Her finner du en oversikt over sikkerhetskurs for industri og offshore. Se valg i venstremenyen for mer detaljerte kategorier. Her finner du Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner.
Vi tilbyr nettkurs om arbeid i høyden. Kurset skal gi en overordnet innføring til ansvarlige arbeidsgivere og ledere som skal føre tilsyn ved arbeid i høyden samt at det utøves sikker bruk, kontroll og vedlikehold av ulike typer stillas, stiger, lift og fallsikringsutstyr på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 som virtuelt klasserom. Målsettingen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 som virtuelt klasserom. Ansvarshavende personell for arbeidet som pågår skal ha gjennomført opplæring på kurs 2. Dette gjelder også dem som skal sette opp varslingsplan for det gitte arbeidet.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 3 for bedrifter. Målsettingen med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kjennskap til de krav skiltmyndigheten setter til de som skal utføre manuell trafikkdirigering på riks- og fylkesveger.
Przepisy dotyczace bezpieczenstwa stawiaja wymagania firmom aby umozliwily pracownikom szkolenie w FSE (Przepis dotyczacy bezpieczenstwa przy pracy na instalacji elektrycznej lub w poblizu instalacji elektrycznej).
Norwegian authorities demand that employees who need to use fall protection equipment in their line of work have been given sufficient training in the use of this equipment. It is the employer’s responsibility to ensure the employees have received this training.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr nettbasert fallsikringskurs. Målsettingen med kurset er å gi deltakerne økt kunnskap om fallsikringsutstyr og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i farlig småverktøy for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakerne økt kunnskap og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr nettkurs om farlig verktøy. Målsettingen med kurset er å gi kursdeltakerne økt kunnskap og bevisstgjøring av sikkerhetstiltak, for å unngå personskader og ulykker på arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp for bedrifter. Kurset er tilpasset kravene i forskriften og inneholder også opplæring i førstehjelp og spesialopplæring i førstehjelp ved ulykker forårsaket av elektrisk strøm.
Vi tilbyr kurs i instruert personell med førstehjelp som nettkurs. Kurset skal sette instruert personell i stand til å oppfatte risiko og unngå elektriske farer. Dette skal bidra til å øke sikkerheten for den ansatte.
Vi tilbyr nettkurs i kjemikaliehåndtering som skal sørge for at deltakerne får kunnskap om håndtering av kjemikalier slik at de etter endt kurs kan håndtere kjemikalier på en forsvarlig måte og i henhold til de krav myndighetene stiller i lov og forskrifter.
Vi tilbyr kurs i sikker bruk av Diisocyanater i virtuelt klasserom. Alle som bruker diisocyanater og diisocyanat-holdige blandinger må kunne dokumentere forståelse og mestring av teoretiske og praktiske temaer i REACH-forordning nr. 2020/1149. Vårt kurs oppfyller dette kravet.
Vi tilbyr mastekurs for bedrifter. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i mast kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i hvordan man kan jobbe på en sikker måte i mast.
Fra og med 24. august 2023 stiller norske myndigheter krav til opplæring med dokumentert resultat for alle som arbeider med diisocyanater og diisocyanatholdige produkter.
Vi tilbyr nettbasert kurs om sikkerhet på arbeidsplassen - bygg og anlegg. Målsettingen er å gi en grunnleggende innføring i de ulike rollene i norsk arbeidsliv og hvordan de skal samarbeide. Kurset er spesielt tilpasset forhold innen bygg- og anlegg.
Vi tilbyr stillaskurs 2-5 meter med fallsikring som nettkurs. Formålet med kurset er å gi teoretisk opplæring til personell som skal montere, demontere, endre og kontrollere stillaser med øverste stillasgulv inntil 5 meter i standardoppstilling.
Vi tilbyr stolpekurs for bedrifter. Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i stolpe kan dokumentere praktisk og teoretisk opplæring. Kurset gir en grunnleggende teoretisk og praktisk innføring i hvordan man kan jobbe på en sikker måte i stolpe.
The Norwegian authorities require that employers ensure that all employees have received documented training in using work equipment that is considered hazardous or requires special care when used.
Norske myndigheter stiller krav til at arbeidstakere som skal jobbe i stolpe eller mast kan dokumentere årlig repetisjon og øvelse i nedfiring. Årlig nedfiringskurs gir repetisjon og øving for personer som tidligere har dokumentert opplæring i entring av stolpe eller mast.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som nettundervisning i hele Norge. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 1 på kveldstid. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsvarsling kurs 2 på kveldstid. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som nettundervisning. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 for bedrifter. Alle arbeidstakere som utfører arbeid på, eller ved, veg skal ha nødvendig kompetanse i arbeidsvarsling. Kravene til opplæring gjelder for alle som skal utføre arbeide på riks- og fylkesveg, uavhengig av om dette er lønnet eller ikke.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Hovedhensikten med fallsikringskurset er å gi den som skal arbeide i høyden kunnskap om sikker bruk, daglig kontroll og vedlikehold, samt kasseringsregler for ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr nettkurs i førstehjelp for bygg og anlegg. Fokuset hos bedrifter ligger som oftest på å forebygge arbeidsulykker. Det er dessverre mange som ikke vet hvordan man utfører førstehjelp hvis ulykken er ute.
Vi tilbyr kurs om arbeid i høyden (industri) som nettkurs. Tyngdeloven er den viktigste loven å forholde seg til når det gjelder sikkerhet ved arbeid i høyden. Dette høres kanskje selvfølgelig ut, men fall og fallende gjenstander er to av de hyppigste skadeårsakene i norsk næringsliv.
Vi tilbyr kurs i dokumentert sikkerhetsopplæring : Håndholdt verktøy og bygningssaker - nettkurs. Kurset gir kunnskaper om oppbygging, betjening, bruksegenskaper og bruksområde, samt vedlikehold og kontroll av de aktuelle verktøyene.
Vi tilbyr gass sikkerhetskurs som nettkurs. Det eksisterer krav til dokumentert kompetanse for alle som direkte eller indirekte jobber med farlig stoff, herunder alle typer gasser.
Vi tilbyr kurs om sikker bruk av kjemikalier som nettkurs. Arbeidsmiljøloven stiller krav til at alle arbeidstakere skal ha opplæring i arbeid med farlige kjemikalier.
Vi tilbyr kurs til oppgradering fra Norsk Olje og Gass GSK til STCW GSK som e-læring. Dette e-læringskurset er teoridelen til STCW Grunnleggende Sikkerhetsopplæring. Man må også fullføre praktiske øvelser for å få godkjent kursbevis.
Vi tilbyr kurs i Redningsfarkoster og MOB-båter, unntatt HMOB grunnkurs STCW A-VI/2-1 e-læring
Vi tilbyr kurs i STCW medisinsk behandling oppdatering (A-VI / 4-2) som e-læring. Dette e-læringskurset er teoridelen til STCW Medisinsk behandling oppdatering.
Mål: Sikre og bevisstgjøre målgruppen
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som virtuelt klasserom. Med arbeid på vei menes her alt arbeid som medfører opphold på vei, inklusive inspeksjon, kontroll, befaring m.v. Den som har bestått prøve for kurs 1 kan ha stedlig ansvar for å føre tilsyn med varsling og sikring på enkle arbeidssteder.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som virtuelt klasserom. Med arbeid på vei, menes her alt arbeid som medfører opphold på vei, inklusive inspeksjon, kontroll, befaring m.v. Det anbefales at hvert firma har minimum 1 - 2 personer som har gjennomført dette kurset.
Vi tilbyr e-læringskurs om ankerhåndtering og slep. Målsettingen er at ved gjennomført kurs skal eleven ha kunnskap om å kunne anvende denne slik at dere er i stand til å vurdere sikker gjennomføring av ankerhåndtering og slep under ulike forhold.
We provide basic course: crew introduction to lithium-ion safety on a yacht. This concise and focused e-learning is designed to empower yacht crew members with basic knowledge and skills for safeguarding against and how to handle a Li-ion battery fire, contributing to a safer maritime environment.
Vi tilbyr digitalt gassmålingskurs. Målsettingen er at kurset skal gi deltakerne praktisk opplæring i gassmåling og kunnskap om farer ved arbeid i utsatte miljøer. Kurset er holdningsskapende og skal gi økt bevissthet rundt viktigheten av gassdeteksjon og riktig bruk av verneutstyr.
We provide e-learning advanced course about handling a fire in a lithium-ion battery on board a ship. This course covers Norwegian Maritime Authorities guidelines to Requirements for training on chemical storage for energy (maritime battery systems) on board Norwegian Ships.
Vi tilbyr videregående opplæring om håndtering av brann i et Litium-ion batteri på et skip som e-læring. Kravet om opplæring gitt i ASH-forskriften § 2-6 krever at de har sitt arbeid om bord skal få nødvendig opplæring for å kunne utføre sitt arbeid på en sikkerhetsmessig forsvarlig måte.
Vi tilbyr kurs om løfteoperasjoner som e-læringskurs. Målsettingen med kurset er at etter gjennomført kurs skal eleven ha kompetanse til å gjennomføre en løfteoperasjon på en sikker måte.
Vi tilbyr e-læringskurs om STCW familariseringsprogram passasjerhåndtering. Dette familiariseringsprogrammet skal ivareta den siste gruppens behov for opplæring og trening i å kunne bistå i håndtering av passasjerer på en god måte i nødsituasjoner.
Vi tilbyr digitalt kurs om STCW passasjer- og krisehåndtering med e-læring. Kurset gjennomføres som en kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart.
Vi tilbyr oppdateringskurs om STCW passasjer- og krisehåndtering som e-læring. Kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart. Oppdateringskurset gjennomføres iht Sjøfartsdirektoratets revidert emneplan datert 22.05.2018.
Vi tilbyr e-læringskurs om STCW security duties (A-VI/6-2). Kurset gjennomføres i sin helhet som e-læringskurs med en avsluttende on-line eksamen. Heve kompetansenivået og bidra til økt årvåkenhet hos sjøfolk med særskilte plikter innen maritim security.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som nettkurs. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne grunnleggende kunnskap og forståelse for egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved veg, og de hensyn som skal tas.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 for bedrifter. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som nettkurs. Formålet med opplæringen er å gi deltakerne den teoretiske plattformen som anses nødvendig for å kunne fylle sin rolle som ansvarshavende på en betryggende måte.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 3 for bedrifter. Skal du utføre manuell trafikkdirigering på riks-/ fylkes- eller kommunal veg, må du ha Arbeidsvarsling kurs 3. Ta kurs hos Norges ledende landsdekkende leverandør. Vi følger opp og passer på at ditt sertifikat er gyldig, da varigheten er 5 år.
Vi tilbyr fallsikringskurs for bedrifter. Målsettingen med kurset er å gi deltagere økt kunnskap og fokus på sikkerhet for å unngå skader og ulykker på arbeidsplassen. Undervisningsformen blir en veksling mellom korte forelesninger og gruppearbeid.
Vi tilbyr fallsikringskurs på nett. Målsettingen med kurset er å gi deltagere økt kunnskap og fokus på sikkerhet for å unngå skader og ulykker på arbeidsplassen. Undervisningsformen blir en veksling mellom korte forelesninger og gruppearbeid.
Vi tilbyr FSE Høyspenningskurs. Et kurs i FSE høyspenning vil fokusere gjennomgående på egne holdninger til sikkerhet og den enkelte arbeiders ansvar for å følge det gjeldende regelverk til enhver tid.
Hos oss kan du som bedriftsleder lære mer om viktigheten av HMS for din bransje og arbeidsplass. For mange bransjer er HMS svært viktig, og vi ønsker å lære deg mer om hvordan du som leder kan forebygge arbeidsuhell, men også øke trivsel og miljøet på en arbeidsplass.
På dette kurset vil du oppleve erfarne kursleder som på pedagogisk vis deler sin kunnskap om blant annet verneutstyr, sikkerhetsfilosofi og andre temaer relatert til sikkerhet. Det er pålagt av myndighetene at alle som jobber ved et lavspenningsanlegg skal ha et slikt FSE Lavspenning kurs hvert år.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr førstehjelpskurs for bygg og anleggsbransjen som e-læring. Gi deg selv nødvendig kunnskap slik at du er best mulig forberedt om en situasjon skulle oppstå. Her lærer du det viktigste innen førstehjelp og hvordan du vurderer hva du må gjøre i en akuttsituasjon.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for bygg- og anleggsbransjen som - e-læring. Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgiver sørger for at verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) gjennomgår og kan dokumentere HMS-opplæring.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Tavleforeningen tilbyr et nytt og revidert opplæringsprogram for tavlemontører. Nye Tavleskolen Modul 1 og 2 er basert på læreboka «Tavlemontøren» som har innhold og omfang i samsvar med kompetansebeskrivelse og læreplan for tavlemontøryrket.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
Vi tilbyr kurs i UPS - teknologi, regelverk og praktiske løsninger som interaktivt nettkurs. I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS - Uninterruptible Power Supply - og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.