Lizas Småbruk

Lizas småbruk er vårt hjem. Men også et spennende og annerledes kurssted. Vi som bor her, driver et lite, nær selvforsynt, gårdsbruk i det daglige. I veksthuset trives druer og tomater. I grønnsakshagen gror grønnkål og poteter. Og frukthagen gir oss epler, pærer, plommer og deilige bær. På de omkringliggende beitene og i skogen går høner og gjess sammen med noen villsau. Ofte spankulerer også noen kalkuner fritt omkring.

Vårt kurskonsept “Fra jord til bord” er veldig populært. Her lærer vi andre å foredle egenproduserte eller kortreiste råvarer til de herligste produkter eller matretter. På kursdagene er det et yrende, pulserende liv på tunet. Har du lyst, må du gjerne bli en del av det. Vi organiserer kurs hver uke, året rundt.


 |  1 2 3   |  Neste side >>

Brødbakst - surdeig og spelt med LevLandlig

Baker du av og til et brød, men ønsker du å lære mer om hvordan å bake gode brød med andre typer mel (spelt, emmer, rug osv)? Ønsker du å lære mer om surdeigskultur og andre gjærmetoder og langtidsheving? Vil du prøvebake i steinovn? Da passer dette kurset!

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  

Fermentering - surkål, kefir, surdeigsbrød, eplesider

Vi tilbyr kurs i fermentering - surkål, kefir, surdeigsbrød, eplesider. Mye av maten vår er fermentert. Brød, melk, sjokolade, vin, spekepølser, surkål, yoghurt, ost, sylteagurk er bare noen forebilder av ting som (ofte) er fermentert.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  

Fiskeretter med ferskvann- og saltvannsfisk

Tradisjonen i Norge var å spise mye fisk, og mye fersk vannsfisk. Per i dag er det ikke så mange som vet lengre hvilken ferskvannsfisk som kan spises, hvordan man graver fisk eller hvordan å lage gode fiskekaker. På dette kurset, skal vi i gang med å lage fiskeretter.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 29.11.2024 1 dag29.11.2024 2.490 kr  

Glutenfri bakst

Gå ikke glipp lengre av dine favoritter! Lær å bake fantastiske glutenfrie oppskrifter sammen med Karin, som er gourmetkokk, småbruker og glutenintolerant. Dette kurset er for alle som ønsker å få en introduksjon i smakfull glutenfri bakst på småbruket vårt på vakre Hadeland.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  

Gryteretter

Har du lyst å bli med på en dag med deilige dufter, gryter som putrer og ikke minst en fantastisk middag? De fleste av oss forbinder gryteretter med bestemødre, store kjeler på komfyren og glemte dufter.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  

Hjemmelaget pasta & ravioli

Bli med på en ettermiddag med pastalaging, etterfulgt av en nydelig middag! De flest av oss forbinder Italiensk mat med pasta og i Italia bruker de jo hjemmelaget pasta daglig. Det er noe spesielt godt med hjemmelaget pasta med smaker fra det italienske kjøkken.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  

Hønsehold

Vi tilbyr kurs i hønsehold for amatører og nybegynnere. Hva spiser høner (ikke)? Hvorfor legger høner egg året rundt når ingen andre fugl gjør det? Skal jeg eller skal jeg ikke ha lys i hønsehuset om vinteren?

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  

Hønseslakt og hønsehold

Vi tilbyr kurs om hønseslakt og hønsehold. Ingen høner, uten haner. Og har du høner, vil du etter hvert oppdage å få for mange haner. På dette kurset vil du derfor også lære om hvordan avlive fjærkre på en human måte. Vi lærer om bruk av hele dyret, fra nebb til hale, og ikke minst innvollene.

Sted Dato Varighet Pris
Jevnaker Jevnaker 1 dag 2.490 kr  
 |  1 2 3   |  Neste side >>