Her finner du kurs og opplevelser for deg som trenger fart og spenning. Vanskelighetsgraden trenger ikke være så høy. Men du må gjerne tåle litt vann i fjeset eller luft i håret. De mest vanlige formene for ekstremsport er dykking, fallskjermhopping, hangliding, paintball og klatring. Men ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker andre slags kurstilbud innen ekstremsport.
Med topptaukurset lærer du å sikre på klatretau som allerede henger oppe i veggen.Du vil få en sertifisering som tillater deg å sikre selvstending på alle nasjonale klatresentere etter godkjent topptauprøve.
Vi tilbyr grunnleggende klatrekurs - ledsikringskurs. Kurset forutsetter at du har topptaukurset og har sikret aktivt i minimum 2 uker på topptau. Dette er et vesentlig mer avansert kurs når det kommer til risikovurdering og sikringsarbeid.
Har lidenskapen vokst så stor at konkurranseklatring er det neste steget? I vår satsningsgruppe får du veiledning med høyt fokus på klatreteknikk, progresjon, ledklatring og selvfølgelig klatreglede.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole - Grunnkurs ungdom VGS. For nybegynnere og litt viderekomne, med fokus på mestring, læring og klatreglede. Opplæring av både topptau- og ledklatring, samt buldring og grunnleggende klatreteknikker.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for ungdom 13 -15 år. For nybegynnere og litt viderekomne, med fokus på mestring, læring og klatreglede. Opplæring av både topptau- og ledklatring, samt buldring og grunnleggende klatreteknikker.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for voksne 20 år+. For nybegynnere og litt viderekomne - spesiell vekt på mestring, læring og klatreglede. Opplæring av både topptau- og ledklatring, samt buldring og grunnleggende klatreteknikker.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for barn - 10 -12 år. Etter et år med klatreskole er det mulig å begynne i våre trenings- og satsnings grupper, med økt fokus på klatreteknikk og progresjon for å kunne delta på Østlandscup eller Norgescup.
Sarpsborg Klatreklubb har klatreskole for ungdom 8 -9 år. For nybegynnere og litt viderekomne. Etter et år med klatreskole er det mulig å begynne på våre trenings- og satsnings grupper, med økt fokus på klatreteknikk og progresjon for å kunne delta på Østlandscup eller Norgescup.
Ønsker du å arrangere bursdag, venneklatring, bedriftsklatring, utdrikningslag eller teambuilding? Hos oss vil du møte et senter med ren klatreopplevelse! Vi har muligheter for alt innen tauklatring, buldring, sikringskurs, rappelering, kasseklatring og frittfall.
Denne treningsgruppen er for alle deltakere på klatreskolen som ønsker å møtes for å trene, og være sosiale utenom klatreskolen. Her er det bare å møte opp om du ønsker å være med.
På Sarpsborg Klatresenter vil du finne flotte klatrelokaler til å utøve det meste innen klatring, både tauklatring, buldring, rappelering. Arrangementet tilpasses klassens nivå og ønsker.
Har du bare lyst til å bli enda flinkere til å klatre, og ha det hyggelig sammen med en gjeng som har samme lidenskap som deg? Meld deg inn i klubben, kjøp deg et klatre-abonnement, og bli med oss på klubbtreninger!
Vi tilbyr Advanced Open Water (videregående) kurs. Hvis du ønsker å lære deg mer om dykking, så kan vi anbefale et videregående kurs som lærer deg mer om dykking ved å dykke. På Advanced Open Water Course dykker vi "dypere" i opplevelser.
Vi tilbyr kurs i Advanced Recreational Trimix. Advanced Recreational Trimix, erstatter det tidligere kurset advanced Nitrox og er det mest avanserte sportsdykkerkurset til IANTD.
Vi tilbyr kurs i Assistant Instructor kurs (ass. instruktør). Her starter mulighetene dine som dykkerinstruktør. Som assisterende instruktør kan du hjelpe til med opplæring av grunnkurs.
Hvis Blenderkurs tas i sammenhent med advanced rec trimixkurset koster dette kr 1590,- + gass. itrox).
Vi tilbyr kurs i Boat Diver (båtdykker). På dette kurset lærer du å utvikle dine kunnskaper om dykking fra båt, riktig båtskikk, mannskap, basis båtterminologi, regler, lover og bestemmelser.
Vi tilbyr Deep Diver (dypere dykking) kurs. På dypdykker-kurset får du sansynligvis opplevd hva "dybderus" er.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. På et UV-scooter kurs lærer man om bruken av motorisert fremdrift under vann.
Vi tilbyr Dive Propulsion Vehicle (uv-scooter) kurs. Hvis du går i tanker om å kunne være i stand til å lede dykkeraktiviteter, samt tjene penger på dykking er Divemaster Course veien å gå.
Vi tilbyr kurs i Enriched Air (nitrox). På et Nitrox kurs lærer man om bruken av oksygen-beriket luft (nitrox). Du lærer om hvilken type av utstyr som kreves for å dykke med nitrox. Hvordan du bruker dykketabeller som er laget for nitrox. Dette kurset er et forkrav for å dykke med rebreather.
Vi tilbyr førstehjelpskurs - Emergency First Response (EFR) kurs. På et emergency first response (EFR) kurs lærer man om primær og sekundær førstehjelp. Primær førstehjelp (CPR) trener oss i øyeblikkelig og livstruende situasjoner som kan oppstå i flere sammenhenger (hjertestans, etc.).
Vi tilbyr Open Water Diver kurs. Hvis du ønsker å lære deg dykking, så er det første skrittet å ta et grunnkurs (Open Water Diver kurs). I løpet av noen dager kan du få nyte en verden under havet.
Vi tilbyr Rescue Diver (redningsdykkerkurs). Hvis du ønsker å bli en sikrere dykker for de du dykker sammen med, samt bli trent på hvordan du hånterer ulykker og situasjoner som kan oppstå i og utenfor vannet, så anbefaler vi vidregående kurs som Rescue Diver.
Vi tilbyr Wreck Diver (vrakdykker) kurs. På et vrakdykker kurs lærer man om farer og planlegging ved dykking på vrak.
Ynskjer du å oppleve ein meir utfordrande bretur bør du bli med på ein lengre tur i blåisen på Nigardsbreen. I små grupper på maks. 6 personar får du prøve meir krevjande blåisvandring og klatring med 2 øksar i ein isvegg på topptau.
På blåisturen kan du oppleve og utforske dei finaste formasjonar og fargar i den nedre delen av bretunga på Nigardsbreen. Det er ikkje ein hard eller kondisjonskrevjande tur sjølv om ein går noko lenger opp i brefallet enn på den kortare blåisturen.
Vi tilbyr ein lettare og kortare men opplevingsrik blåistur mellom bresprekkar og istårn på Nigardsbreen i Jostedalen og som gjev deg kjensla av å vere midt inne i eit mystisk islandskap. Frå 2017 er også tilgjenge til utstillingane på Breheimsenteret inkludert i prisen (gjeld ikkje for grupper).
Vi tilbyr kort blåistur for familiar med spreke barn. Har du spreke, naturglade ungar i familien og tenkjer at den vanlege blåis-familieturen på Nigardsbreen er litt for kort og for lite utfordrande? Er svaret ja, då er spesialtur for born det rette valet.
Vi tilbyr brekurs på Nigardsbreen og Jostedalsbreen. På kurset blir ein og kjend med fleire opp- og nedgangar på Jostedalsbreen, m.a. går me opp heile brefallet på Tuftebreen alt. Fåbergstølsbreen i Jostedalen. I tillegg blir ein også godt kjent med Nigardsbreen.
Mini-brekurs 1 - “blåispensumet” av eit vekesbrekurs. Kurset blir arrangert på førespurnad.
Vi tilbyr NF-Metodekurs bre 1. Deltakarane skal bli medvitne om kor viktig sikre vegval på bre og i alpint terreng er, og gjerast godt kjende med metodesett og tankegang for sikring og redning på bre, i snøbakkar og utsett terreng (ikkje klatreterreng).
Klatring som aktivitet er perfekt for barn i utvikling! Fokuset på barneklatring er å skape klatreglede og gode utfordringer uten krav til forkunnskaper. Barna får prøve autobelay-klatring og buldring, bli kjent med utstyr og grunnleggende klatreteknikk.
Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer! Dette kurset er for deg som ønsker å ta steget videre fra sportsklatring til å klatre på egne sikringer.
Vi går igjennom grunnleggende klatreteknikker, øver på bevegelser og jobber med høydemestring. Buldring er klatring på lavere vegger, med tjukkasmadrasser som sikkerhet. Ved Klatring i klatrevegger bruker vi autobelay(automatsikring) som sikring,
Introduksjon til klatring og buldring i Moss. Intro til klatring og buldrin er vårt tilbud til deg som er nybegynner eller nysgjerrig på klatresporten! Her lærer du det grunnleggende du trenger for å ha gode klatreøkter på klatresenteret.
Vi tilbyr bursdag med klatring for barna! Har du barn som er glad i å klatre? Høyt Under Taket arrangerer barnebursdager for barn i alle aldre! Hos oss ligger alt til rette for en skikkelig aktiv og sosial bursdag på klatresenteret.
Klatreskolen er et tilbud til ungdom som er kjent med klatring og som ønsker å trene både buldring, tauklatring og lære grunnleggende/avansert klatreteknikk.
Skal dere ha en bli kjent-tur, eller kanskje bare finne på noe sosialt med klassen? Ta med klassen på en uforglemmelig opplevelse hos Høyt Under Taket! Få en innføring i klatring, lær noen tips og triks til hvordan man kommer i gang.
På ledkurs lærer du å klatre og sikre trygt på led. Kursinnhold: sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Kurset krever fullført topptaukurs. Etter kurset kan du gå opp til brattkortprøven.
Topptaukurs gjør deg i stand til å sikre på topptau innendørs. På kurset lærer man sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at man kan ta vare på sin egen og medklatrernes sikkerhet. Etter kurset kan du gå opp til topptaukortprøven.
Ungdomsklatring er for både nybegynnere og de litt mer erfarne der mestring, klatring og gode klatreopplevelser står i fokus. Våre instruktører vil finne varierte og gode utfordringer som passer den enkeltes nivå.
Vi tilbyr kurs i Advanced Open Water Diver (AWOD). Det første aktuelle videregående kurset etter grunnkurs. Her lærer du å mestre større utfordringer. Kurset gir sertifisering til 30 meters dybde.
Vi tilbyr kurs i Divemaster, for deg som vil ta første steg mot instruktør eller operere som dykkerleder. Våre lokaler er svært godt egnet for kursvirksomhet. Vi har konferanserom med videokanon, lerrett, overhead m.m.
Vi tilbyr kurs i Open Water Diver (OWD). Det obligatoriske grunnkurset som gir deg elementær opplæring og dybdebegrensing på 18 meter. Vi arrangerer også grunnkurs på din hjemmeplass, fra Sandnessjøen i Nordland til Verdal i Nord-Trøndelag.
Vi tilbyr kurs i Rescue Diver. Et kurs for aktive dykkere. Her lærer man å assistere og hjelpe andre dykkere. Vi arrangerer også grunnkurs på din hjemmeplass, fra Sandnessjøen i Nordland til Verdal i Nord-Trøndelag. Kursene starter omkring mars og november hvert år.
Dette er kurset for deg som ønsker å gå videre og lære mer om forskjellige emner innen dykking. Samt å du vil få mer erfaring og trening. Kurset er lagt opp som et praktisk kurs, hvor største delen av kurset blir gjennomført ute på dykkerplassene på land eller i båten.
Nitrox er kurset for deg som ønsker å kunne få lengre dykketid på bunnen og øke sikkerhetsmarginen på dykketabellen på en enkel måte.
Vi holder forskjellige dykkerkurs på forespørsel.
Dette kurset er 3 delt. Teori, basseng- / og sjø-trening. Hvor teoridelen vil gå på sentret på kveldstid. Basseng-treningen vil bli gjennomført i et svømme-basseng i nærheten og den praktiske delen vil foregå i sjøen.
Rescue kurset er for deg som ønsker å lære mer om hvordan du kan forebygge og håndtere problemer som kan oppstå under dykking.
Dette er et to dagers kurs som tar sikte på å tilføre deltagerne kompetanse for å prøve seg på høye fjell og alpine miljøer, særlig med tanke på Himalayaklatring.En dag teori og en dag praktiske øvelser ute, sikter på å gi deltagere svar på spørsmål normale klatrekurs ikke berører.