HMS opplæring og kurs innen arbeidsmiljø har etterhvert blitt et omfattende felt. I denne kategorien finner HMS-kurs for alle typer arbeidsmiljøer. I tillegg er det generelle kurs om arbeidsmiljøloven, risikovurdering, tillitsvalgtopplæring, verneombud, sikkerhetsstyring og sikkerhetsledelse. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner det du er på jakt etter.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere. Kurset gir en innføring i de viktigste aspektene i HMS-arbeidet. Undervisningen blir veksling mellom korte forelesningssekvenser og gruppearbeid. Kursbevis blir utstedt etter gjennomført kurs for å oppfylle kravet til skriftlig dokumentasjon.
Vi tilbyr HMS-kurs for verneombud. HMS-kurset tilfredsstiller krav om opplæring i arbeidsmiljø for verneombud og AMU medlemmer. Undervisningsformen blir en veksling mellom korte forelesningssekvenser og gruppearbeid.
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul A1. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul A2. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul B1. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs i lekeplasskontroll modul D1. Barn skal få utvikle seg, mestre nye situasjoner og lære. Barn skal få leke. Det skjer ikke uten et skrubbsår eller noen blåmerker iblant, sånt hører med. Men mer alvorlige ulykker bør vi ikke tolerere!
Vi tilbyr kurs om arbeidsmiljø, ansvar og konsekvenser. Maskin og Kran Opplæring driver med sertifisert opplæring innen maskin og kran.
Vi tilbyr kurs i STCW grunnleggende sikkerhetsopplæring for sjøfolk oppdatering (A-VI/1-1, 1-2, 1-3) med e-læring. Kurset gjennomføres som en kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart.
Vi tilbyr kurs i STCW grunnleggende sikkerhetsopplæring for sjøfolk (A-VI/1-1, 1-2, 1-3, 1-4) med e-læring. Kurset gjennomføres som en kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart..
Vi tilbyr kurs i STCW medisinsk behandling oppdatering (A-VI/4-2) med e-læring. Målsettingen er at etter kurset skal deltakerne kunne gjennomføre medisinsk behandling om bord på skip (i henhold til tabell A-VI/4-2).
Vi tilbyr kurs i STCW videregående sikkerhetsopplæring oppdatering for maskinoffiserer (A-VI/2-1, 3, 4-1) med e-læring. Kurset går som en kombinasjon av klasseromsundervisning og e-læring som gjøres i forkant av kursstart.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i verne- og miljøarbeid / HMS-kurs for arbeidsgiver. Dette kurset dekker kravet til HMS-opplæring for arbeidsgivere. Det er en teoretisk og praktisk gjennomgang av arbeidsmiljøloven, med særlig vekt på roller og ansvar, samt metoder for godt HMS-arbeid.
Kurset «Den nødvendige samtalen» gir gode innspill, avklaringer og øvelser på hvordan man best mulig får til slike samtaler.
I dagens samfunn er et godt arbeidsmiljø mer viktig enn noen gang, og forståelsen av ergonomi er en essensiell del av dette. Kurset vil gi deg innsikt i hvordan du kan skape og opprettholde et sunt og effektivt arbeidsmiljø, tilpasset den enkelte arbeidstakers behov.
Dette er det obligatoriske kurset for ledere, verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalget, også kalt 40 timers kurs.
Et godt arbeidsmiljøarbeid handler om å redusere risiko for farer og ulykker, og aktivt rette søkelyset mot de positive og helsefremmende faktorene i arbeidsmiljøet. Dette kurset gir en generell innføring i helse, miljø og sikkerhet, hvor vi gjennomgår HMS-prinsippene på et overordnet nivå.
Mange arbeidstakere opplever å bli utsatt for vold og trusler om vold i forbindelse med sin jobb. Arbeidsgiver plikter å sette tema på dagsorden og jobbe aktivt for å forebygge helseplager som følge av belastningen. Det å tenke på å bli utsatt, er en belastning i seg selv.
MIP Sikkerhetssenter arrangerer jevnlig, og etter fastsatte datoer røykdykkerkurs etter Næringslivets Sikkerhetsorganisasjons (NSO) opplegg for opplæring av røykdykkere. Dette er et kurs som fører frem til en utstedelse av et røykdykkersertifikat etter endt opplæring.
Etter gjennomført opplæring skal deltakerne ha tilegnet seg kunnskaper og ferdigheter slik at de aktivt kan delta i det forebyggende arbeid på egen bedrift og ivareta nødvendige beredskapsoppgaver ved nøds og ulykkessituasjoner som kan oppstå ved virksomheten.
Vi tilbyr industrivernøvelser. Målsettingen er at øvelsene skal øve personellet ihht. den risiko som finnes eller de kan bli utsatt for. Etter endt øvelse skal deltakeren ha fått trening i det på forhånd avtalte tema, og han skal ha fått økt sin kunnskap og sine ferdigheter i emnet.
Vi tilbyr innsatslederkurs for industrivernet. Målsettingen er at etter endt kurs skal deltakeren ha kvalifikasjoner for å kunne ivareta innsatslederrollen i bedriften. En innsatsleders rolle er å lede industrivernet i innsats.
Vi tilbyr industrivernkurs - orden og sikring. Etter endt kurs skal deltakeren ha kunnskaper og ferdigheter til å kunne betjene radio eller annet kommunikasjonsutstyr, trafikkdirigering, sikring av skadested, evakuering og ordensoppgaver i tilknytning til en uønsket hendelse ved bedriften.
Hvis du skal besøke parken ofte eller jobbe fast her, kreves det at du gjennomgår sikkerhetsopplæring. Det er også en forutsetning for å få permanent innkjøringstillatelse. MIP Sikkerhetssenter kjører disse kurs med jevne mellomrom. Her får du en av våre faste utrykningsvakter som instruktør.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø for verneombud. Det gis grunnleggende innføring i de viktigste temaer innenfor HMS-arbeid, slik at man etter endt kurs kan delta aktivt og godt i HMS-arbeidet.
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere. Arbeidsmiljølovens §3 - 5 stiller krav til arbeidsgivere og ledere om opplæring i systematisk helse, miljø og sikkerhetsarbeid. Kurset gir innsikt i HMS-lovverket og hvordan man som leder kan bygge opp og lede en god HMS-kultur i bedriften.
Vi tilbyr 40 timers HMS-kurs for verneombud, ledere og AMU. Kurset dekker Arbeidsmiljølovens temakrav om opplæring av verneombud og medlemmer av arbeidsmiljøutvalg (AMU).
The HSE course provides the participants with a general understanding of how Norwegian Health and Safety regulations are expected to be implemented in all work environments, according to the laws.
Vi tilbyr oppfriskningskurs i HMS og Arbeidsmiljø for verneombud, ledere og AMU. Kurset passer for de som tidligere har gjennomført HMS-opplæring og som ønsker en oppfriskning / oppdatering.
I Sikkerhetsforskriften stilles det krav til bedrifter om at det må gjennomføres nødvendig opplæring innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg) for personer som skal jobbe med både lav- og høyspenningsanlegg.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø. Kurset består av 2 dager undervisning på et av våre kurssteder, og som inkluderer en nettbasert læringsmodul som gjennomføres på egenhånd etter 2-dagers kurset.
Vi tilbyr grunnkurs i arbeidsmiljø (verneombud AMU). Obligatorisk grunnopplæring i HMS og arbeidsmiljø over 2 dager, med mulighet for påbygging med e-læring ved krav om 40-timers kurs. Kurset inkluderer HMS-regelverk, forskrifter og Arbeidsmiljøloven.
Vi tilbyr lovpålagt HMS-kurs for ledere. Kurset gir opplæring i helse, miljø og sikkerhet i henhold til alle krav i arbeidsmiljøloven. Kurset tar for seg lover og regler som ligger til grunn for et forsvarlig arbeidsmiljø, og er basert på arbeidsmiljøloven §3 - 5.