Her finner du kurs og opplevelser for deg som trenger fart og spenning. Vanskelighetsgraden trenger ikke være så høy. Men du må gjerne tåle litt vann i fjeset eller luft i håret. De mest vanlige formene for ekstremsport er dykking, fallskjermhopping, hangliding, paintball og klatring. Men ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker andre slags kurstilbud innen ekstremsport.
3 dagers kurs i søk og redning for HCM-redningsmenn. SAR HELO kurset er spesielt utviklet for HCM-redningsmenn. Fokuset er å utføre tilkomst og redning i strømmende vann og elv, samt å bli godt kjent med farene og kunne risikovurdere disse.
Vi tilbyr kurs i Elveredning - WRT-PRO Whitewater Rescue Technician Professional. 3 dagers kurs i elveredning og sikkerhet for rafting guider og kajakkpadlere med erfaring fra elv. WRT-PRO er kurset for deg som ønsker faglig utvikling og en profesjonell vurdering av egne ferdigheter.
Ice Field Safety-kurset (IFS) gir omfattende trening for de som jobber eller ferdes på is over innsjøer, dammer og reservoarer, eller elver som er fullstendig frosset over.
Ice Rescue Technician (IRT)-kurset er verdifull trening for beredskapspersonell som må begi seg ut på overflateis for å utføre en redning.
Klatring som aktivitet er perfekt for barn i utvikling! Fokuset på barneklatring er å skape klatreglede og gode utfordringer uten krav til forkunnskaper. Barna får prøve autobelay-klatring og buldring, bli kjent med utstyr og grunnleggende klatreteknikk.
Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer! Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer.
Vi går igjennom grunnleggende klatreteknikker, øver på bevegelser og jobber med høydemestring. Buldring er klatring på lavere vegger, med tjukkasmadrasser som sikkerhet. Ved Klatring i klatrevegger bruker vi autobelay(automatsikring) som sikring,
Introduksjon til klatring og buldring i Moss. Intro til klatring og buldrin er vårt tilbud til deg som er nybegynner eller nysgjerrig på klatresporten! Her lærer du det grunnleggende du trenger for å ha gode klatreøkter på klatresenteret.
Vi tilbyr bursdag med klatring for barna! Har du barn som er glad i å klatre? Høyt Under Taket arrangerer barnebursdager for barn i alle aldre! Hos oss ligger alt til rette for en skikkelig aktiv og sosial bursdag på klatresenteret.
Klatreskolen er et tilbud til ungdom som er kjent med klatring og som ønsker å trene både buldring, tauklatring og lære grunnleggende/avansert klatreteknikk.
Skal dere ha en bli kjent-tur, eller kanskje bare finne på noe sosialt med klassen? Ta med klassen på en uforglemmelig opplevelse hos Høyt Under Taket! Få en innføring i klatring, lær noen tips og triks til hvordan man kommer i gang.
På ledkurs lærer du å klatre og sikre trygt på led. Kursinnhold: sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Kurset krever fullført topptaukurs. Etter kurset kan du gå opp til brattkortprøven.
Topptaukurs gjør deg i stand til å sikre på topptau innendørs. På kurset lærer man sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Etter kurset kan du gå opp til topptaukortprøven.
Ungdomsklatring er for både nybegynnere og de litt mer erfarne der mestring, klatring og gode klatreopplevelser står i fokus. Våre instruktører vil finne varierte og gode utfordringer som passer den enkeltes nivå.
På advancedkurset vil du oppleve spennende og variert dykking. Du vil lære ferdigheter og kunnskaper som vil forbedre deg som dykker i ulike miljøer for eksempel i strøm eller på vrak. Advanced kurset er en fin anledning til å utvikle videre det du lærte på grunnkurset.
Vi tilbyr dykkekurs - Digital undervannsfoto. Vil du lære å ta bedre bilder under vann? Da er dette kurset for deg!
PADI Divemaster kurs eller Dykkeleder kurs som det også kalles i Norge er døråpneren for et helt nytt syn på dykking. Kurset er også inngangen til å begynne å jobbe med hobbyen din.
Se nøyere for å se mer på ditt neste dykk. Se etter de små monstrene, de fargerike nakensneglene, anemonene, påfuglmarken osv osv…. Du lærer ikke bare hva en fisk er, men også hvordan de samspiller med hverandre i sitt leveområde.
Vi tilbyr Master Scuba Diver. Master Scuba Diver er den høyeste ikke proffesjonelle sertifisering å oppnå i PADI systemet. Sertifikatet er en attest til din lidenskap for dykking og ditt valg av å søke mer utdanning etter grunnkurs.
Vi tilbyr kurs i nattdykking. Når solen går ned, monterer du opp utstyret ditt, setter masken i ansiktet og putter ventilen i munnen. Du tar et dypt pust og vipper deg ut av båten – ned i undervannsnatten.
PADI Nitrox kurs er det mest populære emnekurset på verdensbasis. Med Nitrox har du muligheten til å forlenge ikke dekompresjonstiden din og dermed være lenger nede. Dette ser man at er spesiellt gunstig fra 20 m og nedover.
Kjenner du på lysten til å utforske litt dypere? Du kan få muligheten til å se hele vraket du har dykket på tidligere eller kanskje se hva som finnes på en kjent og kjær dykkeplass, bare enda litt dypere.
Hva er nøytral oppdrift? Dykkere liker å være nøytrale, slik at de verken synker eller flyter. Det kan være litt vanskelig. Dykkere som har mestret det høyeste nivået innen oppdrift skiller seg ut fra mengden.
Har du noen gang drømt om hvordan det er å puste undervann? Hvis du har lyst å finne ut hvordan det føles, men du føler deg ikke helt klar til å ta et helt kurs er et Prøvedykk en fantastisk måte å komme igang på. Den gøye delen.
Mange tar dykkersertifikat i varmere strøk. Det betyr ikke at dykkingen er over samtidig som ferien. Kom innom å bli med på et tørrdraktskurs. Beste dykkingen kan være så nært som rett utenfor stuevinduet ditt.
NYHET !! Vi starter opp med Fridykkerkurs Målsetningen for kurset er å gjøre deg til en trygg og selvstendig fridykker som behersker forholdene i nordiske farvann. Kurset vektlegger trygg og organisert fridykking.
Har du alltid hatt lyst til å lære å dykke, oppleve nye eventyr eller bare oppdage den fantastiske undervannsverden så er det her det hele starter. PADI Open Water Diver kurset er verdens mest populære dykkerkurs, det har introdusert millioner av mennesker til en eventyrlysten dykkelivsstil.
Hittil har utdanningen konsentrert seg om dine dykkeferdigheter. På dette kurset utvider vi dine dykkeferdigheter til også å omfatte andre dykkere, og du lærer blant annet hvordan du kan bli en sikrere dykker, i tillegg til å kunne forutse og forebygge dykkerulykker hos andre.
Rebreathere var en gang ansett for å være noe bare de mest dedikerte tekniske dykkere brukte for å nå et bestemt mål. Sånn er det ikke lenger! Nyere rebreathere er lettere og mer brukervennlig enn noen gang og med sin lette egenvekt og store rekkevidde er de også begynt å bli riktig så reisevennlig.
Tekniskdykking regnes for å være dykkinens ekstremsport og tar erfarne og kvalifiserte dykkere dypere enn den generelle grensen for sportsdykking. Mange av kjennetegnene på tekniske dykkere er at de har betydelig mer trening og tyngre utstyr enn hva man normalt ser på en sportsdykker.
Vi tilbyr dagskurs i fridykking. Lær deg å dykke på den aller beste måten Bli med på et grunnleggende kurs og lær deg hvordan du kan få mest mulig ut av denne aktiviteten som garantert vil gjøre deg hekta. Fridykking er for alle, og bør virkelig oppleves!
Vi tilbyr jakten på Raet Nasjonalpark. Bli med å opplev de 98% av nasjonalparken som ligger under havoverflaten, og la deg fascinere av det artsrike plante- og dyrelivet som hører denne verden til.
Vi tilbyr kurs i fridykking. Lær deg å dykke på den aller beste måten Bli med på et grunnleggende kurs og lær deg hvordan du kan få mest mulig ut av denne aktiviteten som garantert vil gjøre deg hekta. Fridykking er for alle, og bør virkelig oppleves!
Fridykking er den perfekte aktiviteten for grupper som liker sjøen og fysisk aktivitet! Iført varme drakter, masker og lange svømmeføtter får gruppen muligheten til å utforske livet under overflaten på den aller beste måten.
Lyst til å kombinere teambuilding med et opphold på nydelige hotellyngørporten? Padling er en fantastisk måte å oppleve skjærgården på, man er tett på sjøen og roen er magisk! Vi tar med grupper på padletur og gjerne også for å se om vi kan spotte noen sel i området.
Opplevelsen som vi kaller «Under overflaten» handler om å sanke havets delikatesser og tilbringe tid ute. Fiske med stang og snøre, plukking av skjell og trekking av teiner er noe av det man kan gjøre, og tilberedelse av fangsten er naturligvis også en del av opplevelsen.
Dette kurset har som målsetting å kvalifisere dykkere til å bruke oksygenberiket luft (Nitrox) som pustegass på ikke-dekopresjonsdykk. Kurset tar for seg blandingsforhold fra 22% til 40% oksygen, med særlig vekt på 32% og 36% blandinger.
Vi tilbyr kurs i PADI Advanced Open Water. Har du tatt PADI Open Water og ønsker å ta det neste steget på utdanningsstigen til PADI er dette kurset for deg. Her er hensikten å få deg i gang med praktisk dykking så fort som overhodet mulig etter grunnkurset.
På Divemaster nivået starter eventyret som profesjonell i dykkerindustrien. For de som bestemmer seg for å gjøre dykking til noe mer enn bare hobby og er interessert i å utforske de muligheter som finnes for å jobbe i denne bransjen er PADI Divemaster et naturlig steg i en eventuell karriere.
Å lære bort dykking gir deg mulighet til å dele din entusiasme for livet under vann, samtidig som du gjør akkurat det du liker best – å være i, rundt og under vann. Lev drømmen, bli dykkerinstruktør.
Vi tilbyr kurs i PADI Dykkekurs Open Water. Hvis du alltid har ønsket å ta dykkerkurs, oppleve enestående eventyr og se verden i bølgene, er det her du starter. Få din sertifisering med PADI Open Water kurset – verdens mest populære og allment anerkjente dykkerkurs.
Et dypdykkerkurs er veldig innholdsrikt og lærerikt. Du vil bli bedre og tryggere på deg selv som dykker. Kurset er veldig opplysende om faktorer som f.eks. hvorfor maks dypdykkergrensen er satt til 40 m og ikke 50 m. Hva skjer med kroppen når vi dykker dypere enn 30 m osv.
Vi tilbyr redningsdykker kurs med førstehjelps Kurs. En redningsdykker er en ressursperson i sitt dykkemiljø. En som har utvidede kunnskaper om dykkemedisin, utstyr, stresskontroll og som har ferdigheter i redningsteknikker, skadestedsledelse og førstehjelp.
Har du aldri dykket med tørrdrakt, kanskje du tok lappen i utlandet? Vi hjelper deg med 2 introduksjonsdykk, litt teori og tørrdraktsveiledning på 1 dag. For å ta kurset anbefaler vi at du har dykket en del fra før og at siste loggede dykk er i løpet av foregående år.
Vi er glade for å kunngjøre vårt nye tilbud: Yoga- og meditasjonsdykk! Dette programmet er designet for å gi deltakerne en dypere forståelse og opplevelse av velværefølelsen av å være i et med havet.
Kurset er beregnet på redningspersonell som skal gjøre en aktiv redningsinnsats med tau på et skadested med fallrisiko og adkomst som krever fallsikring.
Vi tilbyr kurs i bruk av RescueRunner i elv. RescueRunner er et verktøy som er enkelt å betjene og det tar deg til steder og inn i situasjoner andre båter har ikke tilgang. Vår trening fokuserer på å undervise velprøvde, trygge, effektiv, kostnadsbesparende drift / redningsteknikker.
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Motorisert båt. Elveredning er regnet som noe av det farligste en redningsmann kan utføre. Derfor er det veldig viktig at kun godkjente instruktører brukes ved opplæring.
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Operatør (SFR-O).
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Sikkerhet (SFR-S).
Vi tilbyr kurs i Elveredning - Teknikker (SFR-T). Kurset har fokus på høyer risiko med innsatts metoder, sikkerhets vurdering og ledelse av slike skadesteder.
Vi tilbyr kurs i issikkerhet. Kurset går over fem timer med fokus på forebygging av ulykker, iskunnskap, sikkerhetsutstyr, nedkjøling, egenredning, kammerat redning og førstehjelp. Kurset er på ca 5 timer, hvor det er 40/60 teori og praksis. Arrangeres når det er is.
Vi tilbyr kurs i overflateredning. Vi lærer dere sikker redning i vann. Kurset kan spesial tilpasses deres behov – kyst, innland og elver. Kursene kan ta for seg redning i åpent vann fra båt, som svømmer og fra land.
Vi tilbyr kurs i veileder elv. Veilederkurset er for deg som har ansvar for opplæring, trening og øvelser for egne mannskaper. Det kreves fullført SFR-T og minst et års erfaring etter kurset med bokførte treninger/øvelser i elv. Kurset går over 3 dager og hovedfokus er sikker trening og øvelser.
Vi tilbyr ikkerhet motorisert båt i elv. Vi lærer dere sikker betjening og kjøring med motorisert båt i rennende vann. Kurset har fokus på risikoen som er i elvens krefter og dens påvirkning på båten.
Vannsikkerhet på anleggsplassen. Mange arbeidsplasser har risiko for drukningsulykker og på bakgrunn av dette stilles det en rekke sikkerhetskrav med tiltak som opplæring av personell og etablering av redningsbåt m.m.
Bodø er det naturlige startsted for brevandring på Svartisen. En guidet tur på Svartisen er et eventyr som alle kan være med på. Utstyrt med tau, isøks og stegjern tar vi deg med på blåisen.
Vikgrotta er en sportslig, vakker og litt krevende grotte som passer for deg som liker utfordringer. Her går vi i vakre marmorganger, jettegryter og forbi et flott fossefall. Du må tåle noen trange passasjer. Vikgrotta er for små grupper med eventyrlyst.
Hamarøyskaftet er et av de mest spesielle fjell i Nordland. Mindre kjent enn Stetind og bare 613 meter høyt. Luftig klatring må til for å nå toppen. Bli med på en guidet tur til Hamarøyskaftet og la deg overraske over hvor morsom denne turen er!
Kuglhorn er en outsider og nabo til mer kjente Stetind. Turen til Kuglhorn via østryggen har svært eksponert og luftig klatring. Du klatrer ikke denne turen med høydeskrekk. På anmarsjen opp går vi over Verdenssvaet: et 2 km langt gulv av granitt og en opplevelse i seg selv.
For deg som er helt fersk på topptur. Hvordan funker utstyret? Hvordan bevege seg i brattere fjell? Skiteknikk? Skredredningsutstyr.?Hva skal være i sekken? Ferdselsmønster? Terreng? Dette er spørsmål som løftes og diskuteres på dette kurset.
Alpinklatrekurs går over 5 dager. På dette kurset vil du få kjennskap til klatring i alpine omgivelser. Vinterklatring på snø, is og stein krever kjennskap til stegjern, isøks, snøanker, isskruer, snøskred. For deg som ønsker å lære om is-, mix-, og alpinklatring i vinterfjell.
Oppleve noe spennende med hele familien? Drømt om å klatre på klippene i Lofoten? Ta med hele familien på en eventyrdag i Paradiset.
Lyst å lære å klatre på naturlig sikringer? Oppleve klatring i Lofoten? Få kjennskap til ulike metoder og klatreteknikker på klippe ute? Bli med på 3 dagers klatrekurs!
Kameratredningskurs i Lofoten. Hva gjør du om uhellet er ute? Hvordan få kontroll på en uoversiktlig situasjon? Få verktøyene du trenger, bli med oss på kurs.
Lyst til å oppleve fjellklatring på sitt beste i Lofoten? Oppleve mestring i bratt fjell? Prøve noe nytt? Eller nå et mål du har satt deg?
Ønsker du å stå på toppen av en av vårt lands mest ikoniske fjellformasjoner? Turen byr på flott klatring og en uforglemmelig opplevelse som du vil huske, kanskje for resten av livet.