I denne kategorien finner du alle kurs som har med bygg og anlegg å gjøre. Du finner kurs for asbestsanering, avfallshåndtering, fuktkontroll, logistikk, transport, stillas og ventilasjon. Ta kontakt med oss hvis du ikke finner kurset du leter etter, så finner vi det for deg. Vi gjør oppmerksom på at kurset du letter etter kan ligge i andre kategorier. Sikkerhetskurs for kran, truck og anleggsmaskiner finner du ved å følge linken. Etter sikkerhetskursene kan du delta på praktisk opplæring for Lift og kran eller Truck og anleggsmaskiner. Her finner du kurs i Brannsikkerhet og brannvern.
Vi tilbyr kurs i fallsikring som nettbasert undervisning på norsk eller engelsk. Dette kurset gir deg den teoretiske kompetansen du trenger for å utøve arbeider i høyden på en ansvarlig og risikobevisst måte. Etter kurset må du ta en dokumentert praktisk opplæring i bruk av fallsikringsutstyr.
Vi tilbyr FSE-kurs for instruert personell som nettkurs på norsk, engelsk eller polsk. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap pålegger instruerte personer en årlig gjennomgang av «Forskrift om sikkerhet ved arbeid og drift av elektriske anlegg - FSE».
Vi tilbyr FSE-kurs høy- og lavspenning som nettkurs på norsk, engelsk eller polsk. Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres.
Vi tilbyr FSE-kurs lavspenning som nettkurs på norsk, engelsk eller polsk. Etter gjennomført kurs skal deltakeren ha en bevisst holdning til elsikkerhet, slik at antall personskader og materielle skader kan reduseres.
Vi tilbyr nettkurs om førstehjelp for for bygg og anlegg. på norsk, engelsk eller polsk. Førstehjelpskurset er tilpasset bygg- og anleggsbransjen ved å samle de relevante skader for byggeplasser på en slik måte at det føles relevant og yrkesnært. Kurset er laget i samarbeid med Norsk Førstehjelpsråd
Vi tilbyr nettkurs i stillas del 1 på norsk eller engelsk. Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas er pålagt å ha dokumentert teoretisk og praktisk opplæring. Webbasert sluttest.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling kurs 1, 2 og 3 for bedrifter. Dersom man skal arbeide på riks- og fylkesvei kreves det arbeidsvarslingskurs 1 og 2. Det kravet gjelder selv når kommunene har blitt delegert myndighet for veiarbeidsvarsling på riks- og fylkesveier.
Betongklyngen N3C i samarbeid med Narvik Vgs og BA -senter Nord ønsker deg velkommen til kurset. Kurset gir generell kunnskap som alle som har med betong å gjøre bør kunne - eller bare for deg som ønsker å lære mer om verdens mest brukte bygningsmateriale!
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 1 som virtuelt klasserom. Med arbeid på vei menes her alt arbeid som medfører opphold på vei, inklusive inspeksjon, kontroll, befaring m.v. Den som har bestått prøve for kurs 1 kan ha stedlig ansvar for å føre tilsyn med varsling og sikring på enkle arbeidssteder.
Vi tilbyr arbeidsvarsling kurs 2 som virtuelt klasserom. Har du ansvar for personer og ansatte som utfører arbeid ved riks- og fylkesveier? Arbeidsvarsling 2 er et kurs for deg som er ansvarshavende, eller stedansvarlig på større anlegg der skiltmyndighetene krever kurs 2.
Vi tilbyr kurs om arealdisposisjon i avfallsbransjen som virtuelt kurs. Ønsker du kunnskap om prosessen rundt tilføring eller endring av areal, eller tilføring av areal i avfallsbransjen? I dette kurset får du innsikt fra start til slutt om arealplanlegging innenfor avfall- og gjenvinningsbransjen.
Vi tilbyr fagbrev i betongfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med oppgaver som forskaling, armering og støping av nye bygg- og anleggskonstruksjoner? Eller vedlikehold av eksisterende bygningsmasser?
Vi tilbyr fagbrev i gjenvinningsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du erfaring med å håndtering og forvaltning av avfall, løsøre, stoffer som skal kasseres? Jobber du ved avfallsstasjoner eller anlegg der avfall mottas, behandles, gjenvinnes, forvaltes etter gjeldende regelverk.
Vi tilbyr fagbrev i industrimekanikerfaget - teori til fagprøven som virtuelt kurs. Jobber du med vedlikehold, montering, produksjon eller reparasjon av maskiner og utstyr? Er du ansatt i en bedrift innen kjemisk eller mekanisk industri, oljevirksomhet, matvareproduksjon, skipsbygging, treforedling.
Vi tilbyr fagbrev i logistikkfaget - teori til fagprøven som nettkurs. Jobber du med å lagre, flytte eller klargjøre varer for forsendelse internt eller eksternt? Er du ansatt ved en terminal der vareflyt er viktig for at kunder, leverandører og bedrifter får varer til avtalt tid?
Vi tilbyr fagbrev i logistikkfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Jobber du med å lagre, flytte eller klargjøre varer for forsendelse internt eller eksternt? Er du ansatt ved en terminal der vareflyt er viktig for at kunder, leverandører og bedrifter får varer til avtalt tid?
Vi tilbyr fagbrev i produksjonsteknikkfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.
Vi tilbyr nettkurs om fallsikring. Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i fallsikring? Arbeid i høyder over 2 meter skal alltid sikres med personlig fallsikringsutstyr. Alle som skal ta i bruk fallsikringsutstyr må ha gjennomgått dokumentert sikkerhetsopplæring.
Vi tilbyr kurs i førstehjelp for bygg og anlegg som nettkurs. Trenger du eller dine ansatte opplæring i førstehjelp? Et førstehjelpskurs gir deg den tryggheten du trenger dersom en akuttsituasjon skulle oppstå.
Vi tilbyr kurs om kulde- og varmepumpeteknikkfaget - teori til fagprøven som nettbasert undervisning. Har du relevant arbeidserfaring og ønsker å få dokumentert hva du kan? Teorikurs til fagbrev er første steg på veien for å dokumentere din kompetanse.
Vi tilbyr stillaskurs fra 2 - 9 meter som nettkurs. Trenger du eller dine ansatte kompetansebevis i stillas fra 2 til 9 meter? Ved arbeid i høyden hvor det er risiko for å falle ned, skal det alltid settes i gang vernetiltak.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - grunnkurs. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Vi tilbyr nettkurs som brannsikringsmontør passiv brannsikring - spesialisering. Veien til dokumentert kompetanse. Brannfaglig fellesorganisasjon tilbyr montører innen passiv brannsikring faglig kompetanseheving ved å legge til rette for en personellsertifisering i faget.
Temakurset gir det en oversikt over prinsipper og gradering av innvendige skiller i tavler (Form). Kurset beskriver også utførelsen av de forskjellige formkravene, behovsvurdering og typiske anvendelsesområder.
Vi tilbyr kurs i FSE Lav og høyspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr kurs i FSE lavspenning med førstehjelp for elektrobransjen som e-læring. Sikkerhetsforskriften stiller krav til bedrifter om at det må gis nødvendig opplæring av personell innen FSE (Forskrift om sikkerhet ved arbeid i og drift av elektriske anlegg).
Vi tilbyr HMS-kurs for ledere i bygg- og anleggsbransjen som e-læring. Obligatorisk HMS-opplæring for ledere i henhold til Arbeidsmiljøloven §3-5: Arbeidsgivers plikt til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid.
Vi tilbyr koordinatorskolen som nettbasert undervisning. Kurset gir en helhetlig forståelse av hva som er nødvendig kunnskap og erfaring for å ivareta koordinatorrollen på en god og hensiktsmessig måte.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om kvalifikasjonskrav for arbeid i installerte tavler og EX-tavler. I løpet av ca. 2 timer gir temakurset en oversikt over kvalifikasjonskrav og ansvarsforhold ved arbeid i installerte tavler og bygging av de forskjellige kapslingstyper som anvendes i Ex-soner.
Vi tilbyr nettbasert temakurs om maskininstallasjoner i næringsbygg- regelverk og fallgruver. I dette temakurset ser vi på regelverk og fallgruver og maskinforskriftens innvirkninger på maskininstallasjoner i næringsbygg.
Vi tilbyr nettkurs om mineralittpuss - egenskaper og reparasjon. Edelpussen kjent som mineralittpuss, var en svært vanlig sluttbehandling på murbygg i Norge i perioden 1900-1970. Mange private, offentlige, og monumentale bygg har fasader med denne vakre og holdbare pusstypen.
Vi er inne i en tid hvor det skjer mye som får stor betydning for den eksisterende bygningsmasse. Stikkord som klimaendring og klimaavtale, sirkulær økonomi mm. EU besluttet i 2018 at de skal oppgradere 35 millioner bygninger i perioden 2020 – 2030.
Vi tilbyr temakurs om aktuelle problemstillinger i NEK EN 60 204 for maskin- og tavlebyggere som interaktivt nettkurs. I dette temakurset gjennomgår vi normen som i sin helhet benyttes ved konstruksjon, endring og ombygging av maskiner.
Tavleforeningen tilbyr et nytt og revidert opplæringsprogram for tavlemontører. Nye Tavleskolen Modul 1 og 2 er basert på læreboka «Tavlemontøren» som har innhold og omfang i samsvar med kompetansebeskrivelse og læreplan for tavlemontøryrket.
Vi tilbyr kurs i tavleskolen modul 2 som nettbasert undervisning. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig kompetanse om tavlemontøryrket, tavlemarkedet og tavleprodusentenes rolle.
Vi tilbyr tavlestandarden – NEK 439 - nettkurs. Tavleproduksjon krever inngående kjennskap til tavlestandarden NEK 439. NEK 439-serien skal legges til grunn for all produksjon av elektrotavler til bygg, industri og maskinanlegg.
Vi tilbyr temakurs om når pumpe- og tetningssystemet ditt betyr noe som nettbasert undervisning. Målsettingen er å gi deltakerne kunnskap og forståelse av deres pumpe og tetningssystem slik at de kan gjøre nødvendige tiltak for å redusere uventede stopp og kostnader.
Vi tilbyr kurs Temakurs: Bevaringsverdige bygg – Innføring i vernebestemmelser og kulturminneverdier. Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å forvalte på en god måte.
Vi tilbyr temakurs om tavledokumentasjon og tavleløsninger ved en eller flere strømkilder iht. NEK 400:2022 som interaktivt nettkurs. I dette to timer temakurset gis det en 10-punkts oversikt over relevant tavledokumentasjon.
Anleggseiere har selv ansvar for vedlikehold av tavler i egne anlegg. Da vedlikehold ofte forsømmes, skyldes dette ofte mangel på informasjon og kunnskap om vedlikeholdsbehovet for sikker drift over tid.
Du vil lære viktigheten av å kartlegge en systematisk tilstand på bygg og vil øke din kompetanse og forståelse, samt se nytteverdien i å bruke NS 3424 som verktøy. Dette er trinn 1 av 2 uavhengige 4-timers temakurs.
Vi tilbyr nettkurs om tilsyn og vurdering av el-tavler. I dette 2-dagers nettkurset vil du få innføring i nødvendig tilleggskompetanse for en særskilt vurdering av tilstandsgraden i tavler på bakgrunn av tavlenes regelverk, behovet for sikkerhet og aktuell betjeningskategori.
Vi tilbyr kurs i UPS - teknologi, regelverk og praktiske løsninger som interaktivt nettkurs. I dette dagskurset ser vi nærmere på UPS - Uninterruptible Power Supply - og du får oppklarende kunnskap om statiske UPS’ er.
Kulturminner er verdier for både publikum og eiere, men de kan også være utfordrende å utvikle på en god måte. I dette kurset vil vi formidle hva som skal til for å sikre prosesser i prosjektteamet og mot vernemyndighetene som utløser merverdiene.
Vi tilbyr kurs om verifikasjon og dokumentasjon av el-tavler som interaktivt nettkurs. I dette nettkurset vil du øke din kompetanse og forståelse, og se nytteverdien i tavlenormen NEK 439 som verktøy.
Vi tilbyr arbeid i høyden - fallsikring. Opplæring i bruk av fallsikringsutstyr ved arbeid i høyden. Kurset kan og omfatte fallredning. Arbeidstakere som arbeider i høyder skal sikres mot fall. Dette gjøres ved bygging av plattform (stillas), bruk av personløfter og/eller sikring av arbeidstaker.
Vi tilbyr stillaskurs med teori og praksis. 2 dager kurs for 0-5 mtr. høyde og 4 dager for 0-9 mtr. høyde til øverste gulv. Spirstillas, Rammestillas (fasade) og Rullestillas
Vi tilbyr nettbasert ADK-1 kurs. Praksisdelen, med obligatorisk eksamen, vil bli avholdt ved Norsk Rørsenters lokaler i Drammen. Et nettbasert ADK1-kurs foregår på internett Som kursdeltaker vil du få tilgang til en nettadresse hvor du logger deg på for å få tilgang til litteratur, VA / Miljø-blad.
Vi tilbyr nettkurs i Elektromuffesveising av rør, PE og PP. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nettbasert kurs i Hydraulikk avløp. Beskrivelse kommer snart.
Vi tilbyr resertifisering av Elektromuffesveising PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i 7 temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nResertifisering Speilsveising av PE og PP, Nettbasert. Dette kurset er delt opp i flere temaer (delmål), hvorav hvert tema innbefatter bestemte delmål i opplæringsplanen. Opplæringsplanen er utarbeidet i henhold til NS 416.
Vi tilbyr nettkurs i speilsveising av rør og rørdeler, PE og PE. Kurset er godkjent av Nemko og det gis anledning til å avlegge Nemko-eksamen og ved bestått eksamen utstedes Nemko-sertifikat. Opplæring i henhold til NS 416.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 1 på forespørsel. Arbeidsvarsling 1-kurset er en opplæring som gir deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å kunne planlegge og utføre sikker arbeidsvarsling i vei- og anleggsprosjekter.
Vi tilbyr webinar i arbeidsvarsling 1. Arbeidsvarsling 1-kurset er en opplæring som gir deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å kunne planlegge og utføre sikker arbeidsvarsling i vei- og anleggsprosjekter.
Vi tilbyr kurs i arbeidsvarsling 2 på forespørsel. Dette kurset er pålagt ved lov for de som planlegger og har ansvar for arbeidet, og som er ansvarlige for å sende inn søknader til kommunen/Statens vegvesen.
Dette kurset er pålagt ved lov for de som planlegger og har ansvar for arbeidet, og som er ansvarlige for å sende inn søknader til kommunen/Statens vegvesen. Ansatte som skal være ansvarlige for arbeidsvarsling må ha dokumentert kurs i Arbeidsvarsling 2.
Du vil lære om asbest, dets historie, farer forbundet med materialet, hvor asbest finnes, og hvordan man identifiserer asbestholdige produkter. Det dekkes også lover og forskrifter relatert til asbest, samt kravene som gjelder for både arbeidstakere og arbeidsgivere.
Forskrift om utførelse av arbeid § 17-5, fastslår at personer som bruker stillas må ha opplæring i hvordan man bruker stillas. Stillas Brukerkurs er et kurs som er utviklet for å gi deltakerne nødvendig kunnskap og kompetanse for å bruke stillas på en trygg og effektiv måte.
Regelverket for utførelse av arbeid § 17-3 pålegger de som skal bygge stillas i en høyde mellom 2 og 9 meter å ha dokumentert opplæring. Kurset dekker den teoretiske delen av opplæringen og er i samsvar med gjeldende forskrifter og NS 9700-1:2016.
Vi tilbyr grunnkurs i AutoCAD 2D som nettbasert undervisning. Målsettingen er at kurset vil gi deltagerne en grunnleggende forståelse i bruk av tegne- og konstruksjonsprogrammet AutoCAD.
Vi tilbyr videregående kurs i AutoCAD 2D som nettkurs. Kurset går i dybden på en del standard kommandoer og områder som plotting, målsetting, teksting og skravur. I tillegg gjennomgås en del nye og avanserte kommandoer som Block og attributter, XREF og import og bruk av PDF filer.
Vi tilbyr nettkurs i AutoCAD 2D/3D. Kurset gir deltakeren meget god kunnskap om AutoCAD, samt erfaring med utarbeidelse og oppbygging av tegninger gjennom oppgaveløsning og prosjektoppgaver. Mange av våre deltakere har gjennomført kurset for å benytte dette på sin CV ved søknad på ny jobb.
Vi tilbyr grunnkurs i AutoCAD 3D som nettkurs. Deltagerne skal kunne skille mellom ulike modelltyper, og kjenne til grunnprinsipper for 3D-modellering og bruk av koordinatsystem, samt beherske bruk av betraktningsvinkler og skjermnavigering.
Vi tilbyr grunnkurs i Inventor som nettbasert kurs. Etter gjennomført kurs skal kursdeltagerne bla. kunne bruke Inventor til å: lage modeller, generere tegninger ut i fra modell, lage sammenstillinger, utføre de vanligste tegne- og editeringsfunksjoner og målsette og påføre tekst.