Prosessbasert kvalitetssystem



Kursarrangør: Kvalitet og Risiko Norge
Sted: Vi kommer til din bedrift / online undervisning KRN lokaler
          Akershus, Bærum / Sandvika
Kursadresse: Kjørbokollen 30, 1337 Sandvika (kart)
Type:Åpent kurs / gruppeundervisning
Undervisningstid: 1+1 da, kl 09:00 - 16:00
Varighet: 2 dager
Pris: fra 11.600
Neste kurs: 18.11.2024 | Vis alle kursdatoer

Praktisk og prosjektbasert fysisk kurs over 2 dager. Lær hvordan etablere, utvikle og forbedre et styringssystem. Kurset er en av hovedmodulene i kurs for sertifisering Quality Manager EOQ. Kurset er spesielt egnet som bedriftsinternt kurs og kan tilpasses kundens egne case.

Innhold:
Helt siden år 2000 har ISO 9000-standarden lagt opp til en prosessbasert tankegang som en av kvalitetsprinsippene. Svært mange selskap har tatt steget fra et dokument basert og prosedyretungt system til et prosessbasert styringssystem der alle oppgaver er visualisert ved hjelp av flytdiagrammer. Et slikt steg kan potensielt redusere dokumentasjonsmengden med 1/5, gjøre forbedring enklere og endring mer kontrollerbart, større bruker-engasjement og bedre kontroll på innebygget risiko og organisatoriske barrierer.


Kurstema:
Metoder og praktiske fremgangsmåter for å kunne lykkes med å skape et helhetlig integrert og prosessbasert styringssystem for virksomheten.

• Få forståelse for grunnleggende begreper innenfor kvalitet og kvalitetsledelse, samt noen viktige punkter knyttet til ISO 9001
• Få forståelse for hva det innebærer å planlegge, etablere, implementere og videreutvikle et kvalitetsledelsessystem
• Få en grunnleggende forståelse for hvorfor prosessorientering er fordelaktig og hvordan kartlegge og dokumentere prosesser på en effektiv måte
• Få en grunnleggende forståelse for hvordan identifisere kritiske elementer i en prosess og en grunnleggende innføring i risikovurdering
• Få en grunnleggende forståelse for hvordan jobbe med forbedringsarbeid og revisjoner
• Noen utfordring knyttet


Målgruppe for kurset:
Kurset egner seg for personer som er sentrale i å utvikle eget styringssystem, enten det er å ta utgangspunkt i et helt nytt system eller det er å forbedre og effektivisere eksisterende system.
Å utvikle et prosessbasert styringssystem krever fokus på verdiskapningen på tvers av organisatoriske enheter. Det er viktig å ha en metodisk forståelse for hvordan etablere et slikt endringsprosjekt. Ikke minst hva som kreves fra å gå fra et dokumentbasert system til å bedre tydeliggjøre prosessene og hva som må være på plass for sikre gode tjenester.

AGENDA
Se omtale qrn.no


Forkunnskaper:
• Ingen krav til forkunnskaper

Kursspråk:
Norsk