Vi tilbyr fagbrev i gjenvinningsfaget - teori til fagprøven som virtuelt klasserom. Har du erfaring med å håndtering og forvaltning av avfall, løsøre, stoffer som skal kasseres? Jobber du ved avfallsstasjoner eller anlegg der avfall mottas, behandles, gjenvinnes, forvaltes etter gjeldende regelverk.
Informasjon:
Gir du råd til kunder om gjenvinning, redusering og sortering av avfall, for bedre miljø og en bærekraftig fremtid? Med et fagbrev i gjenvinningsfaget får du dokumentert denne kompetansen, som blir stadig viktigere. Teori til fagbrev er første steg på veien. Akademiet videreutdanning tilbyr fagbrevkurs som gir deg den nødvendige teoretiske kunnskapen innenfor ditt fagfelt. Med et fagbrev vil du bli mer ettertraktet på arbeidsmarkedet. Det gir også et kvalitetsstempel på din kompetanse som stadig flere arbeidsgivere krever.
Faginnhold:
1) Helse, miljø og sikkerhet:
• Kjerneelementet helse, miljø og sikkerhet handler om kunnskap om, og sammenhengen mellom, sikkerhet, helse, ressursforvaltning og bransjens miljøpåvirkning. Det handler også om bruk av verneutstyr, smittevernutstyr og avvikssystemer. Videre handler det om kunnskap om risikovurdering og forståelse av fagets rolle i miljøarbeidet.
2) Maskiner, utstyr og teknologi:
• Kjerneelementet maskiner, utstyr og teknologi, handler om bruk av mekaniske, hydrauliske og elektriske systemer for avfallshåndtering. Kjerneelementet handler også om bruk av digitale applikasjoner, feilsøking og vedlikehold av maskiner og utstyr.
3) Produksjon, dokumentasjon og veiledning:
• Kjerneelementet produksjon og dokumentasjon handler om prosesser for behandling og gjenvinning av avfall. Kjerneelementet handler også om å se forbedringspotensialet ved drift og produksjon og om å dokumentere håndtering av avfall i henhold til dokumentasjonskrav. Videre handler kjerneelementet om å veilede kunder og samfunnet for øvrig og om å skape forståelse av betydningen av gjenvinning.
4) Håndtering av avfallsressurser:
• Kjerneelementet håndtering av avfallsressurser handler om håndtering av ulike typer avfall og om å utnytte ressursene i avfallet. Kjerneelementet handler videre om kunnskap om de ulike aktørene i gjenvinningsbransjen og om å følge rammebetingelser for avfallshåndtering. Det handler også om hvordan miljøet påvirkes av avfallet, og hvordan samfunnet håndterer dette.
Gjennomføring:
Opplæringen gjennomføres i digitalt klasserom. Du deltar i undervisningen hjemmefra på din egen pc/tablet. Vi benytter læringsplattformen Acampus hvor lærer legger ut relevant informasjon fra faget, tips og råd, samt en del oppgaver som løses underveis. I kurset vil din arbeidserfaring være viktig for å forstå teorien du skal gjennomgå, og vi ønsker at du deler av din erfaring i undervisningen.
Vi legger opp til eksamensforberedende undervisning i slutten av kursperioden, og jobber oss gjennom tidligere gitte eksamensoppgaver for å gi deg en opplevelse av hva som forventes til eksamen.
Finansiering:
Kurset betales i sin helhet av kursdeltaker selv, eller av NAV, arbeidsgiveren din, kommunen eller andre. NB: Om du ikke betaler for kurset selv, må du innhente bekreftelse på at kurset er betalt fra den som betaler. Kurspris inkluderer ikke kursmateriell (bøker og lignende).
Dersom du er medlem i en fagforening, vil du i mange tilfeller kunne søke om stipend til utdanning. En del fagforeninger gir stipend gjennom LOs utdanningsfond. Ta kontakt med din fagforening for å få mer informasjon. Vi vil bekrefte din kursplass til din søknad om stipend.
Statens lånekasse:
Når kurset har en varighet over 4 måneder, er det godkjent for søknad om støtte i Statens lånekasse
Timeantall:
• Timer med foreleser: 80
• Timer selvstudie: 20
• Totalt: 100
Målgruppe for kurset:
Kurset retter seg mot voksne som ønsker å utdanne seg til gjenvinningsoperatør med fagbrev
Opptakskrav:
• Det er ingen krav til forkunnskaper for kurset, men det er en fordel om deltakeren har nærmere 3 - 5 års erfaring fra yrket. Språknivået til deltakeren bør tilsvare B1 (CEFR) eller høyere.
Praksiskandidatordningen:
• Voksne som ønsker å melde seg opp til fagprøven må dokumentere minimum 5 års relevant, godkjent praksis og bestått tverrfaglig teoretisk eksamen i faget, før fagprøven kan avlegges. Fagopplæringskontoret i fylkeskommunen godkjenner praksis.
Eksamen / sertifisering:
Kurset avsluttes med skriftlig eksamen. Alle som skal melde seg opp til eksamen, må gjøre dette via fylkeskommunens påmeldingsside.