Her finner du en oversikt over sikkerhetskurs for industri og offshore. Se valg i venstremenyen for mer detaljerte kategorier. Her finner du Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs i kjemikaliehåndtering. Det er viktig å se på kjemikaliehåndtering som en prosess som starter allerede på øverste leders hold.
Vi tilbyr kurs om drikkevannsproduksjon og kontroll - nettkurs. Drikkevannsforsyning offshore er underlagt strenge kvalitetskrav gitt av myndighetene. Kurset oppfyller kompetansekrav for teknisk- og helsepersonell som arbeider med drikkevann offshore.
Vi tilbyr repetisjonskurs i drikkevannsproduksjon og kontroll som nettkurs. Føler du at du har vedlikeholdt kompetansen som skal sikre ditt bidrag til sikker drikkevannsproduksjon på installasjonen? Dette e-læringskurset hjelper deg til en systematisk gjennomgang av lærestoffet.
Vi tilbyr e-læringskurs i Hydrogen. Hydrogen kan produseres fra bærekraftige kilder og er en ren, effektiv og allsidig energibærer for industri, transport og lagring. Hydrogen spiller derfor en avgjørende rolle i energiomstillingen.
E-læringskurs om kosmetikk gir en innføring i kravene som gjelder for kosmetikkprodukter. Du lærer bl.a. om viktig dokumentasjon for kosmetikk, slik som sikkerhetsrapporter og produktinformasjonsfiler (PIF), om hvordan kosmetikk må merkes, og om hvilke krav som gjelder for registrering av produkter.
Delta på kurs uansett hvor du er! Dette er kurset er en del av en pakke på 3 kurs for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vårt e-læringskurs, introduksjon til plikter og krav, tar deg gjennom alle de viktigste lovene og forskriftene på kjemikalieområdet. Du kan selv velge når og hvor du vil gjennomføre kurset, og du kan selvfølgelig repetere kurset ved behov.
Vi tilbyr kurs i kjemisk helsefare og kjemikaliehåndtering (V130) online. Du lærer hvordan forsvarlig kjemikaliehåndtering kan sikres i virksomheter. Kurset er en av modulene på HMS Verneingeniørskolen.
Innføringskurs i hvordan kartlegge eksplosjonsfarlige områder. Forskrift om helse og sikkerhet i eksplosjonsfarlige atmosfærer stiller krav til sonekartlegging i bedrifter som håndterer brennbare væsker, gasser eller støv.
Vi tilbyr kurs om risikovurdering av kjemikalier online. Arbeidsgivere skal kartlegge faren for eksponering og risikovurdere bruk av kjemikalier på arbeidsplassen. Dette er kurset for deg som ønsker å bli trygg på hva som ligger bak en god risikovurdering og hvordan du kan gjøre det i praksis.
Delta på kurs uansett hvor du er! Dette er kurspakken for deg som omgås eller bruker kjemikalier og ønsker en grunnleggende forståelse, økt kunnskap og praktisk opplæring i kjemikaliehåndtering.
Vi tilbyr kurs 2 arbeidsvarsling / skilting, for ansvarshavende. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs 3 arbeidsvarsling / skilting, manuell trafikkdirigering med praksis. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Vi tilbyr kurs 3 arbeidsvarsling / skilting, manuell trafikkdirigering med praksis, for bedrifter. Alle som utfører arbeid på eller ved veg skal ha nødvendig opplæring i arbeidsvarsling.
Etablerering av industrivern i renovasjonsindustri og lager
Dette BES-Vakt kurset handler om å jobbe i olje- og gassektoren der farlige situasjoner kan oppstå. Det er viktig at den som fører tilsyn med utførelsen av varmt arbeid, trange rom og røde soner har rett kompetanse og kan utføre sine oppgaver på en sikker måte.
Dette er det første designet og publiserte 6-8 timers læringsprogrammet med dette emnet på det skandinaviske markedet.
Alt du noen gang har ønsket å vite om begrenset rom. 3 timers undervisning om praktisk bruk av trange rom. Arbeidstilsynet og Statens havarikommisjon har under noen prosjekter om tanker i Norge funnet mangel på kunnskap om risikoforholdene ved arbeid i eller på tanker.
Vi tilbyr kurs om ATEX for bedrifter. Med dette kurset vil deltageren få en forståelse av forskriftene som gjennomfører det nye ATEX-direktivene 2014/34/EU og de tilhørende krav. Det vil bli gjennomgått hvilke krav som stilles til utstyrets konstruksjon, samsvarsvurdering og eventuell sertifisering.
Vi tilbyr kurs om EKOM NEK 700 serien for bedrifter. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (NKOM) henviser til relevante standarder: NEK 700 serien i sine forskrifter. Standard-serien brukes også av utbyggere og rådgivende ingeniører som henvisningsdokument for all type infrastruktur i alle typer bygg.
Vi tilbyr kurs i EX grunnleggende som e-læringskurs. Ex grunnleggende er et kurs innen elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder. Målet med kurset er at de som skal arbeide i eksplosjonsfarlige områder kan utføre arbeidet på en sikker og god måte.
Vi tilbyr kurs i EX grunnleggende som e-læringskurs på engelsk. Ex grunnleggende er et kurs innen elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder. Målet med kurset er at de som skal arbeide i eksplosjonsfarlige områder kan utføre arbeidet på en sikker og god måte.
Vi tilbyr EX grunnleggende repetisjon som e-læringskurs. Ex grunnleggende repetisjon er et kurs innen elektriske installasjoner i eksplosjonsfarlige områder. Målet med kurset er at de som skal arbeide i eksplosjonsfarlige områder kan utføre arbeidet på en sikker og god måte.
Vi tilbyr Ex kurs for portabelt Ex-utstyr som e-læring. Hovedbudskapet i kurset er sikkerhet og bevisstgjøring for personell i farer og utfordringer forbundet med bruk av portabelt utstyr, slik at man sikrer arbeidsplassen.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold som e-læringskurs. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold repetisjon som e-læringskurs. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold repetisjon som e-læringskurs på engelsk. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende som e-læringskurs. Dette er et kurs om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert. Kurset varer i 5 timer og kursbeviset er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende som e-læringskurs på engelsk. Dette er et kurs om elektriske installasjoner i potensielt eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert. Kurset varer i 5 timer og kursbeviset er gyldig i 5 år.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende repetisjon som e-læring. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse for prinsippene av egensikrede sløyfer (IS) i eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert.
Vi tilbyr kurs i Exi grunnleggende repetisjon som e-læring på engelsk. Kurset gir deg en grunnleggende forståelse for prinsippene av egensikrede sløyfer (IS) i eksplosjonsfarlige områder. Vårt mål er å sørge for at de ansatte er motivert for å jobbe trygt og sikkert.
Vi tilbyr kurs om FEL NEK 400 for bedrifter. Læringsmål er kurs i normen NEK 400:2022. Dette kurset kan arrangeres som bedriftsinternt kurs ute hos kunde, eller på bestemte datoer. Kan spesialtilpasset ut ifra kundens ønske av innhold og varighet.
Vi tilbyr kurs om FEL NEK 400 som webinar. Læringsmål er kurs i normen NEK 400:2022.
Vi tilbyr kurs om forskrift om maskiner (FOM) for bedrifter. Kurset er en generell gjennomgang av Forskrift om maskiner (FOM), med noen tilhørende normer. En «rød tråd» gjennom kurset blir risikovurdering. Hva er Forskrift om maskiner (FOM), og hvordan virker den.
Vi tilbyr kurs om FSE for instruert personell som e-læring. Dette kurset er beregnet for drift og vedlikeholdspersonell, med eller uten elektrobakgrunn. Hensikten er å gi grunnleggende kjennskap om hvilke faremomenter det er ved arbeid i et elektrisk anlegg og forebygging av ulykker.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning industri som e-læring. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning industri som e-læring på engelsk. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning offshore som e-læring. FSE høy og lavspenning med førstehjelp - uten praktisk HLR (hjerte, lunge redning). Kurset sikrer innsikt i relevant lovgivning og særregler som gjelder ved arbeid offshore.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning offshore som e-læring på engelsk. FSE høy og lavspenning med førstehjelp - uten praktisk HLR (hjerte, lunge redning). Kurset sikrer innsikt i relevant lovgivning og særregler som gjelder ved arbeid offshore.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning offshore quick qualify som e-læring. FSE med førstehjelp - uten praktisk HLR. Ved å designe et kurs spesifikt basert på tilbakemeldingene dine på spørsmålene våre, er dette kurset den mest effektive opplæringen som er tilgjengelig.
Vi tilbyr kurs om FSE høy og lavspenning offshore quick qualify som e-læring på engelsk. FSE med førstehjelp - uten praktisk HLR. Ved å designe et kurs spesifikt basert på tilbakemeldingene dine på spørsmålene våre, er dette kurset den mest effektive opplæringen som er tilgjengelig.
Vi tilbyr kurs om FSE høyspenning industri som e-læring. Kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i ”Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE”, at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE høyspenning industri som e-læring på engelsk. Kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i ”Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE”, at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning industri som e-læring. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning industri som e-læring på engelsk. Dette kurset tilfredsstiller kravet satt i § 7 i Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg - FSE, til at relevant personell skal gis årlig opplæring og instruksjon innen FSE.
Vi tilbyr e-læringskurs i FSE lavspenning offshore med førstehjelp uten praktisk HLR (hjerte, lunge redning). Kurset sikrer innsikt i relevant lovgivning og særregler som gjelder ved arbeid offshore. I tillegg behandles sikkerhetsfilosofi, skadetyper forårsaket av elektrisitet og behandling.
Vi tilbyr e-læringskurs i FSE lavspenning offshore med førstehjelp uten praktisk HLR på engelsk. Kurset sikrer innsikt i relevant lovgivning og særregler som gjelder ved arbeid offshore. I tillegg behandles sikkerhetsfilosofi, skadetyper forårsaket av elektrisitet og behandling.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning offshore quick qualify som e-læring. FSE lavspenning med førstehjelp - uten praktisk HLR (hjerte, lunge redning). Kurset sikrer innsikt i relevant lovgivning og særregler som gjelder ved arbeid offshore.
Vi tilbyr kurs om FSE lavspenning offshore quick qualify som e-læring på engelsk. FSE lavspenning med førstehjelp - uten praktisk HLR (hjerte, lunge redning). Kurset sikrer innsikt i relevant lovgivning og særregler som gjelder ved arbeid offshore.
Vi tilbyr bedriftsinternt kurs om førstehjelp for elektropersonell. Førstehjelpskurset er for alle som arbeider med elektriske installasjoner og anlegg. Her gjennomgås kravene som settes til nødvendig kompetanse innenfor førstehjelp.
Vi tilbyr kurs om førstehjelp som e-læring. Vår anerkjente kursinstruktør Arne Schau har kjørt ambulansebil i hele sitt yrkesaktive liv med bred erfaring fra ulykkessteder. I dette kurset forteller han på en god måte hva vi bør gjøre og hvordan det kan gjøres.
Vi tilbyr kurs i Ex vedlikehold som e-læringskurs på engelsk. E-læringskurset er laget for personell som er involvert i å organisere og / eller utføre: planlegging, installasjon, inspeksjon og vedlikehold av Ex utstyr.
Vi tilbyr kurs om mekanisk Ex som e-læring. Målsettingen med kurset er å motivere den ansatte til å jobbe trygt og sikkert ved å gi relevant kompetanse. Kurset vil gi an grunnleggende innføring i begrepet mekanisk Ex beskyttelse og vil derfor hjelpe den enkelte å finne potensielle tennkilder.
Vi tilbyr webinar om NEK 400 Hvilke forskrift / standard gjelder ved «endringer» i eksisterende anlegg. Hva er forskjellen på utvidelse, endring og nyinstallasjon? F.eks. ved rehabilitering / ombygning av kjøkken, bad, stue, utskifting av sikringsskap etc.
Vi tilbyr kurs om NEK 400 jording som webinar. Hvorfor jorder vi, er det kun for personbeskyttelse, eller skal vi også ta høyde for overspenninger og støy? I hvilket omfang skal vi jorde, er det forskjellige krav i IT- og TN-system?
Vi tilbyr e-læringskurs om NEK 400 landbruk. Målet med kurset er først og fremst å bidra til økt brannsikkerhet veksthus og driftsbygninger i landbruket. Årlig registreres rundt 300 større branner i landbruket, og det anslås at verdier for nær en halv milliard kroner går tapt i disse brannene.
Vi tilbyr kurs om NEK 400: 2022: nyheter revidert norm som webinar. Kurset gir deg en gjennomgang på hva som er nytt i NEK 400:2022. Kurset er praktisk rettet med eksempler. Du vil også få en enkel innføring i hvordan FEL og NEK 400 virker.
Vi tilbyr webinar om NEK 400-7-712 installasjon av solenergisystemer. På dette kurset vil du møte Jørn Erik Andersen som instruktør. Jørn Erik har lang erfaring fra elektrofaget som kursholder, rådgiver, takstmann og medlem av standardiseringskomiteer. Han er en svært dyktig instruktør.
Vi tilbyr NEK 405-1 termografikurs som webinar. Målsetningen med kurset er at de som deltar skal lære å utføre termografering i elektriske anlegg på en tilfredsstillende måte og samtidig forberede dem best mulig til å bestå eksamen.
Vi tilbyr kurs om NEK 405-2 el-kontroll bolig som webinar. Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne foreta en kontroll av eksisterende installasjoner i en bolig iht. kravene og anbefalingene i NEK405-2 Brannforebyggende el-kontroll bolig.
Vi tilbyr webinar om NEK 405-2-3 teknisk tilstandsvurdering av elektriske anlegg i bolig (helårs- og fritidsbolig) ved avhending. NEK EN 405-2-3 er laget av NK219. Det er en nasjonal standard som er en del av standardserien NEK 405 Kompetanse for kontrollforetak og personell.
Vi tilbyr nettbasert fallsikringskurs. Hovedhensikten med fallsikringskurset er å gi den som skal arbeide i høyden kunnskap om sikker bruk, daglig kontroll og vedlikehold samt klassifiseringsregler for ulike typer fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr kurs om FSE instruert personell som nettkurs. Dersom man har ansatt FSE instruert personell sier Sikkerhetsforskriften at de skal gis årlig opplæring autorisert av myndighetene.
Vi tilbyr kurs om verktøy og småmaskiner som nettkurs / webinar. Bakgrunnen for kurset er at kursdeltagerne skal få økt kunnskap om farene ved bruk av farlige redskaper og hvilke sikkerhetstiltak en skal gjennomføre før bruk. Dette for å unngå personskader på arbeidsplassen ved bruk av verktøy.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr førstehjelpskurs for bygg og anleggsbransjen som e-læring. Gi deg selv nødvendig kunnskap slik at du er best mulig forberedt om en situasjon skulle oppstå. Her lærer du det viktigste innen førstehjelp og hvordan du vurderer hva du må gjøre i en akuttsituasjon.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for bygg- og anleggsbransjen som - e-læring. Arbeidsmiljøloven krever at arbeidsgiver sørger for at verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU) gjennomgår og kan dokumentere HMS-opplæring.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Tavleforeningen tilbyr et nytt og revidert opplæringsprogram for tavlemontører. Nye Tavleskolen Modul 1 og 2 er basert på læreboka «Tavlemontøren» som har innhold og omfang i samsvar med kompetansebeskrivelse og læreplan for tavlemontøryrket.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
Vi tilbyr kurs i UPS - teknologi, regelverk og praktiske løsninger som interaktivt nettkurs. I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS - Uninterruptible Power Supply - og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.
Vi tilbyr kurs om arbeid i høyden. Det kreves opplæring for bruke fallsikringssystemer riktig. Arbeidsgiver har plikt til å gi slik opplæring ihht. Arbeidsmiljøloven. Mange ulykker resulterer i alvorlige skader på grunn av feil bruk av utstyret.
Kurs for deg som skal besøke et veiarbeidssted, eller utføre arbeid der du i liten grad oppholder deg i kjørebanen. Eksempler: Befaring, studiebesøk, søppelplukking, fasadearbeid, lasting (f.eks. tømmertransport), sporadisk arbeid i sikkerhetssonen.
Kurs for deg som jevnlig skal utføre arbeid på eller ved vei Kurset gir deg grunnleggende kunnskap om å ivareta egen og andres sikkerhet ved arbeid på eller ved vei. Du får kunnskap om formelle prosedyrer som må følges før arbeidet settes i gang og mens arbeidet pågår.
Forskrift om utførelse av arbeid, bruk av arbeidsutstyr og tilhørende tekniske krav, forskrift nr. 1357 (Best. Nr 703) §10 - 2. Forskriften sier at: Den som skal bruke arbeidsutstyr som nevnt i §10 - 1 og 10 - 3, skal ha praktisk og teoretisk opplæring som gir kunnskaper om oppbygging, betjening, br
Hensikten med farlig småverktøy- og maskiner kurset er å gi de personer som jobber med verktøy og maskiner kunnskaper om sikker bruk, vedlikehold og daglig kontroll. Du skal også kunne bruke utstyret slik at uhell og ulykker i forbindelse med bruk kan unngås.
§ 21-2.Krav til opplæring i graving og arbeid i gravegroper. Arbeidsgiver skal bare sette arbeidstakere som har gjennomgått særskilt opplæring i gravearbeid til graving dypere enn 1,25 meter.
Formål: Å sørge for at deltakerne får kunnskap om håndtering av kjemikalier, slik at de etter endt kurs kan håndtere kjemikalier på en forsvarlig måte og i henhold til de kravene myndighetene stiller i lov og forskrifter.