Kunsten å formidle forskning - Videokurs



Kursarrangør: NTB Arkitekst
Sted: Nettkurs / Nettstudie
Hele landet
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: kl 09:00 - 11:30
Varighet: 2 1/2 time
Pris: 2.500

Ønsker du å formidle faget ditt til et større publikum enn bare dine egne fagfeller? Vil du lære hvilke virkemidler de dyktige fagformidlerne bruker, enten de er forskere eller forskningsjournalister?

Innhold:
Forskere og andre akademikere skriver som regel tekster i en stil som gjør fagstoffet lite tilgjengelig for allmennheten. Derfor må du velge en annen stil når du formidler til dem som ikke tilhører «stammen». Da trenger du en dialogisk stil som er personlig, har en leservennlig struktur og bruker ulike retoriske virkemidler.

På kurset lærer du dette:
• Hva er forskjellen på tradisjonell akademisk stil og dialogisk stil?
• Hva er kunnskapsforbannelsen, og hvorfor er det nødvendig å kjenne til den?
• Hvordan strukturerer du en leservennlig tekst?
• Hvilke retoriske virkemidler kan du bruke for å vekke og holde på lesernes interesse?
• Hva er klart språk i gode fagtekster?

Målgruppe for kurset:
Kurset passer for alle akademikere som har spesialkunnskap på et område, og som ønsker å nå ut til et større publikum. Kurset passer også for deg som jobber med kommunikasjon, og som skal formidle det kollegaene dine har forsket på.

Kursholder:
Aage Rognsaa, språkkonsulent. Aage er språkkonsulent, tidligere skrivelærer på en teknisk høgskole og forfatter av flere bøker om skriving. Han har nettopp utgitt boken «Kunsten å formidle forskning – en skriveguide for fagfolk». Aage har lang erfaring som kursholder og er frilansmedarbeider i NTB Arkitekst.