp kreftrelaterte temaer og byr på ulike kulturelle innslag.
Vi tilbyr temakveld for pårørende til noen som er rammet av kreft. Som pårørende er du nær den det gjelder, men likevel kan du oppleve at du står på sidelinjen. Pårørende er viktig for den som er syk. Hvordan ta vare på seg selv, samtidig som du skal være der som pårørende.
Barn og unge som har alvorlig sykdom i familien eller som har mistet noen kan ha god nytte av å møte andre som har opplevd det samme. Her får de et pusterom fra sykdom, men også mulighet til å snakke.
Kurset er for kvinner som er behandlet for underlivskreft, og deres ektefelle/partner. Programmet er utviklet gjennom et samarbeid mellom Klinikk for kreft, kirurgi og kvinnehelse, Kreftforeningen, og Lærings- og mestringssenteret UNN.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips. Har du opplevd vektoppgang som en konsekvens av kreftbehandling?
Vardesenteret er en gratis møteplass på de største sykehusene i landet for alle som er rammet av kreft. Du er like velkommen om du er pårørende, etterlatt, nåværende eller tidligere kreftpasient.
Vi tilbyr nettkurs om fett fra A - Å del 1. Fettcellene eller adipocyttene ble tidligere sett på som kroppens passive fettlager. I dag vet vi at de har en sentral rolle i kroppens stoffskifte, kommunikasjon og sykdomsutvikling.
Vi tilbyr nettkurs om fett fra A - Å del 2. Fettcellene eller adipocyttene ble tidligere sett på som kroppens passive fettlager. I dag vet vi at de har en sentral rolle i kroppens stoffskifte, kommunikasjon og sykdomsutvikling.
Vi tilbyr grunnutdannelse i Bowenterapi, også kalt Bowtech®/Bowenwork® i dens originale form, som eneste aktør i Norge. Akademiet i Australia har 120 sertifiserte instruktører over hele verden og har utdannet over 38 000 terapeuter siden 1986.
Avansert kurs i Trauma Release Exercises, for viderekommende. Dette kurset er for deg som har erfaring med Trauma Release Exercises fra tidligere, og ønsker å lære mer om TRE.
Vi tilbyr kurset Gå bedre, lettere og mer komfortabelt. Hvordan bevege seg mer behagelig, mer effektivt og med mindre anstrengelse? Et praktisk kurs hvor vi utforsker og utvikler måten vi beveger oss på.
Nettkurs med videoer og månedlig gruppe. Kurset består av videoer med øvelser du kan se og gjøre når du selv vil, der du er. Disse får du tilgang til ved påmelding.
Du har nå mulighet til å delta på en utdannelse i TRE, som gir deg mulighet til å bruke TRE med enkeltklienter, og med grupper.
Lær stress og traumereguleringsmetoden TRE, Trauma Release Exercises. I kurset får du en enkel teoretisk og praktisk innføring i metoden slik at du kan starte å anvende den til personlig bruk.
Lær stress og traumereguleringsmetoden TRE, Trauma Release Exercises - nettkurs. I kurset får du en enkel teoretisk og praktisk innføring i metoden slik at du kan starte å anvende den til personlig bruk.
TRE® talk, connect and tremor session A talk by Cheda Mikic ND, BCST, TRE® Trainer There are 2 parts for this event: 1. a free talk, starting at 5 pm and 2. a TRE® session, starting at 6:15 pm.
Mer info kommer
Lær riktig pusteteknikk med Lars Christian Larssen. I dette pustekurset lærer du å optimalisere pusten for bedre helse og økt livskvalitet. Pusten er en essensiell funksjon i kroppen, men hvor ofte tenker du egentlig over hvordan du puster, og om du puster riktig?
I dette kurset vil du lære hvordan du tar kontroll over stressnivået med pulsmålere. Kurset bygger på Torkil Færø sin bestselgende bok Pulskuren. Ukontrollert stress skaper både sykdom, dårlig yteevne og mistrivsel.