Hva er kunst? Vår definisjon kan helt sikkert diskuteres, men i denne kategorien finner du i alle fall mange forskjellige typer kurs som omhandler alt fra forming, kunstfoto, kunsthistorie, skulptur, litteratur osv. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner det du er på jakt etter. Alle tegne og malekurs sorteres som en egen kategori under ?kunst, mat og kultur?.
We offer foundation course with basic techniques in english. Our popular foundation course in basic techniques now also in english. A great course to get you kickstarted with this fantastic hobby. You will learn about the whole process from clay to a finished ceramic piece.
Vi inviterer til infokveld om medlemskap. Ønsker du å være deltaker i verkstedet og arbeide selvstendig når du selv vil? Her får du omvisning med praktisk informasjon, priser osv.
Vi tilbyr intensivkurs i grunnteknikker i keramikk. For den nye eller for deg som ikke har prøvd på lenge. Vi fokuserer på teknikk og går igjennom alt du behøver for å kunne jobbe selvstendig. Vi øver oss på små gjenstander, du får innblikk i hele prosessen fra leireklump til ferdig produkt.
Vi tilbyr kurs i å lage julepynt i lekker porselen som vi henger på treet. Det blir fine og personlige julegaver til den som har alt, og du får en stemningsfull opplevelse før jul med fine resultater og et innblikk i keramikkens verden.
Vi tilbyr mini keramikk-kurs i grunnteknikker for barn. En enklere versjon av det populære kurs i grunnteknikker tilpasset for barn. Et fint kurs for barn og familier som vil ha en smakebit av grunnleggende teknikker de kan øve seg på videre etter kurs.
Nybegynnerkurs i keramikk for barn og unge i alderen 10- 15 år
Skreddersydde fotokurs: Jeg spesialtilpasser fotokurs etter behov for den som ønsker å øke sin kunnskap innenfor fotografering.
Så mye å gjøre. Så mye å tenke på. Så mye man tenker på gjentatte ganger. Jeg snakker med mange som har tenkt i årevis på skrivekurs før de endelig tar tak. Og så løsner det jo. «Synd jeg ikke gjorde det før», sier de da.
Bli kjent med det nysgjerrige pinnsvinet Petter Snus, som på sin stillferdige måte oppmuntrer til lek og eksperimentering med farger, former, lyder, ord og bevegelse. Få CD og aktivitetsbok til odel og eie!
Marianne og Jorunn inviterer til samskrivinger pp formiddagen og serverer inspirerende øvelser som vekker skrivelysten.
Marianne og Jorunn inviterer til samskriving i januar og serverer inspirerende øvelser som vekker skrivelysten.
Hva er kjernen i skjønnlitteratur, i film og teater, i dikt, i romaner og noveller? Det er karakteren! Stemmen! Hovedpersonen! TA KONTAKT HVIS DU VIL HA BESKJED OM KURSET BLIR SATT OPP IGJEN.
Hvordan komme i gang med en fortelling? Hvordan dytte språket fram? Hvordan få armen til å skrive? Vi har kanskje tanker, ideer, mulige prosjekter, ting vi har lyst til å formulere, men det er ofte vanskelig å sette i gang – på egenhånd.
Å skrive prat! Å skrive samtaler! Men hvordan få karakterer til å snakke? Hvordan skape stemme, muntlig tale? Alle mennesker har sin helt egne måte å snakke på, et personlig uttrykk som kan være en signatur.
Å skrive dikt, å være i diktet, prøve ut ord, tanker, metoder, leke og undersøke! Dette kurset er en vei inn i språket, både som leser og som dikter, og vi skal inn i diktets historie, prøve ut teknikker og grep og få tekstene våre til å synge og overraske!
Dette er et kurs som tar utgangspunkt i Jungiansk psykologi og gresk mytologi. I løpet av fire kurskvelder. TA KONTAKT HVIS DU VIL HA BESKJED NÅR KURSET BLIR SATT OPP IGJEN
Vi tilbyr digitalt igangsettingskurs med Gro Dahle. Dette skrivekurset er et grunnkurs i kreativ skriving, et igangsettingskurs, et idékurs, et lete-etter-prosjekt-kurs hvor dere kan samle-råmateriale og ideer til eget skrivearbeid.
Vi tilbyr digitalt prosakurs på kveldstid med Gro Dahle. Prosa er hverdagsspråk slik det snakkes og skrives. Og dette prosakurset handler om å skrive fortellinger, fortelle fram karakterer, beskrive steder og hendelser, gjøre historier ut av minner.
Tekst og bilde er et spennende område. Bildet er ofte det første vi ser, men ord gir retning, dybde, løft, utvider, vinkler, åpner, får oss til å le eller bli berørt!
Gi, eller ønsk deg gavekort på kurs. MILJØVENNLIG, LÆRERIKT og SOSIALT Sammen spesialtilpasser gavekort etter dine ønsker eller behov.
Drømmer du om å skrive den barneboken som blir lest i filler og aldri glemt? Forfatterskolens barnebokkurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fengende for barn og ungdom. På barnebokkurset har vi fått med oss den prisbelønnede barne- og ungdomsbokforfatteren Gro Dahle som gjesteforeleser!
For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fortelling? Får du stadig nye ideer men..Vi kan hjelpe deg! Akkurat som vi har hjulpet mange av våre elever med å bli antatt av de store forlagene. For å lykkes trenger du kinderegget: Riktig verktøy,
Lær å skrive dikt med Gro Dahle! Hvordan jobber Gro Dahle når hun skriver dikt? Nå har du muligheten til å få en unik innsikt i hennes arbeidsmetoder. På dette kurset deler hun generøst av sin kunnskap og erfaring.
For deg som vil gjøre alvor av skrivedrømmen. Har du en idé, men er usikker på om den kan bli en god fantasy-fortelling? Får du stadig nye ideer mens du skriver og lurer på om du skal forfølge dem? Blir du for kritisk mens du skriver og er hele tiden på nippet til å skrinlegge prosjektet?
Hvem tror du at du er? Det er en grunn til at dagbokskriving er så populært. Det er terapeutisk å skrive, vi kommer nærmere oss selv og ser opplevelser og erfaringer med et nytt blikk. Ikke minst er det fint å ha skrevet ned minner, alt du tror du husker men ender opp med å glemme ...
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din! Kom i gang-kurset er i tre deler. Du får øyeblikkelig tilgang til del 1, når du bestiller kurset, og så kommer de andre delene på løpende bånd.
Hvordan skriver Tom Egeland sine bestselgende spenningsromaner? Vinteren 2019 inviterte vi Tom som gjestelærer på vårt store krimkurs, og nå har du også mulighet til å få med deg hans forelesninger og Forfatterskolens store krimkurs.
Velkommen til markedsføringskurs med Anne Gaathaug! Anne Gaathaug har bred erfaring fra forlagsbransjen hvor hun har hatt sentrale jobber både på salg– og markedssiden og som forlegger.
Velkommen til Forfatterskolens store novellekurs med Rolf Enger! Flere av dere har etterspurt et novellekurs, og det har vi foreløpig ikke kunnet tilby. Men nå har vi fått med oss selveste Rolf Enger på laget.
Sakprosakurs er skreddersydd for deg som ønsker å skrive fagbok, håndbok, dokumentar eller biografi. Gjennom 7 moduler med praktiske maler, nyttige tips og øvelser, lærer du hvordan du lager et helstøpt stykke sakprosa med et solid konsept, god disposisjon, interessant vinkling og velformulert språk
Drømmer du om å skrive en suksesserie, men vet ikke hvordan du skal starte eller hva som skal til? Forfatterskolen har invitert to av våre kjente serieromanforfattere til å lage et splitter nytt kurs nettopp for deg.
Er du lei av å gå med den store ideen i bakhodet og aldri få skrevet den ut? Står du fast, og kommer ikke videre med historien? Sliter du med å strukturere tiden og disiplinere deg til å skrive? Trenger du profesjonell veiledning for å vite hva som er bra og hva du kan forbedre med manuset?
Velkommen til Forfatterskolen. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å nå forfatterdrømmen din! Hvem tror du at du er? I dette kurset lærer du hvordan du kan finne det ut. Et konkret og inspirerende kurs for deg som vil skrive din slektshistorie eller historien om ditt liv.
Er du nysgjerrig på hvordan du skriver manus for film eller serie? Har du en fantastisk idé og lurer på hvordan du skal skrive det om til manus? Eller har du allerede begynt på et manus, men står fast?
Kreativ på kommando! Jeanette snakker om å skrive serielitteratur, men også om å prøve seg i krimsjangeren.
Hvordan overleve (økonomisk) som forfatter? Spør en ekspert om alt du lurer på når det gjelder forfatterøkonomi. Kari er forfatter og tidligere leder i NBU.
Roman! Roman! Roman! Kjersti forteller om de ulike skriveprosessene bak noen av sine romaner.
Kunne du tenke seg å spørre Gro Dahle om hvordan hun kommer fram til titlene på sine anerkjente billedbøker eller høre forlagssjef Anne Gaathaug, fortelle hvordan man lager en god pitch? Er du usikker på hvordan du skal gjøre manuset ditt troverdig? Møt Trude Teige som elsker research.
Velkommen til Årskurs 2024 - Påbyggingsår - Skriv boken din med Forfatterskolen. På påbyggingskurs krever vi at eleven har et påbegynt manus, som de vil fordype seg i.
Etter 15 års erfaring som forskningsjournalist gir jeg dette kurset om den éne viktigste tingen forskere og akademikere kan lære seg for å bli hørt, husket, forstått – og for å ha god kontroll i en intervjusituasjon. Å bruke gode eksempler.
Hva betyr ChatGPT og annen generativ teknologi for kreative yrker og vår selvforståelse som skapende vesener? «Kreativ› KI som MidjJourney, ChatGPT og DallE har reist mange spørsmål for kunstnere, illustratører, forfattere og musikere.
Vi tilbyr kurset Historiefortelling med fakta. Vil du lære å forme fakta og egne opplevelser til fengende fortellinger? I dette foredraget gir Bår Stenvik innsikt i de grunnleggende prinsippene du trenger for å skrive klart, etterrettelig og underholdende.
Noen podkaster forteller om hendelser fra virkeligheten, andre forklarer fenomener, og noen er samtalebasert. Men selv om man «bare» skal lage en pratepodkast er god historiefortelling avgjørende.
Er vi på vei inn i en teknologisk dystopi, med overvåkning og store sosiale forskjeller – eller en utopisk verden der maskinene gjør jobben og det er nok til alle? Litteraturen har utforsket disse spørsmålene i hundre år, og gir oss verktøy for å tenke om hvilken framtid vi ønsker.
Gjennom tre dokumentarbøker og en roman har Bår Stenvik utforsket hva som gjør oss til mennesker. Han har søkt svar i en rekke vitenskaper og kunst, musikk og arkitektur. Han har besøkt både etikette-skoler og sexklubber. Er det latter eller tårer som skiller oss fra dyrene?
I boka «Skitt», som mottok Bokhandlerprisen for sakprosa i 2012, beskriver Bår Stenvik vår kulturs forhold til skitne og ekle ting, hvorfor vi dyrker det rene, men også hvorfor vi trekkes mot det urene, fra ødelagte dongeribukser til fuzzgitarer og kinky sex.