Det har vært mye fokus på helse og kosthold de siste årene og mange har blitt mer oppmerksomme på kostholdet sitt. I denne kategorien finner du kostholdskurs og slankekurs. Du vil også finne kurs om fordøyelse og økologisk mat. Hvis du ikke finner kurset du leter etter, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss, så finner vi det for deg.
Vi tilbyr kurs om ernæring og jobbprestasjon som digital undervisning. I dette kurset lærer du hvordan du kan etablere gode kostholdsvaner i en hektisk jobbhverdag. Du lærer hvilke matvarer som kan ha positiv og negativ påvirkning på kroppen, humøret og konsentrasjonen din.
Lær riktig pusteteknikk med Lars Christian Larssen. I dette pustekurset lærer du å optimalisere pusten for bedre helse og økt livskvalitet. Pusten er en essensiell funksjon i kroppen, men hvor ofte tenker du egentlig over hvordan du puster, og om du puster riktig?
I dette kurset vil du lære hvordan du tar kontroll over stressnivået med pulsmålere. Kurset bygger på Torkil Færø sin bestselgende bok Pulskuren. Ukontrollert stress skaper både sykdom, dårlig yteevne og mistrivsel.
Vi tilbyr kurs om avføringsendringer som nettkurs. Avføringsforstyrrelser er en vanlig problemstilling i allmennpraksis. Symptomet kan skjule en lang rekke diagnoser fra trivielle til livstruende sykdommer.
Vi tilbyr kurs om dyspepsi som nettkurs. Dyspepsi er plager fra øvre del av magen. Utfordringen for legen er å avklare hvilke diagnoser som er relevante, om det er nødvendig å henvise til endoskopi og hvilken behandling som skal gis til de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr kurs om gastroenterologi, voksne som nettkurs. Magetarmsykdommer i øvre og nedre del av fordøyelseskanelen er vanlige i allmennpraksis.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i generell legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i dokumentasjon for sykepleiere som nettkurs. Det er et overordnet mål at kvaliteten på sykepleie og behandling av den enkelte pasient skal være best mulig ut fra tilgjengelige ressurser. Dokumentasjon av sykepleien er et virkemiddel for å oppnå høy kvalitet.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for assistenter (medhjelper) som nettkurs. Kurset bygger på relevant lovverk og basiskunnskap om legemidler og sykdommer.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring av legemiddelhåndteringen i kommunene.
Vi tilbyr grunnkurs i legemiddelhåndtering til barn for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset er utviklet av Anita Baadstø (sykepleier). Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL og Kommune-NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Kurset har som mål å styrke ernæringsarbeidet i hjemmetjenesten og institusjoner, og bidra til at nødvendige tiltak iverksettes på et tidlig stadium, før personen utvikler underernæring.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Med observasjonskompetanse mener vi oppmerksom iakttagelse av pasienten i den hensikt å innhente data om helsetilstanden.
Vi tilbyr grunnkurs i observasjonskompetanse for medhjelper som nettkurs. Innholdet i kurset er basert på artikler i NEL. Artiklene oppdateres kontinuerlig, og det anbefales at du bruker dem i oppgaveløsningen. Du får tilgang til artiklene via lenker i kurset.
Vi tilbyr nettkurs i samtykkekompetanse. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke? Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan. Kurset gir deg en innføring i dette viktige temaet.
Vi tilbyr grunnkurs i samtykkekompetanse for helsefagarbeider som nettkurs. Helsehjelp kan etter hovedregelen bare gis med pasientens samtykke, men hva om pasienten ikke kan samtykke. Når skal samtykkekompetansen vurderes, hvem skal vurdere den og hvordan.
Vi tilbyr grunnkurs i tvungen somatisk helsehjelp for helsepersonell som nettkurs. Pasient og brukerrettighetsloven kapittel 4 A regulerer muligheten for å kunne gi helsehjelp til personer uten samtykkekompetanse, som motsetter seg helsehjelpen.
Vi tilbyr grunnkurs i matomsorg og ernæringstiltak for helsefagarbeider som nettkurs. Eldre og syke med hjemmesykepleie eller i sykehjem skal vurderes for ernæringsmessig risiko.
Vi tilbyr grunnkurs, innføring i omsorgsyrket for assistenter som nettkurs. Dette kurset er utviklet for pleie- og omsorgspersonell som ikke har helsefaglig utdanning.
Vi tilbyr nettkurs i grunnleggende palliasjon. Kurset starter med en pre-test bestående av tilfeldig utvalgte spørsmål fra kurset. Det er ikke noe minstekrav for å bestå denne testen. Hensikten er å gi deg et innblikk i kurset, og hva du selv kan fra før.
Vi tilbyr grunnleggende palliasjon for helsefagarbeider som nettkurs. Med prinsipper for grunnleggende palliasjon, iht. Nasjonalt handlingsprogram med retningslinjer for palliasjon i kreftomsorgen, 2015.
Vi tilbyr kurs om hudsykdommer som nettkurs. Pasienter med utslett og hudsykdommer er hyppig forekommende i allmennpraksis. Som regel dreier det seg om milde og forbigående tilstander, men alvorlige og livstruende sykdommer forekommer også.
Vi tilbyr kurs om hverdagsmestring som nettkurs. Innføring i hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering. Hverdagsmestring og hverdagsrehabilitering er noen av tiltakene i reformen Leve hele livet. Målet er å øke mestring og livskvalitet og å forebygge funksjonssvikt.
Høyt blodtrykk, hypertensjon, er en risikofaktor for å kunne utvikle hjertekarsykdom. Særlig ved mild hypertensjon er det viktig å avklare pasientens kardiovaskulære totalrisiko, før beslutningen om eventuell behandling tas.
Velkommen til NHIs innføringskurs i norsk allmennpraksis. Dette e-læringskurset gir deg en rask og praktisk innføring i hvordan det er å jobbe som allmennpraktiker i Norge.
Vi tilbyr kurs i klinisk beslutningslære som nettkurs. Klinisk beslutningslære er den prosessen hvor vi bestemmer hvem som behøver hva, når. Det handler om beslutninger som tas i møte med pasienten. Ofte er dette en nokså subjektiv prosess hos legen, men den er sjelden vilkårlig.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 1 som nettkurs. Type 2-diabetes er en folkesykdom du kan leve godt med hvis du har god kunnskap om sykdommen. Kurset gir både pasienter og helsepersonell en oversikt over hva type 2-diabetes er, dens behandling og hva du kan gjøre selv.
Vi tilbyr kurs i type 2-diabetes, del 2 som nettkurs. I denne delen går vi grundig gjennom hvordan diabetes oppstår, hva som er et sunt kosthold, om medikamentell behandling, om diabeteskontrollen og om insulinbehandling. Hva kan du gjøre selv.
Kurset er godkjent som valgfritt kurs med 3 poeng i videre- og etterutdanningen i allmennmedisin (gammel ordning) og i ny ordning -se læringsmål.
Vi tilbyr kurs om magesmerter hos barn som nettkurs. Bak magesmerter hos barn skjuler det seg et mangfold av mulige diagnoser. Hvordan bør du utrede disse barna, hvilke diagnoser bør du vurdere og hvordan behandler du de ulike underliggende sykdommene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i aldring og legemiddelbehandling av eldre som nettkurs. Dette kurset passer også for hjelpepleiere og omsorgsarbeidere.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i medikamentregning for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved epilepsi og utviklingshemming for assistenter som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler til eldre for sykepleiere og vernepleiere som nettkurs. Med dette kurset ønsker vi å bidra til økt kompetanse- og kvalitetssikring i kommunene.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemidler ved diabetes for sykepleiere som nettkurs.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i legemiddelhåndtering ved hjerte- og kar sykdom for sykepleiere som nettkurs. Sykdomslære, observasjoner og legemidler ved angina pectoris, hjerteinfarkt og atrieflimmer.
Vi tilbyr kurs om psykoser som nettkurs. Kurset dreier seg om tilstandene schizofreni, paranoia, postnatal psykose og en sesjon generelt om psykose.
Vi tilbyr kurs om skulderlidelser som nettkurs. Kurset er godkjent som klinisk emnekurs i videreutdanningen og klinisk emnekurs i etterutdanningen i allmennmedisin av Legeforeningen, og det gir 15 kurspoeng.
Vi tilbyr kurs om smerter ved demens som nettkurs. Lindring av fysisk smerte må prioriteres like høyt hos personer med demens som hos andre, og en kompetent smertevurdering er en forutsetning for god smertebehandling.
Vi tilbyr søvn og insomni som nettkurs. Det skrives stadig om søvn i media og ikke alt er like presist. Langvarige problemer med insomni behandles best med ikke-medikamentelle tiltak - først og fremst søvnrestriksjon og stimulus-kontroll.
Vi tilbyr trygdemedisin som nettkurs. Dette kurset gjør rede for nåtidig faglig og etisk grunnlag for å forstå og gjøre en god trygdemedisinsk jobb.
Vi tilbyr kurs om tungpusthet som nettkurs. Pasienter med tungpusthet er en diagnostisk utfordring i allmennpraksis. Pustevansker kan skyldes sykdom og svikt i flere organsystemer. Er det hjertesykdom, lungesykdom, sykdom i andre organ.
Vi tilbyr konferanse om helsefremmende og forebyggende arbeid for eldre som webinar. I en tid der helsetjenesten settes under press, er forebygging viktigere enn noensinne. Helsefremmende og forebyggende arbeid er en stor del av svaret på hvordan vi møter utfordringene.
Vi tilbyr nettkurs om ernæring og fysisk aktivitet. IKF105 Ernæring og fysisk aktivitet leveres av høgskulen i Volda ikke AFPT. De som melder seg på studiet PT TOTAL m/studiepoeng kan velge dette som ett 15 studiepoeng ekstra valg.
Vi tilbyr nettkurs om fett fra A - Å del 1. Fettcellene eller adipocyttene ble tidligere sett på som kroppens passive fettlager. I dag vet vi at de har en sentral rolle i kroppens stoffskifte, kommunikasjon og sykdomsutvikling.
Vi tilbyr nettkurs om fett fra A - Å del 2. Fettcellene eller adipocyttene ble tidligere sett på som kroppens passive fettlager. I dag vet vi at de har en sentral rolle i kroppens stoffskifte, kommunikasjon og sykdomsutvikling.
Vi tilbyr utdannelse til kostholdsveileder som nettkurs. Med utdannelsen er du rustet til å bidra i kampen for bedre helse på både individ- og samfunnsnivå. Vi skal gi deg de nødvendige verktøyene til nettopp dette, ved å lære deg koblingen mellom helse, prestasjon, og hva man spiser.
Vi tilbyr nettkurs om maksimal fettforbrenning og vektreduksjon. Vektreduksjon er det største argumentet for kunder for å kjøpe personlig trening og også en av de vanligste årsaken til at individer trener. Ønsker du å bli den beste og skape de beste resultatene? Delta på denne fagsamlingen.
Vi tilbyr nettkurs om weight trainer - trening for vektreduksjon. Som personlig trener i dag er vektreduksjon og fettforbrenning en av de aller viktigste områdene man må beherske for å lykkes. Det finnes en enorm mengde med kunnskap innen disse temaene men allikevel stiger overvekten.
I løpet av webinaret går vi igjennom nesten alt som er viktig for å oppnå god helse. Webinaret er basert på en ny metode for å hjelpe andre til bedre helse som er utviklet av skolen, og som vi har kalt 7 trinn til god helse. Inkludert PowerPoint du kan bruke i eget kurs.
Ønsker du å ta en av våre utdanninger, men mangler grunnleggende kunnskap om kroppen? Da er dette kurset for deg! Vi har mange som tar dette forkurset fordi de jobber som medisinsk tekniker på sykehus eller i Videregående skole.
Grunnmedisin er et deltidsstudium over 1 år, som gir kompetanse i medisinsk naturvitenskapelig tenkemåte og kunnskap, med hovedvekt på anatomi, fysiologi og patologi. Mulighet for studiepoeng og lån fra Lånekassen.
Vi tilbyr kurs i helsekostveileder som nettkurs. Jobber du i helsekostbransjen? Er du terapeut? Eller er du bare interessert i helse? Da er dette studiet for deg! Helsekostveileder er utviklet spesielt for deg som jobber innen helsekostbransjen, men passer for alle som er interessert i faget.
Vi tilbyr kurs i hårmineralanalyse som nettkurs. Opplever du at noen pasienter gjør alt riktig, men likevel ikke blir bedre? Da kan det være nyttig for deg å ha flere kartleggingsverktøy på lur!
Kostholdsveileder er studiet for deg som ønsker å hjelpe andre til en bedre helse gjennom endring av kosthold og livsstil. Alle er forskjellige og trenger dermed et individuelt tilpasset kosthold og personlig oppfølging.
En matintoleransetest gir konkrete prøvesvar! Mens du er student vil du kunne ta en test på deg selv til redusert pris (ca. 1200-2000 rimeligere enn veiledende pris avhengig av hvilket testpanel man velger). Du har allerede der spart inn mye av kursavgiften.
Har du pasienter med kronisk tretthet/ME, epilepsi eller depresjon, kvinner som planlegger graviditet eller pasienter med høy eksponering for giftstoffer? Da er dette kurset for deg! Kurset inkluderer opptak i 3 måneder.
Med fokus på hvordan ernæring påvirker trening og prestasjon. Ønsker du å optimalisere treningen og kostholdet til andre slik at de får bedre treningsresultater, Kroppssammensetning og viktigst av alt, god helse og en funksjonell kropp?
Vi tilbyr kursk i arbeidsfokus i rehabilitering. Arbeidsdimensjon i diagnosespesifik rehabilitering. Hvordan inkludere arbeidsdimensjonen i rehabilitering som tradisjonelt sett kun har helsefokus?
Vi tilbyr nettkurs i arbeidsfokus i rehabilitering. Arbeidsdimensjon i diagnosespesifik rehabilitering. Hvordan inkludere arbeidsdimensjonen i rehabilitering som tradisjonelt sett kun har helsefokus?
Kreftfri, men ikke frisk – hva bør jeg spise nå? Vi har laget et gratis digitalt kurs til alle som enten er ferdig med kreftbehandling, eller som lever med sin kreftsykdom. Hva er anbefalt kosthold til ulike typer kreftoverlevere? Du får også kostråd ved ulike seineffekter etter behandling.
Kurset gir råd og praktiske tips når mat er blitt strevsomt Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten.
Lurer du på hvordan du kan spise mer plantebasert i praksis? Og hva er egentlig forskjellen på fiber fra frukt, grønt og fullkorn? Og hva er egentlig greia med sukker? Dette og mer gir klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland svar på. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir blant annet tips og råd om hvordan du kan berike mat og drikke dersom du strever med matlysten. Velkommen til digitalt kostholdskurs/-foredrag. Dette gjennomføres som et videomøte i et digitalt møterom via Join.
Det er mange myter forbundet med kreft og sukker. Kanskje kan vi avlive noen av dem, men og se på hvordan vi kan erstatte noe av sukkeret i kostholdet. Bli med på digitalt foredrag 8. oktober.
Vi tilbyr temakveld for pårørende til noen som er rammet av kreft. Som pårørende er du nær den det gjelder, men likevel kan du oppleve at du står på sidelinjen. Pårørende er viktig for den som er syk. Hvordan ta vare på seg selv, samtidig som du skal være der som pårørende.
Klinisk ernæringsfysiolog Anita Helland gir råd om hvilke grep du kan ta, og du vil få konkrete og praktiske tips. Har du opplevd vektoppgang som en konsekvens av kreftbehandling?
Vi tilbyr introduksjonskurs i helse som virtuelt klasserom. Dette kurset kan du melde deg på uansett hvor i landet du bor. Kurset holdes tirsdager kl. 17 - 21, til sammen 10 kurskvelder. Kurset holdes i digitalt klasserom, og du trenger pc/mac med lyd og kamera.